Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• .Szaki.

addikt

válasz syryus #28 üzenetére

Én egy kicsit másképp tekintek erre a dologra.

Én úgy gondolom, hogy ahogy az autók terén van az Audi - BMW - Mercedes triumvirátus, úgy van a telefonok esetében az Apple - Google - Samsung trió. Ha megnézed a paramétereket, az A4, 3er, C-Klasse is hasonló paraméterekkel bír, az A6, 5er, E-Klasse is és az A8, 7er, S-Klasse is. (Igen, tudom, hogy az Audi esetén az elektromos átállás miatt változnak a számozások.) Ugyanez van a 16, 9, S24; 16 Pro, 9 Pro, S24+ és 16 Pro Max, 9 Pro XL, S24 Ultra szegmensben is. Ha megnézed, mindegyik készülék esetében nagyjából hasonló a ház méret, hasonló a kijelző méret, hasonló a háttértár mérete, hasonló a teljesítmény, hasonló az ár is. Tehát ha a közvetlen valós konkurenseket nézzük, kijelző terén a 16-os kilóg alulról, hiszen az összes többi konkurens 120Hz-es kijelzővel bír, illetve kilóg a 16 Pro széria is, hiszen ők pedig feleakkora háttértárral indulnak.

Egyszerűen az van, hogy ezekben az árkategóriákban, amikben a 16/16 Plus és az SE4 is indulni kíván, ott a 60Hz már nem pálya. Utóbbi esetében illene a minimum 90Hz. És ez nem arról szól, hogy a végfelhasználót érdekli-e a 60Hz vagy sem, hanem az elvről.

Egyébként pedig szerintem a felszólalók közül mindenkinek 120Hz-es kijelzője van.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák