Hirdetés
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Last Epoch
- PlayStation 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Path of Exile 2
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Steam topic
- Gran Turismo
- Alkoholista nevelde
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok, még régebben írtam, hogy nem tudom az fsb-met 300-tól feljebb vinni és megragadtam az E5200-ammal 3,3 Ghz-nél. Közben raktam fel az alaplapomhoz egy újabb biost és így már elindul afelett is. Igaz nem sokra jutottam vele, mert 3,4 Ghz-en már nem volt prime stabil. 3333 Mhz jelenleg a nyerő: 11x303. Ram 1212-őn (1333Mhz-es DDR3).
Próbálgattam 320 as fsb-vel be is töltött a windows de második indításnál visszatette alapra magát. 10-es szorzó mellett.
G41-el tolja még valaki? Ha igen kinek mennyi a határ fsb-nél?
-
Sanyi19
őstag
Úgy sem kapcsol be, sőt így sem:
1,375 V-ot kapott, annyin stabil 3 Ghz-től kb. Kéri az 1,375-öt az enyém.
-
Sanyi19
őstag
válasz
enemy107 #12831 üzenetére
Ha az FSB 300-on van akkor ilyen órajelek tudnak kijönni a ramhoz: 720,900,960,1200 Mhz.
Próbáltam én már az összessel, mindig ugyanaz a vége.
3,6-nál olyan mintha még feszt kérne, de hát hova már 1,4 volt felé én már nem megyek. Mert ott meg már nagyon melegedik.
Akkor úgy látszik ez a vége. Próbáltam kisebb szorzóval, legalacsonyabb memória órajel mellett is, hogy hátha valahogy lenne egy 333-as, de esélytelen. Úgy látszik ez már ilyen marad. -
Sanyi19
őstag
válasz
dangerzone #12825 üzenetére
Az az érdekes, hogy 300(1200)-ig megy az fsb. 301-nél már nem indul el a gép (visszaállítja magát). Akkor szerintetek ennyit bír a proci? Vagy ez az alaplap ezzel a processzorral? Mert elvileg támogatja az alaplap az 1333-as Quad Core-okat is. Akkor azzal mi lenne?
A memóriát meg állítgattam én, lazítottam az időzítést, meg az órajelet is vettem lentébb, de semmi.. Mondjuk az így is csak 1200-on megy mert nem tudom feljebb állítani az fsb miatt. Hiába 1333-as. Mondjuk a lap oldalán úgy van írva, hogy DDR3 1066/1333(OC).
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok, én egy E5200-at használok, 3,3 Ghz-en (300x11-en 1,36 V-al). Egy AC 13-al hűtöm nagyon jó, még Prime alatt sem megy 60 fok fölé! Alacsonyabb feszültségen kékhalálozgat. Szerintetek a proci miatt van ez vagy az alaplap miatt?
Meg sokallom is amúgy ezt az 1,36-ot dehát ez van...Ezen az órajelen még prime-stabil afelett már hiába emelem a feszt hibázik.
3,6 ghz-en még megy, nem dob kékhalált de már a prime egyből elhasal sőt az aida64 is elszáll a CPU PhotoWorxx-nél. A Queen még lefutott az 15 000 pontott kapott, míg 3,3-on 14 100.3,6-on egy memória írás-olvasás teszt: [link]
DDR3-as ram van mellette és én ezeket az eredményeket egy kicsit kevesellem. 3,3-on meg persze még kevesebb, de nem számottevően. DDR2-vel is gyorsabb eredményket láttam sok hasonló tudású proci mellett. Azt értem, hogy nem használja ki azt a sávszélleséget amit a DDR3 ad dualban és nem gyorsul, de nem kevés ez ?
Nektek mennyi hasonló tuningnál ?
Egyébként meg vagyok vele elégedve, amire használom arra bőven megfelel. A játékok is jól működnek csak ezek a tesz eredmények kicsit soványak!
-
Sanyi19
őstag
válasz
enemy107 #12340 üzenetére
nekem nem is annyira az írás olvasás sebeségemmel van baj ... mjuk most signle channelbe van és oylan 6600 az olvasás.. ddr3 1333 (1200 mhz en megy annyi az fsb) proci meg 3 ghz-en. ami inkább aggaszt, hogy a cpu queen sztem kevés.. Celeronos topikba hasonlítgattuk össze a rendszereket és nem volt gyorsabb a pentium dual core-om azonos órajelen egy dual-core celeron-nál(még pont ,hogy lassabb volt kicsivel).. és azért érdekelne, hogy más lapban mit mutat fel abban a tesztben egy pentium dual-core!
és ,hogy a dual channel befoláysolhatja-e ezeket a teszteket?
mjuk ezt meg fogom látni pár napon belül, mert lesz még 2 gb ramom...
-
Sanyi19
őstag
Valaki tudna írni pár everest eredményt ,akinek vmi combosabb jóféle alaplapja van?
Vagy bárki, CPU Queen meg ram olvasás\írás ra lennék kíváncsi!
Azt szeretném levonni belőle, hogy mennyit számít a chipset! -
Sanyi19
őstag
válasz
darál0w #12325 üzenetére
ja értem!
amúgy kicseráltem a gagyi Q-tec tápomat és így már nicns baj a fogasztással , annak ritka rossz volt a hatásfoka
450 es dual fanos q-tec volt lecseréltem egy 350 es fsp -re!A teljes rendszer fogyastása konnektorból mérve a régivel üresben 115-120 w volt
az fsp vel üresbe 75-80 wterhelten 170 w volt az újjal 132 w
azért nem semmi! -
Sanyi19
őstag
Azt a szorzót amire visszaveszi magát mikor nincs terhelés azt át lehet valahogy állítani?
6 os -on van , nekem elég lenne olyankor 5-ösön is! Az FSB-m 1200 és amikor nem játszok, meg nem csinálok semmit visszább szeretném venni...Hol kell ezt beállítani?
-
Sanyi19
őstag
Dual Channel itt is sokat számít?
Memory Read: 5951 MB/s
Memory Write: 5610 MB/s
Memory Copy: 5767 MB/s
Memory Latency : 97,3 ns(dualba a ddr1 -es amd-s rendszeremnél a read 2800 volt signle be, és 5800 Dualba)
CPU Queen : 12 705
CPU PhotoWorxx : 7779
CPU ZLib: 38296 KB/s
CPU AEs: 11123
FPU Julia: 5548
FPU Mandel: 2854
FPU Sin Julia : 1479Nektek mi mennyi 3ghz környékén?
-
Sanyi19
őstag
játékok alatt nem megy enynire fel, ott oylan 49 ig ...
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok, most lett ilyen procim! Prime95 alatt hány fokig normális? vagyis meddig tuningolhatok? most 3,06 ghz-en megy 57 fok , AC Alpine 11-em van! Tovább nem akarom húzni azt kérdezem ,hogy ez így már nagyon melegnek számít vagy még tűrhető? nektek mennyire megy fel Prime alatt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Ukrajnai háború
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- ZIDOO médialejátszók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest