Hirdetés
- PlayStation 4
- PlayStation 5
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Rainbow Six: Siege
- Path of Exile 2
- EAFC 25
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Last Epoch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoo8800
veterán
válasz
darál0w #3372 üzenetére
a venti ugyanúgy beviszi a port
A sörrel vigyázok, kutyus meg nincs, tehát nem fog összenyálazni semmit
Legalább látom, ha poros. Plexivel te is látod
Packard Bell OEM mATX házikó, majd a hűtővel tolok fel képet róla. Pofás, de OEM.
Sőt, ha eldurran az agyam, teteje és hátfala se lesz a háznak.
Át kéne ruccanni a Dual Core 2000 offolós topikba. -
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w #3342 üzenetére
A feszültség és az órajel között nem lineáris a kapcsolat! Ahogy mész feljebb a fesszel egyre kisebb mértékben emelhetsz órajelet, logaritmus görbe! Tehát innen középtájon még elég nehéz megsaccolni meddig fog elmenni a proci. 1.45V-ig nyugodtan elmehetsz, onnan tovább már csak saját felelőségre, remegő kezekkel.
1. 6V-ig simán el lehet menni szerintem, megfelelő hűtéssel, de afelett már elég rizikós
-
Stirbi
addikt
válasz
darál0w #3257 üzenetére
aha köszönöm,mert szerintem 99% hogy veszek egy e5200 as procit ,mert én egy szarláma e2200 at fogtam ki nem szereti a magas szorzot és 3 ghz fölé nem is akart menni
hát én sem szorom a pénzt ugy mint ti,szoval megdolgozok a pénzér két kezemmel és ég csak 16 vagyok, nem mindenkinek tömik a segge alá a pénzt,de nem is baj mert mondhatom azt,hogy hát ez az én munkámbol van
akkor azt mondjátok,hogy az e5200 al jol járnák?
még vki irna nekem tapasztalatokat esetleg tuning eredményt?
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
darál0w #3133 üzenetére
Nem állítgatok én semmit TJ max-al, még nem is használtam, mi az?
Ezt a bios-ból olvassa nekem az everest, én megbízok abban is.
Fagy53 Tudom, hogy ez idle, írtam is. De nem hangos terhelés alatt sem a hűtő. Meglehetősen magas a Quad hűtője, így nagyobb felületen tudja leadni a hőt, ráadásul egy 8cm-es ventivel elszívatom a meleg levegőt a környékről, és így nem pörög 2200-on, de ezt majd este megnézem neked. Tudom, hogy nem nagy szám, de a gyári hűtőtől kétszer többet ér, ezt tudom, mert az is volt már rajta.
Tervezek rá egy Hyper TX2-őt.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
darál0w #3131 üzenetére
Na, kicsit elnéztem a dolgokat.
Mert azt csak silent üzemmódban tudja.
Most a bios-ban performance üzemmódban van a CPU fan controller, és így jobban pörög. Azért van így beállítva, mert a stabilitáshoz (3.2Ghz-en) egy pici fesz emelést kell alkalmaznom (1.2375V), és nem szeretem, ha meleg a proci. Úgy a jó ha a kupak 25C-os, a magok pedig nem több mint 30C alapon, mert így load-ban sem vészes.De így sem vészes (1055rpm), a procihűtő hangja szinte nulla.
-
fagy53
nagyúr
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w #3053 üzenetére
Nem rossz ez, nekem 1.20V-on megy a Prime95 alatt 3.4GHz-en, és éppen eléri a 60°C-ot a két mag / 60 és 58°C/ a 2160-as gyári hűtővel 2000-2400 f/min között forogva.
Használhatod a Prime95 helyett az OCCT v 3.0.0-át, univerzálisabb és grafikonon láthatod a mérés végén az eltelt idő alatt hogyan változtak a hőmérsékletek és feszültségek. Érdemes az Everest értékeit bevinni! -
Speed®
titán
válasz
darál0w #3041 üzenetére
Úgy fogalmaznék inkább, hogy ennyi pénzért ezt várhatod. Nekem is droppol tisztességesen, terhelt 1.35höz BIOS 1.4125kell és ez terheletlenül felesleges túlfeszhez vezet. Az előző, még ATXes lapom, a P5K-E WiFi 8 fázisú procitáppal bírt, ott százados droppom volt csak. Persze nem 10ks volt ;p
-
mycso
veterán
válasz
darál0w #3017 üzenetére
Pontosan.
Hiába van a biosban bekapcsolva és hiába állítod a wint minimális energiagazdálkodásra, ha belepiszkáltál a feszbe akkor a feszültséget már nem fogja idle állapotban visszavenni, csakis a szorzót.
Giga lapnál (feszek beállításánál) a normál ás auto módnál is működik, itt annyit lehet csalni, hogy normál módban az alapfeszét kapja a proci, viszont auto módban valamivel magasabb feszültségeket oszt ki --> így tovább juthatunk a tuningban anélkül, hogy kézzel emelgettük volna a feszültségeket és természetesen megmarad az összes energiatakarékos funkciónk is.
-
Speed®
titán
válasz
darál0w #3013 üzenetére
De ugye azt tudod, hogy az energiagazdálkodás így sz4rt sem ér? Nem (főleg) a MHz számít fogyasztásban, hanem a hozzá tartozó feszültség.
EIST\C1E témában találtam (kerestem..) bővebb leírást, hazai vizekről:
"Mi is az EIST? Az Enhanced Intel Speedstep az AMD CnQ-jához hasonlítható technológia, mindkét funkció azonos elven működik, a processzor a terheléstől függően dinamikusan csökkenti vagy növeli az órajelet és a magfeszültséget. Az EIST működési elvéből fakadóan előfordulhatnak érzékelhető teljesítménybeli visszaesések.
Az eredeti Halt State (C1E elődje) egy lényegesen egyszerűbb alternatíva a fogyasztás csökkentésére, lényegében a HALT utasítás kihasználására épül: amíg a processzor nincs terhelés alatt, addig a HALT utasítás lekapcsolja a CPU-t. Mivel a HALT utasítás csak akkor hívódhat meg, ha semmilyen módon nem terhelődik a CPU, ezért az EIST-tel ellentétben nincs hatása a rendszerteljesítményre, de logikus, hogy jóval kevésbé hatékony is energiamegtakarítás szempontjából. Az Intel-féle Enhanced Halt State ezzel szemben két dolgot művel: lecsökkenti a CPU szorzóját a processzor által engedélyezett legalacsonyabb értékre, majd csökkenti a magfeszültséget is. "Tehát EISThez kell a C1E is, ha spórolni akarsz, nem elég az EIST+HALT.
-
zso73
veterán
válasz
darál0w #2990 üzenetére
Kár görcsölni az egészen. A bioszban kapcsold be a C1,C2-C4 funkciókat. Azt hiszem ilyen néven van a Giga bioszban. Onnantól kezdve visszaveszi a szorzót a procid, ahogy kell. Most nekem 120MHz-en megy a 2500 MHz helyett. Tedd fel a DES progit, és kapcsold be az energiatakarékos funkciókat abban is. Ezzel már jó lesz az energiatakarékosság.
-
Speed®
titán
válasz
darál0w #2990 üzenetére
C1E a legalacsonyabb órajel\fesz állapotba lövi a procit terheletlenül, EIST pedig OS alatt állítgatja 6 lépésben terhelésfüggően, ha jól tudom. Amit te szeretnél, azt nem tudod megoldani, azt talán RMClockkal meg lehet csinálni, de minek vesződnél vele, ha megy magától is észrevétlenül
-
zoo8800
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest