- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
jelenleg a tisztességesebb 4080-ak 700e környékén indulnak kiskerben, míg a 4090 800-850e környékén már fogható. szigorúan szerintem, de akinek a jelenlegi gazdasági helyzetben van 700e huf-a VGA kártyára egyben, annak nagyon jó eséllyel a pici plusz hozzátevése sem okoz maradandó károsodást, ellenben jelentősen nagyobb teljesítményt kap.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz X Factor #124 üzenetére
EVGA GA850 van a gépemben (adatoknál), 4 külön VGA ág van rajta, és nevetve elviszi az egészet.
nagyjából minden eset egyedi és szeparált. nekem 7680x1440-re kellett VGA, lehetőleg úgy, hogy az RT-t is bírja. így lett 4090. szerintem a 4080 már nem hozná azt az fps-t, amit elvárnék.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
ha VGA-t tesztelünk, akkor az akkortájt elérhető leggyorsabb CPU-t próbáljuk beszerezni hozzá, lehetőség szerint elkerülve a bottleneck-et. lehet máshogy, de akkor a cikkben mindenképp fel kell tűntetni nemcsak a CPU típusát, hanem azt is, hogy milyen mérési hibákat okozhat.
12900/13700/13900/7900/7950 alatt _szerintem_ nem érdemes RTX40-et tesztelni.
ebből a vitából most szálltam ki, nem érzem ugyanis, hogy értenéd, hogy mi a bajom.
-
anulu
félisten
válasz direwolf #109 üzenetére
ha nem a valós erejére vagy kíváncsi, akkor kb van szabad 10 perced random dolgokat olvasgatni, és ez jött szembe.
ha nincs másik VGA a tesztben, azt bemutatónak szokás nevezni. ha van másik, akkor van összehasonlítási alap. akkor viszont arra kell törekedni, hogy lehetőség szerint minél kevesebb dolog befolyásolja a végeredményt.
mondom ezt úgy, hogy csináltam már 30-40 VGA-s összehasonlító teszteket.
-
anulu
félisten
"kíváncsi lennék, mennyien tolják 4K-s monitorral?"
jelen, bár nem 4k, hanem ~1,5x-e. 7680x1440.
-
anulu
félisten
mert minimális mennyiségben használnak az emberek 3xQHD setupokat
való igaz, viszont egy _tesztben_ arra illene menni, hogy lehetőleg minél kisebb limitáció mellett bemutassuk/sák, hogy mit tud a kártya. ha régi CPU van mellé, akkor olyan tesztet kell csinálni, ahol nem fogja vissza (vagy csak minimális mértékben). meg lehet pörgetni a VGA-t natív 2x4k vagy 3x2k monitor mellett, össze lehet hasonlítani.
egy tesztnek márpedig azt kell megmutatnia, hogy mire képes. ellenkező esetben nem tesztről, hanem - legjobb esetben is - bemutatóról beszélhetünk.
nem az eredmény nem tetszik, hanem a metodika. két külön dolog.
-
anulu
félisten
ahogy a 4090 tesztjére is várunk jóideje, semmi nem történt volna, ha még pár hetet csúszik, amíg szereznek egy olyan vasat, ami nem fogja vissza látványosan a kártyát.
másik lehetőség az lett volna, hogy magas felbontásban tesztelnek. nem 4k, hanem felette. ott van a 3 DP mindegyik kártyán. 3x1440p monitor és máris csökkentve van a CPU bottleneck.
-
anulu
félisten
azért félrevezető, mert nem mutatja meg a temék valós erejét és így a különbségeket sem.
i7 generációk egy 4080-al (1 perc YT keresés után): [link]
tisztában vagyok vele, hogy jön majd egy új generáció, amihez rakva még többet ki lehetne sajtolni belőle.
"De csak nem tudod elengedni a banánt, mert kisebbnek mutatják, mint amit te gondolsz róla."
ezek alapján, akkor nyugodtan bele lehet rakni ebbe a gépbe a 4090 Strix OC-t vagy MSI Suprim X-et, mert "nem nekem szól", és az sem lesz félrevezető, ha a nyilvánvaló CPU gyengeség miatt a 4090 a valós 30-40% helyett csak 1-2%-al lesz erősebb, mint a 4080 és 10%-al, mint a 6950XT?
-
anulu
félisten
QHD-ra egy 3070 is bőven sok. de egy tesztnek, főleg egy ilyen oldalon - szerintem - nagyon nem erről kellene szólnia. hanem arról, hogy lehetőleg a bottleneck-et elkerülve bemutatni, hogy optimális(!) körülmények között mit is tud a kártya.
-
anulu
félisten
a DLSS 3 / Frame generation leírásokat és eredményeket csak én nem találom vagy tényleg kimaradt az egyik leglényegesebb újítás?
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
nem sírás kérdése, hanem azé, hogy semmit nem mutat meg a CPU bottleneck miatt a kártya erejéből. félrevezető, magyarán.
-
anulu
félisten
azért halljátok... nagyon sok teszt megmutatta, hogy még egy i9-13900 mellett is lazán hoz CPU limites szituációkat, erre beraktok egy szerencsétlen 5800X-et mellé...
az ára, ami nagyon rosszul pozicionált. ugyanis, akinek a jelenlegi gazdasági helyzetben van "zsebből" ennyije VGA-ra, annak van +6-700 dollárja egy 4090-re, ami jelentősen erősebb. és nem mellesleg szerintem ez lesz az AMD baja is...
sorry srácok, de ezek a tesztek egyre roszabbak
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest