-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Adott egy T510 es, újra lett telepítve win10 pro 64bit -val, intel nek a szoftverével is próbáltam lefrissíteni, kipróbáltam több wlan meg hangkártya drivert, de stutteringol a hang ha a wlan kártyán nagy az adatávitel. Akadozik recseg ropog az egész.
Intel Centrino Advanced-N 6200 AGN -van benne.
LatencyMon szoftverral megnéztem, és a wlan ra hivatkozik, egyértelműen ahogy nagyobb az adatátvitel wlan on akkor kezdi el.
Mi a búbánatot lehet ezzel kezdeni? Nem jövök rá a megoldásra.Köszi előre is ha valaki segít.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Megjött a töltő csatlakozóm a T400 hoz.
Be is szereltem ma, jó móka volt.. mert a csavar ami tartja a gépbe, a magnézium vázhoz a csatlakozót, az bizony alulról van becsavarva.. szóval az egész gép alját le kellett szednem..
De sikerült betenni, jó lett. -
---Lasali---
Közösségépítő
T400 hoz nem lehet kapni IPS panelt még mindig? Én szívesen vennék ha nem kerül dollármiliókba.. mert az enyémen lett egy szép piros állandó pixelhiba is, csaknem a közepe fele.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Nah vettem egy ilyet: Genuine IBM Lenovo Thinkpad T400 R400 DC Power Jack New
-
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz karamblo #43822 üzenetére
Ezen a zsanér témán kár kattogni ezeknél a T400 as szériánál. Egy rakat sz@r az egész. Én kicseréltem ráadásul nem eredetire, hanem valami kínai hulladékra, amibe még menetet is kellett vágnom, leírtam régebben. Az is ugyan úgy elkezdett lötyögni, egyszerűen így van megcsinálva, majd megkereshetem a kiszedett gyárit, meg le macro videózhatom.. kilazul benne egy rész, és elkezd kottyanni előre hátra, míg a zsanért el nem kezdi hajtani. Ez a hozzá kell szokni kategória..
Nem éri meg kicserélni, a kínait úgy lehet bele reszelni faragni, menet vágni, a gyári meg drága, és mindkettő kb 2-3 hónapot bír, majd ugyan olyan állapotba kerül. Akkor cseréld csak ki ha kikopik és nem áll meg a gép teteje, lötyögés miatt ne.Én most a tápcsatlakozót akarom kicserélni, csak nem tudom még mennyire kell hozzá szétbontani a gépet. Párszor már szétszedtem, és nem nagy kedvvel teszem. Legutóbb azt fedeztem fel hogy a monitor kávája jobb alsó sarokba kiszakadt a csavar tartása alól. Bal oldalt meg van rajta egy repedés, aminek a létrejöttébe én is besegítettem. Ki kéne cserélni, de ezeket a tető alkatrészeket alig lehet kapni.
Igazából bele kell sz*rni az egészbe.. ezek ilyen kisebb hibák amik igazából nem okoznak semmit, ugyan úgy erős a gép ezektől függetlenül. Multkor az ultrabay-t tuningoltam fel, mert úgy zörgött benne a winyó hogy megőrültem, a gép aljába ragasztgattam kis műszer szivacs lábakat, feltöltve azokat a "térhálós" merevítéseket, most semmi hangja, éljen a sufni tuning.[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz brekiisti #37827 üzenetére
Én szedtem szét többször az enyémet. És tényleg, emlékszem, azt ott felül erősen össze kell nyomni hogy össze pattanjon. De én ha ezt nem tudom, akkor is megpróbáltam volna a teszter vagy fotós helyébe feltételes reflexből is összenyomni mielőtt képet csinálok róla..
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz audi100td #37825 üzenetére
Naja, úgy melegednek ezek az új intelek mintha kötelező lenne.. sandy is iszonyat melegedett, van a családba egy i5 ös acer, az folyamat nyomja ki a forró levegőt és idle 60 fok körül mozog, vagy legalábbis akkor mikor rutin feladatokra használod, nem igazán értem ilyet minek kellett mobil eszközbe meg úgy egyáltalán gyártani..
Másik, hogy belerakják ezeket az izmos processzorokat, hogy apám hű de erős laptopot kapsz tőlünk, aztán közbe be throttlingol mikor ki is akarod használni? Maargiit noormális?[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz audi100td #37822 üzenetére
TPFC vel nem lehet módosítani a venti szabályzását annak a gépnek?
Lenovonak mintha egyre jobban nem menne ez a thinkpad gyártás..
100 fok nagyon durva.. nekem a T400 at ha pléden 30 fokba leterhelem fullra, akkorse menne fel ennyire.. sőt még a vész fokozat talán be se kapcsolna.. de ha manuálisan rányomnám lehet megállna 80-90 fokon.[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz brekiisti #37816 üzenetére
Nem hiszem hogy valamelyik újságíró team szétszedte volna a gép tetejét...
Egyébként nekem a T400 asnak is így meg van vetemedve a teteje, hogy ívesen eláll a gép aljától, főleg az az oldal aminél nem fut végig a zsanérból a lemez.. ez ilyen..
De azért az az illesztés hiba a káva meg a tető közt az kicsit csúnya. De nekem ez az egész gép nem tetszik.. -
---Lasali---
Közösségépítő
Van egy kérdésem..
T400 nál az ultrabay be rakott winyóra is működtethető a Active Protection system? -
---Lasali---
Közösségépítő
Huuuuhuhuhhu apukááám.. megjöttek a 4300 forintos ebay -es zsanérok.. ekkorát rég szoptam!!
Ez a zsanér a nagyon de nagyon csúnyán NEM ajánlott kategória..
Végülis csak 3500 forintot kellett pluszban kidobnom, ugyanis alul nem volt benne menet!!!
Úgyhogy egy 2.5 ös menetvágóval fel lett vágva, így már össze lehetett rakni...
De egyébként a felület kezelés minősége elég gyatra, valamint az egyik tengely picikét ferdén fordul. Valamint egy helyen reszelni is kellett belőle egy öntés hiba miatt.
Honkongba azért tudnak.. gratulálok.. na ezektől se veszek többet semmit. Kotyogásra mondjuk mondhatjuk hogy elmúlt, valamint kicsit nehezebben záródik. De hát ha ezt tudom, hogy ez ilyen, akkor inkább hagyom a kotyogós gyárit...
Ultrabay sata 2 is legjött, az jónak tűnik amúgy.[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz buvartacsko #27637 üzenetére
Garancia lejárta után 1 hónappal tört meg
Lapa
Akkor keresek olyat aminél van genuine felirat.. Azok olyan 6 dollárral drágábbak.[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
Szerintetek ez a tápegység jó vétel lehet? [link]
Nem tudom mennyire eredeti. Ahol a képen az alján mutatja, az alapján annak tűnik, de pl a tetejéről a két kép már különbözőt mutat..
Kéne rendelnem mert az enyém a csatlakozónál megtört.[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
156 nap üzemidő
és megtörött a tápkábel a géptől felőli oldaltól 10 centire Huuurráááááá -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz gulliver123 #27267 üzenetére
Én ebay en rendeltem egy sata2 est. Szállítással együtt 3000 forint alatt picivel.
Még nem jött meg, ha megjön meg lesz pénzem venni egy ssd -t akkor elmondom milyen. -
---Lasali---
Közösségépítő
Ha már a ramokról van szó..
Annó beszéltünk arról hogy a T400 ba ha két féle ramot rakunk, akkor meghülyül az intel integrált vga.
Nah én is ebbe futottam bele még tavaly. Raktam bele egy kingmax ramot, de még nem is annyi csip van rajta úgy emlékszem, mint a gyári samsungon. Ha rakok bele még egy ugyan olyan kingmaxot akkor megoldódik az ügy, vagy ez függ mástól is?Közbe megrendeltem a zsanérokat ebay en, meg egy ultrabay hdd beépítő keretet is, majd írom a fejleményeket ha megjött.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz soldi3r #26919 üzenetére
"x60s-ben szépen üzemel" Ez alatt mit értesz?
De amúgy van olyan is amihez oda van írva hogy original.
De vicces, van olyan is ami elég olcsó, és van original felirattal, meg anélkül is.
Gondolod hogy ezek nem eredetiek?
Egyébként a "gyári minőség"-ről inkább ne beszéljünk, mert elég hamar elkezdett lötyögni, el tudom képzelni hogy egy után gyártott gagyi még jobban is bírja -
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Az előbb hirtelen felindulásból szétszedtem miszlikbe a T400 asom tetejét, hogy kiderítsem mi a búbánattól lötyög úgy az egész. 3 éves gari úgyis lejárt már.
Kiderítettem hogy a zsanérok a sz@rok. Lötyögnek előre hátra, és még picit oldalra is.
Akarok rendelni hozzá ebay ről.
Szerintetek van ezek közt különbség? [link]
Vagy mind ugyan olyan?
Jó lenne ha lenne olyan ami nem megy ilyen hamar tönkre.[ Szerkesztve ]
-
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz buvartacsko #25548 üzenetére
Nah már ha ennyien lehülyéztek akkor én megvédelek
Én egyetértek..
Én sem szerettem az elején, most meg csak azt használom. Legalábbis ha % osan nézzük, akkor jó ha 20% ot használom a tapi padot.
Csak engem az idegesít, hogy mindig elmászik a trackpointom, amire itt azt mondták normális.. de szerintem nem az..
Egyébként tényleg nehéz kitörni, én volt hogy mikor már 10 percen belül 5. jére mászott el, akkor olyan izomból nyomtam neki a túlsó irányba hogy utólag féltettem hogy tönkre megy -
---Lasali---
Közösségépítő
Láttam szóba hoztátok a kijelző cserés témát a T400 ast illetően.
Enyémbe ilyen van:
Lenovo LP141WP1-TLB8
LEN4033Már újkora óta nem vagyok vele megelégedve.
A betekintési szöge akkora vicc hogy sírni lehet rajta, leülünk elé ketten aztán már fekete foltokat látunk csak, csak szemből jó.
Színei megint nem meggyőzőek, szürkének mondanám az egészet. Piros szín nem igazán jellemző, sőt semmilyen élénk szín nincs.. kontrasztja nulla.. teljesen másnak látom a filmeket az otthoni T200 as monitoromon. Ezen a sötét árnyalatokból konkrétan SEMMI nem látszik.
Mostani 100 pár ezer forintos tucat gépekben jobb kijelző van...
Meg a nem fényes de nem is érdes felület se jön be túlságosan.
Szóval létezik olyan kijelző T400 asba ami legalább egy sz@ros asztali TN panel minőségét képes nyújtani????Másik hogy gondoltam hogy ki kéne cserélni a kijelző káváját mert szétrepedt, bal oldalt a képernyő szélétől a zsanért tartó csavarig. Mindezt másfél év használattól, úgy hogy egy héten 4 napot használom, nyáron meg kb 3 szor volt bekapcsolva, kicsit vicc.
Lehet ilyet kapni rá valahol?
Továbbá az iszonyú kotyogásra amit a zsanér művel a fedlapban, arra van már valakinek valami megoldása? Ilyen 2 centi holtjátéka van az egésznek. -
---Lasali---
Közösségépítő
Oh mit vettem ma reggel észre a T400 asomon..
Bal oldalt lent a monitor kávája berepedt a csavarig
Menő.. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz szacsee #23478 üzenetére
ThinkPad topicnak nem értem mi köze van az MSI gépekhez...
Többieknek címezve:
Kipróbáltam a T400 ason, P8600 as procin, a RightMark CPU Clock Utility-t, hogy mennyire tudom alulfeszelni vele.
Prime 95 64bit et futtattam, 26.6 os verziót, miközben próbálkoztam.
1.25 elméletileg az alapfesz, lementem 1.1125 re na itt kaptam egy kékhalált.
1.125 el stabilnak tűnik. -
---Lasali---
Közösségépítő
Ultrabay ben levő winyóra gond nélkül lehet rendszert telepíteni? (T400 ról van szó)
Mondjuk az jó kérdés hogy rakom fel rá dvd olvasó nélkül mondjuk usb ről meg ilyenek meg lehet oldani végülis..[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
[link]
Ezt az oldalt néztétek már?
Valahogy nem fogom fel mit művel a zsanérral.. -
---Lasali---
Közösségépítő
Olyannal találkoztatok már T400 nál, hogy a webkamera képe elsötétül?
De lámpával belevilágítok akkor látom hogy még ad képet, de tök sötétet, ha újra indítom a kapcsolatot, akkor újra van kép, kb fél percig..
Manuálisan beállítani a fényerőt lehetetlen, mind skype ba, mind msn be.. iszonyat sz@r képminőségeket lehet csak elérni...
Most már több okból is a kivágom kategóriába kezdi besorolni magát nálam ez a gép...
Hogy csak annyit említsek hogy a zsanéroknál 1 centit kotyog a fedél, vagy, ahogy tartja kedve, elkezd benne valami égtelen kb 17 khz es zajjal sípolni valami tekercs vagy a franc tudja mi.. vagy hogy a trackpoint szintén ahogy kedve tartja, akármilyen drivert próbálva, elkezd elmászni ide oda fél centiket, néha ez is fél percenként...
Jah és az egész gépbe van 110 nap üzemidő...??
Billentyűzet fényes természetesen.. de az már 30 nap után is látszódott..
Jah akkor spontán játszik olyat néha hogy, kikapcsol a kijelző, visszakapcsol más fényerővel, majd szintén a szokásos fél perc múlva megint kikapcsol, és a régi fényerő beállítással vissza tér.
Ezen már csak röhögni lehet kb...
Meg win7 et felrakva olyan zajos a hangkártya mint a jóég...[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
Eszembe jutott hogy rákérdezzek, hogy ti nem találkoztatok már olyannak hogy a trackpointot ha használjátok, akkor teljesen véletlenszerűen, 1 órába mondjuk 5-ször eljátssza azt, hogy magától megy egy fél centit az egér? Kb új kora óta ilyen... garanciálisan visszavinném tuti nem tudnám reprodukálni a hibát és kiröhögnének
Jah egy T400 asról van szó.. -
---Lasali---
Közösségépítő
Köszi neked meg dbius-nak.
Igen a 4 es everest el kb megegyezik az aidának az eredménye, ezt tapasztaltam én is.
De akkor végeredménybe kiderült hogy semmivel nem gyorsabb dual channelbe. Érdekes...
Ez el is vette a kedvem a memória bővítéstől.
Egyébként nekem olyan max 1.4 gigát szokott enni a win7, de megelégszik 1.1 el is. Fotós programokat nem használok, egyéb fejlesztői programokat is csak ritkán, és azokban sem olyan komoly dolgokat amit gigákat zabálnának. Egyébként én sem értem annyira hogy miért nem eszik többet, mert azért fut egy két apróság állandóan, meg kikapcsolva is csak több naponta van. -
---Lasali---
Közösségépítő
-
---Lasali---
Közösségépítő
T400 as csinál valakinek olyat, hogy a fedél előre hátra kotyog 2-3 milimétert? Eléggé zavaró ha a gépel az ember az aljánál fogva ide oda helyezkedik, hogy a fedél közbe előre hátra kotyog több milimétert...
Újonnan nem emlékszem hogy csinálta volna, pedig nem volt sokat használva/nyitogatva.
Nem lehet hogy csak meglazult a zsanér amit viszont nem ártana meghúzni? Vagy ez a kotyogás üzemszerű?[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
TPFC be nem tudja valaki mit jelentenek a hőmérséklet kijelzések jelei pontosan?
cpu - ez egyértelmű
aps - ??
crd - ??
gpu - grafikus mag, egyértelmű
no5 - ??
bat - ez az aksi lesz.
bus - ??
pci - ??
pwr - ??
Új hozzászólás Aktív témák
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest