-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz #95590400 #18187 üzenetére
ahogy én értem: masszívabb = tartósabb. lehet, hogy innentől eleve elbeszélünk egymás mellett.
te azzal támasztod alá a masszivitást, hogy itt benyomod meg ott benyomod, és lám, a nagy gép mennyivel kevésbé nyomódik be.
jellemzően a legnagyobb ütés, amit egy ilyen gép kapni szokott, az az asztalról leverés. ennek kapcsán nemcsak vastagabb anyagod, de nagyobb tömeged is van.
mindemellett a fentiekből semmiféle következtetés nem vonható le a tartósságra vonatkozóan.
szóval nekem csak azzal volt a bajom, hogy elég tudománytalan "kísérletekkel" támasztod alá a masszivitást. hogyha ezt a dell topikban adod elő, akkor ott "kötök beléd", nem a szentségről van szó.
-
audi100td
nagyúr
válasz #95590400 #18188 üzenetére
arra jó, használtan (vagy olcsón) megvenni 100k alatt, hurcolni míg darabokra nem esik, vagy el nem lopják. de arra tökéletes.
de mi a f*ert kell ilyeneket irni? ez ugy jött at, hogy kb ennyire jo egy tp, mint ha egy rakas szar lenne, mint ha csak arra lenne jo, hogy szettördeld vagy ellopjak, talan tedd hozza, hogy te ennyire hasznalod, mar ha barkit is erdekel
#18187: az sl mint mar irtam eleg messze van egy r-töl, pl. r400/r500-ban meg rollcage is volt, hol van attol egy vacak sl
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz #95590400 #18182 üzenetére
most komolyan 1:1 hasonlítod egy dupla olyan nehéz géppel? ne viccelj már.
a palmrest benyomódása egyébként miért kritikus? nem kell ujjal csipkedni szerintem, szinte minden gépben csak egy műanyag van felette. persze a t61-ben van felette rollcage, mert dupla tömeg szakad rá ha arra a sarkára esik. ugyanez a dupla tömeg dolog érvényes a sarkánál fogásra is.
a billre nem tudok mit mondani, mert ilyen gépet nem láttam. feltételezem, hogy ez megint nem normál használatnál flexizik, akkor meg lásd előző pont. ha a tiéd annyira szét van hullva, akkor elképzelhető a bill fémlap deformációja is, nekem ilyen a t61-en volt. visszahajlítottam és leszokott a flexiről.
én bármelyik fedelét be tudom nyomni úgy, hogy hullámozzon, még a 8 kilós dell d630-nak is. spec a mostani panelemnél nem, mert abban nem hullámzós a panel. de a t61-ben is csak egy milis méhrács van a panel mögött, ilyen keresztmetszetben fizikailag nem lehet teherbíró semmilyen anyag. gondolom a kijelző is vékonyabb összességében, annyival kevesebb milit kell benyomni.
szerintem olcsón vásárolt, eleve szétütött darabok alapján alkotsz véleményt, aminek kevés köze van a normális használat mellett várható tartóssághoz. nem kell beájulni semmitől, de anyagismerettel, fizikával, kibontás-megnézéssel már lehet jó következtetéseket levonni a minőségről.
egyébként 1,2-1,4 kg között szerinted melyik márka / típus jobb, mint az x61-ed?
-
audi100td
nagyúr
válasz #95590400 #18182 üzenetére
"hááát, azért ezen az x61-en a palmrest simán hajlik befele pár mm-ert"
X6 szeria nalam kimaradt, de az X40/X41 es a X200s-röl is elmondhatom, hogy nem hajlik be, hacsak nem nyomom ugy mint egy vadallat
"egy szimpla műanyag darab"
megis mi volna? A T vagy R Lenovo-n ugy szinten, de a regi X31-en is, ami annyira szeret eltörni a PCMCIA es a HDD fiok fölött ket oldalt.
Azert ne felejtsük el, hogy az X kicsi es könnyü gepnek keszült, nyilvan megvannak a fizikai korlatai, de a meretehez kepest nagyon jol össze van rakva.
"arra jó, használtan (vagy olcsón) megvenni 100k alatt, hurcolni míg darabokra nem esik, vagy el nem lopják. de arra tökéletes."
ezen jot nevettem neked tenyleg nem valo thinkpad, vegyel valami acer-t vagy msi-t, azzal elleszel, vagy ott az elitebook, azzal agyonverhetsz barkit
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz #95590400 #18179 üzenetére
Az SL eleg messze van az R-töl, nem mondom, hogy ennyi penzert rossz gepek, de magamnak nem vennek, mert nem felel meg minden kriteriumnak ami nekem fontos. Azt viszont ketlem, hogy masszivabb lenne, föleg, hogy müanyag az egesz, mig az X magnezium ötvözet vazra epül.
A Z amugy allitoag nem rossz, csak ne lenne olyan bün ronda azzal a z alakzatu oldal dizajnnal.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz #95590400 #14039 üzenetére
Az e-bay-es vásárláshoz nem is kell, elég egy bankszámla mondjuk, mert egy kedves portáltársunk ingyen segít ebben.
The only real valuable thing is intuition.
-
Tim82
félisten
válasz #95590400 #14036 üzenetére
Ő megbízható, de szerintem ő is eBay-ről rendeli + rárak valamennyi jutalékot. Jobban jársz, ha magad próbálsz "genuine" akkut keresni eBay-en.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Geresics
addikt
válasz #95590400 #13125 üzenetére
Igen, nekem is ez jutott eszembe, de mivel garos, ezért elvitte a főnököm a szervizbe, csinálják meg ők. Megsértődött... Nekem jó, mert nem kell még ezzel is foglalkoznom, bár én pár óra alatt megcsinálom, míg a szervizbe szerdán kell telefonálnia, hogy mikorra lesz meg. Kihangsúlyoztattam vele az adatmentést, kíváncsi leszek
Valószínű a Win7 frissítés a ludas, mert pénteken az még települt mikor kikapcsolt.
Engem csak zavar, hogy nem lehetett előcsalni a csökkentett módot, ezek után nem fogom az "okos ThinkPad"-et javasolni senkinek, az tuti, nem mintha idáig szimpatikus lett volna*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
brd
nagyúr
válasz #95590400 #13057 üzenetére
Ilyen mélységben nem olvastam utána, de röviden arról van szó, hogy a Li-Ion cella (katódja, ha jól emlékszem) mindenképpen oxidálódik, és a 40% körüli töltöttség, ill. a hűvös környezet segít abban, hogy ez minél lassabb legyen (esetleg keress rá a "Li-Ion aging laboratory" szavakra).
The only real valuable thing is intuition.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #95590400 #12968 üzenetére
Szerintem igen, a készenléti módban van néhány watt állandó fogyasztása a gépnek, meg az akkuk természetes módon is veszítenek töltést, még akkor is, ha csak a levegőn állnak.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #95590400 #12453 üzenetére
No, egyenlőre úgy néz ki, hogy nem fog kiderülni számomra, hogy mit is tud az edge 11, mert egyrészt franc tudja, mikor óhajtják árulni, másrészt épp most egyeztem meg egy szép IBM logós X40-re.
Amúgy nézve a fejlődést, ez a Geneva kódnevű amd még akár jó is lehet, de jövőre itt lesznek a fusion alapú cuccok, ott szerintem lesz meglepetés.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #95590400 #12439 üzenetére
Más szóval az élményed már nem releváns.
lapa: nem rossz szerintem az a 15W tdp (a széira többi tagja 9W, 12W -vel is elvan), pl. ha jól néztem, az inteles belsőnél pl. SU7300-at lehet kérni, annak 10W-t írnak, kérdés h. mennyire lehet összevetni a két tdp-t, az Inteles gyakran avrage tdp érték miatt.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #95590400 #12374 üzenetére
Mekkora TDP-s volt az az AMD-s noti, amit kipróbáltál? Ezek az edge11-ek elvileg nile platformmal készülnek amd terén, ott a max tdp 15W, az új, 45nm-es Geneva prociknak köszönhetően. ha minden igaz.
Viszont h. hol/mikor lehet egyáltalán edge11-et venni, az jó kérdés...
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #95590400 #12372 üzenetére
Persze, van inteles beles is, de az meg vga-ban gyengébb kicsit. Oliverdával sokszor egyetértek, ettől független írd le, h. mit gondolsz, tényleg érdekel. Persze ha kultúráltan le tudod írni.
Járt a hétvégén nálam egy hp pavilon dv5, benne egy 2*2000Mhz-es Athlon proccal, sebességgel nem volt gondom, de baromira fűtött a cucc. Régebbi, 2 éves lapos topos volt...
-
Tim82
félisten
válasz #95590400 #12320 üzenetére
Akkor őszintén kíváncsi vagyok, mit sikerült annak idején bénáznia Grafiqs fórumtársnak, mert bőszen keresett X3 Ultrabase-t, ugyanis külső USB-s meghajtóról nem sikerült annak idején boot-oltatnia szeretett X31-ét.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
bwoay
nagyúr
válasz #95590400 #11713 üzenetére
hát nézd, az, hogy én a Thinkpadekkel annyira elégedett vagyok, csak részben a Lenovo érdeme, mert ebben nagy szerepe van azért annak is, hogy bizonyos területeken nem túlzottan nagyok az elvárásaim.
különben ez az analóg-digitális videojel téma azóta nem olyan sarkalatos téma nálam,
mióta egyszer rákötöttem egymás mellett két (egyforma) TV-re két xboxot, egyiket HDMI-n, másikat komponensen. tanulságos volt, mert ha van is eltérés, az semmiképpen nem nagyságrendbeli, mint azt a gamer topicokban bőszen állítják egyesek. Igaz, arról is valamelyik itteni topicban világosítottak fel, hogy a BD és a DVD között nagyobb a különbség, mint a VHS és a DVD közötta vaktesztért természetesen jár a kredit
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
válasz #95590400 #11703 üzenetére
a T400s-en van dp, de még arra sem vettem a fáradságot, hogy vegyek hozzá kábelt, és kipróbáljam. igazából minek is tenném, nekem jó a d-sub, a hangot meg mindenképpen külön kábellel kellene átvinnem, nem igaz? (igen, tudom mi az a nemi gaz)
-
bwoay
nagyúr
válasz #95590400 #11699 üzenetére
hogy te milyen buta kisfiú vagy, ejnye!
pont minap jött szóba, hogy T410-en átmÉn a hang, a korábbi gépeken viszont nem mÉn át.
TayRol:
dp egyik X szériás masinán sincs (még?). dokkolón talán... ezt nem vágom[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz #95590400 #8071 üzenetére
Lehet, hogy nem ártott volna esetleg pontos típusokat írni (a gyártó neve, a fizikai méret és a tárolókapacitás nem elégséges adat), anélkül még mindig nem elég meggyőző, mint bizonyíték az "1.8" SSD lassabb, mint a 2.5" "-elmélet alátámasztására. Bár sejtem, hogy az Intel SLC-s, a többi pedig MLC-s.
A másik, hogy nem tudom, honnan vannak az adatok, de kötve hiszem, hogy pl. a 32 GB-os és a 128 GB-os PQI SSD-nek csontra ugyanazok volnának a mért olvasási/írási mértékei, amikor az ugyanabba a szériába tartozó 32 és 64 GB-os SSD-k között is van sebességkülönbség a 64 GB-osok javára - ahogy helyesen megemlítetted, számít a memóriaméret.
Szóval ez így kicsit kevés.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest