Új hozzászólás Aktív témák
-
napocska2
senior tag
válasz rootkiller #19662 üzenetére
Közben találtam egy videót is erről, feltétlenül nézd meg!
Sajnos szervizelési díjakról fogalmam sincs. Mert másnak sem merem odaadni a kis drágámat.
-
napocska2
senior tag
válasz rootkiller #19660 üzenetére
Itt képekkel is illusztrálják a folyamatot.
Elég rég óta tanulmányozom már ezt az útmutatót, de még nem tudtam összeszedni a bátorságomat, hogy kitakarítsam az enyémet, pedig ráférne.[ Szerkesztve ]
-
-
napocska2
senior tag
válasz robcsi73 #15206 üzenetére
Ha a bekapcsoláskor nem indul a wifi, akkor nézt meg az eszközkezelőt.
Ott sem fog megjelenni a hálózati kártyáknál és hiába próbálod meg felismertetni, nem fogja megtalálni. Viszont ha ekkor az újraindítás-t választod, akkor jó eséllyel működni fog amikor feláll a rendszered, próbáld ki!
További tippeket találhatsz itt.
Azt, hogy lecseréled-e a notidat vagy sem, mindenképpen neked kell eldöntened. -
napocska2
senior tag
válasz robcsi73 #15202 üzenetére
Szia!
Nálam első perctől ezt csinálja a wifi, bár az enyém dv6810 és atheros kártya van benne, de ugyanaz a konstrukció.
Nem segített rajta se a bios frissítés, sem semmi egyéb hókuszpókusz, amit eddig felleltem.
Viszont az enyémnél az a rendszer, hogy ha bekapcsolás után piros marad a wifi fénye, akkor újra kell indítani és másodjára már bekékül. De ha nem újraindításra nyomok, hanem kikapcs-bekapcs, akkor piros marad. Van amikor meg napokig elsőre elindul a wifi.
Szóval nem egyszerű a probléma, de hátha valamelyest segít a tapasztalatom.
Ja és egyszer levettem a wifinél lévő takarót, kicsit megmozgattam a vezetékét, utána kéken indult egy ideig, de később megint visszaállt a kénye-kedve szerinti indulásra.
Amondó vagyok, hogy ennél nagyobb baja sose legyen!Szerk: Nem veszítesz adatot a bios frissítéssel, csak izgulni kell egy kicsit, hogy minden rendben legyen!
[ Szerkesztve ]
-
napocska2
senior tag
válasz SpongyaBob #14834 üzenetére
Szia! Nekem DV6810-em van, bár a kijelző felső sarkában a DV6000 vigyorog.
Spyduck tapasztalaival ellentétben nálam nem lötyög a zsanér, nem cicereg és az akksiját leszámítva alapjában véve rendben van, pedig nyúzom rendesen és 8400-as Nvidia dolgozik benne. Természetesen van hozzá távírányító, melyet a jobb oldalába rejtettek el.
Én ugyan renew-ban vettem másfél éve, lehet, hogy ez már gyógyított kiadás, de nem volt még vele problémám. /Ezt halkan írom, nehogy elkiabáljam. / -
napocska2
senior tag
válasz Khelben #14313 üzenetére
Az általam eddig fellelt képes útmutató azt mutatta be, hogy hogyan kell csumára szétkapni egy dv6810-est. Attól azért inkább óvakodnék, ezért próbálnék tapogatózni, hogy a kibelezés helyett van-e egyszerűbb módja a pucolásnak.
A környékünkön nem ismerek senkit, akinek a gondjára merném bízni a notimat, hogy kitakarítsa. Úgy vigyázok rá, mint a szemem világára.[ Szerkesztve ]
-
napocska2
senior tag
válasz Velocity #13734 üzenetére
Szia!
Szerintem a 6960-as jobban néz ki! Nekem dv6810-esem van, úgyhogy elfogult vagyok! :-) Valahogy ezek a széles és keskenyebb kijelzők nekem nem annyira tetszenek és ráadásul még szimmetria párti is vagyok.Ha túlesel a takarításon, akkor érdekelne, hogy hogyan sikerült. Én is kacérkodom a gondolattal, de még gyűjtöm hozzá a bátorságot.
A hétvégén telepítettem újra a Win7-et, hidd gyorsan túlesel rajta! Nem kell írogatni, elég néhány Print Screent elmenteni biztos helyre (pl. pendrive) a fontosabb dolgokról, így gyorsabb. A driverek meg úgyis ott vannak a HP oldalán és visítozik ami hiányzik.
Ja, majd ha a felkiáltó jeles eszközöknél társprocesszort találsz, akkor a GPU driver hiányzik. /Én először napokig törpöltem, hogy vajon mi a bibi, mire ráleltem a megoldásra./ -
napocska2
senior tag
válasz Avicularia #13612 üzenetére
Nem állítódott el az energiagazdálkodás véletlenül? Ellenőrizd le az akkumulátornál a kritikus töltöttségre beállított értéket! (Remélem Win7 van a gépeden...)
[ Szerkesztve ]
-
napocska2
senior tag
válasz SeniorTilla #13429 üzenetére
Vagy nem kapcsolják be a gépüket!
Az én vinyóm sajna hűvösben is hamar eléri a 48-49 fokot, ha alaposan megdolgoztatom, pl. torrent mellett másolgatok ide-oda. A többi hőmérsékleti adat rendben van, ezért nem gondolnám, hogy por vagy szösz okozná. Kissé azért aggaszt a dolog.A hétvégén lecsavaroztam a hdd-nél és wi-fi-nél lévő takarólemezeket, hogy megvizsgáljam por ügyileg és azóta megint bekapcsoláskor indul a wi-fi is. /Ha esetleg nem emlékeznétek, korábban már írtam, hogy az enyém rendszeresen csak újraindítás után hajlandó üzembe lépni./ Hogy ennek mi az oka, az örök rejtély.
-
napocska2
senior tag
Szia!
Ebben a melegben a dv6810-esem is szenved, rajtam kívül... Én télen sem tartom csak az asztalon, hanem egy felfordított műanyag tálcán, úgy hogy a bal széle - ahol a venti és a vinyó van - lelógjon, így jobban tud szellőzni. Sajnos, mióta kánikula van ez a megoldás is kevés, ilyenkor még teszek alá valamit, hogy az alja alatt is tudjon mozogni a levegő.
A letöltés miatt a vinyóm melegszik a legjobban és nagyon nem szeretem, amikor 50 fokot jelez. Na ekkor szoktam a mélyhűtőből elővenni a kisdobozos üdítőt, amit kis tálkában a vinyó alá rakva akár 40 fokra is lehűti. Kicsit macerás ugyan megtalálni azt a pozíciót, ami kényelmes és a vinyónak is jó, de eddig ez volt a legjobb ötletem.Mások vajon hogy küzdik le a melegedést?
-
napocska2
senior tag
válasz cellpeti #13380 üzenetére
Mint írtam, én nem vettem még soha ilyen matricát. Ajándékba kaptam a notihoz egy ívet, így akarták szilárdítani a vásárlási szándékomat.
Emiatt a linkelt helyen kaphatókról nem tudok véleményt mondani.A tiéden fekete alapon fehér betűk vannak, vagy valami más? Ha ilyen gyorsan kopik, akkor az vásárlás előtt egy kis kapirgálással ellenőrizhető -bár ennek az ötletemnek az eladók nem biztos hogy annyira örülnek.
A leszedésre nincs ötletem, még sose próbáltam.Szerintem próbálkozz SeniorTilla készletéből megkaparintani egy ívet, ha biztosra akarsz menni!
[ Szerkesztve ]
-
napocska2
senior tag
válasz cellpeti #13377 üzenetére
Nem tudom, hogy melyikre gondolsz! Én a fekete 500 Ft-oshoz hasonlítót kaptam ajándékba a notihoz, amikor vinyákoltam az angol billetyűzet miatt. Utána majd egy évig sajnáltam ráragasztani, aztán egyszer elkapott az ihlet. Durván fél centis kockákat vágtam ki a szükséges betűkből és az ékezetes billentyűk jobb sarkába ragasztgattam. Viszont nálam egyáltalán nem kopott le egyik sem, pedig már jónéhány hónapja rajta van és szoktam gépelni is rendesen.
Az bizti, hogy érdekesen fognak kinézni a ragacsos billentyűk, ha egyszer le kell szedni -
napocska2
senior tag
Ez sajna nem jó hír! Az a trükk, hogy nincs trükk, legalábbis senki nem találta még meg a tuti megoldást.
A portalanítás tuti biztos, hogy segíthetne a nálad lévő gépen is.
Nálam azért nem szoktak ilyen magas hőmérsékletek előfordulni, bár a vinyó az 46-48 közötti egész napos le-fel töltögetés mellett. Igaz, kényesen ügyelek arra, hogy ne csak az asztalon csücsüljön, hanem mindig alá van póckolva és tud szellőzi az alja is. -
napocska2
senior tag
Na kíváncsi vagyok, hogy sikerülni fog-e!
Nálam butus BIOS van, semmit nem lehet benne állítgatni, így azzal sem bonyolódik a helyzet.
Ez a melegedés miatt összeérő tüskék magyarázat akkor állná meg a helyét, ha mindig újraindítás után javulna meg, de amikor első indításkor is el tudja indítani rendesen a wifit, akkor még annyira nem meleg. Egyébként meg az én kezem mindig hideg, tehát jól jön egy kis fűtés. -
napocska2
senior tag
Ááá, nem csak a dv6000-knél van ilyen probléma. Már több mint egy éve van meg, volt időm kitapasztalni és megszokni a megoldást, csak nem értem az okát.
Te is azt írtad, hogy ha nem kapcsol be a wifi, akkor az eszközkezelőben sem jelenik meg. Na, ez az a pont ami nem fér a fejembe. Ilyenkor a hardverváltozások keresése /vagy hogy hívják/ sem találja meg.
Próbáltad már innen kibogarászni az ötleteket? -
napocska2
senior tag
Szia!
Nekem ugyan dv6810-es Pavilionom van, de ugyanezt csinálja már a kezdetektől. Vista vagy Win7, mindegy neki. Egy darabig rágódtam rajta, mindenféle olvasott trükköt kipróbáltam, aztán feladtam.
A jelenség nálam: ha indításkor piros marad a wifi led, akkor az eszközkezelőben sem látszik, ha bekékül akkor minden oké. Néha napokig elsőre indul a wifi, máskor meg csak és kizárólag újraindításra, a leállítás-bekapcsolás kombó nem hoz eredményt.
Így viszont hozzászoktam, hogy bekapcsolás után még egy újraindítás kell ahhoz, hogy használhassam a masinámat, aztán ha mégis elsőre sikerül bekékülnie, akkor még örülök is neki...
Azért a tuti megoldásra nagyon kíváncsi lennék én is![ Szerkesztve ]
-
napocska2
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom és nem világos a megoldás.
DV6810-em van Win7-tel és amióta felfedeztem a média center, valamint a távirányító közös használatának varázsát, azóta teljesen odáig vagyok tőle mozizás tekintetében.
Egy dolog árnyékolja be ezt a gyönyört, mégpedig az, hogy ha távirányítóval kapcsolom ki a notit félálomban (hibernálódik ő is), akkor reggel nem indul el a wi-fi. A hiba okának pedig ezt írja a képernyőre:
[link]
Nem értek a .NET-hez, így tanácstalan vagyok. Hogyan lehetne ezt kiküszöbölni? -
napocska2
senior tag
Sziasztok!
Dv6810 és Win7 párosításból eredően lett egy felkiáltójeles eszközöm és tanácstalan vagyok, hogy mi is hibádzik:
[link]
Összességében minden jól működik, tehát súlyos nem lehet a gond.
Van valakinek ötlete, hogy mit kellene feltennem?[ Szerkesztve ]
-
napocska2
senior tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene nekem, a Pavilion dv6810-esem ilyet produlált:
Ma találtam ezt a felkiáltó jeles valamit és fogalmam sincs, hogy mi ez az eszköz, amihez nincs megfelelő driver.
Az alatta lévő IDE controller meg minden újraindítás után más A..... nevet kap, így nem tudtam kideríteni semmit róla. Hátha valaki tudja, hogy milyen drivert kellene frissíteni. Voltam a HP-s oldalon, de nem volt egyértelmű, hogy mit kellene letölteni. Egyszer már letiltottam a kis felkiáltójelest és újraindítás után sem hiányzott a Vistának, de nem akarnám addig eltávolítani, amíg nem kapok megerősítést vagy más tippet.
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
napocska2
senior tag
Szia!
Nekem Vistám van és bébi Pavilionom, de annak is úgy zúg a dvd meghajtója, mint egy turbina Emiatt aztán filmet sosem néznék róla, ha meg írni kell valamit, inkább magára hagyom, minthogy hallgassam. Eccerűen érthetetlen számomra, hogy ha annyira multimédiás a masina, miért nem tudtak belerakni valami csendesebb variációt.
Na de minden nem lehet tökéletes! -
napocska2
senior tag
Sziasztok!
Ugyan nem égető a kérdésem, de van valakinek tippje, hogyan lehet a hangerőszabályozásnál ezt az bazi nagy valamit lecserélni valami diszkrétebbre, ami nem csücsül ilyen sokáig a képernyő közepén, kitakarva a lényeget?
A pittyegés hangját le tudom cserélni, csak ezt az otromba valamit nem tudom eltüntetni... -
napocska2
senior tag
válasz germinator66 #9237 üzenetére
Hogy milyen igazad van! Teljesen meg is nyugodtam!
Köszi! -
napocska2
senior tag
A Vista topicban a következő bogarat tették a fülembe:
Tényleg nem normális, hogy kikapcsolt notinál estétől reggelig 7%-ot csökken az aksi töltöttsége? /persze a konnetorból is ki szoktam húzni este/
Az én renew Pavilion 6810-esem 5 hónapos és eddig abban a hitben éltem, hogy ez természetes jelenség...
Kíváncsi vagyok, nálatok mi a helyzet ezügyben? Elrontottam volna valamit az aksi körül? -
napocska2
senior tag
válasz Gááboor #8553 üzenetére
Szia! Én is küszködtem ezzel egy csöppet, de nem jutottam eredményre.
Aztán átálltam arra, hogy nem dual, hanem egy kijelző, így csak váltogatom kell az éppen aktuálisra. Továbbá aggasztott az is, hogy mivel képes vagyok néha négy-öt filmet is megnézni egyfolytában és a lecsukott kijelző alatt eléggé meleg volt, nehogy megsüljön a kijelző. Viszont simán ment lehajtott kijelzővel dualban, csak pár másodpercre bekockásodott a kép, aztán visszazökkent.
Tehát, ha elfogadod a tanácsomat, akkor az elsődleges megjelenítőt váltogatod és nem csukod le a fedelét, így a noti is tud hülni, meg nem is világít a szemedbe a kijelző -
napocska2
senior tag
válasz koxkids #7649 üzenetére
Szia!
Nekem dv6810em-em van, kérdezz konkrétumot és megpróbálok válaszolni!
Leszámítva azt a kis apróságot, hogy a Wi-fim csak akkor hajlandó dolgozni, ha nem kikapcsolom a masinát, hanem hibernálom, vagy ha leállítottam, akkor újra kell indítani, különösebb probléma még nem volt vele az elmúlt bő hónap alatt... -
napocska2
senior tag
válasz Zoli1222 #7408 üzenetére
Sajna nem tudom, hogy mit jelent az M, de biztos vannak itt, akik értenek hozzá!
Gondolkodtam én is a Win7-en, csak a Wlan miatt már kellett egyszer újrarakni a Vistát és már nincs energiám megint görcsölni. Örülök, hogy ezt belaktam, de nem tettem le a Win7-ről.
És mikor veszed a gépet? -
napocska2
senior tag
válasz Zoli1222 #7404 üzenetére
Szia!
Simán megéri! Az enyém 6810em, annyi a különbség, hogy 250 Gb vinyó, a VGA meg 8400M GS és 160e-ért vettem egy hónapja.
A Vistához egy kicsit hozzá kell lassulni, de egyébként elégedett vagyok vele, leszámítva, hogy a Wlan csak újraindításra indul el, simma bekapcsolásra nem szeret... -
napocska2
senior tag
Te mondtad meg a tutit!
Vettem a szétforrasztgatott helyett egy másik svideo+rca->scart átalakítót kemény 330 Ft-ért, meg egy mezei 4 tűs s-video kábelt és csodák csodájára színes kép jelent meg a TV-n. Majdnem dobtam egy hátast a meglepetéstől!Tehát mindenkinek aki ilyen gonddal kűzd, javaslom, hogy próbálgassa ezt a típusú átalakítót, mert nem egyformák belül!
Ja, és bnorci71-t is meg kell követnem, mert ezek szerint mégiscsak az a különbség a 4 és 7 tűs között, amit írt!
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
napocska2
senior tag
válasz bnorci71 #7328 üzenetére
Néhány napja még én is így gondoltam, de rá kellett jönnöm, hogy az élet nem ilyen egyszerű
Ha csak ennyi lenne a különbség, akkor működne a Hama csodakábel is, nekem édes mindegy lenne, hogy scarton vagy rca-n nézem a filmet.
Volt szerencsém kipróbálni egy másik típusú notihoz gyárilag mellékelt TV-out-RCA kábelkét, azzal hibátlanul működött minden. És kicsit nehezen tudom feldolgozni, hogy égen-földön nem lehet keríteni egy ilyen átalakítót. Lehet, hogy pszichológusra lesz szükségem?! -
napocska2
senior tag
Nálunk is hasonló a felállás Sőt, már megkaptam azt is, hogy a HDMI lesz a megoldás. Csak nem mindenkinek telik lapostévére, sajnos.
Végül is eladhatom a három hetes HP-mat és vehetek egy lapos tévét az árából, így meg is oldódna a problémám egy csapásra és a férjem sem hajítana ki notebookostól meg tévéstől... -
napocska2
senior tag
válasz RoadRunnerNG #7324 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy nálunk is csak a házibarkács fog segíteni. Valamelyik nap komoly 250 Ft-ért vettem egy megszólalásig hasonló kábeldarabot, mint amilyenre szükségem van. 7 tűs, a másik vége sárga RCA, csak éppen nem veszi észre vele a TV-t.
Lehet, hogy ezt kellene kibeleznem? Csak a leírások mind azt magyarázzák, hogy 4 tűsből hogyan kell RCA-t barkácsolni és nem azt, hogy 7 tűsből. Én meg lány vagyok... -
napocska2
senior tag
Van scart, de nem jött be az sem. Azzal fekete-fehér kép még volt, most már lassan ott tartok, hogy már a fekete-fehérnek is örülnék.
Amióta forrasztgattam a 15-ös és 20-as lába környékén, azóta már nincs ilyen működőképes csatlakozónk se
Épp most próbáltam ki a Hama PC-TV csodakábelt, de meg sem rezdült a TV tőle. Holnap vihetem vissza a MM-ba, pedig annyira állították, hogy ennek jónak kell lennie.
Annyira szomorú vagyok emiatt az egész herce-hurca miatt -
napocska2
senior tag
Sziasztok!
Van valaki, akinek 7 tűs s-video-s HP notija van és tudott róla képet varázsolni egy mezei, nem lapos TV-re sárga RCA-n keresztül?
Ilyen átalakítót nem árulnak, nem adnak a gép mellé sem. Eccerűen nem fér a fejembe, hogy akkor minek egyáltalán ilyen kimenet és mi annyira bonyolult abban 10 cm-es kábeldarabban, hogy nem lehet hozzájutni...
Tehát szívesen vennék bármilyen tanácsot ebben az ügyben, ha valakinek van ötlete!
Persze végigolvastam a kötelező szakirodalmat ezügyben, de bízom bennetek!
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Ukrajnai háború
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egészséges életmód
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest