Új hozzászólás Aktív témák

  • huskydog17

    addikt

    válasz Fandango #17317 üzenetére

    Én itt most neked nem fogom felvázolni a DXVA előnyeit, egyrészt, mert néhány másodpercbe és néhány billentyű leütésbe telik rátalálni a válaszra, másrészt nincs most erre időm se.
    Adok egy kis tippet a kereséshez: beírod a gugliba például ,hogy DXVA 2.0, és rögtön az első oldalon rengeteg kiváló anyagot fog kidobni, ahol a választ is megleled.

    A Post-process témánál pedig nem tudom, hogy mit nem értesz azon, hogy túlságosan szubjektív témakör. Valaki szereti őket használni, másvalaki pedig sose alkalmazna ilyet. Egyéni ízlés kérdése az egész. Az viszont elég valószínű, hogy egy jóval profibb (jobb képminőségű) monitorral rendelkező felhasználó kevésbé érezné a képjavító funkciók előnyeit. Ennek a könnyebb megértéshez mondok egy konkrét példát. Egy TN paneles monitoron jóval látványosabb különbséget tudnak produkálni, mint egy IPS alapún. Utóbbinál lehet, hogy nincs is értelme használni őket. Valaki azonban még IPS panel mellett is használ post-processt, például élesítést. Valaki még TN-nél is kerüli az összes Post-process-t.
    Az is igaz, hogy egy nagyon gyenge minőségű videónál nagyon kicsi a valószínűsége, hogy bármely post-process látványos javulást generáljon. Jobb minőségű videónál már több értelme van.
    Mit lehet javítani egy jó minőségű anyagon? Sok mindent, például világítást, színeke, élességet stb. Még egyszer kihangsúlyozom, hogy ezen tulajdonságok manipulálása nem mindenkinek jelentenek javítást, valakinél ezek az ellenkező hatást váltják ki. Ezért is túlságosan szubjektív ez a téma, egyéni ízlés kérdése, mindenkinek saját magának érdemes kipróbálnia és akkor az ember el tudja dönteni, hogy kell-e neki vagy sem. A placebo effektus itt nagyon erős túlzás, ugyanis a legtöbb shader és egyéb képjavító eljárás egyértelmű, látható különbséget generál.
    Ha ennyire bántja a csőröd a téma, akkor a legegyszerűbb, ha fogsz egy HD minőségű videót és kipróbálsz néhány "képjavító" algoritmust, hogy eltudd dönteni te melyik csoportba tartozol.

    Lásd, hogy milyen rendes vagyok ( :D ), belinkeltem neked három darab összehasonlítást, ahol három film egy-egy képkockája került összehasonlításra aktív post-processel és anélkül.

    Alap
    Max Detail&Light

    Alap
    Max Detail&Light

    Alap
    Max Detail&Light

    Nekem a második verzió (Max Detail&Light) tetszik jobban, mert az én szememnek az a szebb. Ennyi. Azt azért ne felejtsük el, hogy TN és IPS között elképesztő nagy a különbség, természetesen az utóbbi javára, csakhogy én TN monitorral tolom, ahol azért jóval több létjogosultsága van a témával foglalkozni. Lehetséges, hogy ha nekem is IPS monitorom volna, akkor én se foglalkoznék post-process-el (élesítést azért használnám bizonyos mértékben), de mivel nincs, így ezt nem tudhatom. :)
    Maradjunk annyiban, hogy nem érdemes a témán nagyon lovagolni, mindenki nézze úgy a filmeket ahogy akarja (vagy ahogy tudja).

    Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

Új hozzászólás Aktív témák