Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
Laraxior
titán
Sziasztok.
Van egy ilyenem: Klarstein Mini Kühl Getränke Lager Schrank 21 L Klasse A+ Glastür LED Schwarz
Milyen elven működik, mert egy ideje nem hűt, most meg már a venti is hátul ami a bordán van az is zörög, gondolom csapágyas, de még megy.
A hátulján nagy betűkkel rá van írva, hogy ciklopentán, de nekem úgy tűnt, mintha peltier elven működne a dolog
Nem nagyon szeretném kidobni, ha egy mód van rá.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
BBéci
legenda
-
Hauptmann
addikt
Úgy néz ki, megdöglött a bojlerem. 50 literest nézek, Az egyik a Hajdu Z50 Smart, a másik Az Ariston Velis Evo 50. Kb. egy árban vannak. A Hajduban tetszik a 10 éves gari a bojlerházra, illetve, valószínűleg alkatrészutánpótlás mindig lesz. Az Ariston milyen? Van hozzá minden, ha kell?
-
akkójóva
tag
Sziasztok!
Hűtőszekrényt szeretnék vásárolni, viszont nem tudom milyet érdemes. Méretre 160cm magas, 55 mély, 55 széles fér el a konyhában, alapvetően nincs szükség fagyasztóra, mert van kint 2 fagyasztószekrény is. Árban nagyon maximum 150.000 Ft-ot áldoznék rá, de ennél már tényleg nem tudok többet. Milyet ajánlanátok? Köszönöm a segítséget!
-
otto14
őstag
Valakinek van tapasztalata ilyen ErgoMixx MS6CB61V5 szettel, illetve ételek vákuumozásával általában? Eddig sosem vákuuomuztam, szóval biztosan meglennék továbbra is nélküle, és akkor vehetnék valami olcsóbbat is, talán más gyártótól is. Tartósságban vajon van külömbség az MSM és az MS6C között? illetve 750W és 1000W között?
Illetve kenyérpirítóból és vízforralóból érdemes a drágábbat venni, vagy jó bármelyik? (bosch vagy más ajánlott márka)
[ Szerkesztve ]
asd
-
salapp
addikt
válasz bbdzyx #64889 üzenetére
Közel két éve van SteamandGo. Pont arra való, hogy reggel a leakasztott blúzt, inget, öltönyt, dresszt átgőzöljük vele. (Illetve én még a függöny és ágy, kanapé átgőzölésre is használom). Igaz a 45 másodperces készenlét is. Egy töltéssel kb. két-három ruha alapos átgőzölésére elegendő, de az utántöltés is hamar üzemkész.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
bbdzyx
senior tag
válasz Flowtation #64888 üzenetére
Anyósom beépített mikroja adta meg magát, az egészet zokszó nélkül cserélték, azóta is üzemel hibátlanul a másik. Más ismerősöktől hallottam apróbb fennakadásokról, ha garanciális átvizsgálásra/javításra van szükség, mert a Whirlpool szervíz nincs mindig a helyzet magaslatán, de az Ikea üfsz. akkor is mindig az ő (vásárlók) érdekét nézte és nyomasztotta a szervízt.
Más: [Ilyen] ruhagőzölő állomást használ/használt már valaki? Gondolkozom egy sima Steam&Go és e között, hogy kiegészítsük a vasalót, ha valamit gyorsan munka előtt ki kéne ránctalanítani. Nem mindig van kedvem előcipelni az asszony 44 centis deszkáját...
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
[ELECTROLUX EKK52970OX] és [AEG CKB56470BX] gáztűzhely között nem tudok dönteni. Igazából a kettő tulajdonságait tekintve szinte megegyezik, inkább tapasztalatokra lennék kiváncsi, hogy megéri-e a felárat az AEG márkanév.Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Nagya21
addikt
-
törölt tag
Sziasztok,
az alábbi porszívó merült fel:
Miele Classic C1 PowerLine - SBAF3
Mennyire ajánlott típus ez?
Köszönettel,
alek
-
Tarokk79
aktív tag
Mélyhűtő és kombinált hűtő télen egy fűtetlen házban tudnak jól működni?
-
BBéci
legenda
válasz Morris #64874 üzenetére
ALKO-val kezdtem, olyat soha többé nem vennék.
LEO volt a következő, 5 évig üzemelt, akkor elfüstölt benne a kondenzátor, remek alkalom volt arra, hogy végre megvegyem az egyik legjobbat: a Pedrollo JSWm 2CX-et Ugyanúgy 750 wattos, mint kínai utánzata, de sokkal erősebb, mindegyik fúvóka (MP rotátor és spray egyaránt) jóval messzebbre spriccel. A LEO-ba vettem kondit, félretettem tartaléknak.
A Pentax-ok is kiválóak, szomszédom olyanra cserélte az ALKO-t.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BB9000
senior tag
válasz szabonagyur #64873 üzenetére
Sokan használnak ALko szivattyút locsolásra. Nem tudom, hogy mi a szakemberek véleménye erről: AL-KO Jet 3600. Ha nekem kellene most szivattyút vennem, akkor én ilyet vennék.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
d@minator
addikt
válasz szabonagyur #64875 üzenetére
Gyakorlati tapasztalat: a 750W-os Pedrollo tudta azt amit a 1300W-os Elpumps. Szívóágon nem szív farsot?
-
félisten
-
Morris
veterán
válasz szabonagyur #64873 üzenetére
Olcsón leo, vagy a korábban javasolt Pedrollo. A Pedrollo drága, de tartós és kb tudja azt ami rá van írva.
A leo az olcsóbb kínai másolat.
Ha homokol a kút, akkor bronz lapátos szivattyút vegyél.
Ha gázos, akkor Jet rendszerűt. (Mindkettő az) -
félisten
-
Morris
veterán
válasz szabonagyur #64871 üzenetére
Ok. Mihez kell a szivattyú?
Öntözőrendszerhez ,vagy házi vízműhöz esetleg normál locsoláshoz vizvételi helyhez? -
félisten
válasz Morris #64868 üzenetére
A képen látható infókat tudom róla.
A kút bírna többet is, volt egy régi orosz az többet szívott ki belőle, szomszédéval is próbáltuk az is többet tudott, nagyobb nyomás volt csak az is valami orosz noname cucc.
A nem túl erős azt jelenti, hogy kb 10 méter max a slag hossza és alig folyik a víz belőle.
-
Gömbike
senior tag
Felejtsd el a mindig üríteni szót. Az 30 évvel ezelőtt volt. 100 négyzetméter, kettő cica és három-négy havonta cserélem a porzsákot kb. 47 másodperc alatt, amely időben az is benne van, hogy kidobom a tele zsákot a szemetesbe.
Mindezt úgy, hogy egy szem por sem kerül a levegőbe, ellenben a zsáknélküli takarításával.
Korábban ez volt [link] porzsák nélküli. Ezt cseréltem le erre: [link]
A zsák nélküli takarítását nem vagyok hajlandó újból megismerni, a zsákos karbantartása patika azokhoz képest.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
De4d
őstag
Még mindig nem jutottam dőlőre milyen porszívót is kéne venni.
Viszonylag "olcsó" kategóriában szeretnék.
Egy nagy szoba van a lakásba 22nm amúgy az egész lakás 36nm
Ami fontos mivel van kutyám, és lesz nagy szőnyeg (shaggy-hosszúszálú) ezekre alkamas porszívót keresnék, valamint a Hepa szűrű elég fontos lenne.
Porzsák vagy porzsák nélküli, nem tudom melyik lenne a jobb, ha jól tudom a porzsákos ha megtellik azt mindig cserélni kell, és persze a porzsákot mindig venni, a zsák nélkülit meg tisztítani kell (nem esne nehezemre)
Milyet lenne érdemes nézni, és milyen márkákban kellene gondolkodni?Minden jó, ha a vége jó!
-
Morris
veterán
válasz szabonagyur #64864 üzenetére
Kút kérdése az egész.
Az mit jelent, hogy nem túl erős?
Mennyi vizet ad a jelenlegi szivattyú percenként fojtás nélkül?[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
válasz szabonagyur #64864 üzenetére
Itt ül mellettem egy öntözéstechnikus. Szerinte Pedrollo 1100W 2A, 2AX. Az tudja a ráírtat.
Kútfúró szerint nagyon gázos vízhez DAB JET 151M esetleg. -
félisten
Sajnos jobb témát nem találtam vagy halott a téma
Szóval kerti szivattyút keresek (nem búvár!) öntözésre.Ami jelenleg van az sajnos nem túl erős ide, mindenképp nagyobb kellene.
Jelenlegi adatai:
Laikusként ahogy néztem már egy 1500W teljesítménnyel rendelkező előre lépés lenne mind az óránként víz áteresztő készség terén is.
Vélemények? Persze vannak 2 kW teljesítménnyle is de azok már szinten dupla áron futnak, mint egy 1,5-es.
-
salapp
addikt
A fiam a hétvégi házban tartott bulikhoz szeretne minél olcsóbban nofrost-os alulfagyasztós hűtőt venni, van valami javaslat, normális outlet vagy egyéb kereskedő vagy hogy használtan milyet érdemes venni?
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Hauptmann
addikt
Bojlerben a ma kapható Hajdúk vállalhatóak, vagy van náluk jobb?
-
Nagya21
addikt
válasz Abanga #64859 üzenetére
HAli!
Dyson.
V10-V11 ha büdzsé engedi.
Én 52nm panelben használom. A két szoba ipari rövidszőrü szőnyeg, a többi helyen laminált.
+ 2 hetente anyámnál 100nm vegyes.
Évente 2* thomasz takarítógép alapos nagytakarítás.
Nekem a V11 teljesen kiváltja a sima porszívót, ÉS NEM SZABAD A PORTARTÁLY ÜRÍTÉSEN SPÓRÓLNI!!!!! mert akkor tud jól szürni ha megvan a levegő sebessége.
Ja igen 2 havonta a porszívót kifujatom süritett levegővel, havonta elmosom a szürőket.
Akinek ez a karbantartás nem kóser az használjon porzsákost
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Abanga
csendes tag
Sziasztok! Vezeték nélküli porszívóbol Dyson vagy a Miele a jobb? Melyiket ajánlanátok?Vegyes padlózat, kutya, és kb 100 nm a főbb paraméterek.Elegem van a 40-50 k katigória borzalmaiból. Így-vagy úgy, de mindegyik egy kalap....
-
z123456z
őstag
Van valakinek sejtése, hogy mi indokolhat 23kg eltérést, nagyjából azonos méretek mellett?
-
SzaLev
csendes tag
Siasztok!
Bocsánat, lehet buta kérdés, de meg kell kérdezzem.
Hosszas gondolkodás után megvettük az IKEA Smaksak öntisztítós sütőjét, elsősorban az 5 év garancia miatt. Bekapcsoltam és az ajtó felett folyamatoson fújja a levegőt. Ez normális dolog?
Köszi előre is. -
BBéci
legenda
válasz daver88 #64829 üzenetére
Az első két Sharp hűtőszekrényemet visszaküldtem, mert a nem inverteres kompresszoruk olyan hangos volt, mintha fémlemezt darabolnának flex-szel. A harmadik, amit megtartottam, inverteres, de nem csak azért rendkívül halk, a gyártója - Panasonic - is számít. Az előző kettőben Jiaxipera volt, amit csak az ellenségeimnek kívánok.
#64831Dluinet
Valóban, pontosan ezt tapasztaltam.#64830z123456z
"ajtón lévő kijelzőn látom a hőfokokat, ráadásul külön tudom állítani a hűtő és fagyasztó teret"
Ezt az összes közepesnél magasabb kategóriájú hűtő tudja. Viszont a hőfokkijelzés az esetek döntő többségében nem a ténylegeset, hanem a beállítottat mutatja.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
-
senior tag
válasz Víz Elek #64844 üzenetére
"Unsere tip" és tényleg jó ár, megbízható márka, 4 év garancia. Szerintem jó lesz.
2 hónapja vettünk egy Electrolux EW6T5261H, de ez nem egy liga a kinézett AEG-gel. Még kevés a tapasztalat, de teszi a dolgát. Aput leptem meg vele a régi Energomat helyett, remélem sokáig bírja majd ez is.[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
Az én LG inverteres hűtőmnek csak akkor nem lehet hallani a hangját, ha kihúzom a konnektorból. Ha be van dugva, akkor zörög, kattog, szuszog, búg, vinnyog, és egyéb hangokat hallat. Meglehetősen hangos! Szerencsére több ajtó választja el a hálószobától és egy teljes szint, úgyhogy nem zavar.
-
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ki milyen felültöltős mosógépet ajánlana?
Jelen pillanatban ezt néztük ki, de biztonság kedvéért azért rá kérdezek itt is, hogy ennyiért árban megéri?
Ha valaki tud mást ennyiért ami jobb, vagy olcsóbbat ami jobban megéri akkor kérem küldjön linket a gépről.
Ja és ami még fontos, hogy németben lakunk, úgyhogy itt fogjuk megvásárolni.Samsung S9
-
nagyúr
válasz WaterWawe #64838 üzenetére
40k-ért nincs jó porzsák nélküli.
40k-ért egy használható porzsákos gépet kapsz.
Electrolux-t és Miele-t nézz, keress vissza.
Ha bemész a Mediamarkba, akkor rádmelegítenek egy Philips-et, ami kedvezménnyel sem éri meg."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
bbdzyx
senior tag
válasz Flowtation #64839 üzenetére
Ellenben 5 év gari vonatkozik a legtöbbre, az IKEA pedig szó nélkül cserélt nekem eddig mindent.
-
WaterWawe
őstag
Sziasztok!
Porszívót tervezünk venni, lehetőleg porzsák nélkülit, de tanácstalanok vagyunk.
Sok szőnyeg és padlószőnyeg van a lakásban, szóval valami olyat szeretnénk ami ezzel könnyen megbirkózik.Kb. 40k-t szánnánk rá. Tudtok valamit ajánlani, hogy milyen vonalon nézelődjünk?
-
Eagl3
veterán
válasz Flowtation #64835 üzenetére
Nem szabványosak, van kisebb/nagyobb. Gépenként eltérő a keret méret stb…
Egyébként ha IKEA konyha lesz, elgondolkodnék, hogy Ikea-s gépek kerüljenek bele. Azokkal tuti kompatibilis minden és a minőségük sem rossz. -
Peat;)
veterán
válasz Flowtation #64835 üzenetére
Abba a whirlpool a kompatibilis, ikeja is azt árulja saját mikróként csak márkajelzés nélkül.
-
Eagl3
veterán
válasz Flowtation #64833 üzenetére
A mikró abból a szempontból “égető”, hogy a szekrényt ahhoz kell gyártani, nem szabványosak, hogy csak kihagyod a helyét és majd veszel egyet.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Én is konyhai nagygép beszerzés előtt állok. beépített sütő/főzőlap/mikró amit majd kellene venni, a mikró ezekből a legkevésbé égető, mert még a régi adott. Én sütőből ezt néztem ki:
[link]
Főzőlapból is beko-t kerestem, de ott már nem ilyen jók a vélemények. De pl. a no1. electroluxnál is van azért pár meredek rossz tapasztalat.
A márkával én eddig elégedett vagyok, mosogatógép, mosó, szárítógép is beko nekünk, eddig semmi hibát nem tapasztaltam. Szóval nekem jó lenne, persze ha van más ajánlott készülék, ebben az ársávban, azt is szívesen meghallagatnám. Esetleg kombi ajánlat ha létezik, megnézném.
Különösebb igény nincs egyikre se, normál, mindennapos használatra kell. Ezek lesznek az első beépítős cuccaink, de gondolom ez nem annyira befolyásoló tényező.
Köszönöm előre is.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
z123456z
őstag
válasz daver88 #64829 üzenetére
Kár, pedig reméltem. Az a baj, hogy gyakorlatilag nincs összehasonlítási alapom, mindössze a szüleim no frostosa ( Whirlpool ). Ez nekem hangosnak tűnik, legalábbis hangosabbnak, mint a hagyományos. A haverom az LG-jére mondja, hogy hangos. A vásárlói véleményekből is általánosan az jön le, hogy hangosak. Erről a két készülékről viszont nem olvastam ilyet, inkább csendesnek jellemzik a visszajelzések. Van ugyan egy 3. is a tarsolyomban, egy hagyományos, a végén mégiscsak az lesz, lényegesen olcsóbb is. Ezekben az tetszik, hogy az ajtón lévő kijelzőn látom a hőfokokat, ráadásul külön tudom állítani a hűtő és fagyasztó teret. Bár igazából eddig is elvoltunk ezek nélkül, tehát ez is inkább olyan, mint a sütőnél a lágy ajtócsukódás.
-
daver88
aktív tag
-
z123456z
őstag
Inverteres No frostok valóban csendesek végre, vagy ez megint csak marketing? Mosógépnél sokat számít valóban, azt tapasztalom. Van ugyanis két kiszemeltem, csak nem tudom, érik e az árukat?
WHIRLPOOL W7 931T OX H
GORENJE NRC6203SXL5 ConvertActive -
Nagya21
addikt
válasz Viiktor1989 #64826 üzenetére
HAli!
Minden felültöltős mosógép keskeny........
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Mi számít most best buy keskeny,felültöltős mosógépnek? Mosson ki rendesen,ennyi az elvárás 😊 Köszönöm
-
Sasu007
csendes tag
Sziasztok!
Szárítógép vásárlás előtt állunk. Sikerült két versenyzőre szűkíteni a listát.
Gorenje DS92ILS
Electrolux EW8H359SMindkettő hasonló tulajdonságokkal bír, így nehez a döntés.
Fontos szempont hogy minél kevésbé gyűrje a ruhát, túl sok kényes ruhára nem használnánk.
Árban 200e körül van a limit, ha esetleg van egy ezektől sokkal jobb harmadik versenyző is, az is érdekelne minket.
Szerintetek melyik a jobb?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egy felültöltős mosógépet szeretnénk bekötni a fürdőszobai csaptelephez, azt tudjuk, hogy be lehet kötni, hogy onnan vegye fel a vizet, és oda is engedje le a koszos vizet, viszont azt kellene megtudni, hogy pontosan milyen elosztóval lehetne ezt megoldani...?
Mellékelek 2 fotót, hátha valaki tudna segíteni.Samsung S9
-
laci1117
tag
Sziasztok,
60-as IKEA konyhába szeretnék "olcsóbb" de minőségi beépített gáz főzőlapot és sütőt. Illetve 14 vagy több terítékes mosogatógépet, aminek alul van az evőeszközös kosara. (ebből minőségit szeretnénk, mert mindennapi használatban van)
Tudnátok ajánlani bevált márkát vagy akár pontos modellt?
Sütő-főzőlapból esetleg Beko vagy Electrolux?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Tudomásom szerint kínai kézbe került, bár ennek túlzott jelentőséget nem tulajdonítanék. Negatív tapasztalatokat leginkább szárítógép és mosógép kategóriában olvasgattam, valamint a szüleimnek vásárolt full fapad mikrohullámú sütő zörgő működését hallva ( sajnos hajlamos vagyok általánosítani ) idegenkedem tőle, bár nem zárom ki kapásból a márkát.
Legutóbbi nyaralásunkkor az újszerű apartman egy Bosch mosogatógéppel volt felszerelve, csalódottan konstatáltam, hogy a mi 6-7 éves AEG készülékünk lényegesen csendesebben végzi a dolgát. Persze ez sem jelent többet, minthogy az általam elérhető árkategóriában óvatosan kell bánni a márkákat övező legendákkal. -
BBéci
legenda
válasz z123456z #64813 üzenetére
A Gorenje cégnek pár éve új tulaja van, hogy ez miként hatott a termékek minőségére, azt nem tudom. A korábbiak és a Beko gyártmányok között jelentős a különbség, messze nem azonos kategóriájúak. Utóbbiaknak előnye az olcsóság és a gyakran 5 éves jótállás.
17 éve használok Gorenje sütőt, főzőlapot és elszívót, elégedett vagyok velük. Ha valamelyik tönkremegy, alighanem Bosch lesz az utódja, mert azokban még sosem csalódtam.[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
Lidl-ben kapható Singer M320L Serenade varrógépről mi a véleményetek? Van esetleg valakinek? Azt hiszem 40k, kapok ennyiért jobbat?
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
senior tag
Sziasztok!
9 év után megadta magát a Samsung mosógépünk, elektronika hiba, munkadíjjal együtt ~70k lenne a csere. Ezt nem vállalnánk be, hanem újat vennénk.
LG-ben gondolkodnánk, vannak-e ajánlott típusok vagy olyan funkciók, amiért érdemes áldozni és egyik helyett inkább a másik picit drágábban? Esetleg pont fordítva, hogy nem érdemes a funkciót vadászni, egy jó alap típus kell és kész? -
Aaron14
őstag
Fogalmam sincs, mennyi lenne, illetve nem tudom, megerne-e, mivel ebbol a hazbol par ev mulva el fogunk koltozni. Az uj hazba mar beepitheto indukciosat fogunk mindenkepp. Ide egyelore ugy vagyunk, ha koltozeskor fel aron el tudjuk adni a tuzhelyet, akkoris jol jartunk vele, mert a jelenlegi Karancs mar vallalhatatlan.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
passatgt
aktív tag
Sziasztok! Egy Ikea-s sütőhöz vettem egy új vezérlést.
Beszereltem, ránézésre minden működik, viszont bekapcsoláskor ír 3 hibakódot is. Ami szerintem azért lehet, mert ez a vezérlés több sütőhöz, mikróhoz is jó és konfigurálni kellene ehhez a típushoz. Ezt meg kell csinálnom? Ha igen, hogyan? Vagy nem érdekes, igazából ha áramszünet van, max akkor látom, mert menet közben már nem ír ki semmit.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz BB9000 #64812 üzenetére
Tulajdonképpen nem igények ( még ). Infragrillem volt régen egy mikrohullámú sütőben, emlékeim szerint azért az nem 4mp, sokkal több ( inkább percek, bár valóban én sem látom feltétlenül indokoltnak ), de van e más előnye?
Lágy ajtócsukódást próbálgattam már, de azon kívűl, hogy placebóként fokozza a minőségérzetet, valójában nélkülözhető, nem? Félő, hogy néhány év elteltével ez is csapódni fog, kézzel csukós lesz. Gorenjében találtam mindent a rá szánt összegen belül, de görényről annyi rosszat olvastam már, hogy nem merem. Találtam egy szimpi beko-t, 5 év gar csábító, de Gorenje kategóriának gondolom. Whirlpool Electrolux valami hiányzik, ami az előző kettőből, ezért kérdeztem őket. Mellettük szól, hogy egyes gépeik nagyon rég mennek már ( kivéve mosógép, utolsó nem egész négy évesen adta meg magát. Az első hullám idején, a zárás kezdetén heteket igért a szervíz, ezért vettem gyorsan mást, de később rendesen megcsinálták gariban, még a rohadt tetőt is hozta és cserélte a szerelő...), wh hűtő már 18 éves, nem is lesz más. Ettől a kettőtől nem félek a kommerszek közül, Bosch Siemens stb sose volt, Miele nem az én kategóriám.Sütőnél még szempont a csatlakoztatási teljesítmény, mindenképpen 3kw alatt szeretném, a jelenlegi 2.5kw, gondolom ezt még elbírná. Nem akarok ELMÜ bővítést.
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz z123456z #64810 üzenetére
A saját igényeid ne kérdezd meg mástól!
Szerintem a gőzsütés nélkülözhető funkció. Nekem nem nincs ilyen a sütőmben de nem is hiányzik.
A lágy ajtócsukódás pedig kifejezetten hasznos. Nekem nem nincs ilyen a sütőmben de örülnék, ha lenne.
Infragrill vagy hagyományos grill nekem nem szempont. A grill funkciót igen ritkán használom. Az én sütőmben hagyományos grillező van. Az infragrill 4 másodperccel gyorsabban felfűt. Nekem sose hiányzott még az a 4 másodperc.
Ami még fontos szokott lenni sütő választáskor:
Kihúzható tepsitartó sín. Nekem nincs, de szívesen venném, ha lenne,
Tisztítás: Pyrolitikus, vagy nem. Az én sütőm Pyro-s, de anélkül is elvagyok vele. Egyszer próbáltam ki a 15 év alatt. Jó dolog, de nélküle is el lehet lenni.
Belső világítás: alap funkció, de sajnos nem mindegyikbe építik be! Kell! Az enyémben pont nincs.[ Szerkesztve ]
-
Aaron14
őstag
Erről a gáztűzhelyről mi a véleményetek? Egy Karancsot váltana.
Eredetileg indukciósat szerettünk volna, de a hálózat sajnos nem bírná el.Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
z123456z
őstag
Beépíthető sütő...
Jobb e az infragrill, mint a hagyományos, ezért ragaszkodjak e hozzá, valamint a lágy ajtócsukódáshoz, vagy sem?
Köszi.Ja, és a gőz? Mármint a sütéshez, nem a tisztításához Kihagyhatatlan, vagy nem nagy szám?
[ Szerkesztve ]
-
Gravity1234
tag
válasz d@minator #64808 üzenetére
Koszonom, ez remek info igy.
Amivel bajban vagyok az maga a teny hogy egyetlen 180x200-as (sikszovesu, nem bolyhos) szonyegunk van amit most vettunk a gyerekszobaba. Sehol mashol nincs csak parketta es jarolap.
Overkillnek ereznem 80-100 ezres gepeket venni 1 szonyeg miatt.Te most azt irod szonyegre nem ajanlod a vezeteknelkulit, valahol fentebb meg aki eloszor valaszolt nekem es ajanlotta ezt a 47 ezres Xiamoit o meg igen....30-40 ezres kategoriara hajlanek en is, nem mennek feljebb a kerdes akkor melyik irany.
Eldobhato porzsakos hagyomanyos, vagy ezek a moshato szuros vezeteknelkuliek.Pro hogy ezek morzsaporszik is, az tok hasznos lehet a sok kaja utani maradvanynal.
Ranezesre egyszerubben hasznalhatok, praktikusabbak is, mint mindig elobanyaszni a hagyomanyost, stb stb.En most picit hajlanek a vezeteknelkulire a mi esetunkben az egyetlen egy szonyeg miatt, de tenyleg ha van meg neked vagy barkinek eszerve, szivesen veszem.
G.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
d@minator
addikt
válasz F_Zolee #64805 üzenetére
Bárhová teheted, nekem az egyik szobában van. Általában 1,5 órás programra rakom a ruhákat de van hogy hamarabb végez. Néha több idő kell.
Elméletben napi 2 szárítással 1000-2000Ft között lehet számolni havonta. Ez függ a ruha mennyiségtől, centritől, szűrők állapotától, szárazsági foktól, és magától a szárítógéptől. -
ggeleven
őstag
válasz Gravity1234 #64806 üzenetére
Így tudsz szerzőre keresni topicban: [kép]
Az említett hsz: #59249 ggelevenNálam a vezetékes nagyobb szívóerős és vezeték nélküli nagyon jól kiegészíti egymást. Ha csak egyet kellene választani, akkor bajban lennék, mert mindegyiknek megvan az előnye és ezek általában olyanok, amit a másik gép nem tud. Korábban 52 nm, 3 szobás panelben laktunk és a vezetékes mindig el volt pakolva egy szekrény aljába. Na akkor simán 80-20% arányban a vezeték nélkülit használtam inkább. Amióta elköltöztünk és a vezetékes a konyha melletti spájzban pihen összerakva, használatra készen (a vezeték nélküli mellett), azóta simán 50-50 ez az arány munkától és kedvtől függően függően.
Ezekkel voltak itt jó tapasztalatok. Sok az Elux cucc, talán nem véletlenül (bár pont egyik sokat látott szaki itt a topicban említ negatívat is, igaz jóval feljebb pozicionált Miele géppel szemben állítva: #58785 ribarszki, de fontos megjegyezni, hogy szerinte is ajánlható az olcsóbb szegmensben Elux)
Rowenta RO6887EA (részemről legalábbis)
SENCOR 700 W SVC 8YL 3AAA
Electrolux EEG41IW EasyGo
Electrolux UltraSilencer EUSC62-DB
Electrolux EEG42EB
Electrolux ESP754IW
Electrolux ESP 74Vezeték nélkülik közül nehezen ajánlanák olyat, ami jó szőnyegre is. Olvass vissza Xiaomira és Dysonra (jóval drágább) keresve tapasztalatok miatt.
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
Gravity1234
tag
válasz ggeleven #64792 üzenetére
Koszi.
Nem tudom hogyan tudok itt keresni, hogy talalom meg az irasod historikusan...
TE azok alapjan amit irtam hogy gyakorlatilag egy uj 2 napja vett 180x200-as egyenes szovesu szonyeg van minden mas parketta es jarolap a hagyomanyos Rowntas vonalat (vagy nem tudom van e mas ajanlott meg ezen kivul) eroltetned vagy ezeket az allo Xiaomi vagy mas markaju moshatos vezeteknelkuliket?Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
d@minator
addikt
válasz F_Zolee #64800 üzenetére
Régen a szabadba fújták ki a meleg párás levegőt a szárítógépek.
Aztán jött amelyik a levegőt belül keringette és a párát egy kondenzátoron kicsapatta, ez lett a kondenzációs.
A harmadik is kondenzációs elvű de hűtőkompresszort raktak bele, ennek lett a marketinges neve röviden "hőszivattyús" valójában hőszivattyús kondezációs.
500-600W körüliek.
Annyi kell hozzá, mint egy klímához. Konnektor. Illetve a lecsapódott vizet ki kell önteni vagy amelyiknél lehet egy csővel el is vezetheted a szennyvízhálózatba. -
Gömbike
senior tag
válasz F_Zolee #64800 üzenetére
Minden szárítógép kondenzációs elven működik. Nem is tudna másképp.
Van normál fűtésű ( fűtőszállal )kondenzációs és van hőszivattyú megoldással dolgozó kondenzációs.
Itt [link] látod a különbséget.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
bbdzyx
senior tag
Sziasztok!
Robotporszívó mellé kéne végre egy rendes gép is a nagytakarításokhoz, hogy ne a Karcher iparit kelljen felcipelnem a pincéből. A szempont, hogy ne karcolja az elég érzékeny laminált padlónkat, nagy szívóerő és lehetőleg könnyű. Árkategória max. 60-70e körül.
Olvasom, hogy itt a Miele-k az ajánlottak ilyen kategóriában, de félek a súlyától egy kicsit. Más tippet, véleményt is szívesen vennék.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik