Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- Minecraft
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Path of Exile 2
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- PlayStation 5
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Nekem hasonló van. Pontos típust már nem tudom, de szintén 8kg, A+++, semmi extra motor és Zajszint: 62/76. Ez nagyon megragadt.
-szépen mos
-van rövid program
-hangos (nem csak centri közben. Alapból is hangosan forgatja a dobot, tehát panelba nem ajánlom) Előtte LG DD volt, az síri csendes ehhez képest
-a lengéscsillapítás elég gyatra: ráz magasabb fordulaton, mind1 hogy állítom a lábait: egyedül egy segített neki: fürdőszobába való, gumírozott aljú szőnyeg.
A gumilap, amit ajánlanak a mosógépek alá, azt megette 2 hónap alatt, és első naptól fogva jobban mozgott rajta, mint a gumis szőnyegen.A gumis szőnyeg azért is KELL alá, mert a brutális zajból jelentős mennyiséget el tud nyelni.
Szóval ha ezek nem zavarnak, akkor jó vétel. Ha halk kell és jó, akkor meg bármilyen LG, ami DD-s (DirectDrive).
Mondjuk nekem az LG 2 év után csapágyas lett. Költöztünk, otthagytam jelképes összegért és nemrég kérdeztem (vagy 3 év eltelt): még mindig működik[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
asdf_
veterán
válasz lordcoyote #52995 üzenetére
Pedig csak a termek webldalat kellett volna felkeresni:
Ajtónyitás: jobbra, szerviz által megfordítható: Megfordítható ajtónyitás
Olyan hutot, aminel az ajto nyitasiranya megforditasahoz szerviz kell, annak modjat a hasznalati utmutatasban nem irjak le, en soha nem vennek meg (egy ev garisat sem, kedves Electrolux csoport), mert mar a termek megvasarlasanak nullladik percben le akarnak huzni egy munkadijra. Igen, tudom, kijelzo van az ajton, annak felul kabelezese, amit szet kell huzni, es atszerelni a masik oldalra, es a hulye egybites juzer ezt nem csinalja meg es kiszakitja az ajtobol, de ez engem nem erdekel, sajat magam csinalhassam meg es kesz es egyertelmuen irjak le, hogy en ezt meg is tudom csinaln (99% amugy, hogy hazilag megoldhato ennel is, csak itt nincs tutiramenes, hogy nem kell hozza valami specko alkatresz).
[ Szerkesztve ]
-
lordcoyote
csendes tag
Sziasztok!
Gyakorlati tanácsot szeretnék kérni. Kombinált hűtőszekrény vásárlás előtt állunk és kiszemelet típus:
ELECTROLUX EN3484MOX.
Egy dolog viszont fontos lenne és sehol nem találok róla leírást/képet/videót: lehet az ajtónyitást változtatni ennél a típusnál? Gyárilag balról-jobbra nyílik, viszont nekünk pont fordítani kellene jobbról-balra. Meg tudom szerintetek cserélni én, mármint lehetséges ennek módosítása?
Jelenlegi Samsung hűtőknél ez nem volt probléma
Köszönöm előre is!
-
asdf_
veterán
10 eves Whilrpoolunke is szet volt mar nyilva egy helyen. Mas baja is volt boven, igy HGCS-nel elvittek (es vilag szegyene, hogy egy 10 eves hutot ki kellett dobni).
-
Gömbike
senior tag
válasz hibavissza #52991 üzenetére
Akkor valami hibás szériába sikerült belenyúlnod.
A Bosch kombi hűtőnk ajtőszigetelése 25 év után is tökéletesen zár, a 17 éves Electrolux kombi hűtőnk ajtaja is patent.
Igaz, ez még a két kompresszoros változat.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
senior tag
válasz Fr3eWar #52975 üzenetére
Hali!
Vagy az első szabadon álló, esetleg a legalsó: saját előlapos, ajtós, pult alá építős.
Alapvetően szabadon fog állni, de most igazából engem az nem zavar, ha nem szép az oldala. Attól még nem lesz rosszabb a készülék. Aztán ha elköltözünk innen, akkor már lehet, hogy beépítjük, ha szükség van rá. Igazából ha azonos minőségi kategóriában a szabadon állónál olcsóbb az amelyiknek nem szépek az oldalai, akkor az lehet érdekesebb. Ha nincs jelentős árkülönbség, akkor inkább a szabadon álló.
-
BBéci
legenda
válasz hibavissza #52987 üzenetére
Októberben két Electrolux hűtőszekrényt adtam el, az egyik 15, a másik 20 éves volt, mindkettőnek hibátlan volt az ajtótömítése. Ha baja lesz, az egyedi anyaghiba vagy user error következménye.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
senior tag
Hát alapvetően egy ilyen átlagos méretűre gondoltam. De nem fix helyre lesz betéve, tehát most pár centi ide vagy oda az nem számít, mert lesz körülötte hely rendesen minden oldalon.
Azt sem tudom, hogy a "funkcionalitás" mi mindent takarhat. Nem csak balról jobbra keféli az edényt hanem jobbról balra is? Tehát hogy mit kéne tudnia, hogy jó legyen, azt sem tudom. Tényleg soha nem kerültem kapcsolatba mosogatóval. Általános konyhai mosatlant kéne lemosogatni. Lábasok, poharak, evőeszközök leginkább, meg ételhordók esetleg néha. Nem kell nekem hogy ilyen okos funkciói legyenek. Isten ment hogy netre felcsatlakozzon még a mosogatógép is! Örülök hogy a porszívó meg mosógép nem olyan. Nem hiányzik. Nem szeretem annyira ezeket az okos dolgokat. Csak annyit tudjon, amire ki van találva... mossa el az edényeken igényesen. Ennyi
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Nyilvàn, ha éjjel mellé àllsz és hallgatózol lesz hangja mindnek. A régi Elektroluxomnak 10 éves koràig nem volt hangja màr 1 méterről sem. Az ajtószigetelést pedig kell cserélni. Jellemzően 10 év fölött és akkor nem mindegy, hogy 10 000 ezer a tömítés vagy 60 az ajtó (Ariston).
[ Szerkesztve ]
-
nVIPER
senior tag
Sziasztok,
Szárítógépet szeretnék vásárolni. A keret max 300-350 körül lenne. LG-t néztem, dd motorral illetve Miele gépet. A Miele nagyságrendekkel megbízhatóbb invertermotorral és szíjhajtással, mint az LG? Mi az ajánlott ebben az ársávban? Egy kis tárolóban lenne elhelyezve a mosógép tetejére, viszont van mögötte közvetlenül egy kondenzációs gázkazán, azt mennyire zavarja a működésében? Inkább a nappaliban helyezzem el? (ott is megoldható, lényegében elrejtve)
Köszi! -
Met
nagyúr
válasz hibavissza #52982 üzenetére
zajtalan ilyen nincs és cserélhető ajtótömítéssel rendelkezzen ez meg minek?
Nem fogja annyi ideig bírni egyik alkatrésze sem hogy tömítést kelljen cserélni benne"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
hibavissza
veterán
Üdv! Most küldetek vissza a MM-ba egy Gorenje kombi (260/95) hűtőt, mert irgalmatlan zajos. 120 ezer volt. Szeretnék egy másikat venni. Két szempontom van: zajtalan és cserélhető ajtótömítéssel rendelkezzen. LG-t és Liebherrt néztem 250 ezer forintig. Van valami ajánlott típus?
-
artid
aktív tag
válasz peppe79 #52979 üzenetére
Kb. 10 éves, heti 3-4 használat (március 16 óta napi egy), panel már javítva volt egyszer, mert lehalt, most i20 hibakódot dobál random, szivattyú szerelő szerint ok, szerintem valami programhiba, vagy érzékelő lehet.
Csere mellett döntöttünk...Samsung S23+, Galaxy Watch 6 Classic
-
simico
aktív tag
válasz KilgoreTrout #52895 üzenetére
Szeretünk sokáig fürdeni, forró vízben zuhanyozni.
Akkor 50 liter per fővel számolj. Én 200 literesnél kisebbet nem vennék a helyedben. De ez nagyon attól függ, hogy mekkora a kád, mindenki külön vízben fürdik-e minden nap, stb - van akiknek 250 literes is éppen csak elég 4 főre, másoknak 150 liter is bőven elég. Azt ugye tudod, hogy a villanybojler vezérelt áramról nem akkor fűt amikor te szeretnéd, hanem amikor a szolgáltató? Ha ketten kipocsáljátok az összes melegvizet egy kisebb villanybojlerből, akkor csak hosszú órák vagy fél nap múlva lesz megint.
-
Viszlát
addikt
válasz Lord Dragon #52969 üzenetére
Én is nézegettem a belépő Miele-t, de végül egy Series 6 Bosch-t választottam*, nagyjából ugyanannyiba kerültek (230k körül), viszont a Bosch belső kialakítása szerintem sokkal praktikusabb és több programot tud. A hasonló képességű Miele készülék közel a duplájába került volna (nem emlékszem pontosan de 400k fölött volt valamivel), az pedig egy olyan felár ami szerintem indokolatlanul sok.
Az eltelt bő 2 év alatt maximálisan elégedett voltam vele, aztán majd meglátjuk meddig bírja. 10 évet várok tőle, afölött már minden év ajándék.
* durva, hogy most 30k-val többe kerül mint 2 évvel ezelőtt...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
artid
aktív tag
Sziasztok,
sajnos úgy néz ki, hogy Elektrolux mosogatógépünk megadja magát, s már javíttatni sem nagyon érdemes, így újat szeretnénk venni.
Meg szeretném kérdezni a nálam tapasztaltabb fórumozókat, hogy melyik márkát érdemes venni, melyiket nem.
Nem profi gépet szeretnénk, ezt akarjuk cserélni valami hasonlóra:
https://www.markabolt.hu/electrolux/electrolux_mosogatogep/12_teritekes_60_cm_szeles_mosogatogepek/electrolux_esf_66070_xr_mosogatogep.html
Köszönöm a segítséget.
Üdv.Samsung S23+, Galaxy Watch 6 Classic
-
Grande Ale
őstag
Ha megteheted, akkor Miele. Nem lehet kérdés.
-
Fr3eWar
őstag
Azt tudod hogy milyen kialakítást szeretnél?
Szabadonálló (mint a mosógépek, minden oldalról "szépen" burkolt fedlappal rendelkező masina?Vagy beépített?
Ha beépített, akkor 3 variációd még mindig maradt.
-Teljesen rejtett (csak egy szekrénylap, és a kezelőgombok az élébe vannak rakva, kinyitva láthatóak.
-Félig rejtett, mikor a 3/4-e felületre szerkénylap bútorlap kerül, felette 1/4-ben látszódik a kezelő felület.
-Saját előlapos, ajtós, pult alá építős, mikor a gép frontján elviselhető kinézetű (vagy csúnya) saját ajtó van, de a többi oldala lemezborítás, és ugyanúgy be kell építeni.
-
pjen
félisten
Nekem volt WH,aztán Bosch.Semmi extra.Mindkettő 9 évig bírta,mindkettő szivattyú motor hibás lett.Most pár éve egy Gorenje van eddig jó.Átlag áruk 130000/db volt.
-
MODERÁTOR
válasz Lord Dragon #52972 üzenetére
Ha nem zavar a baltával faragott design akkor az alap Miele gép 200k-ért jó vétel [link] a következő lépcső már jóval drágább. Bár méretet nem írtál, de gondolom 60 centi széles kell.
180k körül Bosch v Neff szintén jó választás.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
senior tag
válasz Csabroncka #52970 üzenetére
Csabroncka, koxx
kb max 250K van rá, ahogy írtam is. De csak Miele-n belül is rengeteg fajta van ám ... én meg 0-34 éves koromig azaz mostanáig úgy éltem hogy nemhogy nekünk, de még ismerősök közül sincs senkinek mosogatógépe. Azt sem tudom mire kell odafigyelni egy ilyennél, meg milyen funkciók kellenek nekünk vagy nem tudom. Szóval totál sötétség van.
Igazából engem nem annyira érdekel, hogy hogy néz ki, meg milyen színe van... csak jó legyen. (Azért egy pirosat nem tennék ide na... van egy határ... ) De fehér, szürke fekete... ilyen alap semleges színekből meg formákból bármi jó, meg hogy most le van kerekítve a sarka vagy szögletes, ilyenek nem érdekelnek. A kinézet az utolsó szempont.... csak jó legyen. Ne szívjunk vele. Szívtunk már épp eleget mindennel régebben. Whirlpool-tól kezdve Philipstől a hotpoint-ig stb.. mindennel csak a gond meg a baj volt folyamatosan, akármit vettünk. Persze lehet hogy én választottam az adott gyártóktól szar termékeket.... (Mosógéppel, porszívóval, morzsa porszívóval, gáztűzhellyel stb ... .. mindennel csak a gond meg a baj volt folyamatosan mindig és egy idő után már nagyon frusztráló tényleg .)
De amióta rászoktam a Miele cuccokra, azóta gyakorlatilag megszűnt a mindennapi kurva anyázás jelentős hányada, meg a "már megint szopás van" jelenségek túlnyomó része itthon és isten bizony boldogabbak lettek a hétköznapok, nem túlzom el.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ebben az árkategóriában Bosch, Neff és Miele közül ami szimpi. 250k-s értékhatárral nem nagyon tudsz mellélőni. Azt kb lehetetlen megmondani, hogy melyik mennyit fog bírni. Ahogy néztem most mindre 2 év gari van, így a design és a funkcionalitás lesz a fő választási szempont.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Csabroncka
Topikgazda
A megvan rá a keret akkor teljesen jó választás.
"in medias res"
-
senior tag
Hali mindenkinek!
Egyszerű kérdésem lenne bárkitől aki tud segíteni. Minél több vélemény jöhet nyugodtan!
Mosogató gépet szeretnék vásárolni. Milyet vegyek?
Itthonra kéne. Jelenleg nincs és soha nem is volt. Egyáltalán nem értek hozzájuk így fogalmam nincs mit vegyek, hogy jó legyen, csak egyet tudok biztosan: ebben a házban mindenki utál mosogatni. Úgyhogy áthárítanánk ezt a feladatot valami szorgos kis gépre!
Legfontosabb szempontjaim: Jó minőségű, tartós, időtálló legyen.
Igazából valamelyest nézelődtem már és láttam, hogy a Miele gyárt mosogatókat is. Ennek örültem, mert eddig kifejezetten jó tapasztalatom van velük, így kicsit elfogult vagyok a gyártóval kapcsolatban. Persze ha mosogatóból épp nem ajánljátok a Miele-t, akkor az is hasznos infó. De 6 évvel ezelőtt vettünk egy Miele mosógépet és azóta hibátlanul teszi a dolgát, továbbá amióta megvettük 2 éve a Miele porszívót, azóta a porszívó gondunk is megszűnt. Egyszerűen öröm vele porszívózni annyival jobb mint bármelyik másik ami korábban volt. Szóval szeretem nagyon ezt a gyártót és szívesen vásárolnék ismét tőlük, ha ti is ajánljátok. Mosógép 250K volt, porszívó 90K, valami hasonló kategóriát keresek mosogatógépben is. Fél millát nem tudok fizetni, az már túl drága nekem, de:
Max 250K még nagyduzzogva beleférhet egy minőségi, időtálló termékért. Persze ha olcsóbban is van olyan ami ajánlott, az nyilván nem hiba.
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek!
Üdv! L.D.
[ Szerkesztve ]
-
buca84
őstag
válasz Digitalpimp #52967 üzenetére
Nincs. Csak olyan gépre, ami több mint 500e Ft.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz AssAssynn #52954 üzenetére
Neff, ha van idén is 5 év gyári gari rá.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
törölt tag
Sziasztok! Vásároltunk egy Beko mosogatógépet, brutálisan jó áron az MM-ből, a kérdés: tudom, hogy török cég aki tervezi, esetleg gyártja- inkább legyártatja a termékeit, de elképzelhető, hogy ezt pont idehaza (is) készült? Hauser Kft van a gari papíron gyártóként feltüntetve.
A másik kérdésem: Indesit mosógép - nagyon vándorol! Vettem alá Obiban nagy gumilapot, próbálkoztunk ilyen egyesével kapható rezgés csillapítókkal is, 6kilós a töltet, próbáltuk már fél töltettel is...a padló egyenes, a gép vízi mértékkel profin be van lőve. Esetleg ötlet? -
haten
tag
-
Scale
őstag
Sziasztok, hűtő vásárlás előtt állunk, eddig ezt a fajtát néztük ami tetszik igazából: [Samsung RB 37 J 53 45]
Neten amit lehetett róla olvasni az többségében pozitív, bár ilyen nagyon nyilvános véleménynyilvánító helyeken ki tudja, hogy ki mit és miért ír. Hátha itt van róla valakinek tapasztalata, véleménye.Köszi szépen előre is
-
AssAssynn
őstag
Üdvözlet!
Beépíthető mosogatógépet szeretnék vásárolni. Standard méretűt, aminél az ajtón belül vannak a gombok.
Leginkább a garanciára mennék rá, ezért a kérdésem, hogy melyik boltban adnak rá a legtöbbet? Az is jó, ha plusz pénzért lehet kiegészíteni.
Online márkaboltot néztem, ott 7 évesre ki lehet egészíteni, de azért ugye évenként fizetni kell, ami nem túl jó üzlet már, ráadásul észben kell tartani és foglalkozni kell vele.
Tehát melyik boltokban van még ilyen kiterjesztés?
Köszi az ajánlásokat."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz z-csongor #52950 üzenetére
halkság = Inverteres motorral szerelt legyen
Szerintem ha LG DD vonalon maradsz, alapvetően nem fogsz csalódni! Médiában van most akció párra >>
"in medias res"
-
Hauptmann
addikt
válasz andrás47 #52946 üzenetére
Nekem ez van. [AEG T6DBG28W] Kétfajta kímélő fokozata is van.
A hőszivattyúst azok favorizálják, aki nem néztek utána a dolgoknak, és bedőltek a propaganda szövegeknek. De azok foggal-körömmel védik (tapasztalat). Persze, megvan ezeknek is a helye, ha pl. minden nap mosol, és szárítasz.
[ Szerkesztve ]
-
z-csongor
csendes tag
Sziasztok,
A mosogepem (Siemens SIWAMAT XLS 1441, nem egy mai darab) ugy tunik, hogy bitrotban kezd elhalalozni (mosogepszerelo szettarja a kezet, gyakran "nincs kedve" centrifugaznia a gepnek, vezerles hiba szerinte, es nincs cserealkatresz).
Igy eldontottem, hogy szeretnek venni egy mosogepet es egy szaritot. A penz nem akadaly, tehat eleinte Miele gepeket nezegettem, de rajottem, hogy feleslegesen penzt megse akarok kiadni, ha pl egy LG meg csak feleannyi ideig is birja (mivel az LGk nagyresze kevesebb, mint felenannyiba kerul).
A mosogatogep szerelo tanacsa: legolcsobb eldobhato gepet venni, ugyis tonkremegy.
Amit en neztem ki meg a tanacs elott a topik atolvasasa utan: LG F4J7TY0W
Szaritobol meg semmilyet nem talaltam, nem tudom, hogy kondenzacios vagy hoszivattyus legyen. Volt regen egy kombo szarito-mosogepem, az nem szaritott jol egyaltalan es ezer evig tartott a szarito program.A ti tanacsotokat is szeretnem kikerni, hogy legolcsobb, eldobhato gepeket vegyek-e, vagy esetleg van valami olyan tuti tippetek, ami az alabbi kovetelmenyeket kielegiti:
- Kis kapacitasu is eleg mindkettobol, harman vagyunk a csaladban (0,75 eves kislany), es ennyi is marad (7kg volt szerintem eddig, soha nem telt be)
- *Nagyon* halknak kell lennie mindkettonek, mivel a mosogep egy nyitott ajto nelkuli mosohelyisegben van egyenlo tavolsagra a haloszobatol es a dolgozoszobamtol (otthonrol dolgozok), es nagyon nem szeretnek zajt
- Mogogep: Mossa ki a ruhakat
- Szarito: szaritsa meg a ruhakat halkan, szarazraElore is koszonom a segitseget, a topicot atolvastam, tehat valami otletem van, de jol jonne egy kis tanacs.
-
sodokan
tag
Sziasztok, vezeték nélküli álló porszívót szeretnék venni. Most van a philipsnél a 30% kedvezmény, tehát itthoni garanciával 63e-ért lehet kapni egy Philips SppedPro-t.
Xiaomi elektromos fogkefém, párologtatóm, telefonom és robotporszívónk van. Nézegetem a Xiaomi égisz alatti porszívókat. Egyrészt nem tudom eldönteni, hogy mi a különbség a mija, roidmi, dreame, jimmi és a Xiaomi saját MI márkája közt. Jól gondolom, hogy a ciklonszűrő képességekben mindegyik ugyanolyan lesz?
Valaki tudja, hogy melyiknek nem folyamatosan nyomvatartandó gombja van? A Dreame V9-V10 tesztek szerint azt folyamatosan nyomva kell tartani, hogy működjön.
Mit tanácsoltok, akik hasonló helyzetben voltatok és már vásároltatok, mi alapján döntöttetek?
-
andrás47
senior tag
Köszönöm a válaszokat , akkor ezek szerint nem minden a fogyasztás, érdekes, pedig inkább a hőszivattyúst favorizálják, esetleg konkrét típust a kondenzációsok közül 130k-ig tudnátok ajánlani, minél hosszabb garival, kár hogy pont azokra rövidebb a garancia a Beko-k között, az nem öt év ...
-
PitLee
őstag
A hőszivattyús nagy takarítása
https://youtu.be/MB-F2bb4YjoAmerika kicsivel előrébb jár a szárítók használatával így nem árt arra is figyelni, hogy nem teljesen veszélytelen dolog egy elhanyagolt szárítóban felgyülemlett szösz hegy.
https://youtu.be/sSvjAQ0xauM
https://youtu.be/Ap7lv1BefEQ -
Gömbike
senior tag
válasz andrás47 #52936 üzenetére
Sokkal jobban jársz egy normál kondenzációs géppel.
A hőszivattyús szárítógép egy konstrukciós zsákutca.
Mondom úgy, hogy a normál kondenzációs gépem közel 20 évet ment hibátlanul, a hőszivattyús szarom meg nem volt 3 éves, mikor feladta a harcot.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
andrás47
senior tag
Ilyen szárítógép esetleg van valakinek , nem sok infót találok fent a neten , vagy felejtős: [link]
-
peppe79
senior tag
válasz ribarszki #52938 üzenetére
Azért az valamilyen szinten szégyen, hogy a hivatalos, magyarországi importőr egy negyedmilliós porszívóhoz nem képes mellékelni magyar nyelvű használati útmutatót. És az is érthetetlen, hogy az anyacég ezt miért nem ellenőrzi (?). Hiszen ez nekik is presztízsveszteséget okozhat.
Emlékszem, amikor egy ismerősünk egy helyi Yamaha márkaképviseletet álmodott meg egy panelház összenyitott garázsaiba, a japánok kifejezetten csak emiatt utaztak ide, leellenőrizni a körülményeket. Addig nem nyithatott meg az üzlet, amíg mindent rendben nem találtak. Mindez cirka 30 évvel ezelőtt történt...
-
Winnie The P
őstag
Szia! Mi [ezt] vettük, idén az év elején. Igaz én annyira nem protezsáltam, de tudod a nők.... Sztem és a feleségem szerint nagyon jó, heti egy-két alkalommal megy.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Hauptmann
addikt
Nem, nem feltétlenül a hőszivattyús javasolt, tényleg nem értem, miért kell ezt a baromságot híresztelni. Minimálisan fogyaszt többet a kondenzációs, sokkal egyszerűbb takarítani, és a mai gépekben van kímélő szárítás, kb. akkora hővel szárít, mint egy hőszivattyús. Nekem AEG kondenzációs van, semmi sem ment össze benne.
A hőszivattyúsnak akkor van létjogosusltága, ha nagyon sokat használod, nyáron is. Ekkor a villanyon tudsz valamit megfogni, igaz, az el is fog menni majd a tisztításkor.
Amíg lehet kapni jó kondenzációs gépet (nem sokáig, mert az EU ki fogja nyírni az idióta energiafogyasztási marhasággal), én azt vennék, ahogy vettem is.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz poli27 #52935 üzenetére
Megnéztem a képeket.
A vízfleszívást, ha csak pár cseppről van szó, kizártnak tartom. Gyerekek mellett amikor kaja után átszívtam a konyhát, többször szívtam véletlenül fel pici vízfoltot a Dysonnal. Annyi történik, hogy a vízcseppeket kicsapja a tartály oldalára. Ahhoz, hogy az elektronikához eljusson, nagyon sok vizet kell szívni. (De a V8 ebből a szempontból jobb tervezés, mert a komplett elektorinka-motor előtt van egy nagy, mosható kúp alakú szűrő, amit a gép tetején, az összefutó ciklonok közepéből húzol ki. Csak ezen át megy levegő a motorhoz, ez pedig majdnem mindent megfog.)
Amit inkább el tudok képzelni, hogy kimostad a szűrő-hepa kombót. (Ami egy baromság volt a Dyson részéről egybe rakni a kettőt, pláne, hogy hepát soha nem mosunk!!!) Nem száradt meg teljesen, és visszatéve, a tartón lefolyt lefelé a víz az elektorinkát védő műanyagra. Majd amikor elindítottad, pont ráfújra az elektronikára. Nem tudom, hogy így volt-e, csak elmélet. De biztos ami biztos, ha legközelebb mosod a kék szűrőjét, (nem a hepát!!!) akkor tedd ki a napra, vagy radiátorra, de csak akkor tedd vissza ha teljesen száraz.
[ Szerkesztve ]
-
andrás47
senior tag
Tanácsot szeretnék kérni szárítógép vásárlás előtt állok , olvasgattam, hogy inkább a hőszivattyús a javasolt, bár ennek hátrányaként a két évente szerviz általi tisztítás ami nem olcsó , még ezzel együtt is inkább a hőszivattyús a javasolt ? Amiket nézegettem idáig Gorenje DE72G 2 év gari 128k, vagy a BEKO DS-7433 PA0 117k 5 év gari, ha a garanciát nézem utóbbi a jobb választás, ,de a Gorenjéről is jókat írtak . Esetleg 130k-ig tudtok ajánlani mást amelyik már bizonyított valakinél, hely azaz mérete nincs kötve van bőven. Van amire lényeges odafigyelni hogy tudja a készülék ? Köszönöm
-
PitLee
őstag
válasz peppe79 #52932 üzenetére
Tervezési hiba?
Valószínű, mert alsó felét szigetelik gumi kéderekkel és miegymás, majd a felső felénél ahol a motor van meg nyitott a nyák és nagy truvájként odaraknak egy mosható szűrőt, ha állítva tárold, és véletlen hamarább teszed a gépre a szűrőt, mint csontra megszáradt volna bekerülhet némi vízpára vagy víz, sőt ha valaki rendszeresen takarít vele autót télen is kint a ház előtt akkor a párakicsapódás is lehetséges.
https://youtu.be/nvgIiyP-Ra4?t=244Ha már ilyen mosható szűrőt eszeltek ki hozzá, akkor azt a nyákot elzárhatták volna rendesen, de minimum valami védőlakkal lefújhatták volna.
-
peppe79
senior tag
válasz Viiktor1989 #52931 üzenetére
C, vagy B-C burgonyával próbálkozz. De az eredmény így is el fog maradni egy keverőlapátos sütőtől.
-
peppe79
senior tag
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Philips Airfryer XL használatával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Mik a tapasztalatok sültkrumpli sütésével kapcsolatban? Az addig oké,hogy a krumplit hámozás után tegyük kb fél órára vízbe,majd szárítás után elvileg 180 fokon 15 percre,majd 180 fokon 10 percre be a Fryerbe. De mire a belseje jó lenne,addigra a külseje elszenesedik... szóval,akinek van erre egy jól bevált receptje,kérem ossza meg velem
-
Viszlát
addikt
válasz poli27 #52922 üzenetére
...nincs benne magyar nyelvű utasítás, amit kötelező belerakni a Magyar törvények szerint?
Fogom, hiszen én is ezt írtam le már kétszer is.az hogy ellenőrizd hogy száraz e a szűrő, és azt hogy ne szívj fel vele vizet ennyi van benne, de az hogy ez a gép elromlásához vezet nincs...
Na ezért lett volna fontos a magyar nyelvű használati, mert ennél jóval több van benne: kizárólag száraz helyen használható, kültéren és nedves felületeken nem, a töltőt és a készüléket nedves kézzel megfogni sem lehet, víz felszívása is tiltott (a pár csepp duma már emiatt sem tanácsos), nem telepíthető és tölthető kültéren, fürdőszobában vagy medence 3 méteres környezetében, nem használható nedves felületeken és nem szabad kitenni nyirkosságnak, esőnek vagy hónak.Én továbbra sem erőltetném a pár csepp teóriát, egyrészt nem hihető, másrészt csak támadási felületet adsz, hiszen pár cseppet sem lehet vele a leírás szerint.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
poli27
veterán
Emailben elküldik a használatit, mint ahogy nekem is elküldték mikor megkérdeztem hogy miért nincs Magyar benne....
Amúgy azért próbálom kiszedni belőlük a kicserélt alkatrészt, hogy megjavítsam... nem fogom hagyni, hogy ne adják oda... hiszen az én tulajdonom, és nem érdekel mit mond a Dyson, ugyanis a honlapjukon a garanciális esetben van odaírva, hogy a kicserélt alkatrész a Dyson tulajdona... Ha gariba cserélik egy szavam nincs tartsák meg, de mivel fizetek érte így mindkettő az enyém jogilag ![ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz poli27 #52922 üzenetére
A bekeltetoknel ha ugyinditas lesz belole, ott meg erdekes lehet ez a nincs hasznalati hozza. Egyreszt jogszabalyilag kotelezo, masreszt ha ennek hianyabol ered, hogy mittomen, februarban reggel 7-kor egy kodos reggelen az erkelyen porszivoztal, a hideg levego paraja lecsapodott a szobahomersekletu (esetleg disszipacio folytan annal meg melegebb) elektronikan -melllyel (valtozatlanul mondom) nem lenne szabad kapcsolatba kerulnie, ez siman tervezesi hiba-, az sajnos nem lesz visszavezetheto nem rendeltetesszeru hasznalatra, hiszen a hasznalati hijan nem tudtad, mi a rendeltetesszeru hasznalat es egesz jo esellyel bukja az elado a dolgot.
A nyak amugy siman javithato (lenne), par alkatreszt kell csak cserelni rajta, esetleg pluszban kell par atkotest csinalni, ha annyira elrohadt a nyak, itt egyetlen gond lesz csak, hogy mint a nuklearis toltet kulcsat, ugy orzik a kapcsolasi rajtzat az ilyeneknek, nem adjak ki senkinek, es a gyari szerviz sem javit lofaszt sem, hanem melyrehato elektronikai szaktudas nelkuli alkatreszcserelo biorobotok csak jellemzoen). -
Tothgera30
Ármester
Érdekes kis szösszenet, főleg laikus szemmel a tervezett elavulásról.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
poli27
veterán
válasz Viszlát #52921 üzenetére
Fogod hogy vettem egy gépet 240k ért és nincs benne magyar nyelvű utasítás, amit kötelező belerakni a Magyar törvények szerint? Ha én nem tudok Angolul akkor el se tudom olvasni ugyebár... És továbbra is azt mondom nincs beázás emlegetve, az hogy ellenőrizd hogy száraz e a szűrő, és azt hogy ne szívj fel vele vizet ennyi van benne, de az hogy ez a gép elromlásához vezet nincs... Amúgy meg a képeken pont az látható, hogy sokszor kapott kis vizet, tehát vízcseppeket... ugyanis ha eláztatom az egész panel megfürdik...
-
Viszlát
addikt
válasz poli27 #52919 üzenetére
Én a helyedben ezt a pár vízcsepp szajkózást elfelejteném, nincs az a fogyasztóvédelem vagy békéltető testület aki el fogja hinni ezt neked a képek alapján.
Nem feladatom a Dyson-t védeni, mint említettem a magyar leírás hiánya probléma, főleg, hogy egy csomó tiltás és figyelmeztetés van a vízzel, nedvességgel kapcsolatban benne:
4.Suitable for dry locations ONLY. Do not use outdoors or on wet surfaces.
5.Do not handle any part of the charger or appliance with wet hands.
10.Do not use to pick up water.
20.Do not install, charge or use this appliance outdoors, in a bathroom or within 3 metres (10 feet) of a pool. Do not use on wet surfaces and do not expose to moisture, rain or snow.
És még a szűrők és fejek tisztításánál is fel van tüntetve a 24 órás száradási idő."How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
poli27
veterán
Ezt mondom én is, szándékosan nincs elzárva, hogy el tudjon romlani, ebben bíztos vagyok ! Nem vagyok hülye szándékosan nem fürdetem meg a gépet ( amúgy szerintem az a panel is javítható lett volna (lehet javítják is ezért nem akarják elküldeni a saját panelemet) lehet szétszedem és lelakkozom a panelt...
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz Viszlát #52916 üzenetére
Továbbra is azt mondom 240k ért, így kivitelezve egy ipari hulladék... hiszen megoldható lenne a panel víz elleni biztosítása pl, jha hogy akkor nem adnának el sok sok alkatrészt, itt erre megy ki a játék.... ez volt az első és utolsó Dyson porszívóm szerintem... érdekes a rendes hálózati porszívónak soha semmi baja nincs... ez meg pár vízcsepptől megdöglik !
Itt vannak a képek, kiszedtem a nevem (bár engem nem zavart, de kösz hogy szóltatok)
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz poli27 #52909 üzenetére
Egy messzebbi kep valami prosirol meg egy nyil, hogy hol van ez a nyak azon belul?
Mert ket dolgot nem ertek, egyreszt, hogy a vezerloelektronika hogy a banatos peniszben nincs legmentesen elzarva mindentol (legalabbis a felszivott levego hogy az uristenben kerul barmi kapcsolatba vele), masreszt az ellenoldali darabon ott van vegeig korben a gumitomites, az ott akkor minek van, ha mesik oldalrol meg semmi?[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz poli27 #52914 üzenetére
Eszem ágában sincs pár kép alapján pálcát törni feletted, de a képeken látható végeredményt pár vízcsepp nem okozhatja véleményem szerint. Az ott vizet kapott, ráadásul rendszeresen, vízkő is van ha jól látom, az sem két perc alatt alakul ki.
de ha ennyitől így elromlik ez a szar, akkor ki fogom dobni...
Most fizetted ki a javítást, mert nem tudtatok meglenni a porszívó nélkül, erre ki akarod dobni?
Szerk: a magyar nyelvű használati utasítás hiányával meg lehet fogni a gyártót, hiába van az angol nyelvűben körülbelül ötféleképpen leírva, hogy még véletlenül se érje víz a készüléket
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz Viszlát #52911 üzenetére
Továbbra is azt mondom, ez a használatiban nincs benne, hogy beázhat a készülék, pláne hogy nem mellékelnek hozzá magyar nyelvűt... és nem szívtam fel vele vizet, max párszor vízcseppeket... de ha ennyitől így elromlik ez a szar, akkor ki fogom dobni.... egy normális porszívónak érdekes nincs soha baja... Amúgy az nem penész hanem panelnél így kicsapódik...
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz peppe79 #52900 üzenetére
Ezeket a képeket kaptam, továbbra is azt mondom nem szívtam vele fel vízet, és nem is áztattam kádba, teljesen simán használtam ahogy a többi porszívómat is eddig... gondolom senkinek nem vízcsepp mentes esetleg a lakása (nem azt mondom hogy kiöntesz valamit, hanem pl lecsöpög a kezedről stb stb), hogy pár csepp esetlegesen a földön van, de akkor ezek szerint ez az ócska Dyson porszívózásra nem való, hiszen tönkremegy a porszívásban, mert 240k ért, nem tudják a panelt elzárni hermetikusan, hogy ne tudjon vele semmi történni! Írtam egy szép levelet nekik, amit másolatként csatoltam a békéltető testületnek és a fogyasztóvédelemnek. Számonkérve miért nincs a géphez Magyar nyelvű használati utasítás a dobozban, miért kell emailben elkérni, hiszen a honlapjukról se letölthető, és miért nincs megemlítve sehol se, hogy a készülék hajlamos a beázásra, ami persze nem garanciális.... Az Angol supportnak azért nem írok mert annyira nem vagyok jó Angolból Az is kérdéses melyiknek lehetne a Brit vagy az USA... vagy melyik, mert nem találtam központi helyet...
[ Módosította: koxx ]
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Remélem jó topicban vagyok
Tönkrement az olajsütőm, a forgó kosárból folyik az olaj (Delonghi), ennek mondjuk utánajárok, hogy lehet-e oda kapni valamilyen tömítést, mert akkor maga a készülékkel nem lenne gond.
Ennek kapcsán mivel új gépet kell vennem szembe jöttek a meleglevegős sütők, meg is rendeltem egy példányt, ami elég drága egy hagyományos olajsütőhoz képest. Szerintetek ha nem jön be visszaküldhetem, vagy ha már sütöttem benne kibukna a dolog? Egyszerűen sehol nem volt lehetőségem kipróbálni ilyen sütőt, mert az ismerőseim között senki nem használ ilyet és nem tudom hogy mennyire fog ízleni a benne sült krumpli. Kizárólag az lesz benne sütve, semmi más.Egy DeLonghi FH1394 típust rendeltem meg, hétfőn vagy kedden fog megérkezni. Nagyon kíváncsi vagyok, mert lehet kidobtam az ablakon 65eFt-ot, ha nem finom a benne sült burgonya...
-
asdf_
veterán
válasz janakbacsi #52901 üzenetére
Az ilyen merlegeknek jellemzoen van onkalibralo izeje. Tehat ha atviszed mas szobaba, mas feluletre, akkor eloszor csak ralepsz, bekapcsol, mutatja a nullat majd kikapcsol, ekkor kalibralt, es kovetkezo lraallaskor mar velhetoen nem lesz masfel kilo kulonbseged. Csekkold meg a juzer manualt, mit ir errol.
-
PitLee
őstag
válasz KilgoreTrout #52895 üzenetére
Ha már szoba került a bojler, nálunk egy a 70 években készült 120 literes Hajdú van szolgálatban anód nélkül üzemel mert büdös lett tőle a víz.
60-65°C-ra van beállítva általában 5-6 évente vízkőtlenítjük és cseréljük a fémzárólapot és a tömítést, a hőfokszabályzója már rég nem a gyári, valami orosz spéci vas.4 fő zuhanyzására valszeg elég a 120/150liter.
(persze ez is függ a zuhanyzási szokásoktól)4 fő kádban fürdéséhez már kevés, 170cm kádunk van ha az első fürdőző nyakig engedte akkor a másodiknak már csak langyos víz jutott.
(ez is függ, hogy a bojler hány fokon üzemel ha 80°C-ra van tekerve akkor lehet kijön a kettő vagy kevesebb vízben a több fő is, veszélye ha valaki magára nyissa meleg vizet az büntet) -
pjen
félisten
Olyat kell venni ami az orvosi rendelőkbenn van.Azok hidas mérlegek,lehet őket hitelesíteni.
-
peppe79
senior tag
Többnyire 100g pontossággal mérnek. De ha ide-oda hurcolászod, akkor lehet nagyobb is az eltérés, hiszen nincs az a burkolat, ami tized milliméterre sík felületű. Nem véletlenül szokták a hifi cuccokat, állványokat (is) 3 ponton alátámasztani, mert ha már 4 lábon áll, akkor valamelyik irányba tuti lesz egy pici mozgása. Mérőeszköznél (lásd: testsúlymérleg) ilyenkor rögtön látszik is az "eredmény".
-
farkas-j
őstag
A MM-ban Beko mosógépek és szárítók 10% kedvezménnyel. Mosógép és szárítógép együttes vásárlása esetén további 5% kedvezménnyel! (2020.04.23-04.30.)
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
janakbacsi
őstag
testsúlymérő mérlegre van valami bevált márka? vettem a lidl-ben kb. 3000 ft-ért egy egyszerű digitális kijelzőset, de ha egymás után többször ráállok, akkor van úgy, hogy 30-40 dkg-al többet vagy kevesebbet mutat, mint a megelőző mérésnél. ha a fürdőből kiviszem a nappaliba, és ott állok rá, akkor van úgy, hogy 1,5 kg-al más értéket mutat mint a fürdőben. arra figyeltem, hogy a négy kis felfekvő talpa minden esetben a talajon legyen, és ne billegjen. lehet, hogy ezek a pár ezer forintos eszközök szart sem érnek? ha vennék egy 8-10 ezreset, akkor az megbízhatóbb lesz vajon?
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Dyson akkumulátoros porszívók
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- Noblechairs HERO Black/Platinum White gamer szék
- Állítható magasságú, motoros asztalláb - Gyerekzár + ütközésvédelem - 2 év magyar garancia! POSTA!
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
- Eladó Moulinex compact chef elektromos grill sütő
- Kültèri profi kamera
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest