Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádám16
addikt
válasz blattida #24998 üzenetére
A 7kg nem feltétlen kellene, de ki tudja, hogy gyerek mellett ez hogyan fog módosulni. Beépítve lesz 1-2 év múlva a konyhába, szóval a keskeny előny, a keret pedig mehetne feljebb, de "minek", ha tudja, amire szükség van.
Megrendeltem, és köszönöm a választ.Most vettünk lakást, 2 hónap múlva költözünk, és szükség lesz háztartási eszközökre, úgyhogy remélem, jöhetek még kérdésekkel.
-
Ádám16
addikt
Uraim, megérné ezt a mosógépet megvennem?
Whirlpool AWS 71000. Nincsenek hatalmas igényeim. 2 van, mosson, és legyen megbízható hosszú ideig. -
nagyúr
válasz Csabroncka #24983 üzenetére
köszi, megnézem
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
adp
őstag
sziasztok!
Milyen kombinált hűtőt-fagyasztót ajánlotok 70e ftig -
pjen
félisten
válasz lordring #24987 üzenetére
Ha úgy sem tudod,akarod használni trafóval.Nem tudom milyen motor van a szárító részben,de én megkockáztatnék egy megfelelő feszültségű és terhelhetőségű diódával félhullámú feszt adni neki.Mondjuk 700V/10A egy tenyérnyi hűtő bordán.Ez nem lenne se nehéz,sem drága.
Ha nincs motor simán jó lehetne a diódás félhullám.Ha az 580W os fűtó szálra rákötöd a 230V-ot valószínűleg leég.
[ Szerkesztve ]
-
-
blattida
nagyúr
válasz lordring #24987 üzenetére
A 75 wattos konverter leégne, ha nincs benne védelem, ha meg van, akkor lekapcsolná a kimenetét, ergo, használhatatlan lenne. Ahogy már korábban is írták, használj hozzá való teljesítményű adaptert/invertert.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Dluinet #24974 üzenetére
A kiveszed a szűrőkazettát, akkor a jobb felső sarokban (ez a tisztító nyílás). A két csavart kiveszed, így kijön a tű elektród. Egyszerűen lehúztam a sarukat az anódról és a katódról, és leszigszalagoztam őket. A tűelektród és a borítás is ment vissza simán.
Állítólag a gyártó szerint nem termel ózont, én ilyet a lakásban nem használok, mert az Ózon mérgező. A virágaim tisztítják nálam a levegőt.Nem kell hinni nekem (volt már erről korábban szó), de azért szakmai ártalomból kicsit értek hozzá....
"in medias res"
-
lordring
aktív tag
Sziasztok! Egy kis segítségre ellene szükségem, hátha akad a közelben egy villamosmérnök.
Kaptunk USA-ból egy elektromos eszközt, ami természetesen nem megy bele a magyar konnektorba. Addig én is eljutottam, hogy sima fizikai átalakító nem elég, olyan kell, ami a 220V-->110V-ra alakítja át. A gondom az, hogy a készüléken 110V / 580W jelzés van, amit viszont én találtam átalakítókat azok max 75W-ot írnak. Viszont egyáltalán nem értek az áramhoz, így nem vagyok képben, hogy jól okoskodom-e , ha azt gondolom, hogy ez így nem jó. -
törölt tag
válasz Csabroncka #24968 üzenetére
(#24976) kalm007
Szerintem pont jól értette. Ha a lapátok valamelyike vagy közülük több is törött volt, akkor nyilván lesz teljesítménynövekedés, de nem a réz, hanem az épsége miatt.[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Sziasztok,
Karcher SE 4002 géppel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Neten lehet látni sok videót hogy milyen hiper szuper kis otthoni masina, de valójában megéri ezt a gépet megvenni?
Jó lenne itthonra szőmyegre, szék, matrac, kanapé, és természetesen autó kárpit tisztítására. Inkább a kárpitfej része lenne a fontosabb hogy az mennyire jó.Köszi!
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
törölt tag
válasz Timmcsy #24971 üzenetére
Próba cseresznye. Abban kész van 8-10 perc alatt, vagy amennyire szükséges, majd ki kell tapasztalni, hogy neked milyen szinten megfelelő, és fontos hogy ne legyen túlsütve. A gázsütőben pedig csak az előmelegítés ennyi idő. YT-on is vannak Crisp tálas mikrós receptek. Nekünk bevált mindenesetre.
-
Atesz 666
aktív tag
válasz #65388800 #24973 üzenetére
Üdv.
-A teljesítményen nem hiszem,hogy javítana bármennyit is,de időtállóbb lenne az tuti.
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
nagyúr
válasz Csabroncka #24968 üzenetére
hol van benne az ionizátor?
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
törölt tag
Üdv!
Jobb topikot nem találtam így itt kérdezek. Bár ez is kisgép.
Van egy pentax cam 100/00 szivattyúm. Műanyag járókerék van benne. Sajnos egy darabka le van törve belőle. Ha most kicserélném sárgarézre mennyit dobna a teljesítnényen? Elég jó szivattyú. Most szedtem szét kicsit a csapágyakat megkentem olyan lett mint az új pedig 10 éves minimum van.
-
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Csabroncka #24700 üzenetére
Fogyasztás és tapasztalatok 1 hét után: Zepter THERAPY AIR® ION
Használati mód: automatikus
1-es ventilátor sebesség, kikapcsolt led: 3W
Turbó fokozat, kikapcsolt led: 39 W
-Valóban jól szűri a port, az ionizátort kikötöttem (kikapcsolni nem lehet)
A készülékről kicsit bővebben: Szűrő keresés, és utánakeresés közben gyakorlatilag kiderült, hogy a készülék amerikai, pontosabban a Rabbit Air MinusA2 700A, ami a minőség szempontjából nem mellékes - normális leiratot és magyarázatot talál az ember a készülék működésével kapcsolatban. Sajnos az európai piacra gyártott Zepter butább, de fő funkcióiban abszolút megegyezik a fenti modellel.
Értelemszerűen Zepter áron meg se próbáljátok megvásárolni, ugyanakkor használtan, jó állapotban töredék áron hozzá tudunk jutni!
Szűrő:
Két dolog van:
1. A Zepter csak teljes szűrőkittet árul 25.000 Ft-ért (ez alapvetően nem egy olyan rossz ár!)2. Amerikából lehet csak HEPA szűrőt rendelni, ennek ára 10.000 Ft, viszont vám és szállítással együtt az ár felmegy 18.000 Ft-ra.
A HEPA-n kívül valamennyi szűrő mosható, ezért megkockáztatom, hogy rendszeres takarítás mellett a HEPA kibír 2 évet (ami ugye a lényeg).
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
pjen
félisten
válasz Csabroncka #24960 üzenetére
Így van,először én is azt hittem véletlen a dugó húzót csomagolták mellé.
Mozzarella:tényleg, egy dugó húzóval nem próbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
mmdms
addikt
válasz Csabroncka #24963 üzenetére
Nemrég költöztem, le akartam rögzíteni a dobot hasonló csavarokkal, de marhára nem ott volt a dob, ahol a lukak. Hárman toltuk húztuk, de eredménytelenül. Hogy célszerű újbóli mozgatáskor rögzíteni?
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
natë
nagyúr
válasz Csabroncka #24963 üzenetére
Már csak nagyobb csavarral fog kijönni, holnap szerzek egyet. Vagy marad a flex.
-
natë
nagyúr
válasz Csabroncka #24958 üzenetére
Electrolux
-
pjen
félisten
válasz Csabroncka #24958 üzenetére
Megnéztem,az én LG-m hez is ilyen volt.
-
Met
nagyúr
Olyan mint amikor a tiplit akarod kiszedni a falból, ha nagyon betekered a csavart nem tudod kihúzni mert szétfeszíti a tipli végét, ha nem tekered be eléggé akkor meg bent marad a tipli.
Fene tudta, hogy nem kell a csavart teljesen kivsavarni.
Nyugi senki sem születik úgy hogy tudja, én is csak sejtettem"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz Csabroncka #24952 üzenetére
Nem feltétlen kell erősebb csavar, a meglévőt kell visszatekerni kicsit jobban hogy stabilabban tartson, ha kitört a menet amibe belekapna
akkor ugrott a gariakkor kellhet vastagabb csavar."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
natë
nagyúr
válasz Csabroncka #24952 üzenetére
Arra gondoltam én is...csak nem mertem nekivágni, új a cucc.
-
Oliverda
félisten
válasz Csabroncka #24948 üzenetére
Én sem értem, hogy itt most mi a para tárgya.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz klepto #24940 üzenetére
Nyáron vettem egy Electrolux ZSPCLASSIC-ot, eddig tökéletesen teljesít. Kegyetlen szívóerő van benne, szerintem a szűrés is nagyon jó, eközben pedig elég csendes, eddig abszolút elégedett vagyok vele.
Atesz 666: Igen, egyelőre én is erre jutottam, de azért majd még futok egy kört.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
csokinick
csendes tag
Sziasztok!
Bosch mosógépek terén tudnátok ajánlani valamilyen típust, amely megbízható? Hetek óta nézegetem, de szinte minden típus ugyan azt tudja, csak az árkategória változik.
Van esetleg valamilyen ártartomány, ahol már valószínűleg megbízható alkatrészekből állítják össze és nem szakad össze pár év után? Esetleg a 110-135 közöttiektől el lehet várni, hogy kiszolgáljon (minimum) 5 évig?
(Csak Boschos gép játszik.)Köszi előre is!
-
Atesz 666
aktív tag
válasz Oliverda #24931 üzenetére
Üdv.
-És szerintem az AEG-nél nem nagyon fogsz találni jobbat,olcsóbat még csak csak pld az Electrolux 28 literesét.
-A többi márka,típus megint csak túl vannak árazva.Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz klepto #24940 üzenetére
Szerintem kb egy évvel ezelőtt is elmondtuk neked, hogy porzsákosat vegyél. Nekem pl 5 éves samu ECO porszívóm ami tökéletes, de az tény, hogy az itteni tapasztalatok alapján sok az elbaltázott modell. Az összefoglalóban megtalálod a Sencor tapasztalatokat, ill. Bosch - kizárólag porzsákos!!!!! a HEPA ára így is 4-6 ezer 2-3 évente, szóval azért fenntartási költség van!
"in medias res"
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Porszívó cserén gondolkozok.
Van egy Samsung porzsák nélküli porszívóm, amit 1 évvel ezelőtt vettem, de iszonyat nagy csalódás volt
Cirka 2 hónapja már csak szenvedés vele az élet; annyira poros, büdös levegőt "puffog" ki az alvégén
Szűrőmosás, tartály elmosogatás, stb. nem segít... Utoljára attól lett egy picit jobb a helyzet, hogy az asszony a porszívó csövet is kimosta, de az állapot akkor is tarthatatlan.
Szűrőkészlet hozzá postával együtt cirka 10.000.-Ft, ami igencsak borsos
Ott tartok, hogy 12.000.-Ft-ért lehet venni Zanussit, hátha azzal nem járok úgy, mint ezzel a minősíthetetlen minőségű Samsunggal
Eddig mindent kifogtam ami Samsung, a nagybátyám tv-je is hamar tönkrement, az én mikróm sem bírta sokáig, és a porszívó is rövid életűnek bizonyult. Talán telefonokban jó a cég, de ott meg izmosan elkérik a felárat a név miatt. Ezek után azt mondom, soha többet semmiből Samsungot
Mi a véleményetek erről a Zanussiról: [link]?
Esetleg tudnátok ajánlani ennél jobb, megbízhatóbb porzsákos porszívót, amihez minden sarkon lehet porzsákot venni (olcsón), és legalább annyira megbízható, mint a Raketa porszívó?
Ami bosszant még a Samsunggal kapcsolatban, hogy hempereg nálunk egy már félig szétesett Raketa porszívó, de ha bedugom, még mindig működik, és 30 év ide, 40 év oda, nem büdös, bár igaz, szívni alig szív a maiakhoz képestHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
törölt tag
válasz canniball #24903 üzenetére
https://logout.hu/tema/bestbuy_avagy_minden_ami_akcios_itthon_es_kulfoldo/hsz_31459-31459.html
https://logout.hu/tema/bestbuy_avagy_minden_ami_akcios_itthon_es_kulfoldo/hsz_31460-31460.html
Ehhez reakció? tapasztalat?
Na mind1 elvileg van +1 év kiterjesztett gari. Remélem valós, és nem kamu
Aztán majd kiderítem... amint lesz időm...#24904) PhoenixSzG
"Én most tervezek cserélni a sájátomban akksit. Kb. 4 és fél éves, az eredeti akksi mostanra kb 2 fogmosás után nullán van."
Akkor nem csak olyan van aki 7-8 évig tudta működtetni... már megnyugodtam
biztos vannak ilyen videók.. de ha érvényes a garija, akkor azért nem cseszném el... ha meg nem érvényes akkor sem nagyon. Ezért is furcsállom, hogy nincs csere lehetőség... - legalábbis állitólag.Ez a típus egyébként:
http://ebreviews.com/wp-content/uploads/2016/10/pro-7000-full-package.jpg
"de forrasztani is kell a cseréhez...biztos, hogy akksi gondja van?"
Nah ezért nem kezdek ebbe bele...Vélelmezhető, mivel amúgy működik, de néha elég kiszámíthatatlan módon...
Van hogy pár mp töltés után minden rendben, van hogy egy fullos töltés után sem.De remélhetőleg már kezdem kiismerni a szeszélyeit...
(#24907) blattida
"Sajnos a mostaniak már koránt sem bírják ilyen sokáig, rengetegen panaszkodnak a sokkal rövidebb akku élettartamokra oral b elektromos fogkefék esetében..."
Jó ilyen kommenteket is olvasni, mert a 7-8-10 év számomra jelenleg elég elképzelhetetlen, főleg, hogy még a 2 éves ciklus alkalmával jelentkezni kezdtek ezek a dolgok, csak sem időm, sem energiám nem volt erre...
Más részt pillanatnyi zavarnak tudtam be az elején... Akkor lehet a régiekkel ellentétben az újaknál változott a gyártás... ez is egy lehetőség akár.
Köszönöm a tippeke,t kommenteket
És várom az esetleges újabbakat -
blattida
nagyúr
+ Pumma
Én ezt nem vitatom, viszont a tál, biztos, hogy nem fémből (vasból) készült, mivel a fémek visszaverik a mikrohullámokat, ergo, nem is melegszenek fől tőlük. A bevonata lehet valamilyen fémet is tartalmazó anyagú, de az nagyon vékony és nem is teljes egészében fém.
A crisp funkció elviseli a fém eszközök jelenlétét, mivel erősen redukált mikrohullám teljesítménnyel dolgoznak ilyenkor ezek a gépek, ám ekkor is szükség van olyan anyagra a sütőtérben, ami képes elnyelni a mikrohullámokat.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz Oliverda #24931 üzenetére
Csak nekem tűnik gagyinak ez a mikrokapcsolós kezelőpanel(katt-katt )? Kinézetre olyan mint a teszkós. A miénk érintős, és ahogy nézem, a többi is általában, már ami nem tekerős. Hát, szerintem jobbnak tűnik az előbbi Sharp, vagy egy Crisp sütős, mint a Pana, vagy Whirlpool.
blattida Ezt rosszul tudod, nekünk is Crisp tálas mikró van, csak már tizenx éves. Ennél még a fém kanalat is benne kell/lehet hagyni a kávéban(írta a kezelési), de még az ételekben is benne hagyom a tányérban.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
A fémből készült crisp tál alj biztos, hogy nem a mikrohullámoktól melegszik föl, ellenben tönkre vágná a készüléket, ezért azt biztos nem lehet mikrózás közben használni, ellenben a grillezéskor igen.
-
Oliverda
félisten
Jól hangzik, viszont eddig nem nagyon találtam ilyen modellt a hazai shopokban.
Per pillanat ez az AEG tűnik a befutónak, ebben legalább van ventilátor, ami grillnél forgatja a levegőt.
-
blg
senior tag
válasz Oliverda #24921 üzenetére
ha fagyasztott pizzát szeretnél sütni mikróban, akkor olyan mikrót vegyél, amely tudja a crisp funkciót, és adnak hozzá crisp tálat.
Pl. a Panasonicnál Panacrunch funkciónak hívják az ilyet
(és persze ha ilyen sütőd van, nem kell órákkal korábban kivenni a pizzát a fagyasztóból :-) )
[ Szerkesztve ]
-
Atesz 666
aktív tag
válasz Oliverda #24921 üzenetére
Üdv.
-Én dupla grilles sütőről még nem hallottam,de még nem is láttam,mikrosütőről meg pláne,persze ettől függetlenül még lehet,hogy létezik.
-Ha nagyobb térfogatú mikrot akarsz akkor ezt az Electrolux [link] típust ajánlom.
-Egy mirelit pizzát meg szépen meg lehet sütni egy csak felső grillszálas mikroban vagy akár egy kombi tűzhelyben is,ahol a sütőfunkciói között van grill fokozat.
-A titok csak annyi,hogy sütés előtt 1-2 órával kikel venni és szobahőmérsékleten kell tárolni.Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
206 cc
senior tag
Sziasztok!
Igaz nem annyira háztartási gép,de itt sok a tag!...szóval vett már itt valaki vattacukor készítő gépet?...nem üzemíre csak olyan kis konyhaira gondolok!..volna némi infó erről?!
Köszönet az infókért!206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
Oliverda
félisten
Sziasztok!
Dupla grilles (alul és felül is fűtőszálas), nagyobb térfogatú mikrosütőből van ajánlott típus?
Fontos szempont, hogy egy mirelit pizzát is kényelmesen meg lehessen sütni benne.
mod: A Sharp milyen mikrókban?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
-
-
_ak_
addikt
Kösznöm a mosogatógépes tippeket, én is gyanakodtam erre, de valahol máshol olvastam, hogy az öblítőt használnak tabletta mellé is és mivel a gépen is van egy titokzatos Minden egybe[/I gomb egy kis tabletta képpel, ezért bíztam benne, hogy a többit kisakozza a technika.
Amúg 1-es fokozaton volt az öbltő adagoló, úgy jelentkezett a probléma. Most arra várok, hogy kiürüljön, de teszek egy próbát a Somattal is.
Let's begin, de gozaimasu!
-
mzso
veterán
Ha a kerámia lap lötyög az elektromos tűzhely kávájában az mennyire gebasz?
https://drive.google.com/open?id=0ByfdfPvnoDuzd0RWM1YzQjlrTkU
Mondjuk azt nem értem egyáltalán hogy lehet ilyen. Eredetileg csak valami ragasztó tartotta a helyén a szélét? Elég gáz, miért nem lett mechanikusan odaszorítva...
[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
válasz Csabroncka #24889 üzenetére
Sokaig azt hasznaltuk mi is de pl jar platinum is nagyon jo...
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
pomk
őstag
Autó belső takarítását a morzsa porszívó mennyire ajánlott?
Simán csak a lábteret(kis kavicsok, por, sár, stb.) és a gyöszöket gondoltam vele felszedni. -
-
blattida
nagyúr
válasz #33802016 #24902 üzenetére
Nem tudom, melyik típusról van szó, de az olcsóbb modelljeik fejét le lehet tekerni és a széthúzást követően hozzáférhető az akku fészek is, de forrasztani is kell a cseréhez...biztos, hogy akksi gondja van?
-
törölt tag
Nem tudom melyik topic lenne erre a ljó/legjobb...
Ha van javaslat várom a linket.Cserélt volna már valaki Oral-B elektromos fogkefében "aksit"? Tényleg csak a készülék cseréjével lehetséges, márka szerviz esetében is?
Mert akkor ez kb azt jelenti, hogy 2-3 évenként kellene cserélni/új készüléket venni, ami azért durva.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik