Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
lumpy92
aktív tag
válasz daninet #90103 üzenetére
+többiek:
Köszi van tolómérőm, de annak a külső pofái (bocs nem tudom a rendes nevét), nem férnek be oda. Ezért is keresek rá külön eszközt. 0.1 mm pontosság elég.Ui.: nem kell gépészmérnöki felhasználásra gondolni, ha kiveszek egy apró csapágyat egy horgászorsóból, akkor tudjak ugyan akkora méretűt rendelni bele. Erre kell csak.
[ Szerkesztve ]
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Kisméretű csapágyak (~ Ø 3-7 mm) belső átmérőjének méréséhez keresek eszközt. Találtam sík mérőéket, illetve kúpos mérőéket is. Az ára miatt a sík mérőék felé hajlok, a másik nagyon drága.
Jó eszközt nézek?
[sík mérőék link]
[kúpos mérőék link]"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
lumpy92
aktív tag
válasz Inhouse #84716 üzenetére
Persze, a józan ész. Aki meg megcsináltatta a papírozást az év első felében, az tapsolva konstatálhatja, hogy kidobott az ablakon 60-80 ezer forintot. Mert kormányunk olyannyira következetes, mondhatni konzervatív.
-
lumpy92
aktív tag
válasz BLUE TORNADO #84593 üzenetére
B_I_G kollégának igaza van, szívó oldalon a képen lévő szivattyú 7 métert tud, tehát ennél mélyebbről nem tud vizet felszívni. (Egyik szivattyú se tud ~9 méternél mélyebbről szívni). A nyomómagassága pedig 35 m.
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
A Casio szamologepemben "kifolyt" az elem, pedig márkásat igyekeztem belerakni legutóbb (5 éve).
Kitakarítottam az elemtartót alaposan, most egy duracell elemet tettem bele.
Kérdés, hogy egy drága ipari (industrial) elemt érdemes venni pl. egy ilyen eszközbe?
Ahogy néztem olyan 1200 Ft/db. Amúgy gyárilag valami japán elem volt benne, az sok-sok ev után csak lemerült."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
lumpy92
aktív tag
Üdv!
Ismét a segítségeteket kérem!
A képen látható egy Indesit mosógép hátulján található címke. Kérdés, hogy ezek alapján mi a mosógép gyártási éve?Egyrészt gondoltam a 2001-08-G miatt, hogy 2001-es, de a típus használati útmutatójában 2002-es szabványra hivatkoznak. A vonalkódból se tudtam sehogyan kisakkozni, hogy melyik jelöl(het) évszámot.
Köszönöm a totót"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
lumpy92
aktív tag
válasz cinemazealot #61646 üzenetére
Az is megkezdte, végül alkoholos sebfertőtlenítővel gyönyörűen lejött
-
lumpy92
aktív tag
Következő dolog, amire hátha van valakinek jó ötlete :
Adott egy használt egér, aminek az oldalain található "puha műanyag" megadta magát, és undorító, ragadós valamivé vált. Sajnos ebben a formában használhatatlan, mert gusztustalan fogni, viszont az egér kiválóan működik, sajnálom kidobni.
Van esetleg ötlet rá, hogy mi lehetne vele kezdni? Oldószerrel leszedni? Lefesteni? Befedni valamivel?
-
lumpy92
aktív tag
Köszönöm a segítő válaszokat! Én is pont erre jutottam mint, de mivan, ha nálam se szabvány a dolog ?
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Fürdőszibában, csempézett fal alatt futó víz/villanyvezeték megtalálásához valahol van értelme bérelni profi keresőkészüléket? LIDLös van, az sípol elég sok helyen, olyan mintha valami fém háló is lenne a csempe alatt. Van valamintippetek, hogy hogyan ne fúrjam el a vizet, ha felraknám a fürdőszobaszekrényt? Köszike."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Gipszkarton falba tettem ma dübelt (tiplit).
Kifúrtam akkora átmérővel, mint a dübel fejénél a "szárnyak", azután kalapáccsal finoman beütögettem (tehát fogta, nem ment be könnyen). Mikor elkezdtem meghúzni a csavart benne, akkor elkezdte kitolni a dübelt a falból (szerencsére amit akartam, tudtam rögzíteni)
Mit csináltam rosszul?
Ilyet használtam:"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest