Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz philoxenia #63113 üzenetére
A kopásállóságot úgy mérik, hogy egy fém hengert állandó 1N erővel a felülethez nyomva mozgatják előre-hátra párezer cikluson keresztül és a felületről lekopott anyag tömegét mérik, a kisebb érték a jobb.
A felület/anyag keménységét pedig úgy, hogy egy 1 kg tömegű és adott átmérőjű fémgömböt 1 m magasról ráejtenek a felületre/anyagra és a benyomódás átmérőjét mérik, itt is a kisebb érték a jobb.Igen, a laminált padlóknál használt HDF kb 920 kg/m3, kemény, de nem karcálló. A laminált padló ezért van valamivel lekenve...
De mondom máshogy: tegyél egy sima üveglapot egy asztallapra, meg egy ágymatracra és állj rá. Ugyanaz az üveglap az asztalon ki fogja bírni, míg a matracon el fog törni. Ugyanez van a fa esetében is: hiába a kemény, ellenálló lakk, ha nincs meg a megfelelő alátámasztás. Benyomódásra eltörik, elszakad a lakkréteg, sérül.
És például a sportlakkok nem azért olyan ellenállóak, mert kemények, hanem azért, mert rugalmasak, némiképp ki tudják mozogni azt, amit a merev lakkok nem.Nem személyeskedtem, indokoltam, érveltem, de van, akinél mindez hiábavaló. Nem, nem kell magadra venned, csak ha mindenáron valaki akarsz lenni.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Ribi
nagyúr
válasz philoxenia #63113 üzenetére
Gondolom arra gondolt, hogy a felület fóliázásával kopásálló lesz, de attól azt még egy szöggel valszeg simán átütöd ha nagyon akarod és át is megy rajta.
Mint a munkalap. Alapból az is fareszelék, de a felülete miatt igen kopásálló.
Viszont akár tölgy akár nem, idővel az is kopik ha nincs felület kezelve. Emiatt jött a felületkezelés.
Nem akar senki okoskodni, csak gondolom saját tapasztalat alapján írja. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Dying Light 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest