Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz mocsanisi #45600 üzenetére

    Hogy csinálod? Mert lehet azt úgy nyomni, hogy semmi értelme ne legyen, meg úgy is, hogy beszarjon az ember. Ami fontos, hogy a könyököd zárd a törzsed mellé szorosan, legyen végig feszes, egyenes a törzsed, mint a deszka (sok embernél hiba, hogy csak a felsőtest mozog), próbáld minimalizálni a törzs kifordulását (ez csak terpeszben megy) és szép lassan, kontrolláltan nyomd. Én amúgy is a lassú ismétléseket szeretem, 4 másodperces excentrikus szakaszokkal és vagy 2 másodperces koncentrikussal, vagy pedig robbanékonyal.

    Persze az is lehet, hogy nem elég intenzív neked. A te tömegeddel ez egy kb 80 kilós szűknyonásnak felel meg, mivel jó a relatív erőszinted, elért valószínű ez lehet a hiba. Úgy tudod fokozni az intenzitást, hogy magasabbra teszed a lábad, vagy egyszerűen felemeled az egyiket a talajról (itt már komoly egyensúlyérzék és törzs erő kell), de egész egyszerűen külső ellenállást is magadra tudsz tenni.

    Én szeretem a fekvőt, mert az egész test dolgozik közben és pont az általad említett instabil helyzet miatt (aszimmetrikus változtatok) jól megerősödik a törzs is. Ha másért nem, azért jó, mert dobhat a fekvenyomásodon (nyilván a megfelelően nehezített változat). Új inger, ami mindig jó, illetve megtanít feszes törzzsel nyomni, ami a hozzáértők szerint sokat számít.

Új hozzászólás Aktív témák