Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- EA Sports WRC '23
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- EAFC 25
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Xbox Series X|S
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Everlost #41252 üzenetére
És közben nem ír ki semmi hibaüzenetet, csak hirtelen újraindul?
Én azt még megpróbálnám, hogy kiszednék a gépből mindent, majd asztalon csak az alaplap, proci, egy RAM, VGA, HDD - próba. Ha így se OK, akkor HDD is leszed, helyette CD meghajtó, és boot lemezről indít... ,ha így se OK, akkor CD meghajtó is leszed, USB-s bootolható oprendszer próba.
No, meg próbálnék bele egy másik tápot is, esetleg VGA-t. -
sz.j
nagyúr
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Everlost #41235 üzenetére
Hát, én úgy látom, az F6 a legújabb bios... tehát nincs sok értelme lecserélni., de ha végképp nincs már más ötleted és nem garis a lap, akkor akár nekem is ajándékozhatod
, vagy próbáld meg mondjuk az F5-öt rárakni. De ha attól megjavulna, akkor az F6-al is jó lesz aztán.
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Everlost #41228 üzenetére
Mikor megvettem az enyém is így kezdte de azt megoldotta a CMOS reset
Figy, a biosok egyrészét nem üti ki ha kiveszed az elemet.
Viszont ami tuti kiüti: Kiveszed az elemet kikapcsolt 220 ból kihúzott állapotban természetesen, majd az elem csatlakozó két pólusát rövidre zárod egy fémdarabbal.
Én az elemmel szoktam. Ez egy nagyon régi trükk. (még a 486-osokon jöttünk rá)
Én ezetleg a ramokat is megpucolnám. Illetve mindent kiszednék a lapról. Kártya, drive-ok stb. És megnézni mit csinál, majd egyenként visszadugni. Ilyet akár egy hibás DVD meghajtó is okozhat. A deszka meg védi magát és ujraindul.
Thrawnad -
Pancsermeste
őstag
válasz
Everlost #41228 üzenetére
Ha beteszel egy bootolható CD-t vagy DVD-t, akkor arról se indul?
Tehát pl. egy Win telepítőlemez, ha megfelelően be van állítva a boot sorrend, akkor ugye valahogy úgy indulna, hogy kiírja: boot from atapi cd-rom... meg hogy Press Any Key to Continue.... vagy valami ilyesmi... Nos, már ezt se csinálja? -
pmheros
őstag
válasz
Everlost #41224 üzenetére
a tápod meggyőző
de ilyen nevű prociról még nem halottam ? támogatott típus ez ennél a lapnál ? az hogy a lap 775 -ös foglalatú, az még nem azt jelenti hogy bármilyen régi 775 -ös cpu -t megfelelően kezel.mod
cpu kompatibilitás a lapodhoz: 2,53 -asoknál nincs támogatott Bios verzió -
pmheros
őstag
válasz
Everlost #41222 üzenetére
milyen procit váltottál milyenre ?
lehet hogy betöltésnél a nagyobb proci áramfelvétele meghaladja azt amit a tápod le bír adni.
Milyen márkájú és mekkora tápod van ?továbbra is tartom azt hogy rosszak a beállításaid, meddig volt kivéve az az elem ? és ugye teljesen áramtalanítva volt arra az időre, ez utóbbi nagyon fontos
ramok mekkora sebességűek ?
-
pmheros
őstag
válasz
Everlost #41220 üzenetére
a CMOS -ban tárolódik a bios.
A legegyszerűbb módja az alapbeállítások visszaállításának hogy áramtalanítod a gépet, majd a cmos clear feliratú tüskéket a megfelelő pozícióban zárod.
Ettől egyszerűbb ha kiveszed a lapból az elemet 1-2percre (áramtalanított gépnél)Az új cpu okozta helytelen beállítások miatt képtelen felállni az op.rendszered, ezért kell minden alapra állítani
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest