-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
válasz liszi70 #98539 üzenetére
Valóban dölyfös magabiztosságnak tűnhet. Elsőre.
Saját magamból kiindulva: 15 éve ha elém áll valaki és elkezd szub basszusról, vagy felső középről beszélni, azt sem tudtam volna, hogy a zenének melyik végén keressem. Ha az akkori hallásommal leültetnek vaktesztelni, valószínű, hogy a kerítésdrót meg a tiszta ezüst között sem tudtam volna különbséget tenni. Mit állapít meg ilyenkor a vakteszt?
Többször és többen leírták már, hogy a hallást tanulni kell és lehet fejleszteni. Igazuk van. Szerintem ez a vakteszt szempontjából sem lényegtelen. Ha tapasztalatból tudom mi a szub basszus, akkor meg tudom ítélni annak a változását. Ugyanez igaz szerintem a zene többi jellemzőjére is. De ehhez tudni kell, hogy egyáltalán mi az, amit épp hallasz az adott zenében. Meg hogy képes vagy-e meghallani a változást akkor is, ha komplexebb zenét hallgatsz. Az, hogy valaki mérnök, szerintem ehhez kevés. Attól még lehet "süket".
Ha valaki azt írja, hogy "vakteszten nem lehetett kimutatni a kettő közötti különbséget", az nekem önmagában nem mond semmit. Ki volt a tesztelő? A 15 évvel ezelőtti "süket" énem, vagy a mostani?
Amikor arról írsz, hogy köddé válik a magabiztosság és csak a hallás marad egy vakteszt során, akkor végső soron mire derül fény? Hogy nincs hallható különbség pl. két kábel között, vagy, hogy a tesztelő valójában "süket"? Ha van tapasztalatod (a tudás mellett), megfelelő eszközeid és képes vagy objektíven megítélni a hallott változást, akkor nekem az a "dölyfös magabiztosság" inkább józan paraszti észnek tűnik (némi csípős humorral). Ha a magabiztosságot az árcédula, önigazolás, mások véleménye, grafikonok, stb adják, akkor előállhat az, amiről Te beszélsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen széket vegyek?
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN