Új hozzászólás Aktív témák

  • valyogvisko

    csendes tag

    Sziasztok,

    segítséget kérnék DAC (hangkártya?) vételben. Nem vagyok járatos a témában, úgyhogy ha valami szükséges infót kihagyok, kérdezzetek rá nyugodtan.
    Szóval: PC-hez kellene, jellemzóen 1K-3K kbps közötti FLAC-ok, wav-ok lejátszására, mindenképpen külső, fejhallgatót és hangfalat is kötnék rá. Nem kell hogy hordozható legyen, csak álljon meg az asztalon nyugodtan :) A hangfal egy Yamaha HS5 aktív stúdió monitor, lehet, hogy később majd lesz másik, de nem az elkövetkező pár hónapban és a kategória akkor is maradni fog. A fejes perpill egy Audio-Technica ATH-M40x, ez viszont könnyen előfordulhat, hogy változni fog a közeljövőben, nézegettem egy-két AKG, Beyerdynamic, Sennheiser fejest, amik között van 250-300 Ohm-os is. Néha szükséges mikrofont is használnom a gépen, ezért adott esetben előny lehet, ha van olyan csatlakozó is rajta, de nem létszükséglet. Nem baj, hogy ha amit ajánlotok, kicsit "sok" lesz a mostani komponensekhez, a lényeg, hogy ha azokon is változtatok, ne ez legyen a gyenge láncszem.
    Ízlés/hangzás kérdésében nehéz korrekt leírást adnom. Ami biztos, hogy elsősorban zenehallgatásra kell, és előnyben részesítem a (lehetőleg) naturális hangzást, ha van ennek a szónak értelme :) Egy hangyányival több mély bizonyos zenékben nem zavar, de nem muszáj. Amit biztos nem hallgatok: jazz, dupstep, meg egyéb modern akármik; amit biztosan igen, az metal, komolyzene, néha egy kis blues, hard rock.
    Az ár legyen mondjuk valahol 70 és 130K között, ez egy elég tág sáv, de a legjobb ár/érték arányú termékek érdekelnek. Az ajánlóban szerepel egy TEAC UD-301, az már majdnem 200K, sok, de ha azt mondjátok, menjek fel a NAD D1050-ig, amit kb 150Káért láttam, mert feltétlenül megéri, még talán-talán, vagy vegyem a Denon DA300-at, az kb 120K most, rendben. Viszont ha szerintetek 70-80K-ért vagy kicsit kevesebbért van olyan, ami majdnem annyira jó, nekem hosszútávra elég, az még jobb. Nem szükséges feltétlenül a magyaroszági beszerzés, de ha lehet, maradjunk EU-ban, hivatalos disztribútornál, mindenképpen új állapotban.
    Amiket én nézegettem, mint laikus, első pillantásra tetszettek: Korg DS-DAC 100, Schiiit Jotunheim vagy Magni2+Modi2, ASUS Xonar Essence sorozat, vagy kicsit drágábban az Arcam irDAC, Cambridge Audio Dacmagic Plus, örülnék, ha ezekről elmondanátok a véleményeteket egy-két szóban.

    Előre is köszi!

    [ Szerkesztve ]

    HTC, LG

Új hozzászólás Aktív témák