Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    Probaltam kicsit kepbe kerulni a milc rendszereket vaz-35-50mm illetoen (hangsuly az 50mmen van), jelenleg igy latom, javitsatok ki ha tevedek:

    nikon: optikailag remek es jo ar/ertek aranyu a belepo obik, de boszme nagy, a z6-2 vaz is jo aron van (plane hogy aktualis termek). Emellett ugy erzem a nikon lesz a vezeraldozat az slr-milc valtasnal, nem igazan sikerult a usereket atcsabitani, vagy maradnak nikon slren vagy atvaltanak/valtottak masra milcen, ha valtok, nem stabil alternativa egyelore. A canon-nikon haboru canon-sony a jovoben.

    canon: a vazak tularazottak, viszont kifuto vaz es belepo obik konkretan a legolcsobb szett a piacon. Az r6 a szenzortol eltekintve technikailag (af, ibis, etc) a legszimpatikusabb, az obik merete es ara is remek. Persze ennek a minoseg az ara obiknal, es nincs alternativa, thirdparty is alig van. Szvsz a canon arra jatszik, hogy alacsony belepo arral a probb canon obik fele terelje az embereket - igy mar annyira nem vonzo, ha az ember at akar lepni az olcso obik szintjen.

    sony: veluk vhogy sose szimpatizaltam, pedig nagyon jo kompromisszum tobb szempontbol is. Az a7-3 mar evekkel korabban is elavultnak tunt, az a7-4 draga az r6/z6-2hoz kepest. Viszont obiknal messze itt van a legtobb mozgasi lehetoseg, konnyu megtalalni az ar-iq-meret haromszogben a nekem megfelelo kompromisszumot, pl az 55 1.8, nagyon jo balansz a sulyat tekintve, es a 35 1.8, sigma 35 2.0 sem rossz.

    fuji: a kozepformatumukat kilottem az ar miatt, az apsc mar messze nem olyan kerek tortenet, mint amikor 9 eve ra valtottam. Az xt5 legvonzobb resze szamomra ugyanaz, mint regen a manualis, oldszkul allithatosag - ezen tul viszont ezert az arert barmelyik ff vaz vonzobb. Obiknal hogy a rendszer meret (es nemi ar) elonyet megtartsam a kicsi obikon ragadok, 35 1.4, 23 f2 - amit mar vagy idejetmultnak erzem, vagy nem tul erosnek (rendszerarban). Ilyen aron szvsz eselye sincs kikerulni a retegtermek korbol, igy kicsit odzkodom nagyobb osszeget invesztalni bele.

    persze ez csak a hw resze, toltok majd le rawokat, ugy milyennek erzem. Jo lenne osszegyurni a rendszerek elonyeit, de ilyen 2-4000 euros regioban eros kompromisszumokat latok minden brandnel, vmi serul ar/minoseg/meret parameterekbol.

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák