Új hozzászólás Aktív témák

  • madgie

    titán

    válasz Teasüti #28984 üzenetére

    Én csak válaszoltam a kérésedre, mikor azt írtad, hogy fotónál legyenek aktívak a tárcsák, videónál meg nem. Ha bekapcsolod ezt a movie silent controlt, pont ez történik.

    Persze lehetne reszponzívabb az érintőkijelző, nem véletlenül írtam én is azt az X-T3 megvétele után, hogy majdnem mindig kikapcsolom azt, de pont a minap jelentették be, hogy az áprilisi firmware ezt is javítani fogja.

    Azt nem tudom, mit zongorázol felvétel közben, nekem sem a tárcsák, sem a képernyő piszkálása nem fér bele videó közben, már csak azért sem, mert 1/3 fényértékenként ugrik a kép, akármint piszkálsz, az meg eleve tönkreteszi az anyagot. Erre találták ki a Vari ND-t, azt lehet finoman csavarni, ez a movie silent izé meg arra pont elég, hogy a fotó módos beállításaimról (auto ISO, adott rekesz és A záridő) átugorjon a gép másra videó módban, mondjuk 1/100 záridőre, adott rekeszre és ISO-ra.

    Nyilván jobb lenne 2-3 progamozható beállítás, én is utálom, amikor mondjuk egy egymezős S-AF-ről, normális záridőről át kell állni hirtelen mondjuk zóna követőre, rövidebb záridővel és akkor kábé rubik-kockázni kell a géppel :DDD

Új hozzászólás Aktív témák