Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz MrChris #28260 üzenetére

    Közben meg is csináltam (egyelőre teszt jelleggel), egy uln2003 motor driverrel és egy 28BYJ léptető motorral.
    A fényképezéshez két bc547 tranziszor és két 1K ellenállás (+ 2.5 jack csatlakozó és kábel) kellett, így külön kezeli az autofókuszt és a zárat.
    A bulk mode jó ötlet volt, programból szépen működik (zár nyit, várakozik, zár csuk), de gondolom csak hosszú záridőkhöz jó, ahol nem kell mikroszekundum pontossággal időzíteni.
    Az arudino-n én is agyaltam, csak a gphoto vezérlés és a hálózatra mentés miatt kezdetben a Pi egyszerűbbnek tűnt. Mondjuk Pi-vel kényelmesebben lehet a programot vezérelni, mert terminálból parancssori paraméterekkel meg tudom adni, hogy hány képet készítsen, hány fokot tekerjen a tárgyon és mekkora záridővel exponáljon, nem kell serialon keresztül kommunikálni az arduinoval, pythonból direktben működik az egész.
    Ettől függetlenül lehet, hogy a motor vezérlést később megcsinálom arduinoval is, mert ha ki kell települni valahova, oda úgyis laptop kell és ha sikerül a gphoto-t a jövőben működésre bírni, akkor a laptop egy kosszal eltudná intézni az exponálást, arduinon keresztül az asztal forgatást és a képek helyi lemezre mentését.

Új hozzászólás Aktív témák