Új hozzászólás Aktív témák

  • beginnerguy

    tag

    válasz #16820480 #27003 üzenetére

    Köszönöm mindenkinek a választ! Ha nem haragszotok, egyben reagálok. Mindenkiét elolvastam többször is.

    (#27001) Gondwana: 230-ból? :Y Hol ilyen olcsó ez a kombó? Ennyire gyakori lenne (használtan)?

    (#27002) lexar: Köszi, ránézek, írták a többiek is!

    (#27003) sheratan: Az OVF-et tényleg eléggé elnéztem, köszönöm a javítást, így már minden világos!

    Régebbi vázak ennyire nem életképesek? Pl x-pro1, x-t1 x-t10? Az x-pro1 nagyon szimpatikus ár/érték arányban. Ha jól érzem, ennek a fókusz rendszere lesz a gyenge pontja.

    E2 és E3 is tetszik, főleg hogy mellettük a büdzsébe beleférne minden, csak az a fránya OVF... :) Még nem használtam, de annyiszor megfogalmazódott már bennem azelőtt, hogy tudtam volna arról, hogy ez létezik, hogy ez baromi jó ötlet lenne (hybrid VF)! Szóval most örülök, hogy ilyen létezik.

    (#27005) MrChris: A 23/f2-ról (x100) azt olvastam több helyen is, hogy közelre lágy nyitva. Hangsúlyozom, olvastam, soha nem használtam még.

    (#27020) pethob: Köszönöm a tanácsokat! A crop faktor és objektívek tiszták -- egyedül a 16/1.4-ről nem tudtam túl sokat, de az ekv. 24 számomra már nagyon tág (ezért is olyan se veled se nélküled kapcsolat a Ricohommal, ami ekv. 28), ritkán használnám, régen is csak zoom obim volt ilyen "nagylátó" --, inkább a vázzal voltam/vagyok meglőve. 23/2 meg a 23/1.4 is meggondolandó... Bár a 27es is nagyon csábító.

    Nincs egyébként ellenérzésem a sima x100-zal kapcsolatban sem, ha nem lehet cserélni az obit, hát annyi baj legyen. Eddig is csak eszközként használtam a fényképezőt, nem vagyok sem márkahű (még) és nem érzem magam kevesebbnek, ha csak összvissz ez a gépem van (lesz). Van, akinek egy telefonnal is olyan látása/tudása/tehetsége/tapasztalata/ (vagy ezek tetszőleges akár nemlineáris kombinációja) van, hogy ihaj. A limitációk sokszor nem is annyira frusztrálóak (sőt, néha kifejezetten előnyös, ha nem kell cserélgetni és nincs nagy választék, hogy mit vigyek magammal), mint azt először elképzeli az ember. Pl: 35 és 55 volt/van FF-en, azt hittem hiányozni fog a zoom, meg a nagylátó (24, 28mm), meg a 300 mm (mind ekv.). Igazából nem. Simán elmentem hetekre az egyikkel a kettő közül.

    X-pro1 + 27 + 56 ennyire rossz kombó lenne? Persze, a váz nem mai csirke... Sajnálom, hogy lemaradtam a pár napja akciós 27-ről :)

    X100f-fel megint az a bajom, hogy ekkora összegű gépet már nem szívesen cipelek magammal. (az 56 + gépváz az nem jönne velem utazni mert ahhoz nagy és túl helyzetfüggő, így nem kell féljek, hogy baja lesz/ellopják) Az x100t még határeset. Az A7 + 55-tel is nagyon óvatos voltam.

    Még egy beteg ötlet: 1. gen. x100 + E2/x-pro1 + 56/1.2. Ezt is kb ki lehet hozni ennyiből, bár eléggé türelem játék.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák