Hirdetés
- Overwatch 2
- Last Epoch
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Xbox Series X|S
- Gran Turismo
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Clair Obscur: Expedition 33 - Máris túl az 1 millión
- DOOM: The Dark Ages - Bemutatkozott a Cosmic Realm
- EA Sports WRC '23
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
-
GAMEPOD
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
PindurAnna
Közösségépítő
A régi időkben Szent Márton napja jelentette a téli pihenő időszak kezdetét. Márton- napon országszerte lakomákat rendeztek, melyen illő volt ludat enni, hiszen a népi hiedelem szerint, aki ennek nem tett eleget, az egész évben éhen maradt.
Akkor csak, hogy ne éhezzünk jövőre:
meggyleves
karfiol leves
töltött csirkecomb
sült libacomb
krumplipüré
párolt vörös káposzta
házi rétes
és apának a lényeg...kézműves sörök -
PindurAnna
Közösségépítő
Paradicsommal és fűszeres túróval töltött bomba
Hozzávalók
Tészta
500 g liszt
240 ml kefír
4 ek olaj
1-2 tk cukor
1 tk só
Töltelék
5 db paradicsom
200 g juhtúró vagy túró
2 gerezd fokhagyma
felvágott
zöldfűszerek
só
Készítsük elő a tölteléket. Vágjuk a paradicsomot szeletekre. A túrót villával törjük össze, ha sima túrót használunk, azt sózzuk, keverjük össze a zúzott fokhagymával, aprított zöldfűszerekkel (pl.: bazsalikom, oregano, kakukkfű, kapor..)
A tésztához keverjük el a kefírben az olajat, a cukrot, a sót, kis/közepes lángon folyamatos keverés közben (ez fontos!) melegítsük, amíg a forrás első jeleit tapasztaljuk. Vegyük le a tűzről és a forró folyadékba keverjük bele a lisztet, alaposan gyúrjuk össze.
Nagyobb pohárral szaggassunk ki páros számú korongokat. Púpozzuk rá a felvágottat, a paradicsomot és a túrós tölteléket,
fedjük be a második koronggal, körbe a szélét ujjal vagy villával nyomkodjuk össze, hogy sütés közben ne folyhasson ki a töltelék.
Bő, forró olajban süssük ki. -
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
supercow #2198 üzenetére
Fűszerezd be a húst, majd tedd a tepsit a tűzhelyre. egyen jó forró és tedd bele a húst, úgynevezett kérget szoktunk rá sütni mind a két oldalára. Ilyenkor az ízek benn maradnak
Majd a tepsit az előre melegített sütőbe tedd be de pici vizet önts alá és tegyél rá alufóliát. Majd lassú tűzön süsd jó sokáig.. és kb 150 fokon - gáz 3-as fokozatán kb. 50 percig szoktam - majd ha puha belül akkor vedd le róla a fóliát és magasabb lángon piruljon vagy grillen. -
PindurAnna
Közösségépítő
Egyszerű és gyors csemege..leveles tészta baconnal átkötve és megsütve
Rii én nem tudom te hogy csinálod, hogy önteni akarod rá vagy miért írtál szűk szájú edényt? Én a fűszereket olajjal elkeverem és egyesével egy nagy ecsettel bekenem a husikat. Nem lepi el és nem tocsog az olajos fűszerben. 2-3 napra előre megcsinálom, de naponta megforgatom a felsőt az alatta levővel. Folpackkal szoktam betekerni, hogy a szag ne járja át a hűtőt és így jobban puhítja a keverék a húst. De lehet tejjel és kefírrel is pácolni, ami még jobban puhítja a húst!
-
PindurAnna
Közösségépítő
Ki az a hülye aki kitalálta,hogy a
hagymát víz alatt kell pucolni....??
majd nem bele fulladtam a
fürdőkádba!!!!!!!!!!!!!!!! -
PindurAnna
Közösségépítő
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
Winner_hun #1914 üzenetére
A május 31 napos
-
PindurAnna
Közösségépítő
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-04/24/8834_vkrtsvvk0obhkzps_tojas.jpg
Kukksi ez meg
-
PindurAnna
Közösségépítő
Kinél mi lesz a menü húsvétkor?
-
PindurAnna
Közösségépítő
http://www.svedszendvicstorta.hu/
Jó étvágyat hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Apple iPhone 12 Mini 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest