Hirdetés
-
GAMEPOD
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Timocicu #1366 üzenetére
igen, közben én is rájöttem, hogy az túl hosszú idő. úgyhogy kimentem a piacra, és nem találod ki mit vettem... igen gombát
szegfűgombát meg nyárfa érdestinórut, amit már ki is tettem száradni a napra, mert árnyékban csak megromlik, tapasztalatom szerint. gombász barátom szerint is kibír egy napot a napon, a végét meg majd szellős helyen befejezem.
no szóval, van gomba, van rizs, van virsli... tehát gombás-virslis rizs (rizottó?) lesz. remélem a gombák is megfőnek addig, míg a rizs, mert mint jó vegyész, a "one pot" reakciókat szeretem, mindent bele, és hadd menjen. a végeredményről beszámolok.
természetesen ezt nem egész hétre terveztem, a gomba miatt 2 napnál tovább nem is lehet eltartani. majd kedd este még főzök valamit. lehet, hogy pont lecsót. abba ínyencség gyanánt jó a gomba, csak úgy hamar megunja az ember.
a lecsót is nagyon szeretem, lehet, hogy az is lesz a héten. van a fagyóban töltött káposzta is, de ahoz valahogy nincs húzalmam.
ilyen csirkecombot szoktam én is csinálni, nagyon szeretem. csülökkel is nagyon finom.
mod (9:42): kész is. nem azért, hogy magamat dícsérjem (nem a francot
) megint jól sikerült.
pontos recept most sincs, de imho nem is kell mindig mindent grammozni.
- egy fél marék szárított szegfűgombát beáztattam kb. 3dl hideg vízben. fél óra elég neki, elég gyorsan felszívja és megpuhul.
- egy közepes nyárfa érdestinórut megmostam, kb. 1-2cm-es kockákra vágram, a tönkjét keresztbe elhasítottam, és azt is felkockáztam.
- kevés olajon éppcsakhogy megfuttattam (nem pirítottam!) 2 csésze megmosott rizset, és közben hozzáadtam a gombákat.
- mikor nagyjából átmelegedett, felöntöttem 4 csésze melegvízzel, adtam hozzá 2 húsleveskockát meg néhány felszeletelt sajtlit, nem vagyok én vegetariánus
- addig főztem közepes lángon, míg a levét el nem főtte, és a rizs meg nem puhult. persze közben kóstolgattam. igény esetén lehet sózni, én nagyon sótlanul eszek.mindjárt telefonálok 2 kollégámnak, hogy ne hozzon holnap kaját, mert szép nagy adag lett, sokáig nem áll el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Politika
- Linux felhasználók OFF topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Minőségi, vezeték nélküli Car Play és Android auto adapter. Mobilaréna ajánlásával
- Makita DHR280Z akkus fúró-vésőkalapács
- Suzuki Swift 2005-2010ig ülésfűtés kapcsoló csatlakozókkal
- Suzuki Swift 2005-2010ig multkiormány csatlakozókkal
- Gepida Asgard MTB kerékpár Shimano Cues 1x10s új egyben vagy bontva!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest