Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolruf
őstag
válasz ChipKng #10751 üzenetére
A paneleket hajtaná meg másik gép. Tegnap nézegettem, gyári szoftverrel biztosan nem oldható meg, kizárólag az Instrument panel futhat hálózatos gépen. A widefs és fsuipc+spad driver kombóval a switch, radio és multi panelek is működhetnek, de ott meg erősen érezhető lagot emlegetnek. Nem tudom, mi lenne a jó megoldás. Lehet, kirpóbálom majd, hogy minden egyes panelt az alaplap más-más USB portjára dugok inkább, nem HUB-ba és az instrument panelt rakom netbookra. Nagyon akadozva működik így, hogy minden panel fel van aggatva, ráadásul sokszor lefagy a radio és a multi panel (nem vesz át jeleket az fsx-ből és nem is küld vissza, mintha az illesztőprogi veszítené el a kapcsolatot a panelekkel). Szeretnék egy GA panelt csinálni otthonra az asztalom mellé ezeknek a Saitek cuccoknak, csak előbb stabillá varázsolnám a működést
(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
wolruf
őstag
válasz cintula187 #10753 üzenetére
Azt én is, még csak agyalok, hogy mit, hogy kéne Nem lesz valami bonyolult, olyasmit képzeltem el, mint egy autó középkonzolja (vékony, inkább magas valami), talán az alsó részében beleapplikálom a 2 throttle quadrantot (tudom, nem fog semmire sem hasonlítani, amolyan hibrid lesz...), aztán az egészet talán akusztikai szövettel leburkolom azt jónapot Így könnyedén tudom elpakolni, ha épp' nem repülök (panellakás nem jumbo cockpit ) Azért agyaltam a netbook ,,agy'' megoldáson, mert az ráapplikálnám erre a tokra, és így nem az USB kábelekkel kéne bohóckodni, hanem csak táp és lan csatlakoztatással le lenne tudva az egész. Ki tudja, talán még egy későbbi toldáshoz is jó lehet
(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
wolruf
őstag
válasz cintula187 #10755 üzenetére
Kinek mi felel meg. Alapvetően úgy néztem, hogy leginkább GA gépekhez használják, jetekhez nem. Én viszont általában A318 és a default b737/a320 párossal szórakozok. Az instrument panelhez vannak igencsak mókás műszerek, pl ezek:
A többi része (radio, switch, multi) a legtöbb default cuccal megy. SPAD driveren keresztül pedig elméletileg bármihez fel lehet konfigurálni, csak győzt erőforrásokkal
-
wolruf
őstag
válasz cintula187 #10757 üzenetére
Arra, hogy több műszer képét folyamatosan lássam és ne a 2 fő képernyőmet foglaljam le, tökéletes (számomra). Nyilván lehet komoly cuccot építeni otthonra milliókból, de aki csak egy picit komolyabb, könnyebben átlátható, egyszerűbb (blabla) dolgot akar összeállítani, szerintem remek. Ráadásul a gombokkal, tekerőkkel, minden biszbasszal együtt jó szórakozás Ha megnéz az ember egy Saitek marketing dolgot, akkor látja, hogy általában GA összeállítást legóznak ki
Nem tudom ez megjelenik-e (facebook rulez ), de ilyen volt még nemrég (azóta ott a rádió panel is)[ Szerkesztve ]
-
wolruf
őstag
válasz cintula187 #10759 üzenetére
Köszönöm szépen
Nem, ha jól rémlik, az ott a 757 Freemium Szeretem a viszonylag egyszerű gépeket Nekem bejött a justflight egyszerű (F-lite) termékcsaládja.
[ Szerkesztve ]
-
wolruf
őstag
válasz cintula187 #10761 üzenetére
Szerintem nem mindnél, csak amihez van társítva. Gondolom a cfg-ben lehet valahol ez is eldugva, hogy van-e vagy nincs. Az f-lite gépekben biztosan van.
-
RCH663
aktív tag
válasz wolruf #10752 üzenetére
Szia!
A laggolást hálózaton a frissítés okozza. Hálózatos FSUIPC-widefs belövése igényel egy kis zsonglőrködést. A laggot az okozza, hogy alapból 60 vagy 100 ms-re van állítva a ping. Kell egy pár hálózati tesztet nyomni, és minden eszköz feldugása után újra tesztelni. A használhtó ping valahol 16-25 között lesz tapasztalataim szerint, bár ennyi eszközzel nem volt alkalmam tartósan tesztelni (minden volt ami neked, és még pedálok, meg plusz egy pro flight kormány) és tökéletesen ment egy darabig, (A Második kormány egy külső progin volt) majd az Auto pilot modul elkezdett lefagyogatni. néha ez egyik rádió is (kettő volt belőle). A külön USB vezérlő használata biztosan segít, alaplapod könyvét nézd meg, mely portok vannak saját vezérlőre kötve. Teljes Driver levakarás, majd külön-külön csatlakozás segíthet, hogy ne akadjanak össze a dolgok.
-
fatal`
titán
válasz cintula187 #10761 üzenetére
Ha berakod panelba, akkor igen. A kérdés inkább az, hogy mi értelme van?
-
Cypresss
senior tag
Csak én nem tudok sarki fénnyel találkozni FSX-ben, vagy más is így van vele? Sokat repülök a skandinávok felé, de hetek óta semmi. FS9-ben rendszeresen összefutottunk, olyankor imádtam a cockpitből nézelődni.
#10767) Korcsii: Még mindig, jobb mintha a fél menürendszert írták volna újra.
Gondolj bele mennyi plusz munka lenne a fordtás.
Egyébként nagyon jónak ígérkezik a gép. Leginkább a user friendly megközeítés tetszik.[ Szerkesztve ]
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
cintula187
addikt
A 1212-es Airacban láttam Airbus xtended fáljlt is. Ez jelent valamit megjelenéssel kapcsolatban?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Korcsii
őstag
válasz cintula187 #10769 üzenetére
Ha ez megnyugtat, akkor a 1211-ben is volt.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Valamit megint bénáztam. 747-el.
Approach közben próbálom lenyomni a gép orrán de folyton iszonyatosan felfele húz. Lehet, hogy amikor lekapcsoltam az a/p -t a trim épp felfele állt? Annak a parancsát milyen elnevezés alatt találom a control panelben? "+" "-" gombok?
köszi
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
nagyúr
válasz cintula187 #10772 üzenetére
A/T nem maradt bent?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz cintula187 #10774 üzenetére
Pedig ez valami tolóerő probléma lesz inkább. Ha nem aktív az A/T approach közben app vref közelében, akkor pitch rate emelésre nem húz felfelé, csak simán átesik.
Elevator trim-t keress, ha nincs yoke vagy joy.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
wolruf
őstag
válasz cintula187 #10772 üzenetére
Én is látatlanban trimre gondolok, nálam ez folyamatos elcseszés tárgya (így, hogy a Saitek panelen ott a trim tekerő, meg főleg ).
-
cintula187
addikt
-
nagyúr
válasz cintula187 #10777 üzenetére
N1 hány %-on van ilyenkor? Ha a gázkart lehúzod idle-re, mi történik? Approach-on, ha addig A/P-vel repültél, a gép szépen ki van trimmelve leszállási konfigban, abban nem lehet hiba. Nincs a joy-odon véletlenül fizikai trim? Az bekavarhat esetleg.
-
cintula187
addikt
-
nagyúr
válasz cintula187 #10779 üzenetére
Nagyon soknak tűnik az a vref. Főleg, hogy 180 csomó a 30 fokos fékszárnyállás speed limitje. Nekem közel teljes terheléssel (610.000 lbs) szokott 156-160 csomó lenni a landing speed, kisebb terheléssel 145-148 körüli az érték.
-
Korcsii
őstag
válasz cintula187 #10781 üzenetére
Legközelebb nézd meg, hogy milyen állásban van a trim (a visszajelzője jobb oldali csúszkájának alja). Felszálláskor mindig beállítom az FMC-nek megfelelően, általában ez olyan 4,6 (utána nem babrálom, max ha leszállásnál úgy érzem, hogy kell - mondjuk ebből volt már problémám, hogy bár a robot teljesen ki volt lőve, állítás után visszaugrott az általa jónak godoltra).
Vref-fel nekem még nem volt gondom - PREF-en mindent beállítottál rendesen?
ui: 30 helyett 25-ös flaps beállítással szoktam leszállni, BAV-nál ez a szokás, meg talán jobban is kezelhető a gép
-
digo00
tag
Sziasztok.Nem tud valaki olyan oldalt vagy dokumentumot amiben le van írva,hogy melyik műszer és kapcsoló micsoda?PL: egy B737-800-ason
Előre is köszönöm. -
digo00
tag
Még kérnék egy kis segítséget nagyon fontos lenne.
Ennek a fájlait hová kell másolni?
http://flyawaysimulation.com/downloads/files/13997/fsx-gatwick-to-dublin-by-air-mission/ -
RCH663
aktív tag
válasz digo00 #10785 üzenetére
őőőőőő........ hogy az igazi gépen mi micsoda, na AZT így magyarul nem is fogod nagyon megtalálni sehol. A repülés nyelve az angol, a B-737 és társai pedig erősen ATPL vizsga birtokában repülhetőek csak, és az ATPL oktatás is legnagyobb részben angolul történik a világon. Szerintem kezdj el vele megbarátkozni, épülésedre válik.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz RCH663 #10787 üzenetére
Egy volt kollégám készített nekem silabuszt a TU-154-eshez, na abban a cockpit-ben mókás percekbe kerül kiigazodni. Szentem egy UFO sem lehet sokkal bonyolultabb.
-
uRSul
tag
Sziasztok!
Lenne megint pár kérdésem, nektek már biztosan egyértelmű, de én még mindig a tanulófázist töltöm!
Szóval.
Az első az lenne, hogy ha IFR útvonalat repülök, az ATC nyomon követ és mondja, hogy merre, milyen magasan, stb. Viszont ha közben FMC-t akarok használni az repül a saját útvonalán, ami nem feltétlenül egyezik azzal, amit ATC mond. Ha otthagyom a gépet robotpilótával és nem nyugtázok a rádiózásnál, akkor meg is szűnik az IFR követésem. A kérés, hogyan tudnám megcsinálni, hogy az FMC-vel repüljek, majd a földi irányítás vektorok segítségével irányítson a végén? Vagy van-e ennek így értelme? Mert FMC is elvisz a pályáig, csak azt olvastam, hogy ha nincs nagy forgalom egy reptéren, akkor sokszor inkább a vektoros megközelítést használják, hogy gyorsabb legyen a leszállási folyamat. Vagy ez inkább online repülésnél lesz lényeg? (most offline-ban vagyok még).A másik, hogy a PMDG 737 800-ban a HUD-on hogy tudom aktiválni a tartalmat, mert egyelőre csak a panelt látom, de nem jelennek meg rajta az adatok?
Köszönöm ha tudtok segíteni!
-
uRSul
tag
válasz cintula187 #10790 üzenetére
Oh, lehet, hogy az lesz a bűnös, nem is figyeltem, hogy van mellette még valami! Most teljesen üres, átlátszó ahogy lehajtom.
-
digo00
tag
Sziasztok.Letöltöttem egy gépet fsx-hez mindent oda másolok ahová kell de sajnos nem látom a játékban.
Az Emirates A380-ról lenne szó ha valaki tudja,hogy mit kell vele csinálni akkor megköszönném ha leírja.
Előre is THX. -
nagyúr
Az ATC csak a kirepülést és a megközelítést instruálja. Felszállás után az általad megadott útvonalra fog vektorálni, és utasít, hogy onnan repülj a repülési terved szerint. Az útvonal végéig repülsz szépen a megtervezett és leadott útvonaladon, és a végén majd megint az ATC fog elirányítani az adott pálya irányába.
-
Korcsii
őstag
Huh, megint jó kis estén vagyok túl. Telihold miatt gondoltam repülök egyet. Szokásos rövid, de 747-es út: EGFF-EGLL, hazahoztam egy vasat a karbantartóktól. A szél kicsit összevissza, igazából első 09-es megközelítésem EGFF-ről indulva. Tanakodtam merre, végül BNN1D lett belőle. ATC nem volt, ATIS is csak leszállás után jött. Forgalom viszont volt. Épp írtam UNICOM-ra, hogy EGLL tfc, estabilished rwy 09L, de eközben írja a másik pilóta, hogy on final 27R. Mondom kösz, te is bejelentetted volna korábban, hogy mik a szándékaid. Sebaj, swingover 09R, nagyjából rendben le is tettem.
De nem is ez a lényeg, előtte valahol BNN és a final között majdnem volt egy birdstrike-om, sajnos replay-ben nem leltem rá (pedig vettem a leszállást fsrecorder-rel), így csak egy ilyen shotot tudtam lőni élőben (utólag kicsit világosítva). Elég közel volt.
-
digo00
tag
Sziasztok!Ilyen játék közbeni videókat milyen progival lehet csinálni?
-
Korcsii
őstag
válasz digo00 #10796 üzenetére
Ha kell, akkor az ingyenes fsrecorder-rel tudod felvenni, és utólag lejátszani (kicsit pontosabban, meg több lehetőséggel, mint a beépített instant replay). De persze lehet rögtön élőben, repülés közben is felvenni, csak ez is csökkenti az fps-t, ami leszállásnál azért nem jön túl jól.
Magát a videót pedig fraps vagy hasonló programmal tudod felvenni. Érdemes szabványos felbontást beállítani (pl 1280x720), akkor nincs gond feldolgozásnál, youtube sem húzza szét, stb. FSrecorderben van olyan lehetőség is, hogy minden egyes képkockát külön renderel, majd egyesíti őket egy videóvá. Hang nem lesz, de ha nagyon kevés az fps, akkor így szaggatásmentes videót lehet csinálni (mondjuk időigényesebb is).
Érdemes lehet a felvett videókat megvágni, erre kell valamilyen videoszerkesztő program - itt már tényleg nagy a választék. Végső esetben ott a windows movie maker.
-
Cypresss
senior tag
válasz Korcsii #10795 üzenetére
De nem is ez a lényeg, előtte valahol BNN és a final között majdnem volt egy birdstrike-om. Elég közel volt.
Még mindig szerencsésebb vagy mint a Thomsonos fiúk, pont VR-nél bekapni egy madarat...na az a nagyon durva.
#10797) Korcsii : Magát a videót pedig fraps vagy hasonló programmal tudod felvenni. Érdemes szabványos felbontást beállítani (pl 1280x720)
És ezt hol kell?
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
nagyúr
válasz Cypresss #10798 üzenetére
A kívánt felbontást a játékban kell beállítani, a Fraps csak rögzíti, ami a képernyőn van, illetve van half-size opció, de ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest