-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz yusukee #50876 üzenetére
Erre a sorra gondolhatsz...hát ugye adoptálták a technológiát, de ez mit jelent valójában?
Adopts 3D NAND flash and "SLC Cache technology" to improve overall performance
Van olyan cseles gyártó is, amelyik DRAM-mal adja el az eszközt, de valami 32MB az összes, kb ez meg ez a fenti szöveg egyenértékű, kb sz*rt sem érnek használat során, a sima DRAMless eszközzel egyenértékűen sustained műveletkor.
Na mindegy tanulópénznek jó volt. Megy a kukába. Köszi
Ja, sajna ezt jól bebuktad! Egyébként tesztvideón kb 3GB másolásánál még elég virgonc az eszköz.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
félisten
válasz yusukee #50872 üzenetére
Bár a 100+ GB-os játékok és 50+ GB-os filmek korában ezt a 10 GB-ot nem nevezném tartós írásnak
Nem az, de nem is ez az alapfelhasználási userprofil. Erre a célre már senki nem is javasolna abszolut belépő DRAMless SSD-t, amiben szerintem amúgy még SLC-cache sincs!
De ezzel tisztában vagy, hiszen pár éve még ezt írtad:
Az írás miatt annyira nem aggódom, a mostani játékos SSD-re 1 év alatt meg 5TB írás ssdok szerint.
és válaszként már akkor is WD Blue 3D-t javasoltak, amiben DRAM/SLC-cache volt, attól függően mikori kiadás.
Nem értem, min vagy most meglepődve?
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
PROTRON
addikt
válasz yusukee #50869 üzenetére
És ekkor egyesek eljátszák a vakot és óbégatják hogy:
"dehát egy régi notebook életben tartásához, vagy csak böngészőhöz-youtube-facebookhoz használt leggyengébb PC esetén felesleges még wd greenre is költeni, vegye csak a laikus a legolcsóbbat amelyiket szeretné és kitelik a pénzéből, méret is mind1, nyugodtan vegye csak a 128-ast..."
.
.
.
Én meg fogom a fejem és asztalba verem.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
King Unique
titán
válasz yusukee #50869 üzenetére
Amelyik SSD-nél nincsen DRAM puffer / HMB, ott marad az SLC cache, amely utóbbi ha elfogy, akkor jelentősen visszaeshet az írási sebesség. Na meg az A55 egy ideje ugye már QLC-s az itteni tapasztalatok alapján.
A garanciális csere ez esetben nem indokolt, mivel ez nem meghajtóhiba, hanem a DRAM-less kivitel és a QLC velejárója.
Ha nemrég lett vásárolva az SSD, akkor pl. belföldi online rendelésnél adott 14 napig az elállás joga. Tehát visszaküldeni és másikat - aminél van DRAM cache és lehetőleg TLC - venni helyette, vagy csak simán másikat venni, ha ennyire fontos a tartósan magas írási sebesség. -
-
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz yusukee #34263 üzenetére
Nem felesleges kiadas es nem is draga, aprorol 16e a 256-os Samsung PM961/981...lassabb Hynixok meg 11e/18e a 256/512GB-os.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Raymond
félisten
-
-
yanna
addikt
válasz yusukee #24393 üzenetére
Olvasni való meg az összefoglalóban.
-
xuldar
addikt
válasz yusukee #24393 üzenetére
SSD-nél teljesen felesleges a raid0, főleg ilyen méretnél. Gyorsabb (érzetre) nemigen lesz, ellenben ha tönkremegy az egyik SSD, vagy bármi más miatt szétesik a raid, ihatsz hideg vizet az egész rendszerre és a meghajtókon (mindkettőn) lévő adatokra. A raid0-nak a nevéhez hasonlóan 0 a hibatűrése.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Bodor
veterán
-
félisten
válasz yusukee #18014 üzenetére
1. Rendszer-visszaállítás pontok be vannak kapcsolva, olyan böngésző, ami sokat "ír" (Chrome és Chrome alapú böngészők), gyakran futtatott sebességmérők(egy mérés átlag 20-25GB írás eszközöl), stb stb.
2. Y meghajtón van a TEMP (nem tudom, amúgy minek vagy miért, mert "értelmetlen"), de ha ez az Y meghajtó pl egy RAMDISK és úgy van beállítva, hogy gép újraindítás- vagy kikapcsoláskor kiírja a RAM tartalmát fájlba, akkor megvan mi ír annyit.
3. Lapozófájlt sincs értelme kihelyezni, tedd vissza
4. Megkaptam az email-t, az SSD azt adja vissza, amit kell és abban sincs semmi hiba (ha az Crystal Disk Info, SSDLife meg a Hard Disk Sentinel is ugyanazt a működési időt adja eredményül, akkor Neked kell Cavinton-t szedni)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
426os
őstag
válasz yusukee #18016 üzenetére
Nem tudom, igazából én is a napokban tettem fel kb ugyanezt a kérdést, de még nem tudott válaszolni rá senki, hogy miért lehetnek hibásak az értékek.
Nálam egy Lenovo Z510 laptopban van Win8.1-el. Nem rémlik, hogy telepítettem volna külön bármit is, szerintem csak a Windows alap drivere van fent.Csináltam egy screenshot-ot SSDok-al, hátha ér valamit.
Eddig nem zavart a dolog, de most egyre inkább foglalkoztat, főleg, hogy másnál is érdekes dolgokat mutat ez az ssd.
[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
válasz yusukee #18014 üzenetére
Nekem is Intel 530 120Gb van tavaly augusztus óta. A power on time nálam sem jó, sokkal kevesebbet mutat, mint kellene és az írt adat is kicsit soknak tűnik (2,27TB), de az akár igaz is lehetne. Ami kicsit aggasztóbb, vagy legalábbis furcsa az a kondíció, ami most 95%. HDS, SSDok, Intel SSD ToolBox, mind ugyanazt mutatja.
.
-
XFreedy
tag
válasz yusukee #17957 üzenetére
Mi az a fill 0?
SSD-n belül másoltam. De a ~20megánál még a döglődő merevlemezem is gyorsabb. lemezen belüli másolásnál is
Az az érdekes amúgy, hogy akkor is így lecsökken a sebesség, ha pl egy ~2.5gb-os filet másolok egyik helyről a másikra többször, első 1-2-3 alkalommal rendes a sebesség, aztán belassul tartósan valahol 10-30 mb közé.
Legfrissebb firmware van rajta.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- BONTATLAN/Samsung Portable SSD T9 1TB
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -