Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz borges7 #6328 üzenetére
8TB-os csomagot használok személyes és céges adattárolásra, megosztásra pár éve. Alapvetően teljesen rendben van, és sokkal olcsóbb, mint a komolyabb konkurensek (ezzel az akcióval meg pláne), valamint realtime titkosítva van minden.
Sebességben vannak ingadozások, néha csak 10-20 MB/s környékén megy, de olykor meg befigyelnek 60-70 MB/s-ok is. Azt mondja a support, hogy ez a fogadó szerverfarm aktuális elérésétől (is) függ. De ahogy látom, te nem töltenél fel napi szinten több tíz, meg száz gigákat, úgyhogy emiatt nem kell aggódnod.
Érdemes a MEGA appot használni a le-, és feltöltésekre, mert akkor nem a böngészőt terheled a titkosítási feladatokkal. Gyorsabb, stabilabb, és így nem generálsz nagy cache könyvtárakat sem.
Szerintem ennyi pénzért butaság lenne kihagyni. Gyakorlatilag havi 800 forintért lesz 2TB tárhelyed egy évig. Utána meg majd meglátod, hogy kell-e.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
Én pont a napokban töltök le és fel több száz GB adatot egy MEGA fiókból és fiókba. Ingadozik a sebesség, néha csak 10-20 MB/s-mal megy, sokszor meg belekóstol a 70-80 MB/s-ba is (Telekom 1000/1000-es optikai nettel), de nagy átlagban szerintem simán megvan le és fel is a 40 MB/s környéki sebesség.
Titkosított, nincs fájl méretkorlát, megosztani könnyű, van jelszavazás és határidőzés is, átlátható a felület, meg egész jó a beépített médialejátszó is. A videókat lehet közvetlenül stream-elni is, ha erre van igény.
Ajánlott telepíteni a MEGA app-ot, és akkor az abban lévő Transfer manager intézi a forgalmat, titkosítást, stb. Nem kell a böngészőnek szenvednie vele. Bár abban is működik természetesen (már amelyikben).
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz smallmer #6226 üzenetére
Van Google Photos iOS-re is. Ha nem elég az ingyenes minőség a képekhez, akkor meg fizessetek elő pluszban valamelyik kisebb Google One csomagra. Én használom néha a MEGA-t is, de erre a célra szerintem a Google Photos tökéletes (még az ingyenes is).
-
vond
MODERÁTOR
Azt már orvosolták pár éve. Nálam néha a gigabitbe is belekóstol a letöltés, a feltöltés meg csak azért sokkal lassabb, mert a szolgáltatónál (Vodafone) 40 Mbit/s a max. Mondjuk ezt hozza is stabilan. Az elmúlt hetekben töltöttem fel közel 2 TB adatot. Flottul ment minden. Az ára sem vészes szerintem, főleg a nagyobb csomagoknak (nekem 8 terás van havi ~8 ezerért). Viszont a direkt meghajtó mount-olás vagy parancssorból megy, vagy például egy Raidrive előfizetéssel. Mondjuk az a havi 2 dollár nem vág földhöz. Lassan egy liter tej kerül ennyibe.
Ha mindenképp full ingyenes megoldás kell, akkor én is a Google Drive-ot ajánlom, szintén Raidrive-val.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Feltöltés előtt titkosítja, nem úgy tárolja az eszközödön. Érdekes is lenne, ha hirtelen minden ide pakolt fotóhoz, videóhoz, stb. csak jelszóval tudnál hozzáférni pl. a telefonodon. Meg akkor ha ezt szeretnéd elérni, akkor minden más alkalmazásból is ki kéne irtanod a fájlokat, hogy csak a pCloud széfben legyenek benne. Szerintem ez nem így működik.
Ezt meg az én értelmezésem szerint a Mega (és a Sync.com, meg az Icedrive) is tudja, csak alapból. Minden fájl le-, illetve feltöltésnél lefut a titkosítási folyamat:
pCloud's security application encrypts data on user's computer, and uploads only the encrypted version to the servers. Files never leave user's device, so there is no way that anyone receives sensitive information in a plain version. We apply zero-knowledge privacy, meaning that encryption keys are not uploaded or stored on our servers, and we are incapable of viewing user files. The encryption key (Crypto Pass) is only available to the one who creates it, i.e. the user.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz WhiteWalker #6044 üzenetére
[link] Itt is linkre kell rányomni, hogy megjelenjen a havi előfizetés.
-
vond
MODERÁTOR
válasz WhiteWalker #6039 üzenetére
Lejjebb lehet átváltani havira, egy külön linken:
A Zero Knowledge kb. azt jelenti, hogy sem a tárhelyszolgáltató, sem más személy, vagy szervezet nem férhet hozzá az adataidhoz. Nálad van titkosítva minden. Így nem tudják monitorozni, hogy mit tárolsz a felhődben, és nem is adhatják ki az adatokat pl. felsőbb utasításra.
A pCloud annyiból előnyös, hogy a svájci törvények, jogszabályok vonatkoznak rá, ellentétben mondjuk egy sokkal lazább USA-val. Az Icedrive UK bázisú, a Sync.com kanadai, a Mega elvileg Új-Zélandi, de a felhasználói adatokat úgy emlékszem, ott is Európában tárolják.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz WhiteWalker #6036 üzenetére
Ott van 5 eurós havi bontásban is a pCloud-os 500 GB. Viszont - ha jól értelmezem - itt külön kell fizetni a Zero Knowledge Encryption-ért. Icedrive-nál havi 5 dollárért 1 TB-ot kapsz, és ebben van titkosítás is. Mega-nál szintén van havi előfizetés, itt 5 dolláért 400 GB titkosított tárhely jár. Sync.com-nál a legkisebb (2 TB-os) tárhelynél - ha jól látom - csak éves fizetés lehetséges. iDrive-ot nem ismerem. Google-t meg valamiért nem akarsz, ahogy olvasom.
-
vond
MODERÁTOR
válasz #46824192 #6025 üzenetére
Nincs End to End, meg Zero Knowledge Encryption. Kb. minden adatot tárolnak rólad, és fel is használják, ahol csak tudják. Plusz USA a székhely. Szóval ha úgy dönt a mindenkori amerikai kormány, hogy kikéri az összes adatot, akkor ki is adják. (Esély van rá, hogy ez már rég meg is történt, vagy folyamatos.)
Szinkronizációban is hallani elég érdekes tapasztalatokat. Messze nem úgy működik az app, ahogy kéne. Régebben próbálkoztam vele én is, de nagyon nem jött be.
Ettől függetlenül én is használom bizonyos dolgokra a Google One-t, van egy 2 TB-os előfizetésem már több éve. Produktivitásban nagyon jó, főleg a sok beépített, szinte mindenki által használt alkalmazás miatt.
-
vond
MODERÁTOR
válasz MaCS_70 #6019 üzenetére
Én sem értem, hogy miért nem lehet megadni egy tetszőleges betűt. Mennyi lenne ez, két sor a kódban? Én kipróbáltam azt, hogy foglalt a P:/ (nálam itt vannak a nagyobb projektek a NAS-on, hálózati meghajtóként felcsatolva). Akkor visszafelé a legközelebbi elérhetőt foglalta be magának. Esetemben a K:/-t. Ami amúgy a kártyaolvasóé, csak mivel épp nem volt benne kártya, így szépen felborította nekem az egész rendszert. De ezelőtt még magát a P:/-t is eltoszta, amikor épp offline volt a NAS, közvetlenül a gép bekapcsolása után. Szóval igen jópofák ezek a pCloud-nál.
Ahogy azzal kapcsolatban is, hogy a korlátlan tárhely náluk alapból 2 TB-ot jelent. Aztán írnod kell nekik, hogy szeretnél bővítést. Kapsz valamennyit (erről nem találtam leírást, és a support sem árulta el, hogy mennyit), aztán ha az is elfogy, akkkor lehet újra könyörögni.
Emiatt, plusz a külön fizetős titkosítás miatt, nomeg a 20 éve is gagyi UI miatt pottyant ki nálam az esélyesek közül.
A Sync.com bűn lassú (nem is értem ezt az 5 MB/s-ot 2022-ben) és körülményes, feature-ökben nem annyira gazdag volt nekem.
Az Icedrive meg drága és egyelőre nem olyan nagy cég, plusz itt is fizetős a titkosítás.
A Dropbox is drága, és azzal is akadtak biztonsági problémák a múltban, meg a szinkronizálás sem úgy működik, ahogy kellene.
A Google One meg bármennyire is jó, hogy van benne közel teljes értékű Office, meg egy rakás másik plugin, elég véleményes a biztonság szempontjából, az asztali alkalmazás is elég tré, plusz nem tud például olyan alapvető dolgokat, mint a file request, vagy drop folder regisztrálatlan felhasználóknak. Márpedig nekem ez is fontos lenne.
Úgyhogy nálam egyelőre a Mega a befutó, azzal együtt is, hogy ismerem a cég múltját.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Raidrive lesz az a program, viszont elő kell fizetni, ha írni is szeretnél a Mega meghajtódra. Google Drive működik az ingyenes verzióban is. A pCloud-nak van alapból ilyen megoldása, az felcsatolja a P: meghajtót (vagy ha az foglalt, akkor a legközelebbit) a felhőtárhelyednek. Icedrive is tud ilyet, és ott még betűt is választhatsz. Bár az meg más dolgokban gyengébb.
Én már hetek óta bújom a netet, meg tesztelgetek egy leendő melós felhő előfizetése miatt. Most elbillent a mérleg egy kicsit a Mega felé, de még mindig nem vagyok 100%-osan biztos a döntésben.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Köszi! Igen, láttam már ezt is, ahogyan száz másik tesztet, videót is az elmúlt hetekben. Az a baj, nincs tökéletes szolgáltatás. Ha fizetek rendesen, akkor sem. Mindegyiknek van valami hiányossága, vagy gyengesége, ami nekem fontos lenne.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Jópofa. (Hirtelen Mortál kivégzések jutottak eszembe.) Tényleg működik, én is megcsináltam.
Jó lenne ez a Sync, de bűn lassú. Nekem valami több 10 TB-ot is fogadó, megbízható, stabil, gyors felhő kellene munkához, lehessen több felhasználót hozzáadni, fájlokat várni kintről, sokféle módon megosztani, szinkronizálni, pár hónapig verzió előzményeket visszaállítani, stb. Előfordulna, hogy egy-egy este 2-300 GB új adat is felmenne (videós nyersanyagok). De mire ezt felszenvedem a Sync 5MB/s-os sebességével...
Még nézelődök, jelenleg a pCloud a befutó, csak azok is szórakoznak a "korlátlan" tárhellyel. Reklámozzák agyba-főbe, aztán amikor rákérdezel, akkor jön a válasz, hogy jaaaa, ez nem óriási backup processzekre lett ám kitalálva, inkább ne arra használd. Kapsz 2TB-ot felhasználónként, aztán ha megtelik, könyörögni kell a bővítésért, aztán ha az is megtelik, akkor újra, és így tovább. Ennek mi értelme van, nem tudom, és hogy miért kell "korlátlanként" reklámozni?
Van itthon Synology NAS, használom ilyesmire is, de rendre jönnek a hibaüzenetek a bénázó távoli felhasználóktól, hogy nem férnek hozzá, lassú, megszakad a le/feltöltés, stb., pedig elvileg minden oké, kintről is teszteltem.
Valakinek esetleg ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Köszi mindkettőtöknek!
Igen, nekem is az első gondolatom volt, hogy használjuk a munkahelyi NAS-t (DS1813+) erre a célra, de elég szar a feltöltési sebességünk, ráadásul 15-20 ember dolgozik is ezen a sávszélességen egész nap, és ugye egyszerre akár több partner is elkezdhet letölteni sok gigás filmeket, aztán lehal itt nekem minden.
Ezért gondoltam felhőkre, csak erre meg megint áldozni kéne. Nem elég a 2 terás Drive-ot fizetni.
Volt még olyan tervünk is régebben, hogy minden kollégának Google Workspace fiók, meg ugye mellé korlátlan tárhely (talán ahhoz már korlátlan adatforgalom is jár), de egyelőre el lett napolva, mert nincs rá pénz.
NAS-t kéne raknom egy gigabites szerverterembe, de az megint egy kisebb vagyon. Ehhh...
Azt egyébként lehet tudni, hogy a Drive-nak mennyi az adatforgalmi kerete, és milyen időszakonként számolja?
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Hali!
Létezik olyan felhőszolgáltató, ahova felhúzhatnék kb. 300 GB adatot (filmszemlére beérkezett filmek), és utána korlátlanul lehet letölteni róla?
Jelenleg egy 2 terás Google Drive-on vannak fent, de a letöltési kvóta miatt már nem tudnak letölteni a partner televíziók.
Van ilyen egyáltalán, esetleg még ingyenesben is (akár több fiókkal), vagy szervert kéne bérelni, vagy NAS-t építeni hozzá?
Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen autót vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest