Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
royal828
csendes újonc
válasz
Delila_1 #54008 üzenetére
Köszönöm, tényleg, ez így mind oké, szerintem nem tudtam átadni, hogy mit is szeretnék és mi a bajom. Idáig eljutni nem gond, sőt 1-2 dolgot máshogy csinálok.
Nekem a D4 és D5 a =A2-HÉT.NAPJA(A2;3)(kívánt formátumban megjelenítve) - így akármi is a kezdő dátum, mindig annak a hétnek a hétfőjét kapom, ezáltal a 7 napos hetet tudom egyesíteni fölötte, és másolni is jobbra. E4 és E5 értelemszerűen D4 és D5+1.
A D3-ba én is ugyanezt írtam, annyi, hogy nem hozzáfűzök, hanem egyedi formátumban rakom mögé a ". hét" megjelenítést, illetve H3-ban nekem D3+1 van, aztán másolható szintén jobbra.
A hónapok megjelenítést nem tudom dinamikusra megcsinálni, lekövetve a napokat és heteket.
Tehát ha az A2-ben a kezdő dátum: 2025.02.01
Akkor így néz ki a táblázat:
De ha átírom a dátumot, pl a te. általad beírt 2025.05.01-re, így kellene kinéznie:
De ezt a hónapok esetén manuálisan csináltam meg. És a kérdésem pont az, hogy lehetne-e ezt valahogy pöpecül dinamikusra? Mert a napok, és a hetek egyből megváltoznak, de a hónap nem tud, és ugye máshova esik a hó eleje/vége.
És akkor lehet olyan, hogy mondjuk a dátum hó középre, vagy teljesen random 2025.07.18-ra esik és akkor így kéne kinéznie:
Itt is magam szerkesztgettem most át a hónapok egyesített celláit szétbontogatva, és a megfelelő helyen egyesítve, szegélyezve..
Most itt 2-3 hónap látszik, de mikor 1-1,5 év van megjelenítve nem annyira buli egyesével megcsinálni.
Lehet erre bármi megoldás? -
royal828
csendes újonc
válasz
Fferi50 #54007 üzenetére
Szia!
Abszolút nem ragaszkodom az egyesített cellához, csak megjelenítésileg úgy néz ki jól.
Máshogy nem tudom, hogy tudnám akkor is kiírni a napok/hetek fölé, hogy február ha abból 20-28 látszik, meg akkor is ha 1-28. És nyilván ha átütöm a dátumot, a napok, hetek dinamikusan megváltoznak, de a hónapokkal ugyanezt nem tudom megcsinálni.
Az a baj , lehet nem tudom normálisan elmagyarázni. -
royal828
csendes újonc
válasz
merqree #54005 üzenetére
Köszi. MS Project lenne a tuti, ismerem, tört verzióval készítettem is vele ütemtervet, bemutattam cégünknél, de hiába nagy cég, nagy munkák, egy ilyenre sajnálják a pénzt, illetve ott vannak a kedves "fejlődni nem akaró" kollégák akik leszavazzák, mert meg kell tanulni és munka van vele
Itt kb az a szint, hogy ki tudnak színezni egy cellát és a szumot használni tudják jó esetben..
-
royal828
csendes újonc
Amit itt látok azt én is meg tudom csinálni.
A Week1, Week2, tehát a hetek fölött lenne 1 sor a amely a hónapokat mutatná, január/február/március stb., de ugye ez váltakozik aszerint, hogy éppen mi a kezdő dátum, tehát lehet "tört hónap", itt nem látom, hogy az egyesített cella működni tudna.
Mert ha egész hónap látszik 4 hét fölött akkor OK egyesített cellaként is, de ha már tört hónap, akkor el kéne csúsznia balra a februárnak, és megjelennie jobbról a márciusnak.
1 Sorral feljebb az évre, ugyanez igaz.
Na azt nem tudom, ezt így meg lehet-e jeleníteni. -
royal828
csendes újonc
Sziasztok!
Gantt diagramot akarok készíteni, régebben már csináltam is, de akkor sem tudtam megoldani, a hónapok/fölötte év dinamikus változását.
A2 vagy A3 cellában megadom a kívánt kezdődátumot. Egyedi formátummal megjelenítem a napot, fölötte szövegesen rövidítve, illetve mivel akármilyen dátum esetén az adott hetet Hétfőtől mutatja, így egyesített cellaként a hetet is meg tudom jeleníteni.Na de hónap és év? 2-es sorban lenne a hónap, 1-esben pedig az év. A megjelenített időszak lehet 2 hónap, de lehet 2 év is, ez projektfüggő (ilyenkor 1 hetesével másolom oldalra).
Van rá bármi megoldás makró nélkül, mert ahhoz 0-t értek?!
Tudom, hogy az egyesített cella ördögtől való, de teljesen tanácstalan vagyok, van-e erre bármi megoldás.
Még feltételes formázáson is gondolkodtam, melyet az első/utolsó naphoz tudok igazítani, de az max egy keretet tud adni a dolognak, szövegileg nem kerülne jó helyre a hónap neve.
Bármi tippet előre is köszönök! -
royal828
csendes újonc
Sziasztok!
Teljesen reménytelenül írok, de hátha..
Kb 1. éve készítettem egy excelt egy tutorialt végigkövetve (ilyen rendszerező, ütemező kisokos), 4 hétig csináltam mikor volt rá egy kis időm, de lejelszavaztam, mert céges gépen és szerveren csináltam, és olykor egyesek szeretnek kutakodni más dolgai között..
Most szerettem volna elővenni, de már mindent kipróbáltam és semmi sem működik, szóval valami nagyon zseniális jelszót találhattam kiVan rá bármi módszer, hogy ezt feloldjam és hozzáférjek?
Fontos, hogy nem a munkalap van jelszavazva, hanem az egész fájl. Próbáltam rá keresgélni megoldást, ha a kiterjesztését átváltoztatom tömörített fájlra és megnyitom, nem működik, szerintem ezt már kivédte a Microsoft, még munkalappal működne, teljes fájllal nem. Hibaüzenetet dobál, vagy üres fájlt jelez.
Ha valamelyik tömörítő progival megnyitom és mutat is fájlokat, amiket meg txtben meg tudok nézni, nem látok semmilyen értelmező programkódot, csak 45ezer karakternyi kriksz-krakszotBármi ötlet, tipp?
Se időm se energiám nem lenne most újracsinálni.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- NBA és kosárlabda topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LED világítás a lakásban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest