Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NemszakiTomi
csendes újonc
válasz Fferi50 #35741 üzenetére
Szia!
Köszi, megnéztem.
0 értéket adott vissza, de azok a cellák is, amiknél amúgy azt egérkurzor mutatóujjá változik (és kiírja a "mailto:emailcím - egy kattintásra követi" tooltippet).
Megnéztem a makrókat is a munkafüzetnél, nem sorolt fel egyet sem, hogy lenne.
A fájl mérete alapján kell lennie benne adatnak, de egyszerűen nem tudom, hogy sikerült ez a manőver, hogy semmi sem látszik...
-
lappy
őstag
válasz NemszakiTomi #35757 üzenetére
Ha publikus akkor tedd fel várva és talán vkit megnézi
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz NemszakiTomi #35757 üzenetére
Szia!
Próbáld meg az alábbi kis makrót:
Sub kivancsi()
Dim cl As Range
For Each cl In ActiveSheet.Range("A1:D10").Cells
MsgBox cl.Address & " cella:" & vbLf & "tartalma: " & cl.Value & vbLf & "képlete: " & cl.FormulaLocal & vbLf & "hivatkozása: " & cl.Hyperlinks.Count, vbInformation
Next
End SubA vizsgálandó cellák körét természetesen állítsd a magad ízlése szerint.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Certee
senior tag
A nyomtatót felismeri az Excel, a cimke méretet is ki tudom választani, de a nyomtatási képen sincs semmi és a kinyomtatott cimkén sincs semmi.
Próbáltam már nyomtatási terület kijelöléssel, kijelölt rész nyomtatással is.
Egy szabad országban, egy szabad ember, azt tesz amit szabad... http://www.biwak.hu
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani, ez miért nem működik? Outlook2013 ból Excel2013-as Munkafüzettel okoskodok...
Const xlUp As Long = -4162
xlWB.Worksheets(1).Range("A:A").Select 'ezt kijelöli
xlWB.Worksheets(1).Range("A:A.End(xlUp)").Select 'ezt mééé nem?
You are being revived
-
-
lacid90
csendes tag
Abba kérném a segítséget, hogy egy oszlopban különböző színekkel van kitöltve a cellák háttere, és azt szeretném, hogy az egyforma színű cellákba beírt értékeket a színhez rendelt cellákba adja össze. Excel 10-et használom. Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
lappy
őstag
-
ben800
aktív tag
Sziasztok
Szeretnék tőletek segítséget kérni
Gyakornok vagyok egy kisebb cégnél, ahol a raktárba áramló nyersanyagokat jegyezzük excell táblázatba,és ezekről vannak különböző kimutatásaink több lapon keresztül is.
Az elrendezés az úgy néz ki hogy a legfelső cella a dátum,baloldalt az anyag neve,majd a dátum alatt egyből az értékek.
A kérdésem az volna hogy az valahogy megvalósítható-e, hogy egy másik lapon legördülő menüként ki lehessen választani például hogy 2017.01.29 és akkor az eredeti lapról jelenítse meg a másik lapon az értékeket. Vagy, ha nem is legördülő menüvel, akkor csak egy egyszerű dátum beírással ??
Próbáltam Vkeress-el viszont akkor alatta csak 1 értéket adott ki ami sajna nem jó :/
Makróra gondoltam még, de abból sok lenne, és csúnya lenne sajna. -
Mela Kehes
addikt
Hali!
A következőre keresek megoldást:
Egy oszlopban vannak 5 különböző név és minden név mellett A, B és C értékek vegyesen.
Hogyan tudom azt megszámolni, hogy egy adott névhez mennyi A, B és C érték tartozik?
Nézegettem pár függvényt, de nem jutottam előbbre.Előre is köszönöm!
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
lappy
őstag
-
lappy
őstag
válasz lacid90 #35775 üzenetére
Nyiss egy füzetet, és csak egy lapot hagyj benne. Alt+F11-re bejön a VBE. Nyitsd ki bal oldalon a füzetedet (+ jelnél). Insert/Module. Jobb oldalon kaptál egy üres modullapot. Oda másold be a kódot!
Lépj vissza az Excelbe, mentés másként, valami.xla (bővítmény).
Zárd be és nyitsd meg újra az Excelt. Az Eszközök/Bővítménykezelőben szerepelni fog a valami, jelöld be.Ezután már a függvényeid között is megtalálod, a Felhasználói, és a Mind kategóriákban.
[ Szerkesztve ]
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
akyyy
senior tag
Üdv.
Olyanom van hogy van egy táblázat, ahol az első oszlop számokból áll (ID), minden egyes sor különböző
a második oszlopban pedig szöveg.Van egy hasonló táblázat, ugyanilyen formában, de a szöveg néhol más. Nem mindenhol változik, valahol ugyanaz. Viszont van olyan hogy az egyikbe szerepel de a másikban nem.
Hogyan tudnám a kettöt összefésülni, hogy ha a második táblázatban azon ID alatt talál egyezöt, akkor a szöveget kicserélné. Ha a másikban talál olyat ami az elsőbe nem szerepel, akkor azt meg hagyja békén.
Lehet egy lapon a kettő táblázat is akár, vagy két másik lapon.
-
akyyy
senior tag
-
-
akyyy
senior tag
hiába tenném abszoluttá nem érek vele semmit. Sztem a HA fgv hamis értékével kéne játszani hogy nem azt a cellából tegye oda, hanem keresse meg hol is van a keresett szám, melyik cellában, és az ottani szöveget tegye vele. LEhet oda is kell egy f keres fgv? huh bonyoultlt asszem aludnom kell
-
kezdosql
tag
Tudja valaki a trukkot, ha csv-be akarok menteni, hogyan tudom beallitani, hogy ne cask pontos vesszot vagy tabulator jelet hasznaljon elvalasztonak?
-
Zola007
veterán
tabulátort vagy behúzást lehet valahogy cellán belül csak egy sorra (több sor van benne)?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
office 2010-13
Az az egész cellatartalmat viszi odébb
Én csak bizonyos sorokat szeretnék.
Tudom, hogy nem szövegszerkesztő, de néha jó lenne, mert nagy táblázatról van szó és Wordbe sem tudom beilleszteni, mert 40 oszlop nem fér ki a Word 55 centis limitén belül.
Publisherben sem az igazi, mert az mobileszközön nem tudom normálisan megnyitni.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Fferi50
Topikgazda
válasz NemszakiTomi #35793 üzenetére
Szia!
Akkor még egy esélyt esetleg látok, ha ez xlsx vagy xlsm kiterjesztésű fájl.
Írd át a kiterjesztést zip -re. (Ne törődj vele, ha panaszkodik az intéző, az a dolga.)
Nyisd meg a zip fájlt és nézd meg az xl könyvtárban a sheet.xml-ek tartalmát.Ha ott sincs semmi adat, akkor több ötletem nincs. (Pedig a libák még nem fogytak el )
A fájlt visszanevezeted az eredeti kiterjesztésre, hogy meg tudd nyitni excellel.
Üdv.
-
Zola007
veterán
-
Fferi50
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.