Hirdetés
-
GAMEPOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
tzimash #6140 üzenetére
Igen, lehet ám! Böngészd csak az ini-t, vagy a topicban a listámat. Ez lesz az:
fSurfaceTileSize
Hát sztem ehhez a vizes AA-hez már az engine-t kéne átírni.
Hát, mutasd csak meg neki, csak legyen előtte nálad egy olcsón beszerzett 4870, hogy rögtön eladhasd neki.
A többit is leszedted? (Honlapom v. 1. hsz.) Csak mert elkezdtem egy sorozatot maxgraffal, ami elakadt a régi karim meghibásodása miatt. De ha elérek Bravilbe, folytatom, csak útközben mindig lelassít valami bandita, ini-tweak, videózás, meg hasonló...
Az az oblivion on cryengine már elég régi cucc. Nem néz ki rosszul, de kötve hiszem, hogy a srác, aki csinálta, az egész Obliviont áttenné rá. Ráadásul sztem nem igazán élethű.
hoffman_: Ha használsz lapozófájlt, akkor azért. Nálam nem csinál ilyet. Vagy túlmelegedés-védett karid van, az én Sapphire-öm is olyan volt (biosban RBE a 2. lapon mutatja, ha lejjebb gördíted). De harcban a 4870 is belassul ám, ne aggódj, ez sem valami izmos VGA.
Megyek, megnézem azt a vizet 4096-os textúrával 2048 helyett...
-
katt777
félisten
válasz
tzimash #6138 üzenetére
Viszont vízen járáskor nem látszik a lábnyomod.
Igaz, szárazon sem. De tudom, a videók viszont a tükröződés szemléltetésére készültek. Nekem legjobban a kis híd tetszett, ahogy az áttetsző víz, és alatta a sziklák a mederben összemosódnak a virágok, a part, a fák, és a híd tükörképével, nagyon idilli. Egyébként van egy víz-textúra beállítás is, amit feljebb lehet tenni nagyobb felbontásra, arra még kíváncsi vagyok, milyen hatása lesz.
Kifelejtettem: az "Improved" modok is fent vannak, a fák között látszik, hogy nem szabványosak a bokrok.
1-re vagyok nagyon kíváncsi: Mikor, és milyen VGA-val fog elmenni min. 50FPS-szel, hogy harcok közben se szaggasson be, mert még a 4870-nel is hajlamos rá.
-
katt777
félisten
válasz
tzimash #6135 üzenetére
Pedig, ha tudnád, milyen szörnyű maximalistának lenni!
Örülök, ha segíthettem, remélem a 4850-ed is megbirkózik a feladattal. Szem ha lassulna a megjelenítés, inkább 4XAA és 8XAF mellett játssz, a szépség akkor megmarad. Nem tudom, neked mi van fent, de a 4870 így határon (25-35FPS) viszi a játékot BC, NE, IW modokkal és QTP3-mal.
Ha az még nem lenne meg, 1. hsz-ban ott az uGridsToLoad hatásának szemléltetése (megjelenítési távolság), azt mindenképpen állítsd 9-re.SR: Légyszí azt a parancsot küldd már el, mivel lehet kivágni IC bank elől a BC falat!
-
katt777
félisten
válasz
hoffman_ #6133 üzenetére
Én sosem fikáztam senkit és semmit. Nálam nem tűnt fel különösebb lassulás sem a vizes (jó a videó, nem?), sem a fás módosításoktól (árnyékok milyenek?). SR gyorsításai még nincsenek is beállítva. A Fraps-filmezéstől annál inkább, azért 1280x800-ban filmeztem 50%-os "nagyítással". Aztán rá az AVIVO, és fél perc múlva kész is a divx jó minőségben. Azóta én is többet nézegettem a filmeket, mint az Obliviont
, de nemsokára megyek tovább tesztelni a beállításokat.
kanmajom: Az 1. hsz-t ajánlott elolvasni minden topicban. Ebben különösen, és még bármiféle telepítés előtt.
-
katt777
félisten
Kértem 1. hsz modot patch-linkkel, mert az hiányzott.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #6129 üzenetére
Videók töltődnek (1 már fent van), a nagy kép valójában kicsi, csak rosszat töltöttem föl, videók feltöltődése után tudom cserélni, akkor majd jó lesz. Ill. most, mert a 2. videó már meg is szakadt. Azért csak próbálkozzatok, én is azt teszem...
hoffman_: Kérnék szépen egy önarcképet rólad lenyűgöséileg, amikor majd meglátod az effekteket.
-
katt777
félisten
Az alábbiakban az alapvető megjelenítési távolság (1. uGridsToLoad) után 3 újabb, úgynevezett ini-tweak-et mutatok be, amelyekkel a játékból nem állítható, ám rejtve ott lévő grafikai beállításokat csalogathatjuk elő. A mai csúcs VGA-k már képesek ezekkel a grafikai extrákkal játszható teljesítményt produkálni, akár még az összes grafikai javító mod-dal is.
2. Fák megjelenítése a távolban:
uGridsToLoad=9 (5) max. hibamentes látótávolság
uGridDistantTreeRange=115 (15) fák a távolban
uGridDistantCount=125 (25) fák a távolban, az előzővel együtt!
uGridDistantTreeRangeCity=8 (4) fák a távolban város
uGridDistantCountCity=8 (4) fák a távolban város az előzővel együtt!
a játékban beállítható maximum
a fenti ini-tweak-kel javított megjelenés3. Víz tükröződés élethűségének javítása:
bUseWaterReflectionsMisc=1 (0)
bUseWaterReflectionsStatics=1 (0)
bUseWaterReflectionsTrees=1 (0)
bUseWaterReflectionsActors=1 (0)
a játékban beállítható maximum
a fenti ini-tweak-kel javított megjelenés
extra víz-effekt szemléltető videó4. A fák árnyék-összetettségének javítása, elképesztő megjelenítéssel (fatörzsön játszó fények, apró levél-árnyékok köztük átsütő napfénnyel)!
iCanopyShadowScale=64 (512) faárnyék-összetettség (8 hatványai)
extra víz-effekt és fa-árnyékolás szemléltető videóVégül egy újabb kedvcsináló videó: barangolás Cheydinhalben éjszakai látással:
-
katt777
félisten
A kis igényes!
Annyi élsimításod lesz, amennyit driverből rákényszerítesz a progira.
A fenti beállítások természetesen amellett értendőek, hogy minden grafika a maximumon van a játékban.
Az egyik filmecskét Bravilbe menet, a falu melletti kis hídnál készítettem (árnyékok + virágok, híd tükröződése), a másikat a nagy híd tövében a sok romnál, ahol a szobor áll. Nagyon király, főleg, amikor odébb úszol, és a fodrozódó (LotR fan-eknek frodózódó) vízben úsznak el a tükörképek. Össze sem hasonlítható a sima max. grafika homályos foltjaival (még hogy maximum csúszkák!
). Azért az érdekes, mennyi ilyen különlegességet rejtettek el a játékban, és tettek elérhetetlenné. Gondolták, hogy mire lesznek ehhez VGA-k, már senki nem játszik vele? Akkor meg minek csinálták egyáltalán? Vagy csak a nagyon okosak és türelmesek jussa a rejtélyek megfejtése?
-
katt777
félisten
Én meg remek kis filmecskéket csináltam a graf. tweak-ekről, egyet nightvision-ról, meg képeket is az előbbiekről, de olyan szar a netem, hogy még a kis képeket sem tudom feltülteni (260b/s, ha meg nem szakad). De itt a lényeg, ha valaki tesztelni akarná:
fDefaultFOV=90.0000 (75.000) látószög módosítása
bBorderRegionsEnabled=0 (1)
fDecalLifetime=15.0000 (10.0000) (sérülések, vér megmaradásának ideje)
iMaxDecalsPerFrame=15 (10) (megjelenített sérülések, vér száma)
fMinBloodDamage=1.0000 (1.000) (minimum vért fakasztó sebzés)
X bEquippedTorchesCastShadows=1 (0) a kézbe vett fáklya árnyékot vet
iShadowMapResolution=1024 (1024)
fSpecualrStartMax=1000.0000 (1000.0000)
bFullBrightLighting=0 NE MÓDOSÍTSD!!!
MaxLandscapeTextures=1 (0) zöldet eltünteti, de príma talaj-textúra
X uGridsToLoad=9 (5) max. hibamentes látótávolság
X uGridDistantTreeRange=115 (15) fák a távolban
X uGridDistantCount=125 (25) fák a távolban, az előzővel együtt!
X uGridDistantTreeRangeCity=8 (4) fák a távolban város
X uGridDistantCountCity=8 (4) fák a távolban város az előzővel együtt!
X iMinGrassSize=60 (80) legkisebb fűméret
fGrassEndDistance=12000.0000 (8000.0000)
fGrassStartFadeDistance=11000.0000 (7000.0000)
X bGrassPointLighting=1 (0)
X iCanopyShadowScale=64 (512) faárnyék-összetettség (8 hatványai)
bForceFullLOD=1 (0)
X bUseWaterReflectionsMisc=1 (0) tükröződés a vízen (vegyes)
X bUseWaterReflectionsStatics=1 (0) tükröződés a vízen (álló objektumok)
X bUseWaterReflectionsTrees=1 (0) tükröződés a vízen (fák)
X bUseWaterReflectionsActors=1 (0) tükröződés a vízen (szereplők)
uDepthRange=150 (125) (víz átlátszósága)
uNumDepthGrids=4 (3) (víz áttetszővé válása)
fSurfaceTileSize=4096.0000 (2048.0000) (víz textúra)
iSafeZoneX=5 (20) (HUD távolsága a kép szélétől)
iSafeZoneY=5 (20) (HUD távolsága a kép szélétől)
iSafeZoneXWide=5 (20) (HUD távolsága a kép szélétől)
iSafeZoneYWide=5 (20) (HUD távolsága a kép szélétől)
fSkyBrightness=0.7000 (0.5000) (HDR effekt)
X bAllowScreenShot=1 (0)
fLodDistance=800.0000 (500.0000)
fLODFadeOutMultObjects=15.0000
uInterior Cell Buffer=12
uExterior Cell Buffer=108
iPreloadSizeLimit=209715200
bPreemptivelyUnloadCells=0
bBackgroundLoadLipFiles=1
bLoadBackgroundFaceGen=1
bBackgroundCellLoads=1
bLoadHelmetsInBackground=1
iBackgroundLoadLoading=1
bBackgroundPathing=1
bUseBackgroundFileLoader=1
bUseThreadedBlood=1
bUseThreadedMorpher=1
bUseThreadedTempEffects=1
bUseThreadedParticleSystem=1
bUseMultiThreadedTrees=1
bUseMultiThreadedFaceGen=1
iNumHavokThreads=8
iThreads=12
iOpenMPLevel=10A többit még tesztelem 1-esével, mert még nem jöttem rá, melyik tünteti el néhol a felszínt. Addig is a képek és a videók linkje a honlapomon (csak még ott sem műxik
).
peterkeT: Majd kérem szépen az 1. hszban a "grafikai javítások a játékban beállíthatón túl", és a videók módosítását, ha megérem, hogy fel tudjam tölteni őket, az ini-tweak összefoglaló még készül.
-
katt777
félisten
válasz
Pitterix #6117 üzenetére
Egyrészt olyan okos vagyok, hogy magam is megrémülök magamtól
, másrészt tweakguide-ról leszedtem a kézikönyvecskét, harmadrészt szorgalmasan böngészem az ini fájlt, mert rengeteg érdekes dolog van benne, amelyekről sehol nem írnak semmit, csak macerás 1-esével mindent kipróbálni, pedig úgy kell, mert úgy jársz, mint én ezzel a textúra-eltűntetéssel. A grass-os értékek meg csak az útra teszik a füvet, pedig elméletileg csak az eltűnési/megjelenési távolságot változtatják. Talán SR majd megmondja a tutit.
Egyébként nálam nem lassult drasztikusan a megjelenítés, igaz, nem hiszem, hogy 8XAA 24X Edgedetect és temp AA mellett a fák megjelenítési távolsága már különösebben rontaná a grafikai teljesítményt.
Mondjuk az is igaz, hogy egy AMD 3.2GHz-en az E8400 3.0 GHz-es teljesítményének mindössze a 2/3-át produkálja VGA-meghajtás szempontjából, úgyhogy kezdj el wolfira gyúrni.
De azt a faárnyék-részletességet próbáld ki, eszméletlen, ahogy a fa alatt a legapróbb kis levelek árnyéka is úszik ide-oda, a fa törzsén meg játszanak/csavarodnak a fények (bár ebbe lehet, hogy a full bright lighting is belejátszott
), stb.
-
katt777
félisten
válasz
Pitterix #6110 üzenetére
10p alatt sikerült belépnem!!!
Alapítsatok "Hány Oblivionom van"-klubot Jorus-szal...
Na, kigyűjtöttem pár dolgot:
fDefaultFOV=90.0000 (75.000)
bBorderRegionsEnabled=0 (1)
fDecalLifetime=15.0000 (10.0000)
iMaxDecalsPerFrame=15 (10)
fMinBloodDamage=1.0000 (1.000)
X bEquippedTorchesCastShadows=1 (0)
iShadowMapResolution=1024 (1024)
fSpecualrStartMax=1000.0000 (1000.0000)
X bFullBrightLighting=1 (0)
X MaxLandscapeTextures=1 (0)
X uGridsToLoad=9 (5)
X uGridDistantTreeRange=80 (15)
X uGridDistantCount=90 (25)
X uGridDistantTreeRangeCity=8 (4)
X uGridDistantCountCity=8 (4)
iMinGrassSize=60 (80)
fGrassEndDistance=12000.0000 (8000.0000)
fGrassStartFadeDistance=11000.0000 (7000.0000)
X bGrassPointLighting=1 (0)
X iCanopyShadowScale=64 (512)
bForceFullLOD=1 (0)
bUseWaterReflectionsMisc=1 (0)
bUseWaterReflectionsStatics=1 (0)
bUseWaterReflectionsTrees=1 (0)
bUseWaterReflectionsActors=1 (0)
uDepthRange=150 (125) (víz átlátszósága)
uNumDepthGrids=4 (3) (víz áttetszővé válása)
fSurfaceTileSize=4096.0000 (2048.0000) (víz textúra)
X iSafeZoneX=5 (20) (HUD távolsága a kép szélétől)
X iSafeZoneY=5 (20) (HUD távolsága a kép szélétől)
X iSafeZoneXWide=5 (20) (HUD távolsága a kép szélétől)
XiSafeZoneYWide=5 (20) (HUD távolsága a kép szélétől)
fSkyBrightness=0.7000 (0.5000) (HDR effekt)
bAllowScreenShot=1 (0)
fLodDistance=800.0000 (500.0000)
fLODFadeOutMultObjects=15.0000
X uInterior Cell Buffer=12
X uExterior Cell Buffer=108
iPreloadSizeLimit=209715200
bPreemptivelyUnloadCells=0
bBackgroundLoadLipFiles=1
bLoadBackgroundFaceGen=1
bBackgroundCellLoads=1
bLoadHelmetsInBackground=1
iBackgroundLoadLoading=1
bBackgroundPathing=1
bUseBackgroundFileLoader=1
bUseThreadedBlood=1
bUseThreadedMorpher=1
bUseThreadedTempEffects=1
bUseThreadedParticleSystem=1
bUseMultiThreadedTrees=1
bUseMultiThreadedFaceGen=1
iNumHavokThreads=8
iThreads=12
iOpenMPLevel=10Az X-elteket már kipróbáltam, a többitől valamelyik eltűnteti az utakat és a distant fog-ot. A kiemeltet nagyon javaslom mindenkinek, iszonyat gyönyörű árnyékokat csinál a fákon és alattuk (csináltam videót, de hótszar a netem), ill. a víz tükröződése is baba tud lenni. Viszont valamelyiktől néha foghíjas a part...
SR: Mivel lehet megjeleníten az épületeket nagyon messze? Mert ha a FOV-ot felnyomom, akkor nagyon spekuláris lesz minden.
-
katt777
félisten
válasz
Pitterix #6104 üzenetére
Mi ez a kis kép? És miért gif-eket pakolsz fel? Amúgy így 1szerűbb:
Amúgy szörnyen riasztó!
Főleg a haja...
Főleg az élelmosás (ill. a hiánya).
Kereshetnél egy normális feltöltőhelyet, nem ilyen linkblokkolósat...
SR: Köszönöm.
Valami ini-hiba lehet, hogy néha gondol egyet, és kidob a játékból? Tiszta Fallout3-érzés
A Draconic armor nem kóser. Ahogy néztem a modok leírását, egy csomó az unoff. patchekkel konfliktol, viszont azok javítják a rengeteg bugot, szóval nincs jó döntés.
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #6098 üzenetére
Ja, hogy a link. Az ott van az 1. hsz-ban, onnan szedtem le. Konkrét beállításokra gondoltam, amit már írtál a topicban, de nem találja a kereső. Tweakguides. Mondjuk ez nem wiki
, de nem érdekel.
Szépen átolvasom ezt, meg beleásom magam az ini fájlba, és ki sem jövök holnapig.
-
katt777
félisten
válasz
Pitterix #6094 üzenetére
Csak védeni próbáltalak!
Lehet, hogy az az elf átver téged?(Vagy tényleg gonosz vagyok?
)
Amúgy tényleg nem értelek: kimásolod a feltöltőoldalról a kép linkjét, azt meg beilleszted a Kép gombbal, és már meg is jelent itt.
Én még meg akarom nézni az elfemet H-Cup expansion-nal Draconic Armorban, hátha jól áll majd neki...
-
katt777
félisten
válasz
Pitterix #6091 üzenetére
Szerintem az egered az oka, mert csak kijelölni/beilleszteni, ill. kattintani kell.
SR: Kösz a linket. De mi is van ebben, ami nekem kéne?
De ne fáradj vele, már leszedtem minden infót wikiről.
Amúgy biztosan azért, mert a blog az logout, az írás meg gamepod. Kellett is így szétszedni a rendszert, biztosan menőbb, mint a szűrés. Egyébként amit én gamepodra tettem föl, az mind eltűnt, logouton meg megvannak. A világító szem azért jó, mert sötétben lehet vele olvasni.
Gondolom, a havok csak javít rajta. Találtam még pár havok beállítást, bekapcsoltam, amit érdemesnek találtam, majd megnézem, mire jutok velük.
-
katt777
félisten
Ezt kell keresni:
bActorLookWithHavok=0, és átírni 1-re. Megnézem anélkül is, aztán összerakok valami hasonlító képet, ha it a hunyás.
-
katt777
félisten
Egyébként nem tudom, melyik modtól, de azt vettem észre tegnap, hogy csillognak az emberek szemei (őrök este, market district, amikor mentem megnézni az öltöztető mod hatásait), tükröződik a lámpások fénye, és amikor fényt varázsoltam magamra, akkor az is. Nagyon király! Nálatok is? Küldök majd képet.
SR: Nincs az írásod a blogodban...
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #6082 üzenetére
Mire keressek, mert nem találta a kereső semmire. Sebaj, ha már ilyen segítőkész vagy, majd próbálkozom. Vagy megyek wikire.
Pitterix: A a P
azt jelenti, hogy sikeresen beírtál egy nagy P-t, és örülsz neki.
Aggódásodat köszönöm, de nem szőrös a hátam. Egyébként középre zárás, de ha megpróbálnád használni a szerkesztőablak alatti gombokat, már minden menne.
Ott van a kép beszúrása, és a linkelés is.
yetike: Még jobb, ha az embernek van saját tárhelye.
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #6080 üzenetére
Bemásolnád ide, ami kell? Mert én kimentettem a graf modot és a gyorsítást is, de nem tudom, pontosan mi kellene belőle, ill. hiába írtam be mindet, ha nézted a képeken, azért nem volt meg minden fa a távolban. De azért nem rossz, hogy a távoli hegycsúcsok sem mind kopárak, hanem akadnak rajtuk fák.
-
katt777
félisten
válasz
parandroid #6077 üzenetére
Companion-ok segítenek, jó a társaság. Én is töltöttem le párat, de még nem tartok a beépítésüknél. Windmas pl. jó gyógyító, el lehet küldeni füvet szedni (
), stb. Vannak harcosok is. Figyelni kell, mert némelyhez a fajokat is telepíteni kell. Pl. a cicákat (tabaxi, ami talán dohányos személyszállító járművet jelent
, de hogy miért ez a nevük...
) nézd meg, azoknak irtó szexi csajaik vannak.
SystemRoot: Csak írsz, nem olvasol?
Az volt a bajom a fűvel, hogy megjelent az utak közepén egy csomó helyen. Konkrétan a fásítási módosítások kellenének, gyorsítani nem nagyon akarom a megjelenést, mert azzal veszik a szépség. Max majd 8XAF és 4XAA lesz 12X ED.
Sajna a QTP3-mal sztem nem sokat lehet kezdeni, Egyébként amikor nem éjszaka volt IC MD-ben, akkor már nem volt gond, csak az illumináltság, ugye...
-
katt777
félisten
válasz
hoffman_ #6075 üzenetére
Miről beszélsz? Csak modokat tesztelek, még sehol nem vagyok.
Azért ezek az improved akármik csak jelenthetnek valamit (no meg a max. beállítások), mert megint képes 20FPS-re leesni az FPS-em (pl. BC Market District). Na, majd GT300-zal menni fog végre ez a játék is, remélem.
Pitterix: Készítettem én itt már oktatómódot a kollégáknak képlinkeléshez, de így kell:
[P:C]
[L:http://nagyképlinkje][IMG:http://kisképlinkje][/IMG][/L]
[/P]Ennyi az egész.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Most néztem, a nagy pörgésben SR levadászta a milleniumot!!!
-
katt777
félisten
válasz
hoffman_ #6060 üzenetére
Kezdek berágni!
Szépen feltelepítek mindent, folyton ellenőrzöm, és ha OK, mentem másik meghajtóra az egész Oblivion könyvtárat. Semmi gáz. Ahogy végzek, és megint elmentem, elindítom a játékot, onnantól kezdve folyamatosan kidobál!
Na, erre varrjatok gombot!
Nem is látni úgy a vízben, csak nem olyan tejes szar, mint alapból. Amúgy tényleg van egy bizonyos szög, ahonnan átlátszó a víz, de ez a valóságban is hasonló.
Nem okoz.
peterkeT: Valószínűbb, hogy azok a karakterek egyszerűen ott laknak.
Jorus: Lőttem +2 képet, lassan fel is kerülnek.
Pitterix: Küldj már egy képet magadról, hogy elképzelhesselek "mellbimbós" ruhában!
SR: Küldj már valami normális ini graf. javítást, légyszí, mert a múltkor megadottakat beívra fű került a kövezett utakra, meg hasonló baromságok történtek.
-
katt777
félisten
válasz
hoffman_ #6056 üzenetére
Régi mod az már, mint a GTS-ed...
NE-t miért nem használod? Egyébként más jellegű, pl az addig egyszerű bokrokon virágok nyílnak, esetleg nem egyformák lesznek a leveleik a többi része meg értelemszerűen az ajtó, gyümölcsök, stb. megjelenését javítja.
Én az Oblivion miatt kedveltem meg Cyrodiilt. Egy 7900GTO miatt kell újrapakolnom az egészet.
-
katt777
félisten
válasz
parandroid #6053 üzenetére
Valahol be is linkeltem őket, de tesnexusról töltöttem le mindet. Még nem próbáltam, mert egyelőre a régi modok újrapakolásával vagyok elfoglalva. El kell olvasni a readme-ket, mert sok nem működik mások nélkül, de pl. a sexy market district asszem önmagában áll, és kicsit feljavítja a nők arcát, meg édi ruhákat kapnak.
Vannak szexi páncélok is, pl. csajszin össz-vissz egy aranylánc a 2 mellbimbójára kötve, na az mondjuk tuti jól véd egy csatabárd ellen. -
katt777
félisten
válasz
parandroid #6047 üzenetére
Ja, víz: Natural water mod sokat segíthet, de Atmospheric weather-ben is lehet valami, mert az pont a natural water-rel és weather-rel konfliktol.
-
katt777
félisten
válasz
parandroid #6047 üzenetére
Nézd meg a képeim között a kikötőbeli tolvajcéhes faszit a fáklyával (mod: na, eszembe jutott: Armand Christophe), semmi baj a megjelenítésével. Talán a VGA-d...
Mindenesetre erre is vannak modok, vagy pl. nőknek ringó, és nagyobb keblek, szexi patch-ek (be is linkeltem valahol a market district ez irányú upgrade-jét), lehet keresgélni tesnexuson, ill a többi, 1. hsz-ban szereplő helyen.
SystemRoot: Most meg visszamész ugyanoda, ugyanazzal a grafikával, és csak fanyalogsz 1000-rel.
Így múlik el a világ dicsősége...
Pitterix: Biztosan nem tőled fél, hanem azt mondja: félek, ... miatt most éppen nem lehet... Persze az is lehet, hogy a zöld nyíl az emeleten jelez valakit, én már jártam így, aztán hiába keresgéltem a megfelelő párbeszédet.
Jorus: Próbáltam a galéria szerverre is feltölteni az 5 új képet, de nem lépett be az uploaded pictures-be. Szóval most a Pictures-ben vannak, majd tedd át, légyszí!
-
katt777
félisten
válasz
parandroid #6044 üzenetére
Akkor te is kínlódj egy VGA-dnál 10X gyengébb, ráadásul RAM-hibás nV VGA-val 2 hónapig.
De utálhatod a többi topiclakót is, akik szintén megértették, hogy a szépségnek ára van. Nézd csak vissza, miket kínlódtunk itt holmi 3870-nel, 8800GTS-szel és hasonló lassú, elavult VGA-kkal.
Milyen javításra gondolsz? A megjelenítési távolságokat SR tippjei alapján javítottam fel, amúgy 16XAF + HDR + adaptív smooth 8XAA 24XEdge Detect + max minőség, az anyja kínját is rátoltam a VGA-ra ATT-ból. QTP3 miatt azért csak be tud röccenni!
Amúgy a Crysis vízpartja meg a Bioshock folyadékkezelése igazán ráférne, az szent igaz.
Nagyon kéne már valami Oblivion DX10.1 upgrade...
-
katt777
félisten
Á, ez egy különkiadás volt, majd jövő héten; azt mondták, akkor már rendes adás lesz.
Teljes grafika, oblivion.ini-ben is feljavított grafikai beállításokkal:
Résztvevő grafikai modok: Better Cities, Improved door & flora & fruits & vegetation, Illumination Within, Natural Enhancement Pack, Qarls texture pack 3
Csám-csám-csám...
Középső képen jobbra a bokron szépen látszik az "improved flora".
Még most álltam neki modokat pakolgatni, szóval többi kép majd később, mert itt hagytam félbe a dolgot 2 hónaőja.
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #6038 üzenetére
Gáz van. Ugyanazt csinálja a játék, amit nV kártyával elkezdett. Városban őrök, emberek helyett csak sárga sokszögek és kék felkiáltójelek, kint meg nem tölt be semmit. Bassza meg.
Próbálok egy ini törlést, de alighanem reinstall lesz. Tudtam, hogy nem lehet sokáig jó kedvem...
-
katt777
félisten
Ahogy az ókori bölcsek mondták vala: "csak egy kattintás az adatlap"...
Érdekes műsor lenne, hidd el. Az első rádióinterjúm kapásból "a hét interjúja" lett a rádiók között (Petőfin volt ilyen válogatás akkoriban, ma már nem tudom).
Pitterix: Azt te csak hiszed! Kiderült, hogy az EPU frankón felismeri a karit, csak kissé érdekesen vezérli, a hűtő min. 60%-on teker, ami kissé porszívós, aztán jött az ATT, abban meg találtam egy akkora BUG-ot, hogy könnyen hazavághatja bárki ATI VGA-ját, ATT leírásomban már ott van a hiba leírása az újabb verziók módosításainak ismertetésénél. Este meg ugye nézem majd magam a tévében.
(Elméletileg ma leszek, ha csak nem csúszik a riport vmi fontosabb miatt.) De később talán lesz idő játszani is...
Mindenesetre most 2D-ben 15% ventivel némán 31°C-os a 4870, tuningban meg lazán visz 825/1000-t (legalábbis CCC eddig tekerte, amíg meg nem untam) 90°C alatt, szóval emiatt már nem fogok aggódni.
Na szépen elkezdtem OFF-ba rakni a szakaszokat, aztán OFF lett az egész.
-
katt777
félisten
Én gondolkodok logikusan, és mindenki más rosszul. Erre már rég rájöttem, amikor észleltem, hogy mindig az én jóslataim és tippjeim válnak be.
Tényleg sosem szerepjátékoztam, de hát te igazán tudhatod.Pont az ilyen marhaságok miatt. Azért a belemagyarázási próbálkozásért adok egy pontot.
A patkányt még sosem láttam számolgatni, csak harapni.
Pitterix: Annyi neked, jövök!!!
Kisker végre megszánt egy cserekártyával.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Pitterix #6018 üzenetére
Sok nirnroot kell neki, és szart sem ér a pia, amit csinál belőle. Egyébként 3 naponta visszanőnek. Azt viszont nem tudom, hogy amelyeket ellopni lehet (mágus céhekben, lakásokban), azok visszakerülnek-e, de sztem nem. Obli térképen fel van tüntetve a helyük.
Ha így hasítasz át a szinteken, lassan lehagysz...
Az még hagyján, de amikor SI-on majd a Zöregasszonynak kell 50-féle szarságot összeszedned a főzetéhez, köztük odacsalni egy kopasz kutyát, csak meg ne egyen addig... De talán azt is oda lehet adni, amelyiket ajándékba kapod, SR hátha tudja...
SystemRoot: Hát, ha meglesz is a 4870-em, én is inkább hajlok egy nV karira, de inkább már csak DX11-re, mert ahol DX10.1 van, ott nagyon jó az ATI. Persze így meg PhysX nincs, pedig mintha az már 1 VGA-val is menne az nV-nál, ha csak nem értelmeztem félre a Guru3D tesztet, mert egyben teszteltek 1 karival és 3-mal is. Ráadásul az ATT és az AVIVO is nagyon hiányozna, ezt most is tapasztalom a 7900GT-vel. GTX2x5-ök nagyon durvák!
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #6016 üzenetére
X2-höz sosem lesz jó driver.
Úgy általában ATI VGA-khoz sem, csak a hardver hoz be valamit a hátrányból. Elméletileg amúgy kb. 6 hónap egy elfogadható meghajtó, ami 3870-nél a 8.5 volt, 48xx kariknál vsz. majd a 9.2 lesz. Bár a 9.1-es kiadása is csúszik rendesen.
DX10-ben az X2 harmat gyönge (38xx topicban hadakozott velem egy srác, amikor mondtam neki, hogy a 4850 is jobb, hogy egy nagy francot; aztán vett egy X2-t, 2 hét múlva meg ott volt 48xx topicban egy 4850-nel), Vista alatt DX9-es játékkal meg nem néztem, hogy nem attól-e. Próba cseresznye. Elméletileg a Vista jobb kihasználási együtthatója (Furmark teszt XP alatt 96-98%, Vista x64 alatt 99-100%) miatt gyorsulást kell tapasztalnod. Szóval egy próbát megér. Csak át kell tenni a játék beállításait a C: meghajtóról ill. a registryből, de vigyázz, hova, mert x64-nél más a helyük, de mintha x86-nál is más lenne. NoDVD fix is ajánlott.
-
katt777
félisten
válasz
Pitterix #6014 üzenetére
Köszi. Légyszí nyúld le a bravili grófnő lopott gyűrűjét, ill. csináld meg a környékbeli küldiket, mert azokat kéne újrajátszanom, ti. ott ragadt rajtam a DB-s ruha ruhátlanul is. Pedig olyan frankón sikerült mindent végigcsinálni, már a templomban elloptam a kulcsot a lotyótól a komorna mellett (meg őr is volt asszem). Meg a palotába surranás is frankón ment, lopással, stb. együtt.
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #6012 üzenetére
Akkor irány a FO3...
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #6010 üzenetére
A szerény vámpír...
Na, ilyet sem hordott még a hátán a Föld... izé... Cyrodiil.
8.7-es (utolsó 38xx fejlesztés), gyári v. Extreme-G javasolt. lehet, hogy pár alkalmazás gyengébben fut vele, viszont akárkinek bármilyen grafikai bugja volt 38xx karival, ez még mindig megoldotta.
-
katt777
félisten
válasz
Pitterix #5990 üzenetére
Küldetés leírása ott van a naplódban, célpont megjelölésével, amennyiben az ismert.
Köcsög tolvajok csak megfelelő hírnév elérése után üzletelnek veled.Ezért kell a jól fizető sötét bratyóval üzletelni, annak ez az első, nem a büszkesége.
Amúgy meg nem lehet mindenkivel üzletelni, csak aki maga is üzletel.
-
-
-
katt777
félisten
válasz
fiATHaLON #5982 üzenetére
FO3-hoz már rég van maxlevel mod 100-as szintig.
Olvass! Kérdéseid már rég megválaszolást nyertek. Javaslom az 1. hsz-t, illetve a honlapomon a Letöltések Oblivion szekcióját. Fejlesztéseket illetően pedig a topicot.
Nyugodtan játszhatsz, ahogy akarsz, úgy fejlődik a karaktered. Ez nem az az általános RPG-szarság, hogy ne tudnád legyőzni az ellenfelet (mint FO3 és a többiek). Ha nem tudod, akkor béna vagy, mert a te szintedhez igazodik a játék nehézsége (legalábbis ha nem húztad fel maximumra a csúszkát
).
Ennyi fért 1-2 mondatba.
-
katt777
félisten
Megint mindenki oblizik, csak én fórumozok itt...
-
katt777
félisten
válasz
--Disztroj-- #5967 üzenetére
És ez csak a jéghegy csúcsáról egy leolvadt csepp. De dolgozom az ügyön, ne offoljunk.
zalika: Alapból nekem is tetszenének, de a játékélmény egy halom lószar. BGate játékokban (IWD is) volt, hogy alig elindultam, valaki közölte, hogy meg kell ölnie, és legyakott, hogy esélyem sem volt. Tormentben tovább jutottam, de ott is úgy működött már a börtönből kijutva, hogy folyton banditák támadtak rám, és nem volt elég kötszerem gyógyítani magam. Ezt rühellem a szerepjátékokban, az abszolút irreálitást, hogy 100x erősebb ellenfelek vannak, és FO3-ban is 5 fejlövés kell csupasz koponyára valakinek, hogy megpusztuljon.
De pl. Morrowindben nem is sebződik az ellenség, akkora cheat-ben van.
NWN nem így kezdődik, de valami hihetetlenül lqrt irányítása és kamerája van, szóval abból nem is tudtam meg, milyen a továbbiakban. Pedig 1990Ft-ért nem drága a Diamond kiadás. -
katt777
félisten
válasz
--Disztroj-- #5963 üzenetére
Miért hiszel csalóknak? Én elfogadtam (dec. 15-én, és hogy 2 nap múlva itt a cserekártya), AZTÁN írták (dec 22.), hogy nem fogadtam el, meg a többi kamut (nyilván ez idő alatt tűnt el kézen-közön a cserekártya).
4870 kell, szted vettem volna az új használt árán egy drágább újat?
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #5946 üzenetére
Hótt részegen hogyan varázsolsz 0 IQ-val?
Bár mondjuk poén lenne, ha részegen össze-vissza mást varázsolnál, mint amit akarsz.
Még nem próbáltam, de így működik? Mert ha nem, akkor nem reális a játék.
-
katt777
félisten
válasz
parandroid #5935 üzenetére
Van a honlapomon több is (videókon is, még repülve is). 4 félét is választhatsz, ha jól emléxem, és ha az egyik megpusztul, a következő megidézetten is meglesznek a cuccaid. De mintha Akatosh Mount lenne a neve. Megtalálod. Azt mondják, fent van a honlapomon is.
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #5931 üzenetére
Francot, a teherbírásom is sokkal több, ezért vagyok gyorsabb is. Felvettem a cuccot, és egyből tudtam vinni. De részletkérdést, mert már rég a sárkányom cipeli a cuccokat.
Enchant-olok én, amit csak érek.
Illetve enchantolnék, ha lenne VGA-m játszani...
-
katt777
félisten
válasz
hoffman_ #5927 üzenetére
A modok nincsenek optimalizálva, ráadásul nem is mindenhol egyformán terhelik a rendszert. Mellesleg hogy ne lehetne kilőni a szemetet a RAM-ból? Felteszel valami memória mangert, vagy belövöd a rendszert XP-managerrel (ebben is van RAM-kezelő), ami aut. törli a fölösleges dll-eket a memóriából, és persze magad is letilthatsz rutinokat az eszközkezelőből. A VRAM már más tészta, érdemes lenne 1GB-os karin kipróbálni (bár kérdés, hogy a játék kezel-e VRAM-ot 256MB fölött).
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #5926 üzenetére
Hát egy +200 teherbírás azért nem jön rosszul.
Asszem Quests for the Elements-ben találtam egy olyan csizmát. Vagy valami ekörüli, de rendesen tudtam cipelni mindent. Benyomtam egy erős könnyedség
varázst, meg piát is hozzá, aztán vittem a szajrét. Ráadásul a pia tartott még gyors utazás
után is.
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #5923 üzenetére
Ugyan már, lehet a páncélba pihekönnyedséget (ezt azért írom, mert tudom, hogy szereted a magyarításokat, ráadásul abban "pihenkönnyedség" van), meg egyéb effekteket építeni. Én mondjuk Morihaus (miért nem Hori Maus?) páncéljában vígan varázsolgattam anno, de a Ko9-ekében is.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
hoffman_ #5918 üzenetére
Quest Award Leveller-ről még sosem hallottál?
Javul a szemed? Most már te is kiszúrod a nem max képeket.
Ejh, ezek az ATI kártyák!!!
QTP3 szokott betréfálni játék közben. Amikor visszatöltöd a játékot, ürül a memória.
Pitterix: Bizonyos szint fölött a nehéz páncél sem korlátoz.
Lehetne 2 VGA-ért reklamálni, de jobb ötleteim is vannak.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Jött ki új nV driver, megnézem a játékot megint. Sok jóra nem számítok.
-
katt777
félisten
válasz
tzimash #5883 üzenetére
Hú, én a vámpíros barlangrendszerből a régi karival asszem 7X fordultam IC-ből oda-vissza. Ma már sárkányt használok.
Kaméleont összerakhatsz gemmel felszerelt cuccokból, de még jobb 30%-os kam. sigil-kavicsokat gyűjteni.
Morihaus páncélját összeszedted már? Az nagyon pöpec! (Kép a honlapomon, ill. Jorus galériájában.)
-
katt777
félisten
válasz
tzimash #5880 üzenetére
Dehogynem lehet, attól fejlődik igazán a lopakodás képességed is. Én Bravilben a templomban, a komorna mellett csórtam ki a palota kulcsát a grófnő zsebéből pl. Vagy magizálod a cuccaidat kaméleon max-ra, és azt csinálsz, amit akarsz. Az előző karival így nyomtam végig a legtöbb Oblivion-pályát, és Shivering Isle-t is. Mondjuk az utolsó Oblivion pályán (gyorsasági) nem tudom, mit csináltam volna 100% feletti kaméleon nélkül, no meg persze az akrobatika és atlétika is segített, hogy nem kicsit lerövidítsem az utamat sziklákon és láván átugrálva alagutak helyett.
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #5879 üzenetére
Ezt (Ds H) szerintem totál fölösleges volt megemlítened...
-
katt777
félisten
válasz
Pitterix #5871 üzenetére
Thieves Guild-es küldit jelzi a térkép, ha aktív, ha magát a céhet keresed, akkor éjfélkor IC kikötője mögött, a szegénynegyed fal melletti sarkában találod meg a képviselőjüket (vmelyik fullos képmentésemen rajt is van fáklyával).
Javaslom a Black market mod feltelepítését (esetleg még a Living economy mod-ot). Ja, elfelejtettem mondani: a legjobb árat mindenért a Dark Brotherhood kereskedője adja Cheydinhalben. Azóta sem értem egyébként, miért mondogatja, milyen jó neki az üzlet, és milyen jó áron adja el majd a cuccokat másnak, mert sehol nem adnak értük annyit. De ez legyen már az ő baja.
Hyper Z600 teszt, ha érdekel valakit.
-
katt777
félisten
1.: Kézikönyv
2.: 1. hsz.
3.: Topic olvasása.Pitterix: Éppen a melléktulajdonságokat érdemes fejleszteni, mert a fő képességeket úgyis használod, azok mindenképpen fejlődnek, ráadásul jobban is. Fő képességre tanulást pazarolni nem túl nagy előrelátásról tesz tanúbizonyságot.
Persze én gyakran használt képességeket is tettem mellék-be (pl. megidézés), mert azok úgyis utolérik a többit képzés nélkül. Az említett megidézés már a fő képességeim fölött van, pedig 25-ig rohadt nehezen jutottam el.
-
katt777
félisten
válasz
Pitterix #5845 üzenetére
Magasabb fokú tanarak is vannak, ill. még magasabb fokúak, érdemes érdeklődnöd, mert akkor megmondják, kihez fordulj. Nálam a régi karival nem mondták meg, ki a pengés mesterképző (legalábbis úgy rémlik az volt, délen vmi fogadóban), és addig nem vált lehetővé a képzés, amíg meg nem tudtam, hogy ő az. Kicsit azért ez gáz.
Jorus: Venni?
-
katt777
félisten
válasz
Pitterix #5837 üzenetére
Az a leg1szerűbb küldetés.
Levetsz mindent, és simán felhozod a gyűrűt. Egyébként nem gyengít, hanem csak szimplán nehéz.
Arénáról van egy oktatófilmem a honlapomon, töltsd le, és nézd meg. Lvl 2 v. 3 karakterrel irtottam ott, közben 5 különböző képességet fejlesztve (a profi
). 3-as ellenfelekhez nekem is lvl 10 felett kellett visszamennem, de úgy már a minolordok is megvoltak, csak az orkos küldit még el kell végeznem a befejezéshez. Sajna most még Bravil van hátra, aztán skingrad, mert az új karakterrel nem is jártam arrafelé (tolvaj és gyilok küldik mennek). Azért a fő képességek 70-80 körül vannak már, már ha jól emléxem így 2 hónap távlatából...
Karácsonyra rendeltem eBoltból páros fénycsövet a gépbe. Az egyikben gyárilag el van törve a világító szál. 2 e-mail, és már el is volt intézve. Ma felhívtak (volt ugye karácsonyi szünte meg leltár), hogy beérkezett a cserealkatrész, hétfőn hozza a futár, és majd viszi a hibásat. Szóval így is lehet gar-t intézni. Én voltam a hülye, hogy helyben vásároltam (persze ezt is BP-en "intézik".
-
katt777
félisten
válasz
Pitterix #5835 üzenetére
Mi több, a csillagvizsgálós küldiben is láthatatlan a mágus, akivel beszélni kell, de ha jól rémlik, lesz még más ilyen is. A francba, már 2 hónapja nem tudok játszani!!!
Hallani végül is lehet őket... Amúgy miért pont ilyenek ne lennének? Az általad használható fegyvereket/italokat/varázslatokat ugyanúgy használhatja az ellenség, de még a barátok is.
-
katt777
félisten
válasz
Pitterix #5818 üzenetére
A Betöltési Sorrend lehet a probléma. Tényleg gáz, hogy 5x kell elküldeni egy hsz-t, aztán vagy még akkor sem megy el, vagy mondjuk megjelenik 2-3X, Talán nem ártana némi fejlesztés... (esetleg a helyes BS visszaállítása, modok leszedése, ilyesmi...
)
1000 éves banya volt a fényben? Látod, ezért kell sötétben dugni.
egyébként vannak öreg banyák a játékban, szóval akár még az is lehetett.
Ha majd láthatatlan varázslovak és harcosok támadnak rád, bizony, nem fog ártani az életérzékelés, főleg, ha nagyobb távolságú, mert különben nem fogod tudni, honnan nyilaznak halálra.
-
katt777
félisten
válasz
hoffman_ #5813 üzenetére
Azért tutira olcsóbb a PC, főleg, hogy az 1-5-2X játék árakon hamar drágább lesz ám a konzol! Nekem az a mozim, a TV-m, az audio-lejátszóm, no, a csokrom az nem.
Nálam csak a FEAR nem indult el x64 Vistán. Persze onnan kellett azért telepíteni, mert az a balfasz játék nem telepszik, ha nem talál a rendszermeghajtón annyi helyet, amennyi kell neki, szarik rá, hogy nem oda akarom telepíteni. Na, erre is jó pl. 2 OS.
SR: AVG-t kell fel tenni, nem szar szívanteket meg nodot.
Új hozzászólás Aktív témák
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- Ringke Xiaomi 14 edzett üveg képernyővédő.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest