Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyi
őstag
válasz radi8tor #49016 üzenetére
Most megint végig néztem a Paypal beállításokat is.
A probléma az, hogy a Paypal esetében is business csomag van beállítva, de ha valaki megnézi a beállítási lehetőségeket, akkor jól látható, hogy a cégnévnek megadható a cégünk neve, viszont kell egy kontakt név, ez esetben ez én mint az ügyvezető vagyok.
Az összes Paypalos számlán és a szállítási címen pedig ez szerepel.
A nevem mivel én vagyok a kontakt név és a cím.
A cégem neve nem szerepel, így hiába is nyomtatok ki bármit is akár a Paypal felületről az elektronikus átutalásokról, mindenhol a nevem szerepel. -
mutyi
őstag
Olyan emberek jelentkezését várom, akik hasonló cipőben vannak mint én, mert szerintem egyre többen vagyunk a következő problémával és egyenlőre nem tudom a megoldást.
Következő a tényállás:
Van egy bussiness ebay hozzáférés, amit egyébként nem értek,mivel hiába adtam meg a cég nevét is, a shipping addressnél sosem írja ki a rendszer a cég nevét, csak a hozzá tartozó nevet, azaz a nevemet, a számlák így viszont mindig a nevemre jönnek és nem a cég nevére.
Ezt nem értem hogy hogyan lehetne úgy megoldani, hogy végre a cég neve szerepeljen a shipping és billing névnél is.
Egyre több aukciót tesznek fel a Global Shipping rendszerrel, amit ugyebár a Pitney Bowes nevű amerikai cég végez, így nekik fizeted ki előre a szállítási költséget és az import charges-okat, azaz vámokat, áfát.
Na a valós probléma itt kezdődik.
Ők ugyanis elhozzák Németországi központjukba a terméket, ott vámolhatnak gondolom és onnan jön már vámmentesen a csomag Mo-ra.
Mindig kapok 3 példányos számlát tőlük, de azon mindig az ebay eladó adatai szerepelnek,mint eladó és én mint vevő, mert ugyebár nem a cégem nevét írja az Ebay,amint azt már előbb jeleztem is.
Szóval ez a számla mindig ugyanaz, csak az az érték van rajta, amennyiért vettem az eladótól a terméket, de a szállítási költség és az import charges nincs rajta, azt viszont kifizetem mindig a Paypalról a céges számláról, amit természetesen a céges bankkártyáról von le a Paypal.
Eddig nem találtam könyvelőt, aki ezt ki tudta volna bogozni, hogy hogyan a fenében működik ez az egész, ugyanis itthon már nem kell fizetni áfát utána vagy mégis?
De ha áfát kell fizetni, akkor viszont amit előre kifizettetnek velem, azaz a cégemmel az jogtalan, de a számlán még sincs feltüntetve.
Az teljesen világos,mivel szoktam sűrűn EU-ból vásárolni, hogy ha importálok valamit, akkor a másik EU-s ország eladója nettó számlát állít ki, majd én itthon befizetem utána az áfát,de ebben az esetben ugyebár kötelezően előre ki kellett fizetnem az import charges-okat, többek között az áfát is, így mégegyszer nem fizethetek érte, nincs kettős adóztatás.
Na valakinek tapasztalata, ötlete, hol, kit kellene ez ügyben megkeresni? -
mutyi
őstag
válasz faresz5 #42292 üzenetére
Nem én személyeskedtem, én leírtam a történetet mi történt.
Ha valaki ebből nem látja a lényeget, mégpedig hogy már azt sem értettem miért utalták vissza a pénzt és ezt szóva is tettem az Ebaynek, akkor nem tudok mit hozzáfűzni.
Az hogy valaki lopással vádol, mit is mondjak, ha Lázár Jani lennék, akkor simán beperelném rágalmazásért.
De mindenki úgy éli ki magát,ahogy szereti.Azért örülök, hogy vannak olyan emberek is,akik nem a negatív dolgokat látják meg egyből mindenben.
Hozzátenném, hogy az eladónak is elküldtem a múltkor is a tracking numbert-,hogy szerintem nem veszett el semmi,de ő kötötte az ebet a karóhoz és másnap az én megkérdezésem nélkül kérte az Ebaytől hogy utalják vissza nekem a pénzt.
4 nappal a vásárlás után, ebből két nap az volt,hogy kifizettem, tehát 2 nap alatt hogy a fenébe jutott volna el az USA-ból Magyarországra egy csomag.
Ezt is megírtam neki is meg az Ebaynek is. -
mutyi
őstag
válasz havri1 #42286 üzenetére
Eddig sem volt kérdés hogy ki akarom fizetni,de amint azt itt többen is írtátok, egyáltalán nem úgy működik hogy itt dobálózunk a pénzzel Paypalon direktben az eladónak, hiszen ha biztosított a csomag, stb. akkor ki hova mennyit fizet.
Amúgy is cégre vettem a készüléket és ezért sem fogok össze-vissza utalgatni ismét, megvárom hogy pár napon belül reagál-e akár az eladó,akár az Ebay az ügyben, esetleg maga a szállító cég és az alapján nyilván már lehet látni, hogy mi a hivatalos módja egy ilyen esetnek.
Egyenlőre az Ebay-en belül csak a múltkori ügy lezárása látszik, semmi több. -
mutyi
őstag
Jól van ne harapjátok le az ember fejét.
Kezdjük ott hogy én magamtól írtam az Ebaynek, hogy szerintem feleslegesen fizették vissza a pénzt,mivel szerintem nem veszett el, elküldve a tracking numbert.
Ők kivizsgálták és szerintük elveszett a csomag.A másik dolog, hogy abban az esetben ki fogom természetesen fizetni, ha az Ebay megkér rá, ugyanis nem tudjátok szerintem te sem a pontos menetét a dolgoknak, ilyen esetben kap-e bármi kártérítést, stb az eladó.
Biztosítás a csomagon.
Eleve fura volt mert a követési szám alapján két csomag volt, az egyik megérkezett már két nappal rá az Usa-ba,ami alapján kezdett értetlenkedni az eladó hogy szerinte elveszett.
Ugye azt meg senki sem akarja,hogy esetleg két helyről kapjon pénzt az eladó.
Szóval előbb majd az Ebay-el kommunikálok mi a teendő. -
mutyi
őstag
Akik kérték, hogy írjam meg a story végét, azoknak jelentem, hogy az előbb megjött a Laptopom.
Egyenlőre teljesen ingyen volt, hiszen az eladó kérésére az Ebay visszautalta a teljes összeget,amit az eladónak fizettem és amit előre az import vámra és a szállításra ennek a pitneybowes nevű cégnek, akik Németországon keresztül hozzák a cumókat és ők intézik a vámot is.
Ugye az alapfelállás az volt,hogy szerintük elveszett a csomag a postán, hiába írtam Ebaynak hogy szerintem nem és küldtem el a tracking számot is, azt írták,hogy visszaküldték a pénzemet mert fontos a vevő.
Erre ma megkaptam a cumót és igazam volt,mert tegnap előtt este Düsseldorfból hívott valaki és valóban onnan jött a csomag.
Ott lehet valami elosztó központjuk.
Én nem fogok nyilván erőlködni, hogy fizessek bárkinek is, mivel azt sem tudom hogy ilyenkor az eladó mit kapott már meg és kitől, hiszen a hivatalos Ebay álláspont az volt hogy szerintük elveszett a csomag a postán.Járt már így valaki és mi lett a vége?
Egyenlőre örülök,mert van egy jó sokat érő laptopom teljesen ingyen.
-
mutyi
őstag
Sziasztok!
Düsseldorf-ban van esetleg a Pitney Bowes cégnek központja vagy azok a csomagok amelyeket a Global Shipping akármin keresztül intéznek azok jöhetnek onnan?
Előbb hívtak egy számról és a telefon szerint onnan jött a hívás.
Bár vadi új a telefon, nem hinném hogy bármi köze lenne hogy most aktiváltam be. -
mutyi
őstag
Jelentem,akit érdekel a storym folytatása, hogy 3 nap után ismét frissült a tracking number a következőre.
In Transit with Destination Carrier
Ezek szerint vagy Németországban vagy Magyarországon van a vásárolt termék ha jól gondolom. -
mutyi
őstag
válasz havri1 #42097 üzenetére
Szerintem is meg fog, nem is értem az Ebay-t sem, el is küldtem nekik a tracking numbert és láthatták, hogy működésben a dolog.
Inkább az lesz a kérdés, hogy ki fogja házhoz szállítani,mivel én előre kifizettem az import charge-ot,ami az összes adót lefedi, viszont visszakaptam azt is meg a vételárat is.
Szóval nagyon kíváncsi leszek a végére. -
mutyi
őstag
válasz raziel01 #42092 üzenetére
De miért ne jönne meg?
Vissza megy a feladónak vagy mi?
Amikor hétfőn visszaküldték a pénzt,miszerint elveszett a csomag,akkor volt Erlangerben. Azóta 2X frissült a tracking number alapján az útvoval. Tuesday, Mar. 25 N/A Shipped from US Shipping Center to International Destination
Tuesday, Mar. 25 N/A Customs Documentation and Labeling
Tuesday, Mar. 25 N/A Processing at US Shipping Center
Saturday, Mar. 22 ERLANGER, KY Delivered to US Shipping Center-DeliveredEzek alapján ma 28-án már elvileg EU területen van, de tudomásom szerint ez a tracking number csak az USA területén érvényes, így nem fogom látni már merre jár csak ha megjön.
-
mutyi
őstag
A múltkor írtam, hogy a Global Shipping rendszerrel vettem egy notebookot és az eladó szerint elveszett a postán.
Vissza is kaptam a pénzem.
Erre csak nem hagyott nyugodni a dolog,mivel közben látom hogy elhagyta az Usa területét a csomag és utoljára Erlanger-ben volt a cumó ,ami ennek a Pitney Bowes cégnek a helye és továbbra is az a véleményem hogy ők vették át és intézik a tovább utat.
Írtam két napja az Ebaynek is ez ügyben és ma kaptam választ, mégpedig hogy nagy valószínűséggel elveszett a csomagom és mivel fontos az ügyfél ezért kaptam vissza a pénzt.
Ezzel lezárva.
Na most kíváncsi leszek mi van ha megjön a csomag.
Volt már ilyen helyzetben valaki?
Behajtják majd mégis? -
mutyi
őstag
Az szerintem nem lesz,mivel ez a Pitney Bowes, Inc. részéről is visszautalásra került a pénz, amit a fuvarra és az import vámokra kértek el.
Ki vagyok rendesen akadva, írtam is az eladónak, hogy mi a franc folyik.
Majd azért várok más véleményeket is, főleg a két levél alapján. -
mutyi
őstag
Sziasztok!
A következő a szitu.
Vettem szerdán egy laptopot és ezt a global shippinges dolgot is fizettem, ami azt jelenti hogy előre fizettem az import összeget is a Pitney Bowes, Inc.cégnek.
Szóval megvettem a laptopot, fizettem, pénteken fel is adták.
Erre a hétvégén az eladó számomra értelmezhetetlen üzenetet ír.Első levél:
hi.. this is the yankee can you provide me some number wher i can call you or you're out of USA?Második:
hi. You have the tracking number for the shipping but i forget to add the
reference number. but you have to sign to receive the box. ill see if i can add
the reference # thought the costumer serviceNos nem értettem milyen rerefence számot akar, írtam is neki, meg megírtam elküldtem neki azt a tracking numbert,amit kaptam, hogy lássa hol tart a csomag.
A fura amúgy az volt,hogy az ebay-es linknél két helyen szerepelt a laptop, delivery package 1 of 2 és delivery package 2 of 2. Ebből az egyiknél már a hétvégén az volt hogy delivered, a másik meg jelenleg így néz ki.
Saturday, Mar. 22 ERLANGER, KY Delivered to US Shipping Center-Delivered
Saturday, Mar. 22 CINCINNATI, OH In Transit-Processed through USPS Sort Facility
Saturday, Mar. 22 NASHUA, NH In Transit-Depart USPS Sort Facility
Friday, Mar. 21 NASHUA, NH In Transit-Processed at USPS Origin Sort Facility
Friday, Mar. 21 LAWRENCE, MA In Transit-Dispatched to Sort Facility
Friday, Mar. 21 LAWRENCE, MA In Transit-AcceptanceÉn ebből arra következtettem,hogy előbb eljut a csomag ehhez a Pitney Bowes, Inc. céghez és majd onnan tovább.
Erre ma délután jön az ebay-es levél hogy az én kérésemre az eladó indított egy case-t és visszautalja a pénzt,mert hogy én jeleztem neki,hogy nem kaptam meg a megvásárolt terméket.
A pénzt vissza is utalta egyből a Paypal.
Az ebayes linknél meg már zárták az ügyet.
Még csak reklamálni sem tudok,mert már nem nyitott.Valakinek ötlete mi a fene folyik?
-
mutyi
őstag
válasz raziel01 #41877 üzenetére
Na de a többi banknál azonnal jelzi a bankkártyás fizetés esetében,hogy x összeg került befoglalásra, az OTP meg majd 3 nap múlva jelzi a rendszerben a nem befoglalást, hanem a konkrét tranzakció megtörténését?
Ennek mi értelme?
Ráadásul azt mondták a bankban, hogy valszeg csak hétfőn lesz látható a tranzakció részemről,mert tegnap, azaz szerdán indítottam a második Paypal tranzakciót.
Szóval hétfőig várjak egy nyamvadt fizetéssel?
Na a másik kérdésem az lenne, hátha tudod vagy más tudja, ha még nem történt meg ez a verifikáció a Paypal felé, de befoglalásra került,mivel ezt a bank is látta, ergo amit megadtam bankkártya adatokat, helyesek voltak, szóval ha most megpróbálom kifizetni a laptop értékét a Paypalon keresztül, akkor az sikeres tranzakció lesz? -
mutyi
őstag
Létrehoztam tegnap előtt egy üzleti Paypal számlát.
Van saját magán személyes amihez egy Raiffeisen kártya van csatolva és van egy másik céges amihez egy Cib-es.
Eddig mind a kettő esetben amikor új kártya lett hozzácsatolva a Paypal acc-hoz,azonnal jött egy sms hogy 400 Ft-ot zároltak és a közleményben ott volt a kód.
Ezzel szemben a mostani üzleti Paypal-os nyitánál egy OTP kártyát adtam hozzá és tt nincs sms üzenet beállítva.
Tegnap bementem a bankhoz rákérdezni, hogy ők mit látnak.Felhívták a pesti központot,ahol mondták,hogy kétszer is be van foglalva a 400Ft-,mert én tegnap előtt és tegnap délelőtt is küldettem a Paypallal egy verifikációs kódot,mondom hátha én rontottam el valamit.
Szóval látják,de azt mondják 3 nap mikor jóvá íródik majd és látszódni fog a számlámon a közlemény.
Ezt azért sem értem,mert eddig is bármikor bármit vásároltam másik bankoknál, azonnal befoglalásra kerül a pénz és ezt jelzi is minden netbankos rendszer, az hogy mikor kerül jóváírásra az egy másik történet.
Közben nem tudom megcsinálni a verifikálást és tegnap előtt megvett laptopot meg féltem,hogy ha időben nem fizetem ki az Ebayes eladónak,akkor törli a vásárlást.
Tudtok ezzel kapcsolatban valamit, akinek OTP-s számlája van. -
mutyi
őstag
válasz hidroponi #41844 üzenetére
Huhh, azért ennyire nem beszélek jól angolul, hogy ezt a hosszú szöveget normálisan tudjam értelmezni.
Mondjuk ahol nekem írja a számlán hogy import charges ott is alatt ott van hogy No additional import charges at delivery, azaz nincs további költség a kézbesítésnél.Nekem inkább ott van a bajom, hogy miután beérkezik az országba, akkor hogy, ki és mi alapján fogja azt mondani a Vámolás során hogy mivel én már befizettem a terheket,ezért nem lesz további költségem?
Szóval erről a global shipping programról akinek van tapasztalata vagy érthetően le tudja fordítani, az kérem írja már ide le a tényeket. -
mutyi
őstag
Sziasztok!
Céges Ebay számlával és céges Paypal számlával akarok venni egy laptopot az Usa-ból, melyet tegnap este le is ütöttem 485 dolcsiért.
A szállítás 48 dolcsi.
Volt még alatta egy olyan hogy import charges (taxes, customes duties) és írták hogy ez nyilván csak kalkulált mivel annak függvénye hogy mennyi a vége.
Na most mivel cég vagyunk, mi az import vámot, ami ez esetben nem más mint az Áfa lesz és a vámhivatal fogja majd kiszabni a 27% formájában.
Most akartam kifizetni és az Ebay rendszer hozzáadta a 485 laptop ára + 48 szállítási költség mellé a 120 dolcsit mint import vámot.
Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata,mert hogy én miért is fizessek az eladónak a vámért,miközben nekem majd a magyar Adóhatóság fogja felszámolni azt.
Így nem is merem/fogom kifizetni,mivel ha ezt így kifizetném és még majd a magyar Adóhatóság is kiszabja azt,akkor ugyebár kétszer fizettem a vám és egyéb dolgokért,ami nekem nem éri meg.This amount includes applicable custom duties, taxes, brokerage, and other fees. Exclusions apply. For additional information, see the Global Shipping Program terms and conditions.
Szóval van valakinek ezzel gyakorlati tapasztalata,hogy ez most mi a fene pontosan,mert nagyon sokat vásároltam már Ebayről, cégesen is,de eddig sosem volt ilyen.
-
mutyi
őstag
Azt írja az általad adott oldal, amit a hivatalos USPS oldala is írt.
Ez az általad adott oldalt nem ismertem, de gondolom akkor ők sem tudják tovább követni,mint az USPS?
Mindjárt megpróbálom felhívni a Postát,egyenlőre emailre nem reagáltak.
Mindenképpen vámeljárás alá vonják,mivel cég vagyunk és az összes is nagyobb,mint ami vámmentes lenne.
Csak nem tudom mi értelme van a tracking számnak, ha az usa-ban már nem tudják tovább követni bizonyos fajtáit, a Magyar Posta meg nem ismer ilyen számot. -
mutyi
őstag
-
mutyi
őstag
Sziasztok!
Vásároltunk az Ebay-en és a gond az, hogy a tracking number alapján két hete Minook-ban áll a csomag.Dispatched to Sort Facility címmel.
Azóta nincs frissítés.
Hiába keresgéltem az USPS oldalán valami elérhetőséget,ahol fel lehet venni a kapcsolatot, ott USA lakcímet, elérhetőséget kell megadni kapcsolattartási adatnak.
Írtam napokkal ezelőtt az eladónak, ha jól értelmeztem, akkor kitöltenek valami adatlapot a posta felé,de azóta sem jelentkeztek és nem történt változás,mi meg várjuk a csomagot.
Ötlet? -
mutyi
őstag
Köszi a válaszokat!
Írtam az eladó cégnek,hogy kell számla is. Írták,hogy adjam meg a paypal-os email címet és elküldik rá a számlát. Még nem ütöttem le az ebayen de a számlát elküldték a payplara.
Jó ez így?
Kell most akkor ütnöm azért az ebayen? -
mutyi
őstag
A make offer pontosan mit jelent?
Jó tudom, adjak egy ajánlatot, de arra lennék kíváncsi, hogy ha van buy it now gomb és van make offer is, akkor a make offerrel mit vár az eladó?
Hogy a fix ár alatt adjak egy számomra elfogadható ajánlatot? -
mutyi
őstag
Évek óta vásárolgatok az Ebayről,de most szeretnék el is adni egy cuccomat, viszont egyszerűen nem találok rá, hogy hogyan kell?
Régen német ebay-re regisztráltam és amikor a com-os oldalra belépek az accountommal,akkor még angol,de pl. most hogy azt írta a rendszer hogy regisztrálnom kell az eladási részen,átdobott németre és az istenért sem tudok visszatérni angolra és a német tudásom meg hiányos.
A lényeg, hogy 3 lépést ír a rendszer, az elsőben elvitt a Paypal oldalára be is léptem,de azt sem tudom mit kell csinálni.
Nehogy már ennyire bonyolult legyen az, hogy el akarok adni egy árucikket.
Ha valaki tudna segíteni részletesen és ésszerűen azt megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
Állásajánlatok