Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree teszt
- PlayStation 5
- RoadCraft - Akár négyen is játszhatunk a teljes változattal
- Nintendo Switch 2
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Polgári repülőgép-szimulátorok
-
GAMEPOD
Köszöntünk az EA SPORTS™ WRC Topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jlaci74
aktív tag
-
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #8137 üzenetére
Ez a gumi mágia vágta haza most a Hyundai versenyét a Kanári szigeteken, új gumiszállító van idén és a Toyota tudja kezelni ezen a helyszínen ezt a változót, Kalle kifejezetten jól, a Hy. meg nem annyira... Nagyon nem...
Gondolták az EA-nál, ha az életben ez ekkor változó akkor legyen a játékban is hasonló szívás... -
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #8127 üzenetére
Campdasens - inkább ne emlegessük...
Elfogyott a vizes gumim a szakasz felére, mielőtt balra felmegyünk a szűkre, a korlátot találtam el ás álltam meg nullára, majd a felfelében egy hajtűben az orrát tolta el és akadt be úgy, hogy tolatnom kellett...
Amúgy qrva élvezetes az egész cirkusz
A 2. képen a gumikat érdemes megnézni, az S2 céljában.
-
jlaci74
aktív tag
válasz
Találtgyerek #8089 üzenetére
Köszönöm a szervezést-befektetett energiát ,
most néztem a Kanári shéket , már viszket is a talpam...
Bár nálam a jóidő=bringa, azért igyekszek a jövőben is ott lenni az összes PH versenyen... -
jlaci74
aktív tag
Először is köszi a szervezést, ill. hogy az összefoglalóba befűzted a képeimet is, ezek szerint neked is tetszik a munkásságom...
nekem is tetszenek a képeim...
Ezeket a gyengébb autókat is kezdem megkedvelni , várom a kövi sorozatot. -
jlaci74
aktív tag
válasz
Találtgyerek #8019 üzenetére
Hasonló sztori megesett velem,
RTE Szendrő rallye, valamikor 2010 környéke, a híres Meszes-Rakaca gyorsasági, kat. 2 helyről utolsó előtti gyorson estem egy akkorát mint egy ólajtó...
A fán kétméter magasan is volt piros festék, miután kimásztunk a kocsiból felhívtam a rendezőt, hogy küldjön műszaki mentőt de láncfűrész legyen náluk mert szükség lesz rá hogy kiszedjük az autót a susnyásból... -
jlaci74
aktív tag
-
jlaci74
aktív tag
hiba nélkül lejött az összes szakasz.
Irigyellek...Jó hogy több verseny is fut párhuzamosan, így egy nap két autót is rommá tudok törni.
Először a Fiestát végeztem ki a Practice room-ban,
majd a svédben az Imprezát.
Ezt még megfogtam:Ezt már nem :
Aki megszámolja hányat forogtam az kap egy virtuális sportszeletet -
jlaci74
aktív tag
válasz
koncsosakos #7975 üzenetére
Beérem azzal is ha 1-1 szakaszon elcsíplek.
-
jlaci74
aktív tag
Havas Monza
A képek jobbak mint az élmény... Az S1-en egy kicsúszásnál felült az alja, egy örökkévalóság volt míg lehintáztattam.
A 4. rövid szakasz a legélvezetesebb nyomvonal, ezen is hibáztam egy nagyot, de amúgy ezektől függetlenül nem élvezem, továbbra is az autó ami meggátol ebben.
Az alagútnál húztam be a nyakam rendesen... -
jlaci74
aktív tag
valami olyasmi rémlik, hogy agitáltál valakit (talán éppen Ákost), hogy jöjjön, és játszottatok együtt, és tanultál valamit, ami tetszett, alkalmaztad, és voila...
Majdnem így volt, vagyis nem így ...
Ákos a bátyám kisebbik fia, én hívtam meg a PH-re,
szoktunk dumálni-találkozni, ügyes, jól megy ( túlságosan is)
az hogy leckéket vettem tőle valami poén lehetett ... -
jlaci74
aktív tag
"átkapcsolásod",
nem ugrik be mire gondolsz ...
Nem érzek nagy ugrást a teljesítményemben, talán csak a futott km-ek hoznak javulást, már ha javultam. Mindenkinek van olyan autó-pálya kombó ami jobban kézre áll és van ami nem. Én a 20 évvel ezelőtti RBR - Logi Momo óta nem szimeztem, bő egy éve ültem le újra, szóval igazi kezdő vagyok. Azért itt sokan rutinos öreg rókák, szétjátszották magukat a DR2-ig mindennel, és ez nem szemrehányás csak észrevétel a posztok alapján.
A hibák száma meg függ pillanatnyi ideg-érzelmi-energia állapottól, ebben most pont szarul állok... ezek meg meghatározzák egy adott verseny végeredményét. Az tuti hogy nem tanulok be egy pályát sem, nem okozna örömet így szakaszt-versenyt nyerni. Ahol már többször jártunk onnan vannak emlékek ill. ami új-nehéz ott megyek egy felírósat esetleg, de van hogy vakon indulok el idő hiányában.
Korom és egészségi állapotom miatt sem bírok hosszú ideig ülni a rig-ben, néha alig bírok kimászni a versenyülésből... -
jlaci74
aktív tag
Kis buta statisztika az S5-ről:
eddig 14 célba érőből heten szedtek össze büntetést, ebből feltételezhetően két ember defekt ( egy tuti) ,
plusz 3 ember TD.
Szóval 14-ből 4-en értek le épségben... eddig -
jlaci74
aktív tag
-
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #7931 üzenetére
Már a teszt is izgalmasra sikerült ... ,
aztán a versenyen szerintem egész szépen mentem,
( a szektoridők is ezt bizonyítják )
egyetlen momentumot leszámítva, ami meg is pecsételte a sorsomat, vagyis az eredményemet.
Ezektől függetlenül élvezetes volt, autó használható, pályák rendben voltak, még az eső sem zavart most,
köszi a rendezést! -
jlaci74
aktív tag
Monte hangulat...
jók az új szakaszok, ( minden új szakasz jóóóó , mert újdonság )
bár a 3. neve hasonlított az elsőre
( mindkettő P-vel kezdődik és kb. ugyanannyi betű... neeem , ez nem az a Pxxx)
így tréning nélkül szaladtam neki, volt is meglepődés...
A többin mentem 1 felírósat, Snecy szárnyal mint általában, a többiek egyenlőre hibázgatnak, itt nem nehéz...
Az utolsóra nem volt idő, de nem is baj, arra rá kell pihenni úgy látom. -
jlaci74
aktív tag
-
jlaci74
aktív tag
Jules fája
szállóige lett ...
Nekem is sikerült elsőre úgy érintőt venni rajta, hogy picit arrébb rakott, a fotó eltűnt az éterben, vagyis a Steam-en, én is átálltam Gomez javaslatára, de ha nem mentem le onnan azonnal akkor eltűnnek a képek, miért-hova?A képen, bármennyire felismerhetetlen, egy Focus van
Az élet megviselte kicsit, olyan Colinos lett
Az 5 gyorsból 3x kellett tolatni, pl. a 4.-en is, így meg is lepett a szakasz végeredménye, de gondolom más is izgalmas kalandokat élt át...Új Monte:
pfúú, de fura volt átállni aszfaltra.
Az új pálya annyira tetszett, hogy két autóállítás után rá is mentem a Practice Room-ra, persze 6.-ik telin le is sodródtam :
kép szintén az éterben valahol
Életkép a 2. ról, ahol vakon, tréning nélkül mentem, a tempós lefelében voltak izgalmakUtolsó kanyar:
a 2. pofont a fa-korlát adtaMég szokni kell az aszfaltot
-
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #7847 üzenetére
Az nVidia képmetszője csinál ilyeneket, nekem sem tetszik, a játékban nem ilyen.
Igen, a hangja a legrosszabb az irányíthatósága után, bár utóbbi szokható-tanulható, a hangja nem változtatható, nem érezni sem a tempót sem a motorfordulatot, állandóan a műszert kell néznem hogy képbe legyek... -
jlaci74
aktív tag
A tegnapi Diósgyőr live után ma én is megküzdöttem Oceániával, vagyis inkább a Subaruval. Egyszerűen nem tudtam olyan setupot kreálni ( pedig legalább 5 percet szántam rá
) amivel normálisan fordulna az autó. A pálya adottságai tovább nehezítették a dolgomat, bár ahogy olvasom másnak is.
Egy kis infó Ratraknak, az itteni postások nem végeztek olyan alapos munkát mint a finnek....
Itt egy pillanatra megállt a pulzusom, de szétcsaptam a postaládát mint a sz@rt ...akarom mondani mint Colin a fotós csávót
és haladtam tovább mintha mi sem történt volna.
Az első gyorsot leszámítva itinerből mentem, ehhez képest nagy hibát nem csináltam, az utolsó kettőn azért már voltak kalandok bőven de célba hoztam a vasat CM tiszteletére.
A pályák élvezetesek voltak, köszi a rendezést! -
jlaci74
aktív tag
Nem először tér el a véleményem a többségétől.
Tegnap a lengyel után ránéztem erre az R3 Cliora, hát nem értettem mitől tetszik ez nektek annyira... gondoltam majd setup után jobb lesz. Nem lett... Nekem olyan langyos víz, semmilyen, görögre felemelve kívülről ocsmány
Ma volt időm, csináltam rá egy alap görög beállítást és neki indultam a görög futamnak. Elsőn még leértem, aztán a másodikon engem is utol ért azorra beakad, keresztbe fordít, háttal legurul a hegyoldalon gyökkettővel és TD
Szóval nem csak én nem szeretem őt, ő sem szeret engem...
Akik nyomják azoknak sok sikert, én még keresem a motivációt a folytatáshoz... -
-
jlaci74
aktív tag
Akik a picivízszintesvonal tipusú autóval indultak az mi, hogy?
-
-
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #7759 üzenetére
Nincs semmi állítva a monitoron, pár napja Ákos megmutatta hol lehet a világításkapcsolót beállítani, próbálgattam és 1-2 alkalommal mentem lekapcsolva is, pl. S7 fel, S8 le... persze az esőre írtátok, hogy sokat hoz a konyhára ha le van kapcsolva de ezt még nem tudtam kipróbálni.
A képernyőképeim mindig máshogy mutatnak mint a játékban, de tény hogy itt egész jól láttam pilács nélkül.Derékszögek: szerintem a technikám szar, nem kézifékezni kellene és beesni majd egyesben darálni kigyorsításkor, hanem a megfelelő féktáv után a legnagyobb íven tempósan kettesben elfordulni... Szerinted?
-
jlaci74
aktív tag
válasz
Gomez86 #7748 üzenetére
Utolsó két gyorsra megint sikerült a régi setuppal kimenni ,
mondjuk nem ezen múlt, snecy-t elkapni lehetetlen, a többiekkel meg így is ment az adok kapok... nagy hibáim nem voltak, kicsik annál több, pl. a derékszögeket 10-el sikerül elfordulni, szinte megáll alattam az autó, a ballábféket is gyakorolni kellene, van hova fejlődni.
Élmény faktor viszont pipa, kösz a rendezést!Tőkesúly jól működött, kimozogtam, nem lett tető...
és igen, az utolsón világítás nélkül mentem. -
jlaci74
aktív tag
Csináltam egy új szetupet erre elfelejtem rátölteni a szervizben ...
Mindegy, rallyzunk, ez a lényeg.
Itinerből, kalandosan... picit a nézőknek, ahogy kell ...
-
jlaci74
aktív tag
Kb. igen, elsőkerekes autókra találták ki, gázzal fordulsz vagyis az eleje húz, míg ballábbal simítod a féket ezzel fogod a hátulját...
aztán persze mindenki mindenhol alkalmazza akinek bejön és a technika is partner ...Yaris - van egy sztorim, pár éve a páromnak kerestem városi szaladgálót, közeli kereskedésben volt egy Yaris, megyek megnézem, kérem a kulcsot, beindítom, alapjáraton a jobb első ülés támla úgy remeg majd ki esik...
mondom a kereskedőnek:ebben nem megy egy henger
belenéz a szemembe és válaszol :ez 3 hengeres ...
-
jlaci74
aktív tag
Én még a saras, havas, ködös görögnél járok...
A menetrend a szokásos, elsőn lassú vagyok így elengedem a többit...
Az S1-en hóra számítottam, erre a másodikon, amit le sem tréningeztem jött a hó köddel. A szakasz kb. felétől már kifolyt a szemem, de élveztem, persze ehhez kellett az a tudat, hogy nincs még 5-10 ilyen gyors hátra ...
Kis Yarissal kezdek megbarátkozni, nagyon kezes, szinte magától jön-megy-fordul ( persze DUEN-nél az elsőn feldőltem vele)
csak a hangját kell megszokni.
A visszafordítókba még mindig ügyetlen vagyok, ott sokat lehet adni-kapni...
Jó ez a Practice Room kezdeményezés, köszi a szervezést!
-
jlaci74
aktív tag
válasz
Találtgyerek #7661 üzenetére
Mindegy csak ne essen ... vizes lehet csak ne essen...
-
jlaci74
aktív tag
Practice room :
Japan - elfelejtkeztem róla , pedig kedvelem és a WRC2-vel biztos élvezetes volt...
Rally Mediterraneo - végre erős elsőkerekes autók, kellett már a változatosság ebben az irányban, viszont a pályákon sok az itiner hiba... TT-ben az első gyorson állítgattam az autót, mindkétszer ugyanott estem le, megjegyeztem a kanyart... majd a versenyben az S1-en egy másik helyen.
Ratrak ha idetéved super hangulatos képeket fog lőni az esti gyorson
Nekem csak ilyen jutott ...
S2 - teszt - TD , oké, akkor a versenyen menjünk lassabban, itinerből ...
Köszi a szervezést, jöhet a KitKar más pályákon is, élvezetes volt.
Ha más is követte a real-Kenyát írhatna véleményt... én mos még feldúlt vagyok...
-
jlaci74
aktív tag
Hááát, nekem ettől nem áll fel a cerka...
Biztos nem ez a legjobb video, de valamit visszaad, ill. el kell menni egy RallyLegend-re San Marinóba, és élőben megnézni-hallgatni sok-sok korszak rallyautóit élőben...
-
jlaci74
aktív tag
Ratrakkal értek egyet.
az autót nem a hang hajtja
, de az (is) adja el a nézőnek, a nézőszám meg a szponzort hoz, a szponzor pénzt ad, lesz csapat, rendező, verseny, néző... és a kör bezárul... Nyilván még csomó dolognak össze kell állni.
Elektromos bajnokságok hamar a földbe álltak, ezek tények,
( írom ezeket úgy hogy egyébként villany párti vagyok a maga helyén. Van/volt villanyautóm-hibridem, van tapasztalatom, tudom hova-mire-kinek való, nem vagyok szemellenzős, degenerált hitmajom... ) -
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #7628 üzenetére
Mai első, S8 , megint beestem, pici hiba volt, előző jobbosban picit elúszott a hátulja, szikla megdobja pont annyira hogy lecsússzak de vissza már nem tudtam jönni a túlméretes kavics miatt ... ott maradt kb. 15 így megint letört a lelkesedés, így az utolsó kettőt itinerből, vakon hoztam le...
Köszi a szervezést! -
jlaci74
aktív tag
Ma néztem a YouTube-on a kenya Shakedown-t, pont olyan katasztrófális a talaj mint nálunk... azt kell mondjam, élethű a játék, pedig azt hittem el van túlozva.
Mai portugál,
ma is sikerült feldőlni, de koppra úgy mint a múltkor, talpra borult és gyííí tovább. A következőn meg egy sziklába beakadt az a nagy lomha tohonya orra és tolatnom kellett...
S7 egész épkézlábra sikeredett, kíváncsi vagyok ki fog ezen Subaruval jobbat menni ... ( Találtgyereket és Ákost leszámítva)
-
jlaci74
aktív tag
Mai portugál ,
...mennyire más jellegű az S2 lassú, szűk, sziklás környezet,
míg az S3 széles tempós dózerút két komoly repüléssel...
A Subaruval továbbra sem vagyunk barátok, egy nagy lomha dög, felfelé alig bír menni, cserébe nem fordul, de látványosan repül.
A híres Fafe külső és árkád nézetben, most óvatosabb voltam mint az S1-en, most a tető nem sérült
Váltó áttételen picit nyújtottam, de nagy változást vagyis előnyt nem jelent, az S2 nagy részét 2.-3. fokozatban kell teljesíteni, az S3-on talán egyszer éri el a végsebességet, az emelkedőkön küzd a saját súlyával az autó.
-
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #7547 üzenetére
Szólhattatok volna, hogy ne ezzel a nagy tehetetlen döggel menjek...
A mitcsu jobbkormányos, az előző teszten beültem és ki is szálltam belőle. Már elfelejtettem hogy motorháztető nézettel el lehet vele lenni. N csoport, széria autók, nem sok közük van az ízig vérig versenyautókhoz...
Szóval, S1, rajt, első tempós balosba, ahova 5. telin érkezünk, már a partoldalon landoltam, majd még dobtam egy tetőt, úgyhogy mára elég is volt. Most én jártam úgy mint ti korábban, átrendeztem apucér szobát
és ezzel a riget is, mindent elállítottam és most keresem a helyemet, egyenlőre sikertelenül... -
jlaci74
aktív tag
válasz
koncsosakos #7531 üzenetére
Nem kell mindig jóljárni...
( Balázs - Rádio1 )
Ebből a kategóriából csak ez hoz lázba, biztos a szívósor6 tehet róla. -
jlaci74
aktív tag
Kenya - szenvedtem mint malac a jégen.
Teszt - kb. a folytatás is ilyen volt, valószínűleg nagyon rossz setupot választottam, úgy pattogott az autó hogy szinte fájt a szemem, nem tudtam úton tartani...
Volt minden, lefagyó kormány, elsötétülő képernyő, pörgés-forgás,
felült az alja és nem mozdult se előre, se hátra, kétszer is...
Az első gyors után fel akartam adni, aztán mindig mentem +egyet hogy meggyőzzem magam hogy nem vagyok ilyen béna... pedig de...
Akik sikeresen lehozták azoknak nagy ríszpekt! -
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #7424 üzenetére
Az első szakaszon TT-ben próbáltam állítani ezt a nagy lomha dögöt, nem lettünk barátok, aztán S1-en látva a lemaradásomat a további két szakaszon bevállalós voltam és nulla hely- és szakaszismerettel, csupán itinerből mentem, ennek megfelelően fel is dőltem úgy rendesen ... de ettől függetlenül tök jó ez a vakon menés, ennek is megvan a maga adrenalin lökete, nem a végtelenségig ismert szakaszon és autóval menni tizedekért-századokért minden kanyarban...
-
jlaci74
aktív tag
Practice Room - program ajánló ,
szavak nélkül...
-
jlaci74
aktív tag
Japán célban.
Utolsó száraz szakaszokon is szerettem volna gyorsan menni,
vegyesen sikerült, igazából légüres térben autóztam amíg nem jönnek a többiek... előttem utánam 1,5-2 percen belül senki.
S18 elején sikerült beforogni, autó nem sérült de megint bent hagytam +időt...
A PowerStage-en is megvolt a hiba, érintőt vettem 160-al szalagkorláton, így itt is 3. időt jöttem mint az előző kettőn...
Köszi a szervezést, a többieknek meg hajrá! -
jlaci74
aktív tag
Aki mélyebben benne van, ez nem az a probléma, amit korábban én is írtam, hogy egy pillanatra full fekete lesz a képernyő játék közben?
-
jlaci74
aktív tag
válasz
Bandit21 #7361 üzenetére
Ha fent tudnám tartania koncentrációt nem hibáznék ennyit és első lennék.
Én az eredeti itinerből megyek angol nyelvtudás nélkül,
amit látok, ami beugrik korábbi emlékekből + a piktogrammokra figyelek amiből néha egyszerre 4 is megjelenik... nem egyszerű ez senkinek sem...
Aki zenét hallgat közben az abszurd
,... nem hallod a motor zaját-fordulatát ... nem is értem...
az már árkád és nem szimulátorozás. -
jlaci74
aktív tag
válasz
koncsosakos #7356 üzenetére
Gratulálok, ügyesen mentél!
Az S16-ról jut eszembe, egész szépen lefűztem egészen a végéig, ahol is a szakasz legvégén váltott tempós kanyarok vannak,
a legutolsó kanyarban orral beleálltam a kibetonozott keresztbe futó árokba. Itt is az előző kanyar belső ívén lévő kis domb dobott át, akárcsak a korábban elmesélt gumi eltüntetős esetnél... -
jlaci74
aktív tag
Ma sem keltem fel hiába...
Újabb csodálatos tulajdonságomat fedeztem fel, hogy tüntessünk el egy gumit egy szempillantás alatt.
Mutatom:
váltott tempós kanyarok, partoldal megdob picit és szemben az előre odakészített atombiztos oszlop elém ugrik:következő pillanat, gumi volt-nincs
Aki tudja csinálja utánam...
Bár lehet dundi utánam csinálta, erre következtetek az 1:30 büntiből amit kapott, defektes kerékcseréért pont ennyi jár,
nekem kb. 2 szekció volt hátra így lehoztam felnin,
nem volt egyszerű, de az előzmények is akció dúsak voltak,
valamelyik előző szerviz utáni első gyorson átszúrtam a hűtőm így 3 gyorsot így jöttem, még jó hogy esett az eső ... -
jlaci74
aktív tag
válasz
Találtgyerek #7346 üzenetére
Próbálok vigyázni az autóra... több kevesebb sikerrel...
-
jlaci74
aktív tag
Japán - hol is kezdjem...
Szeretem helyszín szeretem kategória, mégis vegyesek az érzések.
Élvezem a vizes csúszkálást, a váltott kanyargós szűk részeket, koncentráltan kell vezetni.
Az első két szakasz után egész héten azt vártam mikor lesz már időm folytatni, de a péntek esti menetben nem volt köszönet, amilyen időszakom van olyan volt a folytatás...
A szakadó esőben nem találtam a fékezési pontot 5. teliről,
segítek, az autó ott van a képen.
Olyan szinten beesik az FPS-em az eső miatt hogy duplán nehezíti a dolgomat, ma volt időm ránézni, 60 sem volt ami egyébként 85.
S4-et lehoztam egész tisztán, de S5-ön forogtam, ez kb 10s de a végére nagyon kikaptam, ez bosszantott...
Mai folytatásban is jutott meglepetés, S6 egyik féktávjánál elsötétült a monitorom egy pillanatra, mintha kikapcsolt volna, természetesen lecsúsztam orral, itt megint itt maradt egy tizes...
S7 akciómentes volt, S8-on kis hiba,
a szakasz vége szoros lett, ezekért szeretek itt lenni köztetek.
Snecy kérted az S9 előtti szervizjelentést, nekem így néz ki,
hát van mire nézni...
-
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #7304 üzenetére
Én ezt máshogy látom, lehet azért mert nem magyar navival megyek, de az a sok egyforma 3-as kanyar mind más, mert ha jó pozícióban kezded akkor szinte csak 2-es, ha rosszabban akkor akár 4-es, illetve az ív hossza is más, meg hol van padka hol nincs, meg bukkan előtte vagy sem...
szóval én alapvetően élvezem-élvezném ha lenne tapadás... -
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #7298 üzenetére
Nem lesz egyszerű ez a Japán futam.
Közelmúltban mentünk itt, én a Minivel és egész élvezetes volt emlékeim szerint... viszont most nem bírtam egy értelmes setupot összerakni, nagyon csúszkáltam már az S1-en is, radírozott a gumi, darabos volt az egész.
S2 - első komolyabb kanyarba alig tudtam befordulni, majd picit később meg is forogtamAztán egy-két fűnyírás és rengeteg orrtolós csúszkálós kanyar...
Aki már folytatta, maradt valami tapadás a vizes gumikkal S3-S4-re? -
jlaci74
aktív tag
Némi magabiztosság kell ...
Abszolút egyetértek és ez két dologgal jön meg, egyik a minél több verseny km,
a másik a jó setup, amire szerintem kevesen szánnak elég időt ( én sem ), pláne ezeken a dobálós-ugratós pályákon nagyon fontos a rugózás-csillapítás hangolása.Én örülök hogy WRC-vel mentünk lengyelben, mindig ad egy adrenalin löketet ha ezekben ülünk ... Írtam már többször, hogy nálam a Rally az autósport csúcsa, azon belül meg a WRC természetesen a TOP
-
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #7252 üzenetére
Lengyel... ámokfutás a javából
Nincsenek akkora ugratók mint finnben de a kerék-út kapcsolata ugyanolyan hektikus...
Az elsőn barátkoztam a környezettel, a másodikat lehoztam hibátlanul ( önmagamhoz képest ), a harmadikon kétszer odavágtam, a vége felé defekt amit nem cseréltem le, innen rohanás dundi után, hátha el tudom kapni, de nem sikerült
gratulálok a célba érőknek és köszi a szervezést!
Jelezném, hogy március van, elég a hófoltokból,
most vettem észre hogy ez a háttér brutál levesz a FPS-ből,
más is tapasztalt ilyet?
Gyengusz a gépem vagy rosszak a játék beállítások? -
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #7231 üzenetére
Én is megcsináltam, továbbra is küzdök ezzel a hófoltos tájjal,
összemosódik minden... Mindjárt a második szakasz első kanyarjában lecsúsztam kicsit, mondom semmi baj, visszaugratok az útra 'oszt megyek tovább csak éppen az utat nem találtam... örökkévalóságnak tűnő másodpercekig kóboroltam a fák között majd gépi segítséget kértem a folytatáshoz...
Következőn jó tempóban haladva egy tempós jobbosban nekisodródtam egy fának, defekt...
WRC2 - lendületautó mint az S2000 csak ez kevésbé ordít, nagyon kezes, nekem túl érzelemmentes az éles WRC-k után...Practice Room - Scandia,
itt elszámolni valóm volt magammal szemben ... remegő kezekkel értem célba mindkét szakaszon, nagyon koncentrálós pályák, próbáltam a legpontosabban menni, most karcolás sem került az autóra.
A Mini ismerős volt egy korábbi japán versenyről, meg a bordó jól mutat a hóban...
-
jlaci74
aktív tag
válasz
Találtgyerek #7188 üzenetére
-
jlaci74
aktív tag
-
jlaci74
aktív tag
válasz
Találtgyerek #7165 üzenetére
Köszi, ez elkerülte a figyelmemet... néha csak megyek vakon a világba...
#7166 snecy20
Görcsösnek nem mondanám, pl. gyors előtt sosem nézem hogy ki hogy áll, csak egyszerűen próbálok legjobbat menni, tény hogy eredmény centrikus vagyok. Az nyílván zavar ha jónak érzem majd kapok szerintem sokat. Igen, az 5 tized is sok néha ...#7167 Gomez86
Köszi, de az a Powerstage a tied, a pályán akarlak téged is megverni. -
jlaci74
aktív tag
válasz
Találtgyerek #7117 üzenetére
Összesített tabella hogy néz ki az utolsó verseny előtt?
-
jlaci74
aktív tag
Lettországban jó volt látni, hogy Gomez visszatért
Scandia ...
S1-en még letaláltam, a 2.-on viszont annyit estem keltem mint az elmúlt fél évben összesen se ... a második hibánál leestem, majd nagy nehezen visszataláltam az útra de rossz irányba indultam, összeszedve legalább fél perc pluszt... innen már leszállt a köd, törtem zúztam az autót...
Dobós verseny, szó szerint. -
jlaci74
aktív tag
válasz
Találtgyerek #7105 üzenetére
Jól mész, jó gyorsan...
Ákos elvette pár szakaszelsőségemet, te a maradékot, de az S3 már az enyém marad (99,9%) még ha csak 0,264-el is -
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #7100 üzenetére
Latviát akartam ma befejezni, de szomorúan láttam hogy erről lecsúsztam...
Lengyelben meg az S2-n lecsúsztam az útról de simán vissza tudtam volna keveredni viszont a játék készítői másként gondolták és 25s-ért cserébe visszarakott az útra,
S1 , S3 , egész szoros volt, ahhoz képest hogy beállításra, tréningre nem volt időm nem panaszkodok, tőled 5-6 tizedet kapni az sosem szégyenThematic A
egész jól ment, megint tréning nélkül, itinerből,
az S3-on volt egy komolyabb hibám ( a több kisebb lecsúszás és ugratás mellett ) arccal levettem egy fát amiről le kellett tolatni,
bár láttam neked is volt egy túlcsúszásod...
S4-e sok volt a kaland, dundi megérdemelten vitte a pálmát !S2000 lendület autózás bejön ezeken a tempós csúszós pályákon,
de ez a téli környezet nem a világom ( a tél amúgy sem )
a hófoltok miatt nem igazán látom az út vonalvezetését és szélét, engem zavar, bár lehet mást is ... és így pláne itinerből, ahol fontos a vizuális érzékelés is sokat ront a helyzeten. -
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #7026 üzenetére
Az idők elég hektikusan alakultak, volt ahol nem várt különbséggel voltam jobb és volt ahol te. A hidas és ez a bójás storyn kívül nagy hibám nem volt, inkább elóvatoskodtam sok helyen hogy ne essek le, végülis ez bejött ahogy az időket nézem. Az ismerten gyors pilóták nagy része már elrajtolt ( néhány kivétellel ...
)
A bójákat gyakran pöcckölöm odébb , van hogy a szélvédőn-motorháztetőn viszem métereket, de ilyen hogy alászorul, felemel és kormányozhatatlan az autó egy pillanatra ... na ez a méreg nem a cián...
Na de ilyen a RALLY! , ez nem pályaversenyzés, pont az a sterilitás nem teszik annyira ami ott van... -
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #7024 üzenetére
Először is gratulálok!
kettőnk csatáját te nyerted. ( Ákos még tuti bele fog rondítani ...)
Nagyon élveztem végig, jó pályák és a kedvenc kategóriám.
Az S16 után meglepődtem hogy milyen közel vagyok, de az utolsó túl rövid hogy le lehessen dolgozni a hátrányt, pláne úgy hogy valamiért csökkent a végsebességem ( már csak 196 körül volt )
illetve az egész versenyen elgázolt piros bóják bosszút álltak a végén,
egy elmért féktáv és ív után az autó alá szorult és ledobott az útról, az 5s kötelező bünti mellé még vissza is kellett találnom az útra...
Lehetett volna nagyobb baj is így nem panaszkodom.Picit sötét a kép de ott van az autó alatt:
Köszönöm a rendezőknek a szervezést !
-
jlaci74
aktív tag
válasz
Találtgyerek #7010 üzenetére
Mind fontos volt: turbo, kuplung, váltó, csillapítás,
megint a váltó vitt el sokat... -
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #6976 üzenetére
S12-ről vannak emlékeid, mi történt veled?
Az a baj ahol én adok neked ott picit adok, ahol te adsz ott sokat kapok...
S11-et megint elóvatoskodtam vagy Te mentél űridőt...
S12 : vizes gumi már nagyon csúszkált de még éppen kezelhető volt,
viszont hogy mi maradt belőle a 13-ra? Félek, hogy semmi... -
jlaci74
aktív tag
Ez a gyakorlatban nagyon más,
a vizes gumi keveréke teljesen más mint a szárazé, a vizes szárazon megég és elkezd csúszni mint a hu..os sz.r
szóval nem slick lesz belőle...
Első versenygumim anno Matador volt, ár-érték arányban jó volt, de a menők már akkor is Pirellivel mentek RallyTúrában is.
A Matadornál talán R1 / 2 / 3 volt a slick és a szám a keverék keménységet jelölte, ( a gyors hossza vagy az aszfalt hőmérséklete alapján kellett-lehetett választani, már akinek volt több szett) W14 volt az eső keverék, de slick mintával amit kedvére vágott mindenki...
Pirellinél RS5 / 7 / 9 a száraz és N3 volt a vizes, de itt már a mintázat is eltért, volt vízkivezető csatorna. -
jlaci74
aktív tag
válasz
dundi94 #6959 üzenetére
Az igazság odaát van...
Mai rajt előtt olvasom, hogy eldobtad, gondoltam oké akkor menjünk ésszel,
S8 - lábujjhegyen, ótómegóvó stílusban de azért tempósan
( gondoltam) megérkezek és kapok tőled 15-öt, snecy-től meg egy valaggal ( 23 ) ...
S9 - kb. ugyanígy jövök és kb. ugyanolyan hosszú gyors alatt kapok snecy-től 6-ot, neked adok 10-et...
Ki érti ezt?
Akkor lenne érhetőbb ha mindenki írna vagy részletesebb beszámolót vagy valamit vagy bármit, de ez 5%-a a mezőnynek... -
jlaci74
aktív tag
válasz
koncsosakos #6963 üzenetére
Elég ha nem használsz 5. fokozatot, te sem kerülsz bajba és annyi előny nekünk is elég lesz ...
-
jlaci74
aktív tag
válasz
snecy20 #6937 üzenetére
Nem azt írtam hogy gyorsabb vagy jobb, hanem hogy nincs marginális különbség, vagy legalábbis több múlik a pályaismereten, pillanatnyi formán mint a motorerőn, pláne ha nem sokat kell felfelé menni.
Ha valaki profi szim-es és hibátlanul vezet, plusz tudja a pályát kívülről-belülről akkor lehet nagyobb különbség, én nem vagyok profi.PH VB mai etap:
S4 még akciómentesen zajlott, de az S5-ön az eső és a hidaslassító
elvette a lelkesedésemet, picit lecsúszott az ívkülső támasztó kerék a híd előtt ... 150-nél ... , eredménye itt
Innentől ritmust vesztve és kissé bizonytalan kormányművel próbáltam elevezni a célig.
S6 sok kis hibával zajlott, kizökkentett az előző pofon, de mint a példa is mutatja: sok kicsi is sokra megyde így is rosszul eset amit kaptam tőled.
S7 , ha nincs az 5s büntid akkor 1s-on belül végzünk dundi, te és én... és még jönnek a többiek...Gumi érezhetően fogy, 3.-4. gyorson már nehéz pontos féktávot venni, kanyarbejáraton tolja az orrát, kifelé meg a hibrid rendszer ráengedi a wattokat és keresztbeáll...
-
jlaci74
aktív tag
Fabia RS vs C3
Pici elemzés, messzemenő következtetések nélkül...
és pláne nem Ratrak érdemeit csökkentve, hiszen tudjuk milyen gyors pl. RWD autókkal.
Chile - Rere - TT
A korábbi Skodás időm és most a C3-as időm,
minimális setup után: futómű beállítás ugyan az mindkettőn, diffiken lágyítva picit mindkettőn, váltó áttétel rövidítve, rugó-gátló alapbeállítással.A C3 hangja finomabb, nem olyan éles-nyers mint a Fabia, motor picit gyengébb érzetre, cserébe tényleg jól irányítható.
Szektoronkénti bontásban, látszik, hogy volt ahol gyorsabb voltam mint a Fabia-val, de nagyjából ugyan az volt a tempó a rajt utáni szektor kivételével, itt volt a legnagyobb a különbség :
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fujifilm X
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mikrotik routerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest