Új hozzászólás Aktív témák
-
notoriusbg
csendes tag
Sziasztok! Van ötletetek, mitől lehet, hogy az utóbbi időben a hangerőnek csak a kb 50-60%-át adja a kártya? Egyszer-kétszer van, hogy a régi, de többnyire ilyen. Illetve, mintha nemcsak halkabb, de gyengébb is lenne a hang, hiába tekerem fel, nem olyan, mint kéne. El tud benne valami romlani amiatt, hogy már nem mai darab? Nekem 5 éve van meg, használtan vettem, csak zenehallgatásra használom, nagyon szeretem és most nem tudom, mitévő legyek... Köszönöm a segítséget!
-
hur
csendes tag
válasz Methos81 #469 üzenetére
Szia!
Direct monitor funkció ki van kapcsolva? Ezzel a kártyával 192 khz-nél már nem lehet direct monitorozni, lehet azzal akad össze.
Emu control panelből állítod, vagy a Windows audió beállítások közt? Próbáld meg mindkettőből. Ha utóbbiból állítod, célszerű a felvétel és a lejátszás fül alatt is 192khz-re állítani, és a beállítást célszerű a felvétellel kezdeni.
Kártyának néha nem árt egy restart (hangerőgomb kattanásig letekerése, 5 másodperc várás, majd feltekerése), durvább esetben a windowst is újra kell indítani.
Próbáld ki ASIO alól! Nekem az mindig elsőre belőtte a kért mintavételi frekit.
USB portra is érzékeny, kizárólag 2.0-n érzi jól magát. 1.1-en limitált a mintavételi freki a kisebb átviteli sebesség miatt, 3.0-n pedig egyszerűen lefagy amint valami hang elindul. -
Methos81
tag
Sziasztok,
Szeretnék Win7 64bit alatt kihozni 96Khz helyett 192Khz-t kihozni a kártyából, de nem megy.
96Khz-ig elvagyok, de felette, nem hajlandó együtt működni.
Van valami ötlet valakinek?
-
Killer man
tag
Hali! Kaptam ma egy ilyen cuccot, de sajna lefagy tőle a rendszer. Win7/64bit. A gyártó honlapján csak béta driver van. Ez felmegy és minden okénak tűnik, de ha bármit le akarok játszani rögtön lefagy minden. A cd-n levő driver is feltelepül de az nem látja az eszközt. Létezik valami megoldás a problémára?
-
hur
csendes tag
Habár linux alatt működik, android sajnos nem támogatja, mert nem ,,class-compliant device" a 0202. Létezik ugyan egy USB Audio Player PRO nevű program, aminek az a lényege, hogy kikerüli az android audio limitációit, de a kompatibilitás-táblázatban az áll, hogy még nem támogatott, talán a jövőben
[ Szerkesztve ]
-
B-enji
tag
Sziasztok!
Androidos telóval is rá tudok csatlakozni usb-n keresztül az EMU 0202-ra? Mármint működik úgy is a zenelejátszás? -
RM1
aktív tag
Nem tudom aktuális-e még a kérdésed. A felvétel hangerejét érdemes feltekerni a hangkártyán. A zajt okozhatja a rossz minőségű mikrofon, hacsak nem rossz a bemenet. Én azért elsősorban a mikrofont okolnám. Nálam Sennheiser van, és azzal nincs különösebb problémám, bár ez sem professzionális cucc, de bőven tízszerese volt a tiednek. Arra figyelj, hogy kondis mikrofonhoz nem jó ez a kártya. Igaz azok rendszerint még egy kategóriával drágábbak.
-
vitemerius
tag
Üdv!
Win8 alatt beta driverrel tapasztalt valaki olyasmit ezzel a kártyával, hogy egyszercsak fogja magát és elnémul? Zenehallgatás (youtube és asztali lejátszó esetében egyaránt), tévénézés (DVBViewer) közben teljesen random történik. Néha félóránkánt, néha 2-3 naponta. Egyik program sem panaszkodik, hogy nincs hangkártya, de csak az emu ki- és bekapcsolása segít.
-
lemon-t
csendes tag
Sziasztok! használtan vettem,egy E MU0204-es kártyát.Fl studio-val használom.terveim közt szerepel egy normális mikrofon vásárláda,de addig is gondoltam kipróbálom,hogy vesz fel vokált.Egy (nem ér kiröhögni) könig tipusú 1500ft-os mikit kötöttem a hangkártyára,és iszonyatos zaj volt a válasz...valamint nagyon halk felvétel,szinte alig hallható.Kezdő lévén arra lennék kíváncsi,hogy ez normális jelenség e ezzel a mikivel,vagy vettem egy rossz hangkarit? örülnék ha válaszolnátok,mert nagy a para! :
lemon
-
senki11
aktív tag
Üdv!
Zenehallgatásra keresek valamilyen külső kártyát, főleg flac formátumhoz. Nem akarok felvenni semmit (miki, gitár stb.), csak élvezni a zenét, szóval nem szükséges semmilyen extra funkció. A kártyának egy AKG K 240 mkII-t kell pörgetnie.
Ami talán még nem mellékes, hogy Ubuntut használok.
Ajánlaná valaki a fent leírtak alapján ezt a kártyát? Ha van a kritériumoknak megfelelő más vas, ami esetleg még olcsóbb is akkor jöhetnek a tippek.
Köszi előre is... -
Fluke
tag
válasz benedekco #456 üzenetére
Csak sajna nem lehet jelenleg sehol se kapni hazánkba. Pedig még tavaly pl a dj store oldalán voltak audiotrak-ok. Most meg semmi. Amugy kizárolag a hd2 érdemes megvenni vagy a 7.1 hifi is jó? Mert azt még lehet venni itthon. Amugy nekem asus xonar dg van, ahoz képest minőségbe nagy változás lenne ha audiotrak-ra cserélném? A dgvel nem vagyok elégedett annyira. Bár igazábol lehet a fejhallgatot is jobbra kéne cserélnem mert csak egy sennheiser hd202.De szoval nem tiszta a hang kép mindig és ez zavar néha meg nem elég erőteljesen hangos nekem. De hát ez lehet attol is mert ez csak egy belepo szintu fejhallgató.
-
addikt
Ezt felvételre tudnám ajánlani. Hallgatásra lehet csak egy DAC kéne neked, feltéve, hogy ha van az alaplapi hangkártyádnak digit kimenete.
Nekem zenére egy Audiotrak pci-os hangkarim van. Nagyon jó kis motyó. Csak ajánlani tudom. Amúgy szerintem itt kérdezősködj, többet tudnak majd segíteni Neked.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Fluke
tag
Ilyen 0202-tőt lehet még venni valahol ujonnan?
-
hacker92100
csendes tag
Hali!
Nekemis emu 202es hangkarim van és win 7 oprendszer a gépemen.
egy olyan probléma lépett fel, amit hozzáteszem még soha nem csinált pedig már 4-5 gépen is volt használva. Szóval bekötöm, játéknál teljesen jol adja a hangot, viszont ha zenét vagy filmet inditok el, bármivel ( pl -youtube, media player, vlc), akkor recseg a hang. Mitől van ez? De mondom játék közben sose recseg. A válaszokat előre is köszönöm! -
addikt
válasz tfhdevil #446 üzenetére
Annak idején még sima SBLive! -al is ment a traktor 2 külön kimenetként. Asszem még a kx driver se kellett neki. Azt is el tudom képzelni, hogy alap Live, Audigy-k pax, vagy kx driverrel tudják ezt még ma is. De erre nem vennék mérget.
Vagy valami komolyabb Auditrak, esetleg Asus hangkarival is nekifuthatnál. Az is lehet, hogy sima alaplapival is megy ha ASIO4ALL-al hajtod... nem tudom. De egy próbát ez is megérhet.
Ez az emu teljesen másra lett kitalálva. Ezért is inkább kérdezz a következő témákban:"két hangkáryát, de hogyan" vagy itt: "Milyen hangkártyát vegyek?"[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
tfhdevil
csendes tag
Sziasztok!
Remélem vannak itt nálam jobban hozzáértő emberek
A kérdésem az lenne, hogy ha neki szeretnék állni zeneszerkesztésnek és ezzel együtt esetleg mixelésnek abletonban, akkor milyen hangkártya lenne a legideálisabb. Külső vagy belső?
A leginkább azzal vagyok gondban, hogy a mixeléshez 2 sztereó (pl.: traktor audio 2) kimenet lenne az ajánlott (master+monitor). A nem kimondottan djzésre ajánlott kártyáknál viszont analóg szimmetrikus kimeneteket találok csak. Ezek alkalmasak lehetnek arra, hogy 2 különálló sztereó kimenetet hozzak létre vagy ez nem megoldható? Lehet, hogy nagyon triviális a kérdés, de már rengeteget olvastam a témáról, ilyen felvetésre még nem találtam magyarázatot.
A segítséget előre is köszönöm! -
VS461
tag
Sziasztok!
Új jelenséget találtam a 0204-gyel: ha be van kapcsolva, minden videólejátszás, akár youtube-os, akár avi, mkv stb. az MPC-HC-vel, lelassul és szaggat, hang meg nincs. Speedfan szerint a CPU, GPU hőmérsékletek rendben vannak, ventillátor a hűtőn nem gyorsul, a rendszer terhelése normális a Task Manager szerint. Ilyenkor rendszerhangok, foobar lejátszás sincs.
Amint kikapcsolom a 0204-et, minden pikkpakk megjavul.
Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота
-
addikt
1. win7 asio - reason, cubase és vst pluginok, guitar rig, audacity, egyéb gitár effekt progik
Tökéletesen üzemelt eddig minden hiba nélkül. Természetesen ehhez kell a driver. Meg szerencse, hogy épp ne szarozzon a driver. De mikor megy akkor tökéletes minden. Mit értesz "felvétel sok sáv" alatt? Mivel egyszerre csak két sávot tud felvenni, két mono bemenete van a cuccnak. Amúgy egyszerre megoldható a két sávon való bevitel nálam ment, hogy egyiken mikrofon másikon gitár volt. ASIO-val semmi baja, 5ms-et tudja rendesen röcc mentesen.
2. mac és társai
Ebben nem tudok segíteni.
3.füles erősítő
Nekem bőven elég egy Omnitronic SHP-3000-hez, ez lehet kiindulópont, többet erről se tudok mondani, mivel ez az egy fülesem van.
4.driverek
A szokásos fapad, és imádkozás telepítés után. Ha rögtön a legfrissebb bétát telepíted és nyomatsz neki egy eszetlen restartot, akkor valószínűleg menni fog. Meg nem kellcsodálkozni azon sem, hogy kikapcsolt hangkarival kell boot-olni, aztán mikor már megnyugodott a win boot után, akkor bekapcsolni a műszert aztán pár mp ketyerészés után indul a szajré. De ez nem gáz. Szerintem.... aztán ízlések és pofonok.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Tas
tag
Sziasztok!
Nezegetem a 0202ot es a nagyobb testveret a 0204et, de eleg felemasan irtok a forumban.
Win alatt ASIOval csapatnam hangszerkeszto programmal, es maces Ptoolsal Snow leo alatt.- mik a tapasztalatok komolyabb programokkal? (zenelejatszas, felvetel sok sav es tsai)
- a fules erositoje mennyire tudja megdolgozni a 600ohm AKG? (pompog vagy szol rendesen)
- driverek jobbak lettek, vagy a cegtol megszokottak?
-
VS461
tag
Sziasztok!
A 0204-esem érdekesen reagált ma az ASIO4All-ra. Foobarban próbáltam a saját driverével, de sokszor megszakad a hang zenelejátszás közben, valamikor csak röccen egyet, valamikor meg megáll a zene. ASIO4All-t próbáltam már, nem is volt baja, de most teljesen kiakadt tőle a foobar, majd a Win7-et is kékhalálozásra tudta kényszeríteni. Újraindulás után a foobar sem működött, már a sima analóg E-MU hangkimenetet kiválasztva sem. Újraindítottam, és minden a legnagyobb rendben. Szeretem az ilyen hibákat... Tudom, hogy zenehallgatásra nem igazán van szükségem az ASIO-ra, de gondoltam, kipróbálom - hagyom is a fenébe.
Egyébként nemrég raktam össze a mostani kisgépem, amihez megint elő kellett bányászni a 0204 telepítőjét, mert PnP nem működik, a neten driver nincs fenn, csak valami harmadkéz oldalon találtam meg a béta drivert, amit időközben megtaláltam a CD-n is. A Creative mérnökeinek ezúton is szeretném megköszönni a másfél éves béta drivert, amit csak másodjára ismert fel a Win, és sok sikert kívánok további áldozatos munkájukhoz
Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота
-
Homér
csendes tag
Egy hülye kérdés, ezért nem is komolyan, hanem csak elméleti szinten teszem fel.
Szerintetek mi történik, ha rákötöm az AKG K-501-es fejhallgatómat a Cambridge Audio A500 erősítőmre? Előbbi 120 Ohm-os, utóbbi 4-8 Ohm közt működik. Tudtok-e valamilyen megoldást olcsón, hogy ne menjen tőle tönkre a fejhallgató? Azt olvastam, hogy a K-501 bemenetére maximum 200 mW jöhet, és lehet rosszul számoltam, de az erősítő (ha egyáltalán működni fog vele) akkor 4000mW-ot fog rá küldeni teljes hangerőnél. Szóval legfeljebb 1/20-ad hangerőre tekerhetem az erősítőt, különben tönkremegy a fejhallgató.
Amit most leírtam egy nagy baromság vagy van valami értelme?
maci
-
Terrayon
tag
Sziasztok!
Lehet hogy már le lett írva csak én nem láttam, de valaki meg tudná mondani mekkora erősítése van az E-MU 0202-nek? 4x, 5x? Én nem találtam meg a gyártó oldalán.
köszi
-
addikt
Sokan azt mondják, hogy az RMAA szart sem ér. Nem érdemes adni a véleményére.
Pontosan hogyan kötötted össze a be/ki meneteket? Vagy stereo keverőt vettél fel? Nem is emléxem, hogy lenne stereo keverő hangfelvételi lehetőségMellesleg szerintem kristály tiszta az enyém hangja és nem az a lényeg, hogy mit mérsz, hanem hogy mit hallasz! Ha szerinted is szépen szól akkor szarj az RMAA-ra.
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Vettem egy 0202-t de sajnos elég ramaty eredményeket mérek vele RMAA-ban. 67dB jel/zaj, 0.3% torzítás, stb. Pedig jól beállítottam a jelszintet a level adjusting képernyőn, -2dB-re.
Mi lehet hiba? Win7 beleszólhat? -
RobertoCarl
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám a hangkártyával,ami igazából nem is annyira konkrét,tehát nincs semmi error,meg hasonlók,egyszerűen csak az a baj h két év tökéletes működés után,egyszerűen lelassult az egész ,tehát,ha pl Nuendoban régen beraktam két db Guitar Riget simán elfutott ,probléma nélkül,most pedig egyszerűen eleszi az egész CPU-t,és meghal az egész gép. A helyzet hasonló bármilyen programmal (VST-re gondolok),és őszintén szólva ötletem sincs ,hogy mi lehet a baja,újra raktam a gépet,mindent megpróbáltam,de mindig ugyanaz a helyzet. Lehetséges hogy tényleg a kártyával van valami? (esetleg az ASIO-val?). Előre is köszönöm a válaszokat,segítséget.
-
addikt
válasz captainnigga #433 üzenetére
Ne haragudj, de sajna nekem ez most picit kínai.
Illetve nem is vagyok épp emu közelben (nem is várható egy jó ideig, hogy lennék). Így nem tudok igazán segíteni. Talán más totyikokban még próbálkozhatsz. Zenei témák alatt meg egyéb hangkaris-okban.Bocsi!
-
jobesz
tag
tudjátok ebben az a szívás 2007 ben volt e mu 0404 pci kártyám vista alatt pontosan ez ment, béta dtriverek , eltűnő panelek, kínlódás, és kb 1 évre oprendszer megjelenésére megjelent a hivatalos , egész stabil vista driver , aztán eladtam a kártyát, mert usb re költöztek a jobb kártyák gondoltam az e mu is ezt a fejlődési irányt követi, tévedtem, máig nincs hivatalos win 7 driver.
egy lexicon alfa lambda ilyen baromságot nem csinál.
a héten még 1 x beszívtam ezt a driver témát ugyanis a behringer bca 2000 usb audio interface hez is megszűnt a támogatás, és hhoz sem készül driver
ha így fojtatódik a driver lesz a szűk keresztmetszet a fejlesztéseknél..
Sony mdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
addikt
válasz captainnigga #430 üzenetére
Páran már leírták előbb, érdemes visszaolvasni, vagy keresővel választ keresni.
Pontosan hogyan próbálkozol? A bemenet erősítő szabályzót ne tekerd maxra, mert torzíthat. Milyen progival szeretnél rögzíteni stbstbstb.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
captainnigga
csendes tag
sziasztok megint én vagyok sry
valami hozzáértő tanácsára lenne szükségem.
hangszersávokat akarok rögzíteni a hangkártyámmal.
mi ennek a módja? beledugom a mikrofonom hátulra ok. mikrofon hangszóró elé betéve ok.
de valami nagyon nemszép hangot kapok...
ötlet? segítsetek léci... -
addikt
válasz captainnigga #427 üzenetére
E-mu kezdőoldalán van hogy driver download.
Ott meg a download alatt közvetlen sorban jönnek a driverek. Nálam az első a 0202drivere.
A régit is tuti le lehet húzni az oldalról.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
captainnigga
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, lehet már szerepelt, de 420 oldal elég sok végigolvasni...
Az a helyzet, hogy vettem egy ilyen hangkártyát, de a telepítő lemez elkallódott. Valakinek valami ötlet, hogy honnan lehetne letölteni? Régóta keresem, de az emu honlapon csak readme-ket és manuálokat dob ki...
Windows 7-en használtam amúgy a cd-n lévő driverrel és tökéletesen működött. Bármilyen tipp vagy link vagy bármi jó lenne csak tudjam használni. Köszi. -
Ati3120
tag
-
addikt
Csak mondom, hogy ez egy felhasználó véleménye. Lehet más másképp állt volna a dologhoz. Ez csak egy tapasztalat
Szerintem egy külső DAC ami az alaplapi hangkariról(optikai, vagy spdif!!!) kapja a hangot sokkal jobb megoldás zenére, meg ilyen dolgokhoz, mint ez a cucc. A driverekről ne is beszéljünk.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
addikt
Fülessel szépen szól. Max és háromnegyed hangerőnél már hallhatóan torzul (botfüllel is zavaró). Van akinek kevés ez a kakaó, de szerintem olyasmi fülessel mint ami Neked van bőven elég hangerőt tud produkálni otthoni körülmények között.
Laptop: többen is tapasztaltuk, hogy ha a lapi földelt konnektorból veszi az áramot, akkor használhatatlan búgással szól. Ha viszont akksiról, vagy földelés nélküli dugaljba tolod, akkor tökéletesen üzemel. Neked kell tudnod, milyen körülmények között fogod használni, csak mondom, hogy meglepetések ne érjenek.
Erősítő amivel megjárhatja az ember. Nekem egy 2*100W-os Castone-ról üzemelt egy darabig. A végfokon keresztül rettentő magas zajjal, sistergéssel. A Sony hi-fi-vel ilyet nem tapasztalok, csak akkor ha csutkára tekerem a hangot. De az már természetes, de még úgy se olyan elviselhetetlen. Nomeg a Sony-nak is benne van a zaj-a. Illetve hasonló sercegés zúgás tapasztalható, ha bármilyen gitár kombóra kötöm a motyót. Az okot nem tudom, de elviselhetetlenül idegesítő. Mintha a zúgást maxon kierősítené az erősítő, de a hasznos hangot csak a megfelelő hangerőn ahova beállítja az ember a potmétert. Illetve ez a zúgás sercegés egy az egyben a pc zaja. Azaz ha kerreg a wincsi vagy a vga melózik ezerrel akkor még jobban felerősödnek a zajok.
Érdekes módon, a Audiotrak Prodigy HD2-vel néma csend van max hangerőn is. A merevlemez vagy a videokártya zaját egyáltalán nem hallani. Illetve a végfok és a gitár kombó is némán teszi a dolgát. Az istenért nem értem mi lehet. Amúgy az alaplapi is ugyanúgy zajos, mint a 0202, de mondom, fülessel néma az E-MU (az alaplapi fülessel is dzsunkás).
A felvételek kristály tiszták. Azaz valami mással lehet a bibi. Földhurok elvileg nem lehetne mert a doboz alján van a kapcsoló és jól van állítva. Mondom a fülesbe is kristály tisztán megy a jel, illetve ha jack-jack kábellel kötöm össze egy másik hangkártyára akkor is tiszta a felvétel.Szerk: azt hiszem ha a kombót és a végfokot is földeletlen dugóba kötném akkor megszűnne a gond, de nem emléxem, hogy próbáltam-e, csak most villant be a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
Szaisztok!
Valakinek van E-Mu 0202 összevetési alapja ezzel:
Alesis IO2 ExpressLejátszási hangminőségben lehet küztük érezhető eltérés?
Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
addikt
Ez nem DAC, hanem hangkártya.
Az sem elhanyagolható kérdés, hogy mire menne ki a jel(füles, végfok, hifierősítő)? Illetve miről, mármint laptop, vagy állóházas masina.
Az Én cuccomon elég szarul szól. Nekem jobban bejön egy fasza hangkari mint pl ez itt:
Prodigy HD2 sajna már elkeltek a kicsikék. Talán Tomato-nál találsz valamit, bár azok inkább 5.1esek, azokat nem ismerem.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Ati3120
tag
Hali!
Szeretnék egy jó DAC-ot és ajánlották E-mu 0202-őt ,mivel én elsősorban zene hallgatáshoz használnám ez meg egy ilyen stúdió szintű cucc azért nem vagyok benne biztos hogy tetszene nekem ,valahol már olvastam hogy a stúdió kártyák agresszívan szólnak és nagyon részletesen ,nekem inkább a nagy térre és zenei hangzásra lenne szükségem . Menyire igaz ez az állítás erre a DAC-ra ? -
R.P
csendes tag
Sziasztok!Nekem a következő lenne a problémám:
Adott egy Emu 0202 usb hangkártya,mellette van egy T-bone sc400-as kondis mikrofon,illetve egy Superlux D112-es szájharmónika mikrofon.
A T-bone-hoz egy behringer ps400-as fantomtápot használok,a másikhoz meg nem kell semmi.A problémám,hogy iszonyatosan zajos a felvétel.Ha a mikrofon preampját(a hangkártyán) leviszem 0-ára,akkor is marad a zaj.Először a fantomtápra gyanakodtam,majd esetleg a kábel hosszára,de a szájharmónika mikinél is ezt tapasztaltam,úgyhogy létezik,hogy ennyire zajosan vesz fel az Emu?Több programot is teszteltem,de mindegyiknél ugyan ez a jelenség."Forward ever,Backward never!" ➡ youtube.com/gameroid
-
addikt
-
Clapaucius
tag
Hello!
Van egy ilyen 0202 hangkártyám és egy the t.bone sc450 típusú kondenzátor mikrofonom.
Vettem hozzá egy [Sin7Phantom 1] tápot, mert ugyebár nem lehetett megszólaltatni a 48 V hiánya miatt.
A mirofont, hangkártyát és a fantom tápot egy ilyen kábellel össze lehet kötni ugye?Ha a mikrofont összekötöm a fantom táppal (arra van kábel) és a fantom táp kimenetét rákötöm egy ilyen bespeco kábellel a 0202 hangkártyára, végre meg fog szólalni?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
....
-
p_adam
addikt
Hangminőség szempontjából nem biztos hogy jobb ha arról üzemelteted (kivéve ha valami audiofil célokra kifejlesztett hub de azok ára horribilis), akksis táplálás a legjobb mert ekkor teljesen izolálod a hálózattól.
Vagy alkalmazhatsz egy USB izolálót ami drasztikusan redukálja a zajt amit a tápból fel tud venni: USB2ISO - Isolated USB 2.0 with build in powertransfer
Egyébként ahogy nézem, ebben a 0204-ben már komolyabb DAC chip van (AK4396 a korábbi CS4392 helyett), ugyanaz mint a 0404-ben úgyhogy lehet hogy nagyon közel van a kettő hangban.
A fejhallgató kimenete ezeknek sajna nem a legjobb bár használható, egy jó dedikált erősítő sokat javít a hangon. Jó lenne egyszer összevetni a saját DAC-ommal is egy ilyet. -
titán
válasz kolokol1 #409 üzenetére
Egy felvételt nem úgy kell csinálni, hogy addig húzod fel az előerősítővel a forrást, amíg az a clipping szélére nem ér. A helyes metódus az, hogy 24-bitre állítod a felvételt. Ez bőven elég dinamikatartományt ad ahhoz, hogy akár -20-30dB-es jelszint is bőven elég legyen a végső keveréshez. A végén úgyis konvertálod az egész anyagot 16-bitre, aminek amúgy is kisebb a dinamikatartománya, mint az eredeti -30dB-es 24-bites anyagnak.
(#411) kolokol1 Minden előerősítő torzít nagy erősítés esetén. A nagy erősítési lehetőséget inkább vésztartaléknak tekintsd. Nem is értem, hogy gondolod, hogy torzítás nélkül bármi képes lenne 60dB-t erősíteni.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
kolokol1
csendes tag
A bénázás engem is jobban aggasztott, csak meg kell bizonyosodni róla, h hardveres a probléma. Szal egyelőre maradnak a fórumok, aztán amint lesz még lehetőségem kipróbálom még más gépeken is, mondom eddig csak 2-n sikerült.
És köszönöm szépen az eddigi válaszaid is!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz kolokol1 #409 üzenetére
A tekerőke maximuma arra van, ha valami más mikrofont(/hangszert) dugsz rá aminek alacsonyabb a jele, jobban lehet erősíteni. Nekem egy Shure Beta58 mikrofon volt rajta és maxon se torzított ha távoli halk hangokat fogtam(madár beszélgetést vettem az éjjel közepén), csak felerősítette a finom jeleket, de mikor beszéltem közelről akkor már az is picit torzult, ez így van rendjén. A Squire BulletStrat elektromos gityóm is olyan 20-25 körül jó, onnen felfele torzít. De ez az érték tökéletes. Megfelelően hangos. Sajna nem vagyok otthon hangtechnikában, vagyis masterelésben meg ilyenek, de szerintem ez így tökéletes. Ha felveszek hangot és azt effektelem progival akkor a végeredményt egy zenei alapra rádolgozva jól szól. Se nem halk, se nem hangos(ha hangos is akkor a zenei alap volt alacsony jelű). Nem ismerem a fruity loops-t, de lehet érdemesebb lenne kifejezetten gitárra kitalált progit használnod, van sok(Guitar fxbox, Guitar rig...). Vannak VST-k is. Vagy egy komoly progival felvenni a hangot, mint pl Audacity.
Ez a másik dolog ez a direct monitoros bénázás, meg nem valami megnyugtató. Nincs rá ötletem, nekem hardver gyanús.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
kolokol1
csendes tag
Egy win újratelepítéssel működésre bírtam, de úgy, hogy minden indításnál úgy kell bekapcsolnom a kártyát, hogy nyomva tartom a driect monitor gombot(ami a firmware visszaállítás elvileg) és utána tudom használni. Ez elég zavaró vajon hardver probléma lenne?(eddig egy ősrégi konfigon próbáltam xp-vel a saját rendszeremen kívül és ott nem sikerült még használni a kártyát) A másik, hogy próbálgatom fruity loops-ba hi-z bementre dugtam egy basszus gitárt, és kb 25 db-n megy mert afelett egyre csak torzít(60 db-n egyenesen szörnyű). Ez gond lehet, vagy nyugodjak meg, hogy ennyit bír a kari? Egyelőre ezek a tapasztalataim, ha valakinek van valami tanácsa azt szivesen meghallgatnám.
-
kolokol1
csendes tag
Most az van, h próbálom a régi drivert, de a firmware update egyszerűen lefagy, nem válaszol, le sem lehet állítani a folyamatot csak resetelni. Pedig egyszer már sikerült, de akkor ugye utána simán nem ismerte fel az eszközt. Kipróbálni nem tudom kinél tudnám, főleg másik kábellel. Lehet felrakok majd egy xp-t. De am para ha hardveres a nyavaja, mert azt sem tudom miből állapítsam meg biztosra... :/
-
kolokol1
csendes tag
Nekem a régivel se akar menni... Sőt van, hogy el sem tudom indítani a telepítőt, mert ezzel a "setup is unable to detect supported product on you sístem..." hibával lelövi magát... :/
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz kolokol1 #403 üzenetére
Gondolom ezzel próbáltad, ez a legfrissebb beta driver.
Nálam a régivel megy csak, ezzel: EMUU_PCAppDrvFw_L6_1_30_07.exe a frissel ugyanaz a jelenség, mint nálad. Viszont mióta próbálgattam az újat azóta a régi drvierrel nincs control panel. A tálcán megjelenik, de az ablakot nem látni.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
kolokol1
csendes tag
Üdv! Segítségre lenne szükségem, ugyanis sehogy se tudom működésre bírni a 0202-esemet win7-en. Gyári lemezzel is próbáltam telepíteni, vista-sal, de még a w7 betassal is, de egyszerűen a win számára ismeretlen eszköz és az audio control panel sem látja.
-
VS461
tag
Mert nem férek el a fa alatt...
Az átlag 8-11 órás UL80Vt-üzemidőt (Quiet Office-mód) nem gyengén csökkenti a 0204, most 5:56-t ír ki 98%-nál. Próbáltam átdugni külső tápos USB-elosztóba, de így is 6:52 . Lehúztam az E-mu-t a notiról: 8 óra 17 perc... Jó, amúgy sem egy ultrahordozható a doboz mérete alapján, mindenesetre laptoppal, 230V-től távol...
Egyébként érdemes külső tápos USB-ről működtetni?
-
VS461
tag
Sziasztok!
Érdekes dolgot tapasztaltam a 0204-gyel. Altatás után ébresztettem a lapost, hogy hallgatok egy kis zenét. A foobar-ral indítottam volna a dolgot, erre a Win kritikus hibával elszállt. Restart után most újra altatás után, de teljesen normálisan megy a dolog.
Lehet, semmi baj, csak a torkát köszörülte a rendszer, de nekem úgy tűnik, hogy a 0204 a ludas.
Eseménynapló:
The process Explorer.EXE has initiated the restart of computer (...) on behalf of user (...) for the following reason: Other (Unplanned)
Reason Code: 0x0
The process wininit.exe has initiated the restart of computer (...) on behalf of user NT AUTHORITY\SYSTEM for the following reason: No title for this reason could be found
Reason Code: 0x50006Megnéztem, béta drivert adtak a CD-n :
Na, megnézem, van-e új driver, hát csak júzer manuált lehet tölteni tőlük. A vezérlőpultjának a "Check updates" menüje is csak a letöltési főoldalt hozza elő. Hmmm... visszaolvastam a hozzászólásokban, és találtam driveres problémát Windows 7 alá. Mikor is adták ki azt a nyomorult oprendszert nyilvános bétaként?
Szóval, elbizonytalanodtam. A hang gyönyörű, de egy messzi keleti országba megyek pár hónapra, ahol zéró pont zéró bármiféle support előfordulása, és pont a driveres összeszakadások hiányoznak...OMG! Majdelfele...
Boldog karácsonyt mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Epson nyomtatók
- Sorozatok
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook