-
GAMEPOD.hu
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
Imogen Combe #10377 üzenetére
"erőszakosan próbálják meggyőzni
a friss médialejátszó tulajokat, hogy cseréljék le a gyári szoftvereket,
mert a tudjukmik sokkal jobbak, természetesen a saját kockázatukra."Ebben szerintem nincs kockázat. Nem a gyári rendszer van letörölve/szétbarmolva/felülírva, hanem pl én is egy microSD kártyán használom a CE-t. Magára a lejátszóra biztosan nem telepíteném, így meg egy teljesen külső forrásból fut, nem barmol szét semmit.
Én is amúgy kicsit nyögvenyelősen álltam neki ennek az egész témának. Nekem a ProVision saját rendszere és lejátszója is tetszik, de nem mentem a falnak a CE Kodi felületétől, lévén mielőtt médialejátszóm lett volna, előtte Kodi-t használtam a TV-n is.
Eleinte kissé elveszett voltam a CE telepítés és beállítás kapcsán, de olvasgattam és segítettek többen innen a fórumról is a kérdéseimben, így már minden, amire nekem szükség van tiszta és érthető.
Persze az olyan részeknél én is húzom a szemöldököm, mikor a "hardcore" leírásokat olvasom, ahol kb úgy adják elő, hogy a világ legtermészetesebb dolga, ha belemászva a rendszerbe távirányító kódokat írkálj le papírra, meg programozd utána fel, szerkeszd meg a txt-t, forrassz IR vevőt a boxra és társai. Megértem, ha valaki akar ezzel mókolni, de nekem ez már túlzás, hogy valamibe ennyire bele kell másznod, ha azt akarod, hogy 100%-os funkcionalitással működjön. Persze, lehet ezt csinálni, jó is aki hobbiként tekint rá, de ne úgy legyen tálalva, hogy ez semmiség és teljesen természetes. Mintha vennél egy autót és csak akkor tudnád használni, ha előtte otthon beállítod a gyújtásvezérlést, meg a szelepbenyitásokat és ez egy természetes és elvárható dolog lenne, ha 100%-os működést akarsz.Olvastam én is a Swenk fórumtárs által megosztott Dune választ, meg több másikat is, amelyek az ellenkezőjét állították. Köztük egy másik topikban egy kalibrálással foglalkozó fórumtag véleményét is, amely egyezett azokéval, akik azt mondták, hogy a Dune válasza ferdítés.
Végül úgy döntöttem, hogyha úgyis azért vettem az adott TV-t, hogy leginkább DV tartalmak menjenek rajta, ha van az adott filmből rá lehetőség, akkor egye fene, akkor vagyok nyugodt, ha tudja a FEL réteget is és menjen rá a CE, legyen kompromisszummentes a dolog. Ha a Dune-nek van igaza, ha nem. Maxoljuk ki és kész.
De az is tény, hogy pl itt a hozzászólások között megosztott linken található FEL és anélküli összehasonlításban majdhogynem 0 közeli különbséget látok. Ezen a képen húzgáltam a csúszkát, hogy mi a különbség: [link]
Egy pici különbség látható, de azért tegye a szívét a kezére bárki és mondja azt, hogy húúú mennyire más a két kép a fenti linken, ha húzgálod a csúszkát. Számomra a keresd a különbséget kategória. Élek a gyanúval, hogyha lejátszanád a jelenetet egymás után és nem side-by-side egy adott TV-n, akkor 1000-ből 999 ember nem mondaná meg, hogy különbség volt a képminőségben.
Ettől függetlenül úgy vagyok vele, hogy ha látszik, ha nem, vagy csak minimálisan, akkor is tudja inkább a FEL-t, ha már DV tartalmat nézek és az eszköz hardvere képes rá.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- MINŐSÉGI RETRO !Lejátszók! /Philips/Pioneer/Akai/Panasonic/
- SAMSUNG (QE65S85DAT) 165CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- Samsung Harman Kardon HW-Q90R 7.1.4 csatornás Soundbar Valós Dolby Atmos hangprojektor
- Yamaha RX-V473 hálózat, airplay, 4k HDMI házimozi erősítő
- Apple AirPods Max (2024 - USB-C) - Új, csomagolásbontott, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest