Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ellia
addikt
válasz Teréz Atya #50613 üzenetére
Félig meddig beletaláltál mire kéne és pont emiatt szeretnék építeni. Eleinte egy "egyszerűbbet" - ezért gondoltam a valamilyen f450 alapú drónra aztán, ha bejött akkor jöhet egy nagyobb gép bővített funkciókkal...stb.
Most biztos, hogy egy ideig keresgélek leírásokat olvasgatok aztán mikor érzem az erőt belevágok
-
Ellia
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valamilyen hasonló PNP gépet mint a DJI f450/550? A 450 nagyon tetszene de ugye hozzánk nem szállítanak (vagy tudtok rá megoldást?). Mindenképpen Én szeretném összerakosgatni
-
Ellia
addikt
válasz maj-viktor #330 üzenetére
Ez így van. Ezzel nem is vitatkozok. Csak ezt a húzzunk hasznot más tudatlanságából dolgot ki nem állhatom...
-
Ellia
addikt
Kíváncsiságból körbenéztem a jófogáson drónok tekintetében, hát nem csalódtam...
Jófogás-Syma 5XC - 69000 Ft(!)
Ugyanez amazonon free shiopingel - 62$ = ~17500 Ft.Igen tudom, hogy irányárt ír, de akkor is Én szégyellem magam :/
[ Szerkesztve ]
-
Ellia
addikt
-
Ellia
addikt
válasz toomy019 #166 üzenetére
Szerintem Syma X5C jó vétel kezdésnek. Persze nem itthonról hanem külföldről rendleve. Aránylag jól el van látva alkatrészekkel is, ha valami tönkremenne és cserélni kellene. Mindenesetre itt egy videó róla: Katt.
Amúgy szerintem itt a csoportban van ilyen drón tulaj, ők biztos többet tudnak segíteni Meg érdemes visszaolvasni picit
-
Ellia
addikt
válasz vorazlicki #155 üzenetére
Sajnos a két említett gép kategóriájában nem fogsz igazán jó minőségű felvételeket készíteni, de kezdőgépeknek ár-érték (főleg, ha kifogsz egy jó akciót) és alkatrész utánpótlás szempontjából jók. Kezdésnek tökéletes, inkább ez törjön mint a csillió-trillió ft-os csoda
-
Ellia
addikt
válasz huliganboy #139 üzenetére
Én mindenképp az építés mellett lennék, sok mindent megtanulsz vele és könnyebb átépíteni is. Az már nem biztos, hogy olcsóbb is lesz, de az élmény meg a tudat, hogy Én csináltam talán kárpótol. Én valahogy így tervezem a közeljövőben.
GoPro számos drónon van, főleg azon amit leginkább videózásra használnak (legyen az extrémsport vagy akármi), magához a légi-fényképezéshez szerintem jobban passzol egy könnyű kompakt kamera ami már megfelelő felbontású és minőségű képeket tud készíteni (persze ez is sok mindentől függ ugye - nem biztos, hogy a soksok csillió trillió MP-el elegendő). Ennek lényege a képpárok összeillesztésében van a későbbiekben.
De, ha nem szeretnél építeni számos gyártó van jobbnál jobb masinákkal és a közeljövőben ez csak bővülni fog.
-
Ellia
addikt
-
Ellia
addikt
Én ezt értem, csak sokaknak ugye megtetszik ez a drónosdi és hirtelen "wannabi" drónpilóta szeretne lenni, de azért nem ennyiből áll ez az egész. Hobbiból lehet reptetni meg fényképezni, meg, ha akar generálhat pár pontmodellt, ddm-et...stb valamelyik ingyenes szoftverrel de a komolyabb munka már szakértelmet igényel.
Megkérdezhetem (akár privátban), hogy melyik cégnél dolgozol?
[ Szerkesztve ]
-
Ellia
addikt
válasz szasza0802 #130 üzenetére
Hobbiszinten nem is, de azért vannak mérnöki tudást megkövetelő munkafolyamatok. Példának okáért itt egy professzionális szoftver, a Pix4D bemutatója. Én ebben gondolkodok.
Igaz ezt is tanulom régóta...
[ Szerkesztve ]
-
Ellia
addikt
válasz huliganboy #128 üzenetére
Dolgozni szeretnél vele? Mert a drónreptetés az igazából nem elég hozzá, elég erősen kötődik a térképészet/fotogrammetria/térinformatika kötelékébe. Sőt a 3D-és modellezéshez is.
-
Ellia
addikt
Ha jól tudom akkor az idevágó jogszabály még nem készült el, de valószínűsíthető, hogy a nagyobb, komolyabb gépekre valamiféle "pilóta" engedély fog kelleni.
A kérdés az, hogy a nagyérdemű, miként fogja meghatározni mi a "kicsi", mi a "nagy". Tippre totál hozzá nemértők fogják megalkotni és totál életszerűtlen lesz.
Ha valakinek van pontosabb infója leírhatná.
-
Ellia
addikt
Itt találtam. Biztos van máshol is, érdemes körbenézni. Ezek a gépek nagyon egyszerűek, általában a szerelésük is ilyen dugd ide-dugd oda a kábelt, tekerj be pár csavart...stb. De itt egy motorcsere video.
-
Ellia
addikt
Rossz a link, addig biztos nem lesz jó első gépnek, se.
Rákerestem, aranyos, de valószínű ugyanaz a rákfenéje mint a legtöbb ilyen "olcsóbb" drónnak, hogy a motorok egy idő után (ergo viszonylag hamar) tönkremennek. Az alkatrészlistánál elég modulárisnak tűnik viszont nem látok motort - ami persze nem azt jelenti, hogy nincs és nem cserélhető, de azért elgondolkoznék ezen.
[ Szerkesztve ]
-
Ellia
addikt
Én is valami hasonló saját "gyártmányban" gondolkodok csak ResberryPi alapon. Ötleteim vannak, keretem meg még nem annyira, majd februártól, ha befejeztem a sulit. Mondjuk lehet elsőre túl nagy falat lesz, de helyből szeretnék komolyabb gépet, ami akár munkára is fogható lenne (geoinformatika).
Szerintem az írásod kicsit kiegészítve mehetne a logout-ra.
-
Ellia
addikt
9gag-ről loptam
-
Ellia
addikt
Örülök ennek a topicnak! Iszonyat megkedveltem ezeket a jószágokat az egyetemen Mondjuk engem nem pont a videózás inkább az alacsony magasságú légi fényképezés, majd a fényképekből történő adatelemzések és a szintén ezekből történő 3D-és modellezés foglalkoztatnak. Sajnos saját drónom még nincs, de idővel tervbe van Akár saját építésű is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest