Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Munkahelyi tapasztalat: senkinek sem bírt ki az iPhone-ja egy egész munkanapot a céges kommunikáció aktív szinkronizálása, telefonálás és némi navigáció mellett, ezért mindenkinek magánál kellett tartania a töltőkábelt. Nagyon gyorsan megtanultuk, hogy a Lightning kábel egy darab eldobható szemét, mert mindenkinél nagyon rövid élettartamúak voltak: az átlagos élettartam 10-12 hónap körül alakult.
Ha csak lerakod a kábelt egy helyre és ott marad akkor nyilván tovább bírja, de egy aktív munkahelyi felhasználás mellett egy kis méretű iPhone kb. eszi a kábeleket - és tipikusan ilyeneket osztogattak minden munkahelyemen ahol Apple volt a norma.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
worxland
addikt
" Nem tudom mit csinál akinél annyira hamar tönkremegy." - ez olyan térítés volt, mint amikor Almácskáék jöttek a "rosszul fogja" szöveggel.
De mivel én jeleztem, hogy nálunk igenis több tönkrement, válaszolok rá. Tudod mit csinál? Használja.
Ha csak egy embernél ment volna tönkre, akkor lenne esélye a júzererrornak. De nálunk 5-6 családtag/rokon Lightning-kábele ment gallyra, ugyanúgy: csati mellett kiszakad, elmállik, eltörik a szigetelő borítás. Nem egy forrásból, nem egyszerre vásárolt, nem egyféle almás terméknél.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Shyciii
veterán
Többen vagyunk. Ezek nagy része munka: rendszergazdák, rendszerintegrátorok, rendszeradminisztrátorok, rendszermérnökök mind használnak ilyet, vagy ennél faramucibbat is. Jóval többen vagyunk, mint 2%. Az más kérdés, hogy ezek között mekkora az iOS vs. Android-os eloszlás...
És akkor ott van otthoni használatra pl a világítás, fűtés, garázs stb vezérlése. Okos otthonok is vannak már szép számmal. És akkor még a kamera vezérlését, figyelését nem is említettem. Csak a baráti társaságból több ilyet is tudok vagy a kisbaba miatt, vagy a környéki betörések miatt. És akkor van még a kerti öntözés vezérlése blabla. Ezek sem ritkák ma már.
Jah és ne csak Magyarországról beszéljünk, és akkor meg végképp gyakoriak a felsoroltak... -
Az észérv az, hogy ne vegyenek el egy sok felhasználónak hasznos funkciót, ha az minimális változtatással, gyakorlatilag 0 pluszköltséggel megvalósítható.
Vegyétek már észre, hogy ti akadékoskodtok extra funkcionalitás ellen, mert nektek nem kell... de miért bántanak titeket, ha ettől még adott lenne a lehetőség rá?
Üdv, pengwin
-
hegedus001
aktív tag
Alapvetően jó, hogy csak 1 féle kábel kell mindenhez (de akkor is kell vagy 3-4 kábel, mert egyik ezt, másik azt támogatja, meg készülékből is van 5-6) telefonnál soha nem volt gond a lightning, én jobban szeretem mint az USB-C-t, sokkal strapabíróbb csatlakozó.
Telefont sosem akartam SSD-re kötni (max tabletet) de király lehetőség ha lehet külső tárra rögzíteni. Mondjuk nálam sosem fordulna elő, de király lehetőség.
-
És neked miért jó lightning csatlakozóval csapkodni magadat, amikor lehetne egy teljesen univerzális csatlakozód is?
Eleve más termékeiknél már váltottak USB-C-re/Thunderbolt-ra. Nem lenne jobb a márkán belüli konzisztencia, ha már van rá lehetőség? Már az is szánalom volt egy Apple-árazású terméknél, amikor pár éve olyan kábelt adtak a telefonjaikhoz, amivel a saját laptopjaikkal nem lehetett őket össze dugni... most itt a nagyszerű lehetőség a teljesen univerzális töltőcsatlakozóra - már csak valami korszerű szabványt kéne hozzáadni, pl. USB-PD-t, hogy bármilyen PD-s töltővel lehessen bármilyen eszközt tölteni.
Üdv, pengwin