Új hozzászólás Aktív témák

• Foremi

tag

válasz Palesztin994 #32362 üzenetére

Szia Palesztin994!
    Először is a https://digi.hu/mobil/lefedettseg oldalt érdemes megnézni, hogy azokon a helyeken, ahol használni szeretnéd, van-e lefedettség.
    Budapesten és környékén jó a lefedettség. Természetesen mivel vezeték nélküli, ezért a tényleges sebesség nagyban függ a toronytól való távolságtól, és az aktuális leterheltségtől is.

Jó térerő esetén én átlag 10-15 Mbit/s sebességet szoktam mérni. Ez olyan 4 és 5 közötti térerő esetén érvényes (tehát a torony közelében). Ez a sávszélesség kb. mindenre elegendő (böngészés, Facebook, Messenger, akár HD YouTube videókat is nézhetsz rajta, ha elég adatkereted van).
    Közepes térerő esetén (2-3 egység) 5 és 10 Mbit/s között szoktam mérni. Még azt mondom, hogy ez sem rossz.
    Gyenge, de még stabil térerő esetén (1-2 egység) átlag 1-3 Mbit/s körül szoktam mérni. Még ez a sebesség is elegendő a YouTubra, bár már nem HD felbontással, de telefonon teljesen jó.
    Összességében a toronytól messzebb, egy régi építésű épületben (ahol tényleg csak 1-2 egységen van a térerő) is hibátlanul működött nekem, még a YouTube sem szaggatott.

Új hozzászólás Aktív témák