Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz forten #47462 üzenetére
csak meg akartam előzni "az ilyen nincs is a menüben", és hasonló kérdéseket.
muszáj pontosnak lenni, mert vannak olyan userek (nem itt feltétlenül), hogy ha azt mondod nekik, hogy software update alatt húzzák ki a tápot a tv-ből és akkor működni fog ez meg az, akkor kihúzzák.
vki tényleg mindent elhisz. most tudom nem erről van szó, és tudtam hogy elírás, mert nem is lehet ilyet beadni neki, de azért meg kellett említenem, hogy lássa a kérdező, hogy mi is a valóság. -
M_AND_Ms
veterán
válasz forten #47840 üzenetére
A Sport2 sajnos agyon van tömörítve. Néhány éve még jó volt Sd-n is, de azóta élvezhetetlen. Különösképpen 50-es tévén. Ott ordítanak a tömörítési hibák.
Technikai oka a Sport2Hd hiányának nincs. Ezt szögezzük le. Az üzleti ok mögött pedig a valószínű a Digi "csak azért se!" hozzáállása van.
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz forten #47854 üzenetére
Ahhoz nem kell belelátni senkibe se, hogy tudjuk mit lehet átvinni egy koax kábelen, hogy mik a dvb-c sugárzás műszaki képességi és azt is, hogy mi az bitráta, amit sd adás esetén is illik megtartani, hogy ne legyen látványosan rossz a képminőség.
És régi digisként nem egy öszeveszős duzzogáson alapuló csatornakidobásról tudok, amikor az üzleti büszkeség előrébb volt, az előfizetők igényeinél (pl Filmmúzeum, vagy Discovery)
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz forten #47871 üzenetére
Na, akkor itt fejezzük be!
Miért is kezdtél engem ekézni itt lelkes újoncként? Szakmai és technikai kérdésekben fogadd el azt amit mondok. Ha kicsit és értenél hozzá, akkor nem is kritizálnád az "észérveimet". Az üzleti résszel kapcsolatban pedig pont, hogy észérvet nem lehet találni a Digi döntésében. Ugyanis, bármilyen, a témával kapcsolatos érdeklődésre egy észérvet se tudtak adni még senkinek se. Csak ugyanazt mantrázzák mindig "nincs róla tudomásunk"
Megjegyzem az általad említett nem kevést pénzt mi, előfizetők adjuk, méghozzá azért, hogy számunkra kedves dolgokat szolgáltatássanak.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
jaroslav
aktív tag
válasz forten #47871 üzenetére
Természetesen mindenkinek meglehet a véleménye a Digi kábel TV-vel kapcsolatos döntéseiről, de megmondom őszintén, én se látok benne sok racionalitást, vagy ésszerű átgondoltságot. Sokkal inkább érzékelek sértődöttséget, és átgondolatlanságot...
És bár régi Digis vagyok, de azért sok átgondolatlanságot nem látok/érzékelek sajnos a cégnél, és nem csak a Kábel TV-s szegmensben. (Mobil szolgáltatás, illetve nem szolgáltatás, miközben 10 milliárdokat költöttek évekkel ezelőtt frekvencia vásárlásra, és fizetik évek óta a hatalmas díjakat. Invitel messze piaci érték feletti felvásárlása, hitelből ...) Persze nem látunk bele a lapokba.
Ahogy írod is pénzről van szó és nem is kevésről...
Ezért érthetetlen, hogy milliárdokat szórnak el látszólag átgondolatlanul, pedig annak a töredékéből kiszolgálhatnák a Kábel TV-sek jogos igényeit... Aminek aztán az a következménye, hogy több tízezren mennek át flip-hez, ami újabb több százmilliós veszteséget generál...És tényleg nem látok emögött mást, mint sértődöttséget. Ami akár jogos is lehet, de ez nem generálhat üzleti, stratégiai döntéseket...
[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt két nem fogadott hívása Chuck Norristól.
-
jaroslav
aktív tag
válasz forten #47882 üzenetére
Nem szeretnék átfogó gazdasági elemzésbe kezdeni, de néhány gondolatot mégis leírok.
Egyrészt egy cég növekedésénél egyedül azt tekinteni relevánsnak, hogy hányszorosára növelte a bevételét, nagyon torz megközelítés. Ezt csak annak fényében van értelme vizsgálni, hogy hogyan változott az adózás utáni nyereség, de ami igazán lényeges, hogy hogyan változott közben az adósság állomány, annak milyen a szerkezete, hogy áll a cég készpénz állománya, milyen a likviditása...
Azt gondolom, hogy egy olyan bővítési és terjeszkedési folyamat, ami részvény kibocsátásos tőkevonással és rövid lejáratú hitellel van finanszírozva, nagyon precíznek és átgondoltnak kell lennie, mert egy nagy kockázatú stratégia. És vannak olyan döntései a Diginek amiben én nem látom a szükséges átgondoltságot...
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt két nem fogadott hívása Chuck Norristól.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz forten #47880 üzenetére
Nem mondtam, hogy sértegettél, csak pikírt módon jött le az "észérves" dolog. Ha nem így gondoltad, akkor én kérek elnézést, hogy elértettem.
A többit már az előző hozzászólásomban leírtam, de így az neked is szól.
Szép napot!Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Bzzz
senior tag
válasz forten #48299 üzenetére
Szia.Ennyire megbizhatatlanok ezek a fali aljzatok? Csak azert kerdem,mert most kötettek ilyet a családi házamba mert esztetikusabb,gondoltam mintha csak szimplan kivezeti a kabelt a szolgaltató.Aztan megha mondjuk par ev mulva atcsereled a szekrenysort a masik oldalra akkor meg ott log a semmibe a kabel,vagy behuzatod a falba,hogy ne latszódjon?Tudom felig laikus a kerdesem.
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
Bzzz
senior tag
válasz forten #48303 üzenetére
Szia. Vilagos.Tehat ha mondjuk egy digi 1000-et valasztok,aminel szeretnek egy komolyabb wifi savszellesseget,akkor mondjuk a gyari pl zte ont utan erdemes egy komolyabb routert kötni pl tplink archos c5 vagy c7. Ha meg nekem eleg egy szerenyebb wifi "teljesitmeny" akkor új/masik router nem is kell.
[ Szerkesztve ]
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
Travelos
őstag
válasz forten #48352 üzenetére
Megnéztem a routert. Nekem eleve csak 2.4GHz-es a routerem (ASUS RT-N18U), így ez kizárva. Ráadásul, amikor letöltök, akkor UTP kábelt használok (bár be van kötve a router a modem után, de a gépemben csak vezetékes hálókártya van, ami ugye a routerhez UTP kábellel csatlakozik), így szerintem ennek nem lehet köze a wifihez.
Ahogy elindul egy letöltés gyakorlatilag szétesik a TV-n a kép, amint leállítom helyrejön. Mi lehet ez? -
lord_m
senior tag
válasz forten #48374 üzenetére
Megtalál mindent, az nem gond, csak a sorrend. Kedvencekbe kell rakni ami kell, nagyszülők használják így. Csak az a gond, hogy néha a csatornák közti lépegetéskor visszaugrik "összesre", kedvencek meg üres lesz...
Voltam már ezzel " philips" topicban is, hiába, vmi szoftver hibára gondolok. Ilyenkor újra kell persze rakni a kedvenceket, de már lehet, marad az alap sorrenden. Melyet ezek szerint csak gyakorlatban tudok leírni.
Azért köszi!
-
törölt tag
válasz forten #48522 üzenetére
Még az is lehet, hogy így van amit mondasz, de én - mint egyszerű előfizető - ne kelljen már ezt a területet is elsajátítanom. Ha ez valós gond - és szerinted is az - akkor legyen ez leírva a szolgáltató részéről, mint lehetséges eset és adjon rá megoldást és ne tegye szét a kezét és főleg ne hülyézze le az előfizetőt.
Úgy örültem neki, amikor Érdre, önálló családi házba költöztem, hogy most már végre egyedüli előfizetőként nem lesz gondom, erre most azt vágja a tegnapi szerelő a fejemhez, hogy miért csak egy TV-m van, amikor az eszköz minimum öt TV-t tud kiszolgálni, illetve az ő eszközükkel meg teljesen tökéletesen működik, így a hiba az előfizetőnél van.
-
pjen
félisten
válasz forten #48522 üzenetére
Igazad van,nem is vitatom,de már bent van a rendszerben 27db csillaoító és még mindíg nem jó.Esetleg el irkálunk egymás mellett.
Kissa 1026.mért nem bérelsz egy beltérit,havi 300Ft.Ha azzal sem jó,nem hivatkozhat a digi semmire,oldja meg.Ha kiderül mégse az a baj,simán vissza adod..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz forten #48530 üzenetére
Én is azt gondolom, hogy nem az eszközeim hibásak (mert a UPC előfizetőjeként működött a dolog mindenféle gond nélkül) és a közvetlen kapcsolat esetén leírtam, hogy a helyzet, természetesen analóg minden esetben van, de hadd ne analóg módban nézzem már az adásokat.
Nekem ez a box van: Strong SRT 2400.
Nyilván ez is működhet rosszul, még az is elképzelhető, hogy technikai analfabéta vagyok, de megjegyzem, hogy mindenféle állítgatás nélkül nincs jel közvetlen kapcsolatnál, vagy van jel csillapítás után.De, ha az kell, hogy jó legyen minden, akkor aki rendelkezik ilyen DIGI box valamelyikével, kérem írja meg nekem a tapasztalatait, mert nem tudom, hogy a felvétel működik-e (beleolvasva a használati útmutatóba, úgy értelmezem, hogy még nem), ha igen, akkor az milyen kiterjesztésű fájlt hoz létre, lehet azt számítógépen frame pontosan vágni, képes-e arra, hogy más csatornát nézzek miközben megint más csatornát veszek fel.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz forten #48533 üzenetére
Nagyszerű, az utolsó bekezdésed alapján vissza kerültem a Start vonalra.
Az ne is zavarjon, amit korábban leírtam.Én azt gondolom, hogy nem azzal van gondom, hogy nem tudom, hogy mit és hogyan kell beállítanom, ha nem azzal, hogy a jel nem megfelelő és - ami a legnagyobb gondom - hogy ezt nekem kell megoldanom, mert a szolgáltató csak széttárja a kezét, hogy bocsánat, de nem szolgáltatói eszköz használata esetén nem biztos, hogy tudjuk szolgáltatni a megrendelt szolgáltatást.
-
so_ha
senior tag
válasz forten #48544 üzenetére
Köszi a válaszod!
Sajnos az egész lépcsőházban csak egy analóg Digi tv előfizető van, így nincs referenciám, mert már megtettem volna az összehasonlítást (amikor minden elment, akkor nála kezdtem az információ gyűjtést, így hamar kiderül az áramkimaradás miatti központi hiba). A gondom, amíg visszajön a jel, és az akkor van, amikor kijön a szerelő, akkor megállapítja, hogy minden rendben, de nem lettem okosabb, hogy a tv, vagy a lépcsőházi erősítő a hibás. Lakáson belül nem változott semmi az eladott/lecsatlakozott házimozin kívül (nem bolygattam a kábelt sehol sem, meg mint írtam kis idő után működik minden rendben).
-
nfsu17
veterán
válasz forten #48555 üzenetére
Nálunk is piros a kezdetektől fogva.
De orbitális nagy hibát nem produkál. Három tv is mehet egyszerre.
A technisat boxon 69% körüli a jelerősség, 100% a jelminőség.
Samsung tv-n a bithibaarányt nézve semmi hiba nincs, pedig az a kábel a technisat seggéből megy át a samu tv-be.
Lehet ha zöld lenne, én is szenvednék a túl erős jeltől. -
so_ha
senior tag
válasz forten #48553 üzenetére
"Rosszul írtad, "csak egy analóg Digi tv előfizető van" , digitálist akartál írni"
Nem írtam rosszul, mert ezt akartam írni. A lényeg, hogy rajtam kívüli előfizető csak analóg adást néz a régi tévéjén.
#48545 => "így nincs referenciám, mert már megtettem volna az összehasonlítást"
Tehát azért nem tudtam megnézni/összehasonlítani, hogy másnál is van e ilyen hiba, mert ott analóg adást néznek csak."Milyen gyakran csinálja"
Mindig, amikor bekapcsolom a tv-t ... napjában akár többször is."ha belemész a tv jelszintmérőjéba,ott mutat bithibát"
#48543 => "ilyen esetben a jelerősség 0 és bithibaarány 10"
Amikor visszajön a jel, akkor minden hibátlanul megy."Eltérő értékek vannak, m1HD,és egy sport1HD között"
#48543 => "alsó frekvenciákon lévő adások csak 10-15 perc elteltével foghatók" a sport1HD középen van a leosztásban, tehát mindig max jelen van, illetve 10-15 perc után már az alsó frekvencián lévő csatornák is max jelen vannak, addig pedig nulla jelerősségen."nem lehet mit okosak mondani"
Azért köszi a törpölést, és segítséget! -
togvau
senior tag
válasz forten #48555 üzenetére
Már a szerelésnél hibát mért ki mint írtam, azt jelentette is hibára, 2 nappal utána meg meg meg is csinálták az utcai oszlopon az optikások.
4-re osztja szét az elosztó, 3 tv-n minden jó, ebből 2 jó minőségű koaxon kapja az elosztóról (egyik analóg adást fogja), 1 pedig rossz minőségű, de rövid kábelen. A 4. szintén rossz minőségű, de hosszabb kábelen van az elosztóra kötve, 1 toldással, és azon kb a digitális adók 80%-a jön be de azok mindig tökéletesek, van 1 ami időnként tökéletes, időnként meg semmi, és "gyenge jel" mint a maradék. 4-es osztó után gondolom túl erős nem lehet a jel.
hitler, sztálin, micro usb
-
-
-
veterán
válasz forten #49655 üzenetére
Igaz, de azt mondom, hogy ha pl egy tőzsdével kapcsolatos forumot olvasok, mert mondjuk érdekel, de én nem tőzsdézek, különböző okok miatt, akkor nem okoskodok és adok tippeket, hogy ki mit vegyen és adjon el. Megszólalok, de nem adok "tanácsokat".
Elnézést, nem akartam moderátort játszani.[ Szerkesztve ]
-
mbernie
csendes tag
válasz forten #54092 üzenetére
a valamivel több mint 100m kábel miatt gondoltam elsőre, hogy erősítőre lehet szükség. ez önmagában több mint 20dB veszteséget okoz a magasabb frekvenciákon, és persze azok a csatornák hiányoznak... ezen kívül egy négyes osztóm van.
és az összefoglalóban is azt olvastam, hogy több készülék esetén szükség lehet erősítőre.
de azért átnézem még egyszer a kábeleket, csatlakozásokat.üdv,
Bernie -
veterán
válasz forten #54102 üzenetére
a hármas osztó két kimenetén tévék vannak, az egyik hasonlóan rövid kábellel, azon volt 98/100 megvolt a kimenetek cserélgetése is. próbaképp belemókoltam egy négyes osztót is, azzal az usb-n még rosszabb lett a helyzet, a tévén az erősség lement 93-ra, de tudom, hogy ott mindenféle reflexiók és egyéb csúfságok lesznek, tehát semmit nem jelent...
egyelőre bízom abban, hogy Watt25 tippje a nyerő, veszek egy állítható csillapítót, aztán meglátjuk. ha nem, akkor meg elkezdek tunert keresni másikat, de azt szívesen kihagynámhanyas vagy, te disznó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Steam topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Opera böngésző
- OLED TV topic
- Hálózati / IP kamera
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- LG Ultragear 32GQ85X Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/260hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR600/HDMi 2.1
- RTX 3090 Ti (ha szereted a ritkaságot)
- Canon A-1 + Tokina 80-200mm
- Samsung SP-LFF3 - Hordozható Smart projektor - WiFi - Multi Bluetooth - HDR & HLG
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest