Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
plömplöm
őstag
válasz E300TD #75919 üzenetére
ott meleg a hátlap, ahol indul a hőcső a cpu-tól? azaz innen nézve a jobb felső részen?
ilyenkor a ventilátor meleget fúj ki? ha melegebb a hátlap, mint amit kifúj, akkor lehet, hogy a hőcsővel van baj, de lehet a cpu-hőcső hőátadással is valami, le kéne emelni óvatosan a hűtést és megnézni.All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
plömplöm
őstag
válasz Lackó1984 #75824 üzenetére
ezt próbáltad? hátha valamelyik profil jobb, mint most. én felváltva használom a csendest és az ultra teljesítményt, előbbivel olyan, mintha passzívhűtéses lenne, utóbbival pedig gyors (latitude 5591)
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
plömplöm
őstag
válasz moleculez #75816 üzenetére
sztem ne tegyünk, ha csak nem feltétlenül szükséges, alacsonyabb órajelű memóriát kb sehová. jelen esetben egyébként sem egy kapkodó idegbeteg az integrált "videokártya", ne fojtogassuk még szegényt ezzel is.
hogy ennek a konkrét notebooknak ezzel a konkrét memóriapárossal mi a baja, azt passzolom. amíg lehet kapni olyan memóriát, ami 100%-os bizonyossággal jó bele, akkor használjuk azt
a corsair egyébként sosem volt a szívem csücske, pld olyasmikért, hogy ez a latitude 5550 nincs is ott a saját kompatibilitás kereső oldalukon, így meg nehéz biztosra menniAll systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
plömplöm
őstag
ezeket vidd/küldd vissza és vegyél 2db KCP556SS8-16 -t
-
plömplöm
őstag
ez nem jó? megrendeled, és amikor érte mész, viszed a tiédet és összenézed a csatlakozót és a polaritást, ha nem jó, nem hozod el. én utángyártott akkut vettem így középkorú hp notebookba, mondjuk az speziel pont jó lett.
-
plömplöm
őstag
válasz gaborbol #75782 üzenetére
abban a dell doksiban látom, amit linkeltem, és bent az irodában az asztalomon látnám, ha bent lennék az irodában. pénteken rendeltünk még négyet, amíg van ezzel a procival...
de itt egy másik link is.All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
plömplöm
őstag
én nem emlékszem, hogy lett volna valaha egy adott konkrét dell latitude típus/modell egynél több fajta generációjú cpu-val, nos, most itt az 5550, ami létezik 13.gen és ultra gen cpu-val is. és a 13.gen billentyűzetén is ott a copilot gomb. és van benne 2db m.2 slot, de nem lehet mindkettő 2280, csak az egyik. és ddr5 kell bele.
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
válasz plömplöm #75762 üzenetére
íme egy többé-kevésbbé hivatalos dell hsz-gyűjtemény egy latitude 5490 konkrét problémájáról és egy megoldásról, szóval a kérdésre a helyes válasz: igen, lehet.
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
válasz honlapos5 #75758 üzenetére
jsata kábeled van? anélkül nehéz. ha van, akkor keresel egy olyan 2.5" ssd-t, aminek a valódi belső tartalma elfér az akku és az m.2 ssd közötti területen, lehet, hogy pld ez pont ilyen, és ízlésesen elhelyezed ott. műszaki érzék kérdése, hogy mennyire bonyolítod túl, kétoldalas hővezető ragasztó, duct-tape, purhab, ...
#75761 ezt a hsz-t inkább nem (sem) minősítem
-
plömplöm
őstag
válasz forras2 #75753 üzenetére
Keyboard Backlight Timeout on AC
When the backlight is enabled, this feature defines the timeout value for the keyboard backlight when an AC adapter is plugged into the computer.
alatta ugyanez, ha akkuról megy
-
plömplöm
őstag
a papírforma szerint "ehelyett" igen, "mellé" nem. fizikailag ütik egymás helyét.
gyakorlatilag viszont ha hajlandó vagy szétszerelni azt a 2.5"-es ssd-t, akkor a belsejében nagy valószínűséggel egy icipici elektronikát fogsz csak találni, ami már elfér akár még a nagyobbik akksi és az m.2 ssd mellett is.
-
plömplöm
őstag
-
plömplöm
őstag
remek. mi gomb van, de esc gomb nincs. dell xps 9640, egy milla. nem mondom, hogy értem. az már volt, hogy 16"-es notebookra a numpad miért nem fér el, de hogy a komplett legfelső sor is huss, ez üt.
-
plömplöm
őstag
válasz Tsebacsi #74974 üzenetére
ez egy latitude 5540, amire "NBD ProSupport" van. ez régen az volt, hogy némi egyeztetés után nextbusinessday idejön a szervizember és megjavít. már nem így van? nyomkodom a bejelentőt és mindenáron velem akarja bevitetni szervizbe.
-
plömplöm
őstag
nos
ki kér hardverjavítást a produktivitás csökkentése érdekében?
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
válasz Malachi #74892 üzenetére
közvetlenül a ventilátort lehet, hogy nem lehet szabályozni, de ez tökéletesen működik:
latitude, az igaz. inspiront passzolom, a vostro a legmélyebb szint, ahová süllyedni vagyok hajlandó, ebből van 10db-unk, hibátlanok.All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
plömplöm
őstag
válasz gurabli #74532 üzenetére
tudom fokozni, annak is kell ám örülni, hogy 14" méretben mindkét memória channel foglalatos.
de nálunk nem véletlenül 15" a company standard, 14"-est csak határozott igényre szerzünk be, az 5540-be 2db ssd fér.
-
plömplöm
őstag
latitude 5591 hűtés tuning
előtte:
utána: ez a ragasztós lezárás nem szép, tudom, de egyelőre ez van.
kérdés: valaki élesztett már fel sikeresen digi simkártyát wwan megoldással? roaming bekapcsolva; vodafone hu lte/3g hálózat kézzel kiválasztva; elérési pont beállításoknál az összes lehetőség végigpróbálva.
-
plömplöm
őstag
válasz tpotyka #74383 üzenetére
hát, "One Optional I/O bay (RJ45/USB Type-A/Native Serial/Fischer USB 3.0 9-pin/Blank)", ennél többet egyelőre nem találok, ez alapján 3.0
-
plömplöm
őstag
válasz tpotyka #74381 üzenetére
Ports & Slots
1. Smart Card reader (Optional)
2. Stylus
3. Stylus lanyard
4. microSD Card reader / Nano SIM slot
5. 2nd TBT4 (Optional) / USB 3.2 Gen 2 Type-C
6. Choose one: 2nd RS-232 / 2nd RJ-45 / 3rd USB Type-A / Fischer USB 3.0 / Blank
7. RJ-45 Network port
8. RS-232 Serial port
9. HDMI
10. TBT4 / USB 3.2 Gen 2 Type-C
11. 2x USB 3.2 Gen 1 Type-A
12. Universal Audio Jack"Eredendően a két baloldali a gyártói specifikáció szerint USB 3.2 Gen 2 Type-A"
nem, a 2db 11. 3.2g1, ezért van odapiktográlva az 5és itt van ez is
-
plömplöm
őstag
yayy: lett 16"-es latitude, 1920x1200!
doh: nincs numpad; 1db 2230 m.2; fix ram; max 300nits, 72% NTSC, nincs 8p8c.[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
válasz Mr. Teddy #74275 üzenetére
ha ez egy latitude 7400, abba gyárilag 300nits a max:
- 14-in. HD AG (WXGA 1366x768), 220 nits, non-touch display
- 14-in. FHD AG (1920 x 1080), 300 nits, non-touch display
- 14-in. FHD AG (1920 x 1080), 300 nits, non-touch display with Dynamic Privacy Dell SafeScreen
- 14-in. FHD AG (1920 x 1080), 255 nits, touch displayAll systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
plömplöm
őstag
válasz adika4444 #74143 üzenetére
"A 7430 kiesik, mert egy USB 3.0-s portja van."
de van rajt sok usb-c, pont usb-a kell? egyébként az az egy sem, 3.0, hanem 3.2.
Ports
2 USB Type-C® Thunderbolt™ 4.0 ports with Power Delivery & DisplayPort 1.4
1 USB 3.2 Gen 1 port with PowerShare
1 headset (headphone and microphone combo) port
1 HDMI 2.0 portPorts & Slots
1. uSIM card slot (optional) (WWAN only)
2. Thunderbolt™ 4 with Power Delivery and DisplayPort (USB Type-C™)
3. USB 3.2 Gen 1 with Power share
4. HDMI 2.0
5. Wedge-shaped Lock Slot
6. Thunderbolt™ 4 with Power Delivery and DisplayPort (USB Type-C™)
7. Universal Audio Jack
8. Smart Card Reader (optional)mivel a dell magyarország szerint ilyen típus nincs is, ezért maradt a dell uk, mint linkelhető forrás
de itt van ez is:
USB ports
1x USB 3.2 Gen 1 port with PowerShare
2x USB Type-C Thunderbolt 4.0 ports with Power Delivery and DisplayPort 1.4 Alt mode[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
"csak windows alól"
nem, "CPG BIOS Executable for Windows/DOS"
nem kell windows, "The Universal (Windows/MS DOS) format can be used to install from any Windows or MS DOS environment", szóval legyen egy pendrive-on egy freedos és onnan az indítani az exe-t
szerintem én itt most kiszállok egy kis időre, mert ez így unalmas
-
plömplöm
őstag
"volt párszor 10-11. gen gép is nálam, azoknak még nem ez az UEFI-jük volt"
most éppen nincs itthon 10. és 11. genes dell notebook, úgyhogy itt egy youtube video: 10.gen, extraként a fota is megtekinthető
-
plömplöm
őstag
ha fogadnom kellene, akkor arra fogadnék, hogy nem lesz jó, mert bár fizikailag stimmelne, de a szükséges kommunikáció szerintem ezzel nem lesz meg, és az szokott történni jó esetben, hogy bár a notebook üzemel, de az akkut nem tölti. és most itt nem csak a dell saját kommunikációja kellene.
-
plömplöm
őstag
nna, kell egy 450-AAYR, egy elfogadható minőségű szivargyújtóaljzat és egy akkura kapacitású akkumulátor, amit még elbírsz, amikor kimész a szabadba, némi drót; valamint a nemszabadba egy akkutöltő, amivel az akkut feltöltöd, ha kell. akkunak jó egy használt autóakku is, ami az autót már nem tudja beindítani, de még nem teljesen halott, és persze vehetsz persze valami kisebb vadiújat is. ha elegánsan akarod, akkor kell egy ládika, pld, mondjuk ez nem kicsi, elfér benne egy szép nagy autóakku is , amibe az akkut beköltözteted, a ládikán megvalósítasz egy likat, amiben lesz a szivargyújtóaljzat, az akkut töltheted ugyanezen az aljzaton keresztül.
de vehetsz gyári dell powerbankot is, pld ezt.
ezt a powerbankot pedig elajándékozod valami hozzánemértőnek, aki majd fórumokon küzd vele
jaja, mégvalami: ha megnézed annak a dell powerbanknak a kompatibilitási listáját, akkor a 7480 nincs rajt', és ez nem lehet véletlen. a barrel felől támadj.
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
válasz Dhampir #72903 üzenetére
kingston, x8 mellé x8, x16 mellé x16. de egyébként gyakorlatilag kb mindegy
ha egy 256GB-os ssd van benne, ami gyárilag ubuntu, én csinálnék róla egy image-et, az image-et eltenném, aztán mehetne az egészre a win10. ha eleve kevés a 256GB, akkor kivenném, eltenném és a helyére beletennék egy nemkevés GB-osat.
szerintem a vostro 3510-ben egy m.2 ssd lehetőség van, nem kettő. a 2.5" helyre mehet bármi, de meg kell nézni, hogy benne van-e a caddy és a kábel, ha nincs, akkor ezeket is be kell szerezni. a 2.5" sata3, ha az m.2 nvme, akkor én az előbbin csak tárolnék.
-
plömplöm
őstag
válasz Pyttawrx #72886 üzenetére
"kivéve"? azaz ha nem volt hozzá win, akkor lehet a microsoft toollal letölteni home-ot?
én: "ha egy helyes verzió aktiválva volt rajta, akkor aktiválni fogja "magát", igen"
te: "De ha Pro volt és Pro-t rak fel és megfelelő a licensz is, akkor aktiválnia kell magát"
köszönöm, hogy leírtad még egyszerAll systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
plömplöm
őstag
válasz ViZion #72884 üzenetére
"win10 Home a wines pendrájvkészítővel frissen letöltve, telepítve"
hát, csak a te kedvedért most megint megnéztem a microsoft win10telepítő toolját, amivel az ilyet intézi az ember, és továbbra sem kérdezi meg, hogy home vagy pro lesz a cél. ha egy helyes verzió aktiválva volt rajta, akkor aktiválni fogja "magát", igen.
"OS recovery tool nem tudom mit tenne."
ez[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
-
plömplöm
őstag
válasz aginor #72403 üzenetére
nálunk van 10db vostro 3590, covidos szükségvásárlás volt, de egynél sem lett ezzel baj. latitudeből jelen pillanatban van 76db kollégáknál, ezek is bírják. semmi sem tökéletes, de olyan nagyon általánosnak nem nevezném a problémát, előfordul a dellnél is, mint mindegyik más márkánál. pld volt egy próbálkozásunk hp notebookokkal, valszeg rosszkor voltunk rossz helyen , de azokból kb mind elhullott, volt, amelyikben garanciális időben háromszor cseréltek alaplapot. egyébként szerintem a probléma inkább a kilazult csavarokból adódik, amikor a zsanér elkezdi széttépni és kiszakítani a műanyag felöntéseket.
-
plömplöm
őstag
válasz garga01 #72349 üzenetére
itt most éppen ennek a fordítottja a küzdés, lenovo notebookkal dell dokkoló, és nem teljes a siker, pld a macaddress-passthrough nem meglepő módon nem megy; az akkutöltés is hol elindul, hol nem; tegnap kékhalálozott is csóri lenovo ndis.sys felkiáltással, ami hálózatosdi. lényeg a lényeg, a kompatibilitás messze nem 100%-os, jól írja Tsebacsi, nem kimondottan jó ötlet ezt erőltetni.
"(Ha kikapcsolom a Wifit valóban semmi nem jön be, még a router admin felülete sem, de pingelni se tudom.)"
mondjuk ennél lehetne konkrétabban is nyomozni, pld ilyenkor kap-e az eszköz ip-címet. ha csatlakoztatva van, akkor látja a drót, csak forgalmazni nem tud.All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
plömplöm
őstag
válasz Tyson5 #72338 üzenetére
szia,
két válasz van, az elméleti és a gyakorlati:
az első szerint igen, bővíthető, mert a konkrétan említett típusban is lehetne dedikált videokártya, azaz a helye ott van.
a második szerint nem: felejtsd el, ezzel senki sem fog foglalkozni, hacsak Te neki nem állsz, vagy nem találsz valami lelkes valakit, aki ért is hozzá, fel is van szerszámozva és alkatrészezve és megfizeted. a szoftveres módosítások már gyerekjáték.röviden: nem. ha dgpu kell, keress és vegyél gyárilag dgpu-s kivitelt.
-
plömplöm
őstag
válasz Fabolous4 #72241 üzenetére
ezt a pálya széléről senki nem tudja neked biztosan megmondani, mármint hogy bszart-e a ventilátor, vagy csak meg van szorulva, vagy a ventiszabályzás lett hulla. szét kell borítani és megnézni egy biztosan jó ventilátorral; vagy szét kell borítani és rámérni a ventilátor tápra és szkóppal nézni a pwm-jelet.
-
plömplöm
őstag
-
plömplöm
őstag
válasz somasz #71943 üzenetére
"– Kijavítva az a hiba, ami miatt a Trusted Platform Module (TPM) firmware-ének frissítése után megjelenik a TPM could not be initialized üzenet."
Verziószám 1.25.0, 1.25.0 Release date 18 júl. 2022
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
válasz szabonagyur #71881 üzenetére
és nem a jelszó védett biosban kapcsolják ki? az már túl secure lenne?
-
plömplöm
őstag
válasz Atomgeszi #71751 üzenetére
egy tipp addig: A169B1
elméletileg cserélhető a modul külön: Removing the touchpad button board
-
plömplöm
őstag
válasz eladohardver #71710 üzenetére
nem, pont fordítva, befelé nem kellene töltést vinni: [link]
és nem, nem buziskodás, de azért nagyon remegni sem kell.
-
-
plömplöm
őstag
válasz tylerddd #71579 üzenetére
"Dell WD15 docking station can be purchased in 2 configurations - with 130 W or 180 W power adapter."
ha nem 130W-os vagy 180W-os adapterrel árulják, akkor az gyanús.
a 130W-ossal 90W-ig, a 180W-ossal 130W-ig tudja tölteni a notebookot, ha az adott notebook gyári adaptere ekkora, vagy ennél kisebb terhelhetőségű, akkor jó vagy.
-
plömplöm
őstag
válasz Fantomas80 #71509 üzenetére
neked noble lock kell, felejtsd el azt a linkelt kensington dolgot. jelenleg kb sehol sem látom elérhetőnek, a legközelebb itt. igen, bő 20ezer, ez van.
-
plömplöm
őstag
válasz fehér_ember #71474 üzenetére
"Mivel win 10-hez nincs rendes telepítőcédém (és nem is tudom honnan tudnék szerezni)"
letöltöd a hivatalos ms iso-t és kiírod egy dvd-re egy erre a feladatra alkalmas másik szgéppel?a feleségem homeoffice-olós tartalék notebookja egy c2d dell latitude és hibátlanul futik rajt' a win10, szóval ezen az e6410-en is kéne, ha amúgy nincs hw baja. le kellene tesztelni ezt az e6410-et, legacy 24h memtest, storage másik szgépben. kérdés: nvidia videobigyula van benne? azzal abban a korszakban sok baj volt, az ólommentes forrasztás trükkjeire az adott bérgyártóknak nem sikerült rájönniük.
-
plömplöm
őstag
válasz Tsebacsi #70927 üzenetére
de, képes rá, ráadásul még jelszavas bios-t is tud frissíteni. ebből néha akadnak problémák, nem véletlenül kéri a jelszót a dell saját updatere. és mivel remekül el van bszva a folyamat kommunikálása, ezért marinéni csak annyit vesz észre, hogy "má' megen nem indul el ez a kurva winfos" és nyomja-nyomkodja a bekikapcsgombot ész nélkül, aminek lehet az eredménye egy ilyen probléma akár. rá kell futtatni a dell saját biosupdater exéjét, hátha rendbe tudja hozni, nekem bevált már.
jaés a tpm is hüjét tud kapni ettől, azaz tpm hiba esetén meg kell próbálni nullázni a tpm-et.
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
válasz balazs1022 #70911 üzenetére
ezt linkeltem be, ebben én azt látom, hogy az a hdd sata, de annyira magabiztosan írtad, hogy pata, hogy inkább kitöröltem. ezek szerint nem kellett volna.
-
plömplöm
őstag
válasz balazs1022 #70902 üzenetére
volt egy tippem, hirtelen beküldtem, de rájöttem hogy nem, ez lett a nem
-
plömplöm
őstag
válasz balazs1022 #70900 üzenetére
nem
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
-
plömplöm
őstag
válasz fokukac #70414 üzenetére
bár nem vostro, hanem latitude, konkrétan egy 5520, ami kb ugyanaz a korosztály, usb-c-ről tölt, mint a kisangyal, 1.5-2A között láttam most. ahogy te is írtad, nálad előző inspironnál is rendben volt, szóval ez nem "ilyen alapból" a dell-nél, hogy ennél a vostronál miért ilyen, azt nem tudom kipróbálni, latitude alá nem megyünk, ha egy mód van rá, ahhoz a 10db vostrohoz, amit tavaly tavasszal a dráma kitörésénél vettünk, most nem férek hozzá.
-
plömplöm
őstag
válasz zolikum #70317 üzenetére
egyértelműen. de valami hűtés tényleg kellhet, piszok gyorsan el tud odáig melegedni, hogy visszafogja magát az ssd, és gondolom azért gondolkodsz a dolgon, mert nem lenne baj, ha gyors lenne, nem csak interneten mákosbukta recepteket nézegetni kell.
pld kingston a2000
a hűtés elég, ha csak a hőtehetetlenségen alapul, akkor akár ilyen is lehet a dolog
szerk: a 7480-ban az m.2 3.0 2x
[ Szerkesztve ]
-
-
plömplöm
őstag
válasz st6969 #70268 üzenetére
"az akksi állapotáról nem tudok semmit (de nemigen lenne hordozva, lányomnak lesz tanuló gép, ha megint jönne a digitális oktatás)"
vannak ilyen korú latitude-jeink is, és bizony ezeknél már nem meglepő, ha púposodik az akku, és futottunk már bele gyárinak árult, de nem gyári akkuba is, amivel már rögtön az elején probléma volt, szóval erre azért gondolj, a púpos akku az asztalon fekve is púpos, nem ajánlott
-
plömplöm
őstag
berakom ide is, mert úgy látszik, igény van rá:
-
plömplöm
őstag
-
plömplöm
őstag
válasz z123456z #69339 üzenetére
+4GB ram: kingston KCP3L16SS8/4
a hdd helyett ssd: kingston a400, sztem minimum 240GB, SA400S37/240G; vagy inkább 480GB, SA400S37/480G; attól is függ, mennyi cucc van a vinyón és hogy át akarod-e klónozni, vagy inkább szűz reinstall.
-
plömplöm
őstag
válasz Tsebacsi #69224 üzenetére
"Felbontott, használatba helyezett készülék, eredeti csomagolásba és eredeti állapotába visszaállított."
és ubu, sztem lesz meglepi, amikor bekapcsolják...
ha hozzáadja az ember a hiányzó +2év év gart, akkor az ára 225702Ft lesz, ha jól látom, egyébként meg zsírújonnan 229900Ft pld itt?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest