Új hozzászólás Aktív témák
-
mandriva11
tag
80x80x25mm-es táp ventilátor, ami 12V 0.3A-es mit javasoltok cserének?
Válaszokat előre is megköszönöm!
-
pschio
őstag
2 napon belul 2db 500w-os tapom adta meg magat raadasul az egyik mar ujrakondizott volt. egyre ritkabban indult elsore a gep. aztan mar meg se mukkant. most egy 400as green power fsp-m van. kesz feludules
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
Old fox
tag
Volna egy kis gondom. Coolink MPT-5012P tipusú tápom megdöglött?
Indításnál a venti felpörög, s utána leáll, s a rendszer nem indul el. Másik táppal minden hibátlan.
Coolink táp kivéve, s asztalon elindítva (terhelés nélkül): az összes feszültség rendben, kivéve a 3,3V-ot. 3,3V helyett 2,8-2,9V-ot mérek. Lehet, hogy menetzárlatos lett a trafó?Csörögj rám, mielőtt személyesen keresnél, vagy ha valami gondod van.
-
sigmoid
tag
Nekem ma egy Hiper Power táp döntött úgy - persze hogy a garancia lejárta után pár hónappal - hogy nem hajlandó elindulni. A standby fesz megvan, de indulni nem indul. Kiépítettem, leföldeltem kézzel a Power On tűt, és semmi.
Ez egyfelől megnyugtató, hogy nem az alaplap szállt el, másfelől meg azt szeretném tudni hová érdemes leadni a tápot javítani. Az Atom Computersnél 4000 Ft-ot számolnak fel munkadíjnak, ami egy ilyen tápnál nem is olyan iszonyatosan sok. A kérdés hogy megbízhatóak-e....s elindulnék Nagy Szellemként rendet rakni a világban
-
i are robot
senior tag
Nah, olcsón megúsztam a dolgot. Másik topikban említették még az alaplapi elemcserét is, és az volt a megoldás, úgyhogy a tápom köszöni szépen, él és virul.
-
rétisün
veterán
válasz i are robot #50 üzenetére
ha jól melékszem, nálam egy ilyen coolink döntött ugy, hogy elege van, amikor megismerkedett a 7900GT-vel.....viszont a ventije a mai napig remekül megy egy chieftec tápban (és főleg halkabban, mint a gyári)
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
venember83
nagyúr
válasz i are robot #50 üzenetére
Nagyon szivesen, rétisün erdeme az egesz, bar en is emlekeztem vmi ilyesmire a melyvizes tap-topikban, csak nem volt idom/kedvem keresgelni.
-
i are robot
senior tag
Igen-igen, ez az, bár kicsit másra emlékeztem (a képek viszont már sajna nem elérhetőek). Köszönöm, gyorsak voltatok.
Én nem értek hozzá, és eszem ágában sincs nekiesni, csak valószínűleg kondenzátor problémákkal küszködik a Coolink AP-400X-es tápom, és az érdekelt, hogy ha leszedem a burkolatát, mit és merre keressek. A javítást/cserét valószínűleg meg tudom oldani, van hozzáértő ismerősöm.
Mégegyszer köszönöm a villámsegítséget. -
venember83
nagyúr
válasz i are robot #47 üzenetére
-
rétisün
veterán
válasz i are robot #47 üzenetére
valami rémlik....asszem ebben a topikban láttam az emlitett linket: [link]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
i are robot
senior tag
Ha jól emlékszem, egyszer régebben találtam itt az egyik PH fórumban egy linket, amiben egy Coolink táp szervizeléséről írtak pár sort, fotókkal illusztrálva. Ha tényleg jól emlékszem, akkor valami kondenzátor ment ki benne, és annak a cseréjéről szólt az írás, most viszont egyszerűen nem találom (meg bonyolultan sem). Ha valaki esetleg tudja miről beszélek, és belinkelné nekem, megköszönném. Keresőt ismerem, és használtam is, de nem segített, azért fordulok a közösségi tudásbázishoz.
-
Csaba_20_
őstag
Huh, annyira hangoztatod, hogy ''nem hiszed, hogy átverne'', hogy kezd gyanús lenni, mintha mégis azt hinnéd. Szerintem ne tedd!
Kérdezd meg tőle, hogy mi volt pontosan a hibája a tápnak! Persze csak, ha nem jelent problémát. Van tippem rá(abból, amit eddig írtál), de tőled(pontosabban tőle) szeretném hallani. -
Calibos
addikt
válasz Csaba_20_ #43 üzenetére
A másik táp havernál maradt, azóta építkezik és valahova elpakolta. Nem hiszem hogy átverne…
A érdekesség az egészben hogy egy Chieftech 420-as tápot cseréltem le a Enermaxra, mivel azt hittük hogy a Chieftech a szar. Miután kiderült hogy semmi baja Chieftechnek, eladtam. Rá egy hétre szart be az enermax, bár apámtól kaptam. Nem került semmibe, azóta kaptam tőle még egyet…
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
válasz Csaba_20_ #38 üzenetére
Nekem a Enermax (azt hiszem 430wattos) tápom szállt el 2 hónap használat után. Mivel külföldön vették és én is ajándékba kaptam, szét szedtük garancia már tárgytalan.
Szóval én nem értek hozzá, de az egyik kondenzátor égett le, szakember mondta hogy minden kondenzátornak van egy saját száma, viszont ez a szám gyárilag lett eltávolítva. Így hát kénytelen voltam másikat venni… -
mekkelek
tag
válasz Csaba_20_ #36 üzenetére
Addig méregettem, míg érthetetlen módon a tápegység ezúttal működik. Tudom, hogy idiótán hangzik, hogy csak úgy megjavult, de előtte többször nem ment. Mindenesetre ahogy mondtad a PS_ON és a GND között bekapcsoláskor leesetta feszültség 0-ra és elindult a lap. Most egy kicsit használom és újra jelentkezek ha ismét felülti a fejét a hiba. Az eddigi segítséget pedig nagyon köszönöm!
-
Csaba_20_
őstag
Bocsi, közben láttam írtál. Szóval mondd meg, hogy lehúzza-e a GND-re az alaplap a #PS_ON-t. Feszültséget mérve 0V-ot kell mérned bekapcsolást követően rajta.
[Szerkesztve] -
mekkelek
tag
válasz Csaba_20_ #29 üzenetére
''Nincs a közelben egy cseretáp, amivel megpróbálhatnád, hogy azzal is hasonlóan viselkedik-e?''
Mármint az alaplap? Nem kell, ahogy mondtam végig van tesztelve: az ezzel a táppal nem működő lapok más táppal mennek. Csak egszerűen nincs szivem ezt a jó kis tápot elföldelni. Bőven van benne anyag. -
Csaba_20_
őstag
Inkább írd meg, hogy az a #PS_ON-t lehúzza-e földre az alaplap, amikor megnyomod a bekapcsoló gombot!
-
Csaba_20_
őstag
Nincs a közelben egy cseretáp, amivel megpróbálhatnád, hogy azzal is hasonlóan viselkedik-e?
Közben azon gondolkozom, hogy mi történik akkor, ha a #PS_ON-t te kötöd egy vezetékkel GND-re, miközben már rá van dugva az alaplapra a csatlakozó. Nem szívesen javaslok ilyet, ha nem vagyok biztos a dolgomban, úgyhogy most se teszem inkább. Ekkor ugyanis az alaplapi elektronika kimenetét földelnéd, amit sajnos nem ismerünk és nem tudjuk miként viselkedik ekkor. -
Csaba_20_
őstag
Ez két dologra enged következtetni: Az alaplapon hibás a bekapcsoláshoz szükséges elektronika, vagy bekapcsoláskor leterheli valami a tápegységet és emiatt nem kapcsol be, vagy túl gyorsan ki is kapcsol.
Azt mondtad több alaplappal is ugyanezt csinálja, a többi alaplapnál se lehet az említett csavarhúzós módszerrel bekapcsolni a gépet? -
Csaba_20_
őstag
Akkor azt kell mondjam a táp üzemképes.
Most az következik, hogy az alaplapon megkeresed azt a pontot, ahova a power gombot kötöd. Két kivezetés az alaplapon(tüske, amire akár jumper is mehetne), az alaplap kézikönyvében le van írva. A tápegységet rákötve az alaplapra, majd ezt a két kivezetést egy pillanatra összeérintve egy csavarhúzó végével próbálod bekapcsolni a gépet.Majd ismét összeérintve(úgy tartva 5-10 másodpercig) kikapcsolni. Ezt eljátszod párszor és leírod, hogy hányszor sikerült be-, illetve kikapcsolnod a gépet.
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz Jim Tonic #16 üzenetére
A #6-os hozzászólással arra akartam célozni, hogy nincs szükség rá, hogy mások szakértelmét, hozzáértését becsméreljük. Mellesleg én se tartom a Coolink cég mindegyik tápegységét nagyra, bár igazából egyiket se istenítem. Nem ismerek minden típust, így nem is mindegyikről van véleményem. Amelyik úgy kezdődik, hogy nem TL494 a vezérlő IC benne, az már jól kezdődik, de még van néhány szempont, ami befolyásolja a véleményem.
-
Csaba_20_
őstag
Esetleg van mérőműszer a közeledben, amivel tudsz feszültséget mérni? Érdemes lenne megmérni, hogy a stand-by +5V megjelenik-e ha feszültség alá helyezed (bedugod a 230V-ba).
Egy rövid útmutató, hogy kiderítsük mennyire halott a táp:
Bővebben: link -
Csaba_20_
őstag
Te vagy ballábbal keltél fel, vagy kötözködni van kedved. Olvasd el figyelmesen, hogy mit írtam:
Azért nem foglalkozik igazából senki se tápegységek üzletszerű javításával, mert senki nem hajlandó megfizetni a munkadíjat és az új alkatrészek költségét, amikor ezeknek az árából egy új tápegységet is vehet.
Tessék egybe olvasni a mondatot és úgy értelmezni, ne külön mondatrészeket kiemelve belekötni. Külön felhívom a figyelmed rá, hogy van a mondatban egy logikai ÉS kapcsolat a munkadíj, valamint az új alkatrészek között.
Nevezetesen hobbiból én magam is foglalkozom számítógéptápok javításával, pontosan tudom, hogy mi mennyibe kerül benne. -
nagyúr
Hát, egy vödör szakembert tudok akár sopronban is, aki simán nekifog egy tápnak. Leszámítva a trafót, minden alkatrész filléres benne. Vagy szerinted mi olyan drága egy kapcsolóüzemű tápban? Ez egy 11 rongyos táp, és talán csak egy 20 forintos kondenzátor döglött meg. A garancia ugrik, de az amúgy is ugrott, ha nincs számlája.
Ha a topiknyitó több infót ad a lakhelyéről, okosabbak leszünk.
[Szerkesztve]Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Csaba_20_
őstag
Azért nem foglalkozik igazából senki se tápegységek üzletszerű javításával, mert senki nem hajlandó megfizetni a munkadíjat és az új alkatrészek költségét, amikor ezeknek az árából egy új tápegységet is vehet. Amennyiben azonban megbontják a táp burkolatát, elveszik rá mindenféle garancia. De leírhatnád például, hogy az ország melyik részében laksz.
-
nagyúr
válasz oceanearth #2 üzenetére
Nagy szakértő lehetsz, ha neked egy 400W-os Coolink nem rendes.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
mekkelek
tag
válasz oceanearth #2 üzenetére
Valami rendeset? Hm...Azért kösz.
-
oceanearth
őstag
mármint stol, nem dtol
-
mekkelek
tag
Sziasztok.
Van egy 400w-os coolink tápom, ami úgy tűnik elromlott. Szépen fokozatosan kiadta a lelkét (csak többedszerre lehetett a gépet bakapcsolni, aztán kikapcsolni, aztán már nem indult a gép). A számlát persze nem találom, bár kiváncsi lennék, hogy tényleg működik-e az a bizonyos 3 éves gari.
Tud valaki nekem olyat helyet mondani ahol ilyet javítanak emberi áron?
Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest