Hirdetés
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
madstunt #245 üzenetére
Próbáltam úgy is, hogy kilőttem minden process-t ami nem lényeges, de az se hozott javulást. Mintha azért lenne, mert túl nagy a térkép. Mikor még a játék elején voltam kis felfedezett területtel, semmi gond nem volt. Meg ha gyorsan tekerek a térképen akkor is el szokott szállni. Próbáltam már a grafikai részletességet is lejjebb venni, de semmivel se jobb.
Majd megpróbálom még a felbontást is csökkenteni egy próba erejéig. -
kraftxld
félisten
Civ4, Beyond the Sword 3.19-es patch + Rise of Mankind 2.91-es mod.
A játék elején ment rendesen, de mostanában egy kört se tudok végigjátszani (már a modern korban vagyok, épp a Space Flight-ot fejlesztem) anélkül, hogy a játék ne szálljon el.
Simán kilép, és dob egy üzenetet a Win7, hogy a program szabálytalan művelet....
Ugyanez előjön ha elkezdek gyorsan tekerni a térképen, meg néha leáll a játék, nem megy tovább sehová, akkor csak task managerrel tudom lelőni. Ilyenkor látom, hogy pont bekajált 2GB ramot, meg fullon tekeri az egyik procimagot.
Ennek lehet valamit csinálni? -
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Kezdő Civ 4-es vagyok, egy pár napja játszom vele, most kezdem nagyjából megismerni a játékot. Egy valamit nem értek. Mitől függ, hogy tudom-e fejleszteni az alap warrior egységemet? Már kifejlesztettem, hogy baltásokká váljanak, de ha rájuk megyek nincs ott az ikon, hogy fejlesszem őket.
-
adalbert1
veterán
válasz
kraftxld #235 üzenetére
A 4 giga ram nem elég neki? Vagy max. 2-t tud használni?
Amúgy a CIV-vel tényleg egy baj van, hogy baromi időigényes tud lenni... És mikor sokszor van hogy napi 1 órám nincs mondjuk amit játékra tudnék fordítani akkor sok kedvem sincs leülni hogy majd egy adott mapet 10 részletben végigjátszok.Amúgy most jó áron volt Steamen is egy napig a cucc, 13,x € volt a complete pack (IV + két kieg + Colonization).
-
kraftxld
félisten
Valaki játszik még a civillel?
Nemrég rajtam fel újra (vesztemre), és nyomok egy játékot a Rise of Mankind 2.8-al gigantic pályán.
Már egész jól állok a franciákkal, végre rájöttem, hogy a techdiffusion-t ki kell kapcsolni, mert különben értelme nincs nyomni a fejlesztést mint a meszes.
Ja, a 3.19-es patch-ben, gyárilag van nocd -
Amur
addikt
apropó magyarítás.az alap civ4-hez készült jó magyarítás,a BTS-hez tudtok? a magyarítások portálon nem találtam.a civilopédiának örülnék nagyon magyarul,mert a játékon nem akadok fenn,annyi angoltudásom van,de hatékonyabban tudnék játszani ha átrágnám magam a civilopédia egyes részein(angolul azért nagyon lassan menne,magyarul gyorsabban olvasok).
-
Sonja
nagyúr
válasz
KilgoreTrout #230 üzenetére
Amennyi 20 éves számítástechnikával való foglalkozás során rám ragadt + szótár használata.
Ezen kívül, amihez van magyarítás (mert van!), azt használom. Meg volt egy leírásom még annak idején a Civ első részéhez a PC-s játékok című Commodore Világ által kiadott könyvben, úgy könnyebb volt elindulni.
-
Sonja
nagyúr
A Civilization Chronicles-hez mellékelt kártyajátékról nincs valakinek magyar leírása/fordítása?
Szeretnék vele játszani, de sajnos nem értem.
-
kraftxld
félisten
Kijött a 3.19-es patch a BtS-hez
-
madstunt
addikt
-
zetecR
addikt
Sziasztok!
Kicsit lassan kapcsolok, de kedvet kaptam kipróbálni a CIV-et.
Install után indítanám, de a binkw32.dll-lel problémája akad.
Ismert probléma, vagy pontosabban írjam körül ahhoz, segítséget tudjak kérni?Előre is köszi.
Ui: ja, mindezt Win7 alatt.
-
kraftxld
félisten
válasz
KilgoreTrout #212 üzenetére
Lejjebb kellett venni a grafikai részletességet, mert nem bírta a gép
(Pedig elég izmos Lenovo T61 2gb rammal, nvidia quadro-val)
De most indítottam a ROM 2.51-al egy játékot, és nem volt semmilyen menü. Csak maga a játéktér. Ötleg? -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
kraftxld #211 üzenetére
Esetleg segíthet, ha kitörlöd a my documents-es civilization4.ini-t, meg a save-ek kivételével mindent. Amikor hasonló volt nálam, ez megoldotta. Persze a beállításokat elfeljeti.
(Nem tudom, h a megapack miket hova rak még fel, lehet, hogy így eltűnik az is. A sima modokat én a program könyvtárába a beyont the sword/mods könyvtárba szoktam felrakni, mert a rendszerpartíció kicsi). -
kraftxld
félisten
válasz
KilgoreTrout #210 üzenetére
Eddig az 1.0.3-as ROM mod-al játszottam, de próbaképp felraktam a 2.51-es megapakkot (plusz jópár civilizáció közte a magyar, Mátyás királlyal
) de szinte mindig elszáll runtime errorral ha custom game-t kezdek
Valakinek ötlete, hogy mitől lehet?
Természetesen BTS 3.17 van alatta. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
kraftxld #209 üzenetére
Jópár éjszakám bánta nekem is...
A nagy térképekkel nekem az a bajom, hogy egyrészt egy idő után értelmetlenné teszi a kereskedést, mert mindenkinek lesz mindenből, másrészt sokkal nehezebb átlátni, ha tényleg stratégiaként próbálod játszani a játékot. (Sakk is durvább lenne 2szer annyi bábuval négyszer akkora asztalon). Ja meg egy bizonyos egységszám után az én gépemen kegyetlenül belassul.Amit még használok, az a Blue Marble. Ez csak a terep grafikáján változtat, de a víz pl sokkal szebb lesz, meg nem lesz annyira rajzfilmszerűen világos az egész.
-
kraftxld
félisten
válasz
KilgoreTrout #207 üzenetére
Na, ezt a Rise of Mankind-ot kipróbálom! Köszi a tippet.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
kraftxld #206 üzenetére
Egyszer elkezdtem, de elég Heroes-osnak tűnt, azt meg annyira már nem szeretem.
Én mostanában csak a Rise Of Mankind-dal nyomom, ez kb. civ 4.5. Egy csomó olyan dolgot beleraktak, ami hiányzott az eredetiből. Plusz nyersanyagok, plusz civic-ek és a vége felé is van még egy csomó új fejlesztés, benne van a Revolution mod (rendesen fellázadnak ellened városok, akár új civet alapítanak, ha elégedetlenek valamivel, mindenféle követeléseik vannak, stb.). Számomra sokkal izgalmasabb. Ja meg van benne marathon és epic speed is, így végre nem tartanak több száz évig a háborúk meg az ellenséges infrastruktúra lerombolása.
Szintén nagyon jó még a Rhyes and fall of civilization mod, ami egy viszonylag reális Föld, rengeteg néppel, egy csomó valós történelmi eseménnyel, népeknek történelmi küldetésekkel. Csak ehhez mondjuk az én gépem kevés volt...a 20. századra élvezhetetlenül lassú lett.adalbert1: a civfanatcs.com-ról le lehet szedni csomó map generáló script-et, én a smartmap-et használom, annál pl be tudod állítani, hogy hányszor hány mezős térképet akarsz, és ha emlékeim nem csalnak, nagyobbat is be tudsz állítani, mint a huge.
-
kraftxld
félisten
válasz
adalbert1 #205 üzenetére
Majd újrakezdem és akkor bekapcsolom a diplomatic-ot
Még egy jó tipp: kezdéskor szinte kötelező gyorsan követ (jó esetben egy márványt is) bekebelezni. Meg legalább 1-2 luxuscikket (arany, ezüst, elefánt, gem, stb), amit nem calendarral kell kitermelni.
Igen, van nagyobb térkép, a custom game-ben a huge térkép, én ezen szoktam nyomniEzt a mod-ot próbálta már valaki? Én végignyomtam egyszer egy játékot, de eléggé bejött ez is. [link]
-
adalbert1
veterán
válasz
kraftxld #204 üzenetére
Annyira nem mélyedtem bele a Civilopediába, csak néhány esetben néztem bele... A corporationöknél annyira rájöttem hogy ütik egymást, legalábbis 2 corporation nem lehet egy városban... Így viszont ha már 2 v. több corporationt alapítottam nem túl jó ötlet használni az executiveoknál a spread automatic gombot, mert össze-vissza terjesztik a saját államomon belül (ill. lehet hogy lehet több is egy városban, de a mining inc. és valamelyik másik ütötte egymást).
Az Apostolic Palace nekem annyiból tetszett (én se diplomatic victoryra gyúrok), hogy ki lehet írni olyan szavazást is hogy stop the war against ... Ha épp nagyon nagy sz*rban vagy és pont ki tudod írni hogy az ellened lévő háborút szüntessék be és meg is szavazzák akkor az jól jön... Másrészt nem túl jó ha lenyom a gép diplomatic victoryval.
Amit még megszívtam múltkor, az a cultural victory... Épp alázom lefele az összes gépet, 2 gép már a vazallusom, 3-ik gép kapitulált, a többiek sokkal gyengébbek. Erre föl nyertem cultural victoryval. Pedig általában én is atom megalomán terveket akarok megvalósítani, így a végjáték már nagyon felgyorsul (viszont normálnál hosszabb időre állítva meg kínszenvedés a játék eleje)...Az earthnél vagy a terrannál nincs nagyobb pálya?
-
kraftxld
félisten
válasz
adalbert1 #203 üzenetére
Itt már nem nagyon szokott bejönni
Nálam a diplomatic victory alapból nem játszik
Így nem lehet se Apostolic Palace-t, se pedig UN-t csinálni. Amúgy a corporationok jó (korábban kérdezted) a hatásuk állandó marad, érdemes őket terjeszteni, csak vigyázz, mert némelyik konkurense a másiknak. Civilopediában le van írva.
-
adalbert1
veterán
válasz
kraftxld #202 üzenetére
Az a trükk nem megy, hogy egymásnak uszítod a többieket?
Legalábbis gyengébb fokozaton én azt szoktam eljátszani... Persze néha pofátlanul sokat kérnek érte, van hogy 30 környi fejlesztést is el akarnak kérni (normál idő mellett ez 5-6 fejlesztés az épp aktuális research értékemmel).
Szerintem az Apostolic Palace és az UN (hirtelen nem ugrik be melyik csoda) megépítése a legfontosabb. Persze a Pentagon is jól jön a +xp miatt. -
kraftxld
félisten
válasz
adalbert1 #201 üzenetére
Prince fokozaton már végigvertem, most itt szépen ment az elején (kapásból meglett a bronze meg iron working tanyából), sikerült is a vallásom terjeszteni, előrébb is vagyok tudományban meg pontban mint a többiek, csak egyszerűen annyi sereget hoz valaki ha megtámadom, hogy ihaj
Amúgy csak advanced starttal van esély a nagyobb fokozatokban. Mindenképp kell egy vallás az elején, és azt terjeszteni tűzzel-vassalÍgy meg lehet lenni a többiek mellett egy darabig. Valamint mindenképp olyan nép kell ami industrial, mert egyszerűen nem szabad hagyni a jobb csodákat (spiritual minaret, stb) a többi népnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Subaru topik
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest