Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Diablo IV
- EAFC 25
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fényhozó
tag
válasz
MasterDeeJay #204 üzenetére
Kemény... Nem lassul be nagyon már félmilliós lélkszámnál?
-
Fényhozó
tag
Minden épület szintje növekszik elvileg magától, ha a feltételeket megteremted neki.
Ez ipari/termelő épületeknél általában a megfelelő minőségű és mennyiségű munkaerő és infrastruktúrát jelenti. Legyen elég jól képzett munkaerőd és minél előbb indítsd be a különféle szállítmányozási egységeket, mint a vasúti/vizi/légi áruszállítás.
Vagyis építs minél előbb teher pályaudvart, kikötőt és később majd repteret is.
Ezek amik idővel fejlesztik az ipari egységeket, mert újabb nyersanyagokat tudnak behozni maguknak a cégek.
Meg az is nagyon fontos, hogy a megfelelő lelőhely is legyen, és az ipari egységet oda telepítsd, vagyis ha egy farmot akarsz létrehozni ahol csirkét nevelnek, zöldséget termesztenek stb... akkor azt oda telepítsd, ahol megfelelő a termőterület neki.
Ezt azt a bal felső sarokban található szűrőknél tudod megnézni, a mezőgazdasági művelésre alkalmas területek sárgák ha bekapcsolod ezt a nyersanyag szűrőt.
Egyébként a különféle modoknak is általában ide, a bal felső sarokba helyezi az ikonját a játék, ha jól emlékszem akkor a Traffic mod ikonját is ide teszi és elsősorban a haladási irányokat tudod változtatni velük. -
Fényhozó
tag
És szerintem sokkal jobb is így... Tele volt a hócipőm az első részben azzal, hogy mindenféle, idővel használhatatlanná váló modok tönkretették a játékot. Persze ez az esély itt is fennáll, de valószínűleg valamit jobban csinálhatnak, mert szinte mindegyik mod leírásában ott van, hogy biztonsággal eltávolítható, nem teszi tönkre a mentésedet.
Szóval ez a saját mod rendszer sokkal stabilabbnak tűnik egyenlőre.Szívfájdítóan kevés az asset sajnos, de a legutóbbi frissítés ezen is segített valamelyest, majd kiugrottam a bőrömből, amikor megláttam hogy hozzáadott jópár, különféle méretű parkot a játékhoz.
Na meg az alapjátékkal együtt már elég dlc, creator pack stb. jelent meg, amik összességében ugyan zsebbe nyúlósak, ha mindet meg akarod venni, ám most steamen akciósak mind. Gondolkodom is rajt, hogy szülinapomra meglepem magam az összessel együtt.
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.
Valaki próbálta már az online fordítós magyarítást feltenni az új 1.2.3f-es verzióra?
Hiába van letöltve a mod ami kell hozzá,nem változik magyarrá..... s pedig jól van bemásolva
Valakinek működik? -
ledgeri
nagyúr
Követőknek közlendő: Steamen freeweekend!
-
Locutus
veterán
[link]
UK pack, holnap patch... a többi meg tovább halogatva szokás szerint egy adag mellédumával. Asset editor sem lesz még mindig... -
Locutus
veterán
-
Locutus
veterán
Malware volt a Traffic mod egyik verziójában, ami a paradox modson keresztül bárkinnek a gépére juthatott. Érdemes ellenőrizni.
Elég durva biztonsági hiba, de amilyen állapotok uralkodnak a játék fejlesztése körül, valahogy nem lep meg. -
Locutus
veterán
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Ritkán játszom a játékkal és felejtek dolgokat.
Hogy lehet növelni a szinteket a gabona, állatos, és a többi kitermelési építményekeknek?Meg még egy.
A traffic módot letöltötte a játék, de nem látom, hogyan tudom használni.
Nincs semmi plusz ikon sehol. -
Locutus
veterán
Anarchy modban bug van, ami tönkrebassza a mentéseket. Aki még teheti ne játsszon addig, amig ki nem jön update...
-
válasz
MasterDeeJay #203 üzenetére
Ez így már tényleg fullos.
-
Benchmarknak elmenne. Soha nem láttam még olyan játékot (leszámítva sakkot) amely kihasznál 18 magot. (HT off)
Letöltöttem egy 500k pop mappot [link] . Videókártyát nem terheli simulációt elindítva annyira kemény a cpu limit. Leállítva terheli de simán játszható értékeket hoz.
Ramból is elég neki 8-9Gb.
-
Astroboy
őstag
válasz
MasterDeeJay #199 üzenetére
A SimCity az etalon ebben a műfajban nem vitás, de a Cities Skylines sorozat szerencsére sose akart az lenni, külön utat választott. Pár hibát én is úgy látok mint te, ezek közül a szimuláció belassulása szerintem is elég súlyos.
Viszont.
A többi amit felsoroltál már-már azt sugallja, hogy te egy SimCity klónt vártál, pedig ez nagyon nem az...
Persze érthető, hiszen nem játszottál az első résszel, így nem tudhattad, hogy ez mennyi mindenben más - mert amúgy sokmindenben köröket ver az SC-re.Pl. szerintem már az első résszel is sikerült egy olyan hangulatot létrehozniuk, amely sokunkat úgy beszippantott mint Deutch Tomci az arasznyi kóla-csíkot.
És bár a második rajtja valóban elég döcögősen indult, amitől féltem nem következett be: 100%-ban sikerült átmenteniük az atmoszférát az elődből, kicsit ízesebb-szagosabb lett minden, de az alapokon hál'Istennek nem változtattak.Grafikai csúfságokra sokszor a settingsben találni ellenszert, de már vannak modok mindenre IS ahogy a kollégák írták, próbálgasd őket mert szuperek vannak köztük tényleg.
Én valamikor nyáron félreraktam, még az utolsó 1.1.6f1-es patchet se raktam fel, pedig az jó kövér lett.
Most a kritikáddal viszont meghoztad a kedvemet. -
Éppen ezaz hogy legyen simcity copy mert az működött és ésszerű. Simcity 20 éve véget ért és nincs semmi jó helyette. Nem is fognak csinálni soha, EA elásta mint sok minden mást (c&c széria is ilyen), ezért kellene feltámasztani.
Ebben meg látok valamit ami jó de sokkal több rosszat ami érthetetlen miért úgy csinálták ahogy.
Félre ne értsd, bele fogok rakni vagy többszáz órát de jelenleg ez a véleményem. Azaz számomra ez egy félkész valami jó ötletekkel. Nem mondom rossznak de nekem ez nem annyira top mint amilyennek kellene lennie ennyi pénzért.
Szóval lehet valóban egy SC4-et várok a CS2 közlekedési megoldásaival Raytracing grafikával. -
ledgeri
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #199 üzenetére
Szóval ha nem simcity, annak mindenkori minden műkdési elemével, akkor nem "true" városépítő, és sosem lehet az bármi, ha nem foglalja magában az összes simcity elemet, deha benne van mind akkor instant "csak simcity copy"... oké
(bocs az utóbbi rész csak úgy adta mágát, mert általában az ilyesmi beszélgetéseknek az a következő része...) Mostmár megértettem az álláspontod, és így olvasom a véleményeid! -
Gyökere mint városépítős játékok gyökere. Minha kivennéd a leant egy realisztikus shooterből.
Még C64-en kedvencem volt a Raid on Bungeling Bay játék ami nem városépítős volt de az alapja lett a simcity-nek és valóban C64-en játszottam az első simcity-velis aminél az épületeket kockák jelentették. Jó persze ennél régebbiek is vannak de valahogy a SimCity a városépítős játék, totál logikus hogy ahhoz mérem a hasonló játékokat. -
ledgeri
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #197 üzenetére
Azt ennek a kiadója/készítője csinálta? Az a Cities:Skylines-ból hiányzott? Az miben ennek gyökere?
-
Mi másra mint a Simcity-re, de persze csak a 4.-ig mert a 2013-as kiadás extrém botrányos lett és erősen le kellene tagadniuk.
Ott volt készen rakás dolog játékmehanikában amit egy az egyben át lehett volna venni mert bevállt és működik. Pl egyenként szabályozható volt a szolgáltatói épületek költsége, de ezernyi más dolog van amiben messze jobb volt az SC4. Sok apróság, nagyon sok.
SC4-hez képest a Cities Skylines egy butított valami de közben extrém szimulálást csinál és valóban vannak erősségei ezért teljesen felemás az egész és inkább így negatív az összkép. Ez most így egy aranyozott wc csésze, csillog villog de szaros a széle és nehéz is mint a dög, az áráról nem is beszélve. -
ledgeri
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #195 üzenetére
Ami egyszer bevált (nem kis sikerrel) azt lehetne továbbvinni ezért írtam hogy sokkal jobb lenne visszamenni a gyökerekhez.
Itt mikre gondolsz? (Én címekre is kérdezek) -
Azzal van a gond hogy valószínű az extrém szimuláció okozza a teljesítmény problémákat. Ami egyszer bevált (nem kis sikerrel) azt lehetne továbbvinni ezért írtam hogy sokkal jobb lenne visszamenni a gyökerekhez. Azon egyszerű oknál fogva mert az legalább működött.
Elég sok olyan dolgot leírtam amit lehetne jobban csinálni, nem totál máshogy hanem jobban, ésszerűbben.
A szimulációval sem az a bajom hogy ilyen részletes hanem hogy ezzel a motorral jelenleg ez így nem működik nagy városoknál. -
ledgeri
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #193 üzenetére
Akad pár dolog amit elrontottak, vagy rosszul csináltak meg, de akad amit te úgy vársz el, hogy "máshol láttad", és van amit meg úgy, hogy eszenciálisan ebben a játékban így csináltak meg.
A Grafika, meg futási teljesítmény az az első kategória. A Képviselőség, tanácsadóság, az a második, a "miért nem átlagolják a működést, miért szimulál mindenkit, mindenkor", meg a harmadik! -
Játszottam vele jópár órát, hozzáteszem az első részt nem ismerem csak ezt a másodikat.
Ennek még sokat kell fejlődnie. Grafikailag nem csak a részletességel van baj, eléggé katasztrófa ahogy megvalósították. Azaz nem hatékony. Nincs normális LOD, távolságból eltűnnek a dolgok. De bezzeg az emberek fejét meg megrajzolja a motor.
Aztán 50k+ popnál elkezd lassulni nálam a játék, érdekesen mert nem a szimuláció lassul (bár az is mintha random módon lassulna) hanem grafika lesz töredezett és darabos. Nem néztem terhelést, proci az ilyen 60-70% azaz 12-14 mag között használ (HT off de lehet visszakapcsolom tesztelni)
Az meg egy elmeroggyant megvalósítás hogy konkrétan minden egyes ember/jármű a játékban szimulálva van. Oké ez járható út egy kis játéknál de komolyan százezres nagyságú városnál minek? Miért nem lehet simán klasszikusan ezred annyi erőforrásból statisztikai alapon számolni és én amikor akarom akkor kezdjen szimulálni egy adott embert. (kijelölni pár kedvencet) Totál felesleges, nem vagyok kíváncsi egyéni emberekre ilyen méretekben, sem egyéni járművekre. Tehát legyenek az utakon dummy autók, emberek, ne számolgassa ezek egyéni útvonalait.
Tehát pl kórházaknál is lehet simán statiszikai alapon számolni, lefed x km területet és x+y km-nél egyre kevesebb és kevesebb a hatékonysága. Nem vagyok kíváncsi rá hogy egy adott mentő merre jár és kit ment meg. Ugyanígy halottaskocsi sem érdekel hogy elakadt az úton és ott road Mari néni hullája a házban vagy sem.
Gondolom a közlekedés szimuláció miatt lett ennyire hardcore a szimuláció de akkor ne városépítősnek adják el hanem trafik szimnek. Amúgy sincs és nem is lehet szinkronban a közlekedés és más szimuláció ideje.Specialized Industry-nál a terület rajzolgatás is zavaró, egyszerűbb lenne azt is zónásan. SC4 példája kihúztad a landfilt azt láttad hogy telik meg, nem akarok szögre pontosan egy kör alapon rajzolgatni.
Buszoknál is bőven elég lenne megállókat rakosgatni és maga a játék generálja le az útvonalakat, elhiszem hogy van akit szórakoztat, engem nem igazán. (mióta a polgármeser/városvezetés dolga a tömegközlekedés ilyen szintű tervezése?)
Az meg frucsa hogy fejlesztek valamit a városon, feleslegessé válik egy trafóállomás ledózerolom és mennek a lefelé mutató ujjak, ugyan így város közepén dózerolom a víztornyot és nem tetszik a lakóknak... Oké amcsiknál lehet az valami jelkép, de eu témát választottam... Ezek nem olyan épületek amik bármit kellene hogy befolyásoljanak.
Sok helyen nincs normális leírás. Pl parkolók..oké odaírja hogy large vagy long vagy akár mi de miután lerakom azután látom mennyi férőhelyes. Prefab parkolóknak nincs is értelme, itt is zónásan kellett volna megvalósítani.
Gyalogosoknak szát úton ugyan úgy mennek autók. Elvileg szolgáltatók és szállítók mehetnének. Erre izomautó száguldozik rajta....
Ugyan így megcsinálok aprólékosan egy kereszteződést és úgy átmegy mindenki a záróvonalon tiltott irányba mint itthon. (lehet magyar régiót detektál?) Arra van tippem hogy megfordulást nem lehet tiltani.
Árnyékok néha bugosak, nem tudom mi okozza. Grafikai bug szóval belefér.
Szemét.. érdekes hogy szemétszállítás nélkül meddig el lehet lenni. De amúgy érdekes hogy megvannak tűzoltóság és rendőrség nélkül is sokáig. Iskolák mellett sincs tüntetés amikor 110%-ban telítettek...meg amúgy a telítettség nem jelent sztrájkot még az egészségügyben sem...Érdekes hogy két egymás mellé rakott iskola nem osztja szét a gyerekeket, egyik fullon van a másik meg alig terhelt.
Parkok, adnak pluszt oké. De amit én ültetek zöldet az meg nem? Szintén zónás parkok kellenek, nem prefabok.
low rent building? Mármint azok az épületekben csak albérlők laknak, lakbért fizetnek de kinek? Az épület tulajának? Egy helyen láttam valami bazi nagy drága LDR-nál hogy rent to high..tőlem bérli a fullos családi házat vagy hogy? Ez sem egyértelmű számomra.
Grid elég furcsán működik, néha megtörik a terepen, újra lerakom az utat ami gondolom kiegyengette az megjavítja. Földmunkát előre kellene megcsinálni? Nem gond csak furcsa. Ugyanígy miért az úthoz kötődik? Nem tudok lerakni egy parkot snapolva a lakótelep közepére csak ha út vezet hozzá.
Föld alatti snap nem működik rendesen, gyakran mellékötöm az áramot és a csöveket is azaz látszólag ott van de mégsem csatlakozik rá.
Pályákból csak ennyi van? Mármint oké nem rosszak de régió kellene összeköthető városokkal, megosztható erőforrásokkal.
Nincsenek tanácsadók, képviselők. Nekem kell kitalálni mi a gond, oké ott van a smile jel és rámegyek írja számokban de messze élvezetesebb lenne jobb visszajelzés a dolgokról.
Rendeletek.. alig van...nincs is miről beszélni..legalább egy oldalnyi kellene amit.
A gyengébb gépen szimuláció sebessége szinte igen lassú, low grafikán is. (i7 4720qm) Na itt van a gond hogy low-on ne rajzolgassa meg az autókat csak dummykat rakjon ki.
Félre ne értse senki, nem azt írom hogy nem jó játék de messze van egy rendesen megírt játéktól. Olyan mint ha mindent akartak volna a készítők, beleraktak egy rakás dolgot de valahogy nem áll össze az egész.
Roviden ennyi, biztos kihagytam jópár dolgot mert nyilván nem lehet véleményt alkotni tizenx óra után és nem vagyok benne profi majd talán 100 óra után. Úgy néz ki továbbra is keresem az SC4 utódját, ez nem az, ez egy totál más játék. A maga módján nem rossz és játszani fogok vele továbbra is, háta egyszer kiforrja magát.
-
válasz
KilgoreTrout #191 üzenetére
Köszi!
Kipróbálom! -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
MasterDeeJay #189 üzenetére
Szebb grafika:
Lumina és Recolor moddal lehet kicsit javítani, mondjuk utóbbi elég pepecs, egyesével színezgetni az épületeket. Az utakra meg kézzel lehet pakolni decal-eket az Extra Asset Importer + Extra Detailing Tools moddal.QoL modok: Anarchy, Move It.
-
ledgeri
nagyúr
Valaki innen játszik a Workers & Resources: Soviet Republic-kal? Érdekelne egy összevetés...
-
Kipróbáltam vegyes érzelmekkel de folytatom, nem rossz játék.
Oké kemény Sim City4 fan vagyok így ahhoz tudom csak mérni. És bár sokmindenben az SC4 verhetetlen mégis úgy érzem hogy ha ez kiforrja magát akár nálam megütheti a jó szintet. Eléggé más játék így nem is biztos hogy fair összehasonlítani. (Simcityben volt egyfajta játékosság, pl supervisorok rohadt jók voltak, ez meg ilyen téren eléggé üres és steril)Pár óra játék után:
Meg kell tanulni elég sok mindent, maga a játék eléggé komplex. Ez nem baj, sőt ezt szeretem!
Grafika nem állja meg a helyét, ronda (modokat még nem néztem). Magával a teljesítménnyel nincs baj vagyis érdekes mert prociból talán ez a játék használ a legtöbb magot ami nem baj részemről ( 18c/36t i9-esem van). Viszonyításnak SC4 be tud akadni extrém méretű városoknál és nagyobb régiónál de az ugye csak 1 magot eszik meg.
Erős gépen RTX3080-assal szerintem jó, gyengébben (régi 10+ éves ROG noti) hát mindenféle trükk kell hogy egyáltalán elinduljon (GTX960M azaz 750ti asztaliban). Talán ez az unity motor nem ilyenre való, nem tudom.
Kifejezetten tetszik az közlekedés management (SC4 NAM modhoz képest is!)
Furcsa lesz de szerintem megtaláltam az SC4 utódját, és végülis a grafika az az egy ami zavar jelenleg. Nem a texturákkal van a baj, pontosabban az utak ocsmányak épületek aránylag szépek szóval az összkép nem stimmel. A legocsmányabb az egész játékban talán a szennyvíz kivezető, mintha low res jpg képeket pakolgatnának...ja valószínű úgy is működik.Micromanagement tetszik azaz nem csak lehúzok egy bazi nagy zónát hanem én kézzel méretezem az összes épületet egyenként. Tipikus példa hogy a lowdenR házak ne legyenek 2x6, 3x6, 4x6 méretűek mert nem hatékonyak úgy ha úgy is egy család él bennük akkor pazarlás felhúzni ekkora területre csak egy épületet. De a gazdagabbnak szánt részeknél simán csinálok ilyen nagy palotákat.
Ugyanígy lowdenC-nél is inkább elaprózom több épületre a helyet. Rent költség így soha nem lesz magas. Nem minmaxolni akarok csak ésszerűen játszani. Gridet sem szentírás alapján méretezem mert akkor egy gyártott város lesz az eredmény hanem dinamikusan. Nem megyek bele mert lehetne sorolni, lényeg hogy el tudok vele lenni sokáig és nem kell nagy város ahoz hogy kiéljem magam vele.Még nem mentem nagy mélységekbe, azaz legkevésbé foglalkoztam a közlekedéssel (ahogy nézem ebben talál a leginkább komplex) csak úgy próbálgatok dolgokat.
Szóval játszok tovább mert eddig tetszik.Vannak ajánlott QoL modok?
Grafikával lehet valamit csinálni hogy szebb legyen? -
tkesy
őstag
Az normális, hogy a nagy patch óta úgy nőtt a lakosságszám úgy 210k --> 320k -ra, hogy egy darab új lakóépületet, vagy üzlethelységet nem kellett felhúznom?
Csak a hagyományos ipar (ahol egyfolytában munkaerőhiányom van) meg a high tech ipar nő szakaszonként...Illetve van összefogaló írás valahol, mit lehet valamit tenni fps növelésre, mert beesik 20 környékére, ami nem kicsit zavaró...
-
Locutus
veterán
Egész gyorsan megjött az 1.1.6f1 is.
-
Locutus
veterán
-
Bal0924
senior tag
Van olyan mod, amivel meglehet adni, hogy mennyivel mehessenek az autók az adott úton?
-
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Milyen beállítási tanácsok vannak, hogy ne nézzen ki rosszabbul mint az elsőrész?
Mert most minden elmosódott vagy pixeles. nem szép.Van a játékhoz olyan mod, mint az elsőrészhez, hogy megmondom melyik sáv merre vezessen?
-
KilgoreTrout
senior tag
A vasútállomásnál ha kicsit beljebb rakod az utaktól akkor modok (vagy devmode) segítségével láthatatlan egyirányú sávokkal meg lehet úgy csinálni, hogy ne legyen torlódás (általában abból van a gond, hogy keresztezi egymást a ki- és behajtó teheraútók útvonala). Teherkikötőm nincs, de gyanítom, hogy ott is meg lehet így oldani, ha kézzel csinálod az útvonalakat.
-
tkesy
őstag
Köszi a válaszokat, akkor ez általános probléma, ezek szerint... egyírányúsításos megoldással, (pl két szélső be, középső ki) próbálkoztam, de valahogy mindig az lett a vége, hogy csak egy utat talált meg a AI... Legutóbb pl ilyet...
-
Astroboy
őstag
Ha simán csak elhúzol előtte egy utat, akkor bár mind3 kapu be lesz kötve, akkor is a legelső és legközelebbi kapunál állnak, drága a dízel na.
No meg ahogy észrevettem, amíg nem jön ki egy kamion miután lepakolt, addig nem megy be egy sem, valószínűleg emiatt van a torlódás, és ha ha nem jól terveztél fejben az elején, akár a belvárosig is.Ahogy tapasztaltam, a megoldást az, hogy a teherkikötőt teljesen függetleníted a lakó és kereskedelmi zónáktól. A kamionoknak az iparterület - városhatár - teherkikötő triumvirátus közt kell minél több sávos és lehetőleg egyirányú gyors pálya, semmi dolguk a városban, megfelelő utakkal be se jönnek.
Én úgy csináltam, hogy minél előbb unlockoltam az autópályát, így megszerezve a többsávos lehetőséget. Utána upgradeltem a komplett pályát a városhatártól a kikötő tervezett lehajtójáig és az iparnegyedekig oda-vissza.
Majd mikor leraktam a kikötőt, azt közvetlenül kötöttem be a pályára (a gyári autópálya-kereszteződések helyett amik hatalmasak és sz@rok, saját magam húztam le és felhajó sávokat) majd utána az iparterületet is.
A kikötőhöz érve pedig minden kaput külön útra kötöttem, ha jól rémlik az első kettőt "bemenőre" és csak egyet kimenőre, de majd holnap megnézem neked most nem vagyok otthon.
Így lett közvetlenül a pályától egy 6 sávos gyorsforgalmi kapcsolat a kikötőig, és ugyanez az iparterületig. A pálya a gerinc, a le/felvezetők pedig a bordák, hogy úgy mondjam.
Érted na.
-
tkesy
őstag
Sziasztok,
arra van valami megoldás, h a teherkikötőnél több kaput is használjanak a teherautók? Mert most konkrétan egy kaput haszunálnak a 3-ból, gigadugókat okozva a városban is... -
Locutus
veterán
válasz
Viiktor1989 #164 üzenetére
Ebből én nem nagyon értem mi lehet gond, esetleg egy screenshotot rakj be róla.
-
Viiktor1989
aktív tag
Hali skacok!
Repülőtérre szeretnék vonat kapcsolatot egy másik megállóhoz,de nem engedi,azt írja,hogy gyalogos forgalom szükséges,út vezet a repülőtérre.
Próbáltam gyalogos járdát is építeni az út mellé,de semmi. Mi ilyenkor a teendő? Köszi! -
Locutus
veterán
Na tesztelte már valaki az új patchet?
Ahogy elnézem elég sokminden van benne, bár pont a legsúlyosabb hibák javításáról megint nem esik szó... -
tipuka
addikt
Hát nincs mit.
Azóta is azt az egy szem városom építem, egyre nagyobb és komplexebb problémát tud okozni, mert minden métert beépítenék legszívesebben.
Sajnos a közlekedési eszközökre sem figyeltem oda eléggé, most meg agyalok, hogy legyen minél kevesebb dugó, és még csak ~60k ember van. -
tipuka
addikt
ez mi?
-
Locutus
veterán
Potenciál az van benne, na: [link]
-
Astroboy
őstag
Mint ha az egész játék fluidabb lenne futást tekintve.
Nem is csoda, jó kövér patch volt, rengeteg mindent javítottak vagy állítottak, nekem elsőre a színek tűntek fel.Kapták az ívet rendesen a fórumokon a havas fehér alapon szinte láthatatlan postaládák / övezethatárok miatt, ezen hál'Istennek változtattak mert néha tényleg kifolyt az ember szeme.
Most a hajókkal szenvedek. Mármint azok útkeresésével.
Ha a kikötő közvetlenül rálát a távoli város kikötőjére no para, a gond akkor kezdődik amikor pl. útban van egy sziget és azt meg kéne kerülni.Folyamatosan megy a pathfinding pedig ki vannak húzva nekik a legszélesebb útvonalak, persze ha telepítek még egy kikötőt arra az oldalra amelyikkel bajuk van, egyből mennének.
Olyan, mint ha a hajók AI-ja túl buta lenne az egyenesnél bonyolultabb útvonalak kereséséhez...Szerk: az a lötybülős mod szerinted bekerül majd a játékba?
-
Locutus
veterán
Nemtom hogy vagytok vele, nekem meglepően sokat javult a játék a patch óta.
Ráadásul a lefagyó parkoló motorosokat is javították, na nem a paradox, mert kiderült, hogy az anarchy mod okozta ezeket. Csak hiába kapcsoltam ki az anarchy modot utána, akkor már voltak megakadt járművek, szóval olyan volt mintha nem is az anarchy okozná. Mindenesetre a mod friss verziója javította ezt a bugot is.
-
Locutus
veterán
Hopp, szerdai patch nap van:
1.0.19f1
[link] -
Bal0924
senior tag
Ez valami hiba lehet?
[kép]
Egyik pillanatról a másikra 197millió kezdett jöni a bevétel (5%on volt), majd levittem az adót és még több lett a bevétel belőle. (mikor felfelé vittem az adót, akkor lejebb menet az összeg, minusz 190millió körüli lett a vége)
Pörgettem az időt egy kicsit hogy legyen pénzem, a város már járhatatlan, de egyre több lesz a pénzem -
Locutus
veterán
Egész jókat lehet vele ökörködni. Már csak az alapjátéknak kéne jónak lennie
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Nálatok is összeomlik a játék csak úgy?
Mikor nézek egy járművet hosszas ideig, összeomlik minden ok nélkül.
Miért?
Több óra játék mentetlen és csinálhatom újra. (ismét) -
Astroboy
őstag
válasz
Astroboy #141 üzenetére
Ja és még valami: a végtelen büdzsé persze megöli a játék lényegét, mert így, hogy az elejétől nem kell törődni semmivel már nem nagyon van kihívás.
Ellenben valószínűleg csak így lehet TÖKÉLETES felépítésű várost alkotni, mivel az elejétől tudatosan lehet tervezni, és így nem kell pl. az ipar áthelyezésével szopni majd 300 évet várni a szennyezések eltűnésére, vagy túlzsúfolt utakat szélesíteni a jobbágyok kárára.Egy hónapja vettem a játékot, azóta azt hiszem a nyolcadik várost építem fel, de eddig ~ 100k körül mindnél kibuktak a saját tervezési butaságaim következményei.
Na ennél a csalós utolsónál tanultam az eddigi hibáimból, és próbáltam tényleg mindenre figyelni, meg is lett az eredménye: minden szuper-zöld (polgári elégedettség minden téren +8 / +12), mindenki boldog és dübörög a gazdaság.
Persze ehhez kell a nullára húzott adó, az ingyenes közmű-szolgáltatások és free utazás.
De mégsem az igazi, csalónak érzem magam. -
Astroboy
őstag
Na kipróbáltam egy új városnál, persze fekvőnyolcas mennyiségű pénzzel.
Kezdéskor kapásból lecsekkoltam a szél és víz áramlási irányait, majd megvettem az összes területet Kenyáig, utána pedig kitoltam minden szennyező cuccost a map legszélére.Az ipar talajszennyezése így már nem oszt nem szoroz, a víz és légszennyezés már a szomszéd problémája, gondoltam így jó lesz.
Erre bejött egy probléma amire nem gondoltam: heggesztő Józsinak így túl messze került a munkahelye.Kapott vonatot a kertje végébe ami elviszi az öntöde kapujáig, de a lakhelyéhez közeli állomás meg túl zajos így nem jó...
Rajtam nem fognak ki, egy gyors éjszakai űlésen a lakosság igényeit totál figyelmen kívül hagyva kiemelt kormányzati beruházássá minősítettem a projektet, Józsi félúton talált üres telket probléma megoldva. -
Astroboy
őstag
És ezzel el is érkeztünk a játék achilles-inához.
Legjobb lenne a map széleire telepíteni minden szennyező dolgot, hogy az általad említett off-map terület felé áramoljon.
No de az elején (hacsak nem unlimited a money) képtelenség megvenni az összes területet a map széléig, tehát marad a városközeli építés majd későbbi áttelepítés, aztán egy egész generáción keresztül hallgathatom, ahogy a virtual greenpeace veri az asztalt az aszbesztes humusz miatt. -
Locutus
veterán
válasz
Astroboy #136 üzenetére
Hát igen, főleg a víz a gond, mert van ahol zéró áramlás van szinte. Nekem vannak a tengeren, meg a patakokban is helyek, ahonnan többszáz óra után sem tűnt el szmötyi.
Ja a
szarhab a tortán meg az, hogyha mindezt a játszható terület határán teszed, és kifolyik a szar a térképről, akkor onnan aztán SOHA nem tűnik el, sőt, beszínezi a fél off-map tengertSzóval csak óvatosan...
-
Astroboy
őstag
Youtube-on az egyik csóka is játszadozott a szennyezések eltűntetésével, és a következőket tapasztalta:
- ahogy te is írtad felettem, a forrás megszűntetése ellenére csak nagyon lassan csökkennek a szennyeződések. A levegő is, de a talaj még annál is 10x lassabban;
- légszennyezés annál gyorsabban múlik, minél szelesebb területet érint;
- talajszennyezés csökkenését meg lehet gyorsítani ha az adott területre fákat ültet az ember, persze azoknak is idő kell, hogy megnőjenek és érdemben segítsék a tisztulást;
- vízszennyezésnél viszont ugyanúgy tehetetlenül vár az ember mint a levegőnél, viszont ugyanúgy érvényes: ahol gyorsabban áramlik a víz ott gyorsabban is tisztul.Nekem az egyik városnál egy vékony csatornából áthelyezett szennyvízkiömlő hagyott maga után méretes sárga pisinyomot. Abban a kis csatornában viszont alig volt vízáramlás, úgyhogy sok-sok óra játékkal és +100 000 lakossal később is még mindig látni a húgyot patkó alakban a város szélén a tenger felé araszolni.
Mondjuk ahogy észrevettem, a rádió reklámmal való szennyeződése se oldható meg egykönnyen..
-
Locutus
veterán
válasz
Potyka03 #134 üzenetére
Hát igen, a szennyezés macerás dolog ebben.
A szélirányokat kell figyelni leginkább. De ha egyszer befújt valamit, akkor elég sokáig eltart, mire ki is megy onnan. De a talaj meg a vízszennyezés még ennél is tovább, van ahonnan soha többet nem tudtam kipucolni... Gyanítom ez sem elég átgondoltan van megoldva, csak úgy ahogy, mint minden más... -
Potyka03
senior tag
Sziasztok,voltak olaj finomítóim,és légszennyezést csinált ami elterjedt a városomba. Töröltem is az olajfinomítókat. De hogy tudom megszüntetni a szennyezést ahol volt? Mert egyre jobban terjed a városba szét,de már finomítók nincsenek,s nincs ami oda vigye.....
Ezzel az egy problémával nagyon kűzdök most. -
Astroboy
őstag
Evva.
Azért a CO megérdemelné, hogy farfekvéses tüskés kerti kisemlőst sz@rjon.
Mehá' értem én, hogy nekem procit kell fejlesztenem az öreg rizsáról, de ezek szerint millás lakosság felett még egy 5800x3d-vel is összefossa magát?
Ja, a patchet meg a mikulás hozza csak beb@sztak a nyuszival vagy mi?? -
Locutus
veterán
A 96magos Threadripper PRO sem elég a játéknak
[link] -
Locutus
veterán
válasz
Astroboy #130 üzenetére
Dehogy minden ok, ebben a játékban?
Amúgy ha ki is törlöd a pedestrian streeteket, várni kell egy darabig, míg az összes pathfind helyreáll. Más lassulásokat is általában az okoz, ha valahol feltorlódik, és beáll a forgalom. Amikor ilyen megállások, meg belassulások vannak, már mindig tudni, hogy valahol megakadt a történet... Én pl már földalatti autópályákat is építettem egyes részek dugómentesítésére
5-600k lakos felett viszont már egyre furább bugok vannak amúgy. Állandóan valahol megállogatnak járművek az út közepén ok nélkül, egész környékeket bedugítva. És amikor rámész a kamerával, akkor mennek csak tovább... Lásd a bug report topikoknál a Schrödingers Trafficot
Jó nevet adtak neki... de rendkívül irritáló. Ez is mutatja, hogy mennyi minden fake ebben a szimulációban. Amit éppen nézel, az nagyjából élethűen működik, csak közben máshol meg mintha találomra szimulálna csak baromságokat.
-
Astroboy
őstag
Ohh köszi!
Na most meg az van, hogy ~100k lakosnál előjött nálam a lassulás ami nálad is régebben.
Akkor azt írtad, hogy bugos a kis aszfaltos predestrian street, ki kell törölni és ok.
Keveset raktam le, azt is kitöröltem, de ugyanaz. Még az óra se folyamatos, hanem "röcög" tehát egyszerre ugrik perceket, olyankor a szimuláció is felgyorsul de csak míg utol nem éri magát.
Neked 700k-nál minden oké? -
Astroboy
őstag
Biztosan, mert nekem szűz játékkal nem csinálja. Mondjuk csihuhum nincs még.
Amúgy amit írtatok a játék nehézségével kapcsolatban fentebb az igaz. Mármint a hiánya.Totál csőd nincs, de az elején egy ideig kihívás úgy balanszolni a szolgáltatásokat, hogy ne kerüljek negatív spirálba.
Pár ezernek is örültem havonta, nagyon óvatosan bántam a pénzzabáló projektekkel.
Csak villamos és taxi-hálózatot építettem, erre 30k felett mikor leraktam az egyetemet és az első pár high office/resi régiót, hirtelen nem havi pár ezer jött be hanem kapásból 2.5 millió.Mintha tényleg eltűnne minden nehézség, előtte százalékonként adagoltam a szolgáltatások pénzkeretét, de ettől a ponttól kezdve mehet minden 100% fölé, a díjakat is lehet csökkenteni, annak örülnek igazán a jobbágyok.
-
Locutus
veterán
válasz
Astroboy #124 üzenetére
Hát nemtom. Sajnos egyre több az ilyen bug a városomban.
Általában csak autók, sőt, leginkább motorok állnak meg ok nélkül, és akasztják meg a fél város közlekedését. De amikor egy villamos, vagy vonat áll meg látszólag ok nélkül, akkor lesz ez az elkenődés belőle. Meg kell nézzem a moddolás kikapcsolását, mert mintha azóta kezdte volna el ezt. -
Locutus
veterán
Nézünk itt egymásra mint mikor Tibibácsi kifogja az aranyhalat..
"oszt... ilyenkor mi van?"Ez ott áll. Mint egy szobor. Úgy 2km hosszú, és földalatt kezdődik. Látszólag semmihez semmi köze, zöld villamos még csak a közelben sem jár
-
-
Astroboy
őstag
Ez bekerül patch keretében, vagy külön mod-ként telepítetted?
Potyka03: Köszi, végül a CDkeys oldalán vettem 27 ojróért, ami a steames ár majnem fele.
Ahogy írtad valóban kevés már az R5 2600 hozzá, fullon megy az összes mag.
Mivel AM4 így bőven van lehetőségem feljebb lépni, legszívesebben persze egy 5800x3d-t pattintanék bele, az faja lenne nagyon csak drága.
Az RTX2070 még úgy-ahogy elmuzsikál, pár dolgot kikapcsoltam, így míg nem éri el a város a ~15000 főt, addig megvan a kellemes 60-80 fps FHD-ban.
40000 felett viszont már rengeteg mindenből kell lejjebb vegyek, egy erősebb proci fogadok ezen is segítene...Szerk: ledgeri! Betehetnéd összefoglalóba, hogy pl. CDkeys oldalán olcsóbban beszerezhető a játék, ilyen sz@r forint mellett biztos más is örülne ennek a spórolós infónak.
-
Locutus
veterán
-
Locutus
veterán
-
Potyka03
senior tag
válasz
Astroboy #114 üzenetére
Ha belekattintasz a játék profiljába akkor ott írja hogy meddig érvényes az akció.
Legörgeted az árához s írja hogy a jelenlegi akció érvényes: 2024. Január 4.
Vagyis,a téli akciózás végéig!
A géped sajnos picit gyenge lesz hozzá,főleg így hogy eléggé szagat a játék... dolgoznak a javításon,de csodát ne várj a teljesítményen.A procid kevés hozzá azt már most leszögezem. -
Astroboy
őstag
Köszönöm! Pont erre voltam kíváncsi.
Igen ahogy írod, a régebbi címeknél vannak jó nagy kedvezmények, egy alig 2 hónapos játéknál az ember ne várjon csodát...
Azt hiszem a legjobb lesz ha rácsapok, mert bár nem írják mikor lesz vége az akciónak, még a végén ezt a 10%-ot is bukom, addig tökölök.FHD-ban játszanék, kicsit elavult konfiggal, kiwi leszek a teljesítményre.(R5 2600/16GB DDR4 3000Mhz/RTX 2070)
-
Astroboy
őstag
Köszi az infót, nem is tudtam.
Nekem sajnos nem jó, mert bár valóban rengeteg játékkal lehet játszani, a CS2-n kívül semmi más nem érdekel, akkor meg minek.
Ha GamePass-on keresztül nyomnám, akkor már a hatodik hónapban ugyanott lennék, mint ha megvettem volna.Most perpill. ez az akció megy steamen:
Mivel nem ismerem a steam üzletpolitikáját, leginkább arra lettem volna kíváncsi, hogy szerintetek ennyi a nagy akció, vagy érdemes kicsit várni hátha abból a 10% kedvezményből karácsonyig lesz mittomén' 20-30.
-
Astroboy
őstag
Üdv mindenkinek!
Karira meglepném magam a játékkal. Az elsőt is nagyon szerettem, és amiket eddig írtatok sztem nem olyan vészes problémák, hogy eltántorítsanak a vásárlástól.
Namá'most a steamen várható szerintetek valami karácsonyi akció(most -10% ami nem sok) , vagy ha lenne már hirdetnék hiszen mindjárt itt vannak az ünnepek?
-
Bal0924
senior tag
válasz
KilgoreTrout #108 üzenetére
Köszi, akkor máris átalakítom.
Talán végre bevételem is lesz. -
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!Hogyan építsem a várost, hogy végre tartós bevételem is legyen?
Egyfolytában mindig több a kiadás mint a bevétel, az elején mindig csak egy kicsit több a kiadás (aztán meg még több a kiadás mint a bevétel)
Csak ritkán kapok bevételt az újrahasznosítótól.
Még az eladott áramból se jön semmi bevétel.Az első részben még tudtam bevételt szerezni, de itt nem ugyan az a taktika.
(legalábbis az a technika, amit ott használtam)
Mi a taktikája? Tudtok segíteni benne?
-
Locutus
veterán
-
cettlee
őstag
halo
az én játékomban nincsenek landmarkok, hogy tudom felturbozni a city attractiveness-t a 4 attrakcion kivül? Alig van turista
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest