Új hozzászólás Aktív témák

• VinoRosso

veterán

válasz anubis6 #40726 üzenetére

Épp azt mondom, hogy nekem sem számít, pedig valószínűleg nagyobb FPS-t tudok érzékelni mint az átlag. De pl a monitoron nem látom a különbséget 50 és 60 közt pusztán a képet nézve, játszanom kell, hogy érzékeljem. A neont is csak azért látom, mert ott nem konstans a megvilágítás mint a monitor esetében. Ha valaki nagyobb frekin játszik mint 60, az max 1/60-ad, azaz 0,016 másodperccel előbb láthatja meg az új információt, tehát legfeljebb ennyi előnye lehet a reakcióidőt tekintve. Kizártnak tartom, hogy ez jelentős (vagy inkább bármilyen) előnyhöz juttatna bárkit.
    Az lehet, hogy folyamatosabbnak "tűnik" a játék, de nekem a 60 bőven elég. Ráadásul játékélmény szempontjából szerintem sokkal inkább számít a színhűség, kontrasztarány, mint a Herztek (legalábbis nekem) és ebben a legtöbb 144-es monitor elég gyenge, mert ekkora frekin nem lehet olyan jó minőségű képet produkálni.

Jelenleg egy 5000:1-es statikus kontraszttal rendelekező VA paneles 32-es FHD monitorom van, és már régóta fürkészem, hogy mire lehetne cserélni, mert lenne igényem a WQHD-ra, de nem találok egyszerűen normális cuccot ami hozná ezt a képminőséget nagyobb felbontásban, vagy csak csillagászati összegekért. Van egy csomó hiperszuper gamer monitor ami nagyon gyors, de olyan a képe, hogy elhányom magam, a fekete úgy néz ki rajtuk mintha leöntötték volna egy pohár tejjel, közben meg 100k+. :(

Új hozzászólás Aktív témák