-
GAMEPOD.hu
Baldur's Gate 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capricornus
aktív tag
válasz WATERDACA #1782 üzenetére
Hali!
Én annyira nem vagyok otthon a DnD világában, ezer éve játszottam a Neverwinter játékokkal, illetve életemben eddig egy rövid kampányt játszottam asztali szerepjáték keretében és csicska fokozaton semmi gond nem volt a BG3-mal. Nyilván nekem is voltak visszatöltések, mint minden rendes BG3 játékosnak, de alapvetően szerintem a harcrendszer alapjai egyszerűek és érthetőek. Amúgy ha megnézel egy asztali szerepjáték bevezetőt, ami a DnD 5e-t taglalja, az is sokat segít. Nyilván vannak kisebb különbségek, de az alap ugyan az.
Amire rendszerben talán a legjobban hasonlít, az a Solasta, hiszen az az DnD SRD 5.1-re épült.
De a fentebb említett játékok is hasonlóak. A Pathfinder mondjuk jóval bonyolultabb, mint a DnD 5e, szóval ha azt ismered, akkor nem kell megijedni, az 5e sokkal egyszerűbb.Per aspera ad astra!
-
Capricornus
aktív tag
válasz Ctrl+Alt~Del #1727 üzenetére
Pedig a legtöbb asztali szerepjáték így működik és ezt a játékot az egyik, ha nem a legnépszerűbbről mintázták. Ha nem akarsz kockákat dobálni, akkor javaslom, hogy full narratív szerepjátékokat próbálj ki, bár most nem tudom hirtelen, hogy létezik-e ilyen játék PC-re.
Jómagam is csicskafokozaton játszottam a Baldur's Gate 3-mal és nem volt gondom vele pár harcot leszámítva. Volt, hogy visszatöltöttem én is egy állást azért, mert nagyon szart dobott a kocka, de ez ilyen. Ahogy a többiek is írták kis odafigyeléssel lehet minimalizálni a károkat akkor is, ha épp nem kedvel a kocka.
Amúgy rendszeresen szoktam asztali szerepjátékkal játszani és számtalan nagyon vicces helyzet született abból, amikor valaki épp kritikus balsikert dobott. Az elmúlt 3 évben meg egyetlen karakter halt meg a csapatunkban, de ő sem azért, mert rosszat dobott, hanem azért, mert hülyeséget csinált.
Per aspera ad astra!
-
Capricornus
aktív tag
Swen Vincke a tegnapi Game Awards-on.
Per aspera ad astra!
-
Capricornus
aktív tag
Per aspera ad astra!
-
Capricornus
aktív tag
válasz jano1102 #1070 üzenetére
Nehéz okosabbat mondani, mint ami itt is le volt írva már. Próbáld meg kihasználni a terepet, használj varázsitalokat, tekercseket, használd a karaktereket annak megfelelően, hogy miben erősek, adj a kezükbe olyan fegyvereket, amiket tudnak is használni, stb. A summonok is nagyon sokat tudnak segíteni, egyszerűen azért, mert többen vagytok és az ellenfélnek is többfelé kell figyelnie. Használj olyan képességeket, amik mobilitást biztosítanak az embereidnek, pl. a misty step, vagy dimension door.
Használd az examine-t és nézd meg, hogy az ellenél mire immunis, vagy épp mire érzékeny és használj olyan támadást ellenük.
Illetve a legfontosabb tanács: nem kell mindig harcolni, sőt. Sokszor kibeszélheted magad egy nehéz helyzetből, máskor meg egyszerűen csak el tudsz lopakodni az ellenfél mellett.Én Act 3-ban két nehéz harcot is kihagytam így. Mindenki felhajtott egy láthatatlanság varázsitalt és elsétáltam az ellenfelek között.
Én is a legkönnyebben toltam, mert nem szeretek sz@pni a harccal és azon a fokozaton tényleg nem nehéz annyira, ha a fentiekre figyelsz.Per aspera ad astra!
-
Capricornus
aktív tag
válasz AsakuraDave #865 üzenetére
Áhh, a dupla kézi nyílpuska nagyon jó! Még egy kis sneak attack hozzá és nem sokan maradnak állva.
Act III-ban
a Raphael bossfight az valami elképesztően hangulatos volt. Amikor megszólalt a zene és előadtak egy mini-musicalt Raphael főszereplésével. + a 666 HP...zseniális! Ez a játék 100/10. Per aspera ad astra!
-
Capricornus
aktív tag
válasz VikMorroHun #857 üzenetére
Nekem volt egy jelenet, amiben kiderült, hogy ez miért történik. Neked ez akkor valamiért kimaradt.
Per aspera ad astra!
-
Capricornus
aktív tag
Sajnos arról a részéről, hogy a játékban hogy van megoldva a véletlen szám generálás, nem tudok nyilatkozni. De ez egy valóban létező probléma. Emlékszem, hogy még mikor számtech szakkörre jártam általánosban és C64-et programoztunk, akkor 3-4 gépen is pont ugyan azok a véletlen számok jöttek ki többször egymás után.
De hogy on is legyen:
Az árusok készletei hosszú pihenések után töltődnek vissza? Illetve a potion és tekercs készletük mindig ugyan az, vagy valamennyire változik? Ezt megfigyelte már valaki?Per aspera ad astra!
-
Capricornus
aktív tag
Nekem eddig kétszer fagyott ki a játék, egyszer közvetlenül egy 50%-os támadás után. Visszatöltöttem az előtte lévő mentést és nem talált, ugyan az. 5x próbáltam meg újra és végül bejött. De ez, mint fentebb is írták, nem jelenti azt, hogy meg lenne buherálva a véletlen szám generátor.
Pár éve játszottunk asztali Five Rings-et és ahhoz írtam pythonban egy kis kockadobó prgramot. Raktam bele egy tesztet is és dobattam vele 10 meg 100 millió kockával és és utána felpottoltam a hisztogramot. Nagyon szépen látszott, hogy pár dobás esetén az egyenletes eloszlás egyáltalán nem azt jelentette, hogy 10 dobásból a 10 oldalú kocka 1-10-ig dobott. 100 milliónál már viszont szépen kezdett kisimulni a hisztogram. Szóval ne várjunk csodát ilyen alacsony számú mintánál, sajnos a teljes egyenletes eloszlás végtelen dobás esetén jön csak be.
Félig off: egy exem apja úgy tett lottóra, hogy mindig azokat a számokat húzta be, amik a statisztika szerint eddig a legkevesebbszer jöttek ki. Megpróbáltam neki elmagyarázni, hogy ez nem így működik és minden húzásnál minden számnak pont ugyan akkora valószínűsége van, hiszen a rendszer valószínűsége független az előző húzásoktól. Nem hitt nekem.
Itt ugyan ez van, ráadásul amiatt, hogy az alacsony dobási számnál még nem látszik az egyenletes eloszlás egyenletesnek, ez zavaró lehet, de így működik a statisztika.Amúgy meg aki játszott már asztali szerepjátékot, az tudja, hogy mindig a legkritikusabb pillanatban ront az ember.
Per aspera ad astra!
-
Capricornus
aktív tag
válasz atainprison #806 üzenetére
Jól mondod!
Mondjuk arra, hogy egy adott ellenfél mire rezisztens vagy épp érzékeny, mindig érdemes figyelni és kihasználni.
A House of Grief alatti csatában eltoltam két sunbeam scrollt és azzal kb. meg is nyertem a harcot, mert a Shar hívők érzékenyek voltak a radiant damázsra. Per aspera ad astra!
-
Capricornus
aktív tag
Én dragonborn-nal tolom, amikor "mosolyog", az zseniális. :-D
Bakker, nagyon durva volt az Act II. Az első részhez képest elég darkos volt és a minibossok valami elképesztően betegek voltak. Per aspera ad astra!
-
Capricornus
aktív tag
-
Capricornus
aktív tag
válasz sumdudum #247 üzenetére
Valahogy ez a kutya kimaradt nekem.
A cantripek nagyon egyszerű varázslatok. Ha jól emlékszem a szabálykönyv leírására, akkor ezek annyira alapszintű és egyszerű varázslatok, hogy a legtöbb varázshasználó gond nélkül tudja őket felidézni és használni, gyakorlatilag akkor, amikor akarja. A játékban ez úgy van megoldva, hogy annyiszor használod őket két hosszú pihenés között, amennyiszer nem szégyelled. A legtöbb cserébe nem is túl tápos, bár vannak, amik szinttel skálázódnak, pl. firebolt A legerősebb kivétel talán a guidence, ami elég táp, anélkül bűn játszani. :-)
A spellslotok meg minden varázshasználó kasztnál le vannak írva, hogy mennyit és milyen szintűt tud használni a karakter. A legtöbbet sajnos csak hosszú pihenéssel lehet frissíteni, kivéve talán a warlock-nál, ami rövid pihenő után is kap vissza valamennyi slotot, ha jól emlékszem.
Per aspera ad astra!
-
Capricornus
aktív tag
válasz sumdudum #239 üzenetére
Lehet kutyád? Ne már. Vagy 30 óránál járok, de én még nem találkoztam vele.
Sajnos én nem vagyok expert DnD-ben, de neki elég jó videói vannak, ha kell inspiráció minmaxoláshoz.
Kasztokról, illetve a multiclass rendszerről is elég sokat beszél, illetve vannak konkrét javaslatai is.Per aspera ad astra!
Új hozzászólás Aktív témák
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest