-
GAMEPOD.hu
Baldur's Gate 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gothmog
senior tag
válasz Capricornus #830 üzenetére
Ja, szerintem a többség, aki jelezte, hogy érzésre lehet valami gond (legalábbis a magam nevében szólva most), nem arra gondolt, hogy szándékos megbuherálás lenne (oké, a karmic dice elvileg az, de azt már az EA-ban is élből kikapcsoltam, és még csak ki sem próbáltam). Inkább arra, hogy ez a random, ami a játékban van, "flawed", tökéletlen. De valaki meg is jegyezte korábban (a programozás részhez én nem értek), hogy nem is olyan egyszerű szoftveresen tényleg jó, "valódi random" módjára viselkedő rng-t írni.
De nem vitának szánom, mert a többi dologban (statisztikai valószínűségek, mintaméret szerepe, lottós példa) abszolút igazad van.
És nyilván benne van a személyes, szubjektív érzet is olyan szempontból, hogy mondjuk zsinórban 5 darab 12-es dobás nem fog feltétlenül feltűnni az embernek (pedig elhanyagolhatóan kicsi erre az esély), de egymás után 2 db (vagy még inkább, 3 db) egyes dobás már igen. Persze mindenre megvan a matematikai esély, de pl. tegnap-tegnapelőtti játékidőmben (hétvégén volt időm kicsit jobban megtolni) kétszer találkoztam dupla egyessel, egyszer tripla egyessel, de volt olyan sorozatom is, amikor 12-szer misseltem zsinórban 50-55% találati esélyekkel. Ezek egyike sem újratöltésből jött, hanem játék közben jelentkeztek "természetes" módon. És persze lehet rá mondani, hogy ritka pech, de amikor több ilyet látsz (és ismerősöktől is hallasz hasonlókról), akkor óhatatlanul felmerül az emberben a gondolat, hogy "valami beakad" a játéknak, valami nem okés a random seeddel (vagy akárhogy nevezik is).Endure. In enduring, grow strong.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest