Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Baldur's Gate 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
hitvanyalak
senior tag
Köszi, Meg is van
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
TwentySix
aktív tag
Udv mindenkinek, ha letoltom a magyaritast a jatekhoz, a steam letiltja az achievmenteket? Koszi
Samsung Galaxy S9+ / TomTom HD6000 HDTraffic / Garmin Montana 650T offroad/
-
Talán van olyan varázstárgy (nyaklánc, gyűrű, stb), ami ad. Mivel nem játszottam még végig (kb 30 órát toltam eddig bele, még act 1), nem tudom, hogy létezik-e ilyen.
mod. egy kicsit utánaolvasva, a DND5E nem igazán tartalmaz ilyen varázseszközöket, mely extra spell slotokat adna. Kár, mert a ADND2E-ben voltak ilyen bőséggel.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
nubreed
veterán
Find Ketheric Thorm's Relic quest:
Már elkezdtem nagyban csinálni ezt a questet, ott tartok éppen, hogy az Inner Sanctumba tovább tudnék menni. De közben lehet, hogy most csináltám a Mountain Pass részt is, mielőtt tovább megyek az Inner Sanctumba ahol Nightsong is lesz, szóval megtehetem "büntetlenül" azt, hogy most Mountain Pass -be megyek? Nem származik semmilyen hátrányom ebből, nem törik meg ettől valamilyen quest vagy bármi ilyen? Vagy a Mountain Pass részt azután is meg lehet csinálni, hogy legyaktam Nightsongot és Kethericet? We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
-
válasz hitvanyalak #564 üzenetére
Igen, már Act I-ben is van pár ilyen jó tárgy.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
hitvanyalak
senior tag
Ha szeretnék a világról fajokról megtudni többet ( a cp2077-nél tök jó volt a világismertető) akkor a d&d játékosok/kalandmesterek könyvét kell olvasgatnom (nem a szabály hanem a fenteik eszempontjából elég a 3. verzió vagy mindenképpen az 5. szükséges)?
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
Fitzgerald
veterán
válasz hitvanyalak #566 üzenetére
Nem, a játékosok könyve elsősorban a szabályrendszert foglalja össze. Forgotten Realms témájú kiegészítőket keress akármelyik D&D-hez, illetve olvass Forgotten Realms világában játszódó regényeket, novellákat. A D&D igazából csak egy keretrendszer, amihez mindenféle campaign settingek jelentek meg az évtizedek során, ezek egyike a Forgotten Realms, ahol a Baldur's Gate sorozat is játszódik.
Szerk.
5th Edition nem volt a kezemben, de azt olvasom, hogy Forgotten Realms tematikájú a source book is elvileg. Viszont komolyabb világleírásra, lore-ra ne számíts egy source bookban.
[ Szerkesztve ]
-
kicsako
őstag
Magához a világhoz mindegy melyik verziót olvasod, csak a harcrendszer/abilityk stb különbség van a verziók között(ha jól tudom)
-
hitvanyalak
senior tag
válasz Fitzgerald #567 üzenetére
Könyvet sokat olvastam régebben, tényleg inkább egy jó ismertető kellett volna, hogy amikor a myconidákkal találkozok tudjam mik-kik azok egyáltalán stb.
Nem tudom mikor szippantott be utoljára ennyire játék/világ.A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
kicsako
őstag
válasz hitvanyalak #569 üzenetére
ment pm
-
Forgotten Realms Campaign setting - Ez kell a lore-hoz, persze a D&D5E-es verziót érdemes olvasgatni
D&D5E Player's Handbook - ebben vannak spellek (is, de pl a átszható fajok rövid leírása is megtalálható), de nem mind, még van legalább egy tucatnyi hivatalos könyv, amiben találhatóak [link]
Monsters Handbook - tartalmaz sok szörny és fajleírást.Igazából tucatjával olvashatod a D&D könyveket úgy, hogy még mindig csak keveset fogsz tudni a világról.
Talán ez lehet számodra a legérdekesebb, mert a Sword Coaston játszódik a Baldur's Gate sorozat: Sword Coast Adventurers Guide
-
Hintalow
senior tag
válasz hitvanyalak #572 üzenetére
Ami kezdőként jó lehet, ha érdekel a világ, az a 3 kiadásos Forgotten Realms világleírás jó belépőpont, mivel magyar ÉS könnyen/jó áron beszerezhető.
Az 5-ik kiadásban a Sword Coast lehet jó valóban, de ott amúgy a világ leírása elég széttöredezett, sok modulban/source bookban vannak részletek.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Kolbi_30
őstag
Beleultem a gepbe, a dragon ridereknel..ami adott -2 iqt. Ez elmulik vagy rabasztam? mert mire eszrevettem mar kiirtottam kb mindenkit es volt vagy 3 autosdave
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
gabranek
senior tag
Szerintetek hogyan lehet megoldani azt, ha van egy szakadék amit az egyik csapattaggal át tudok ugrani, de a többiekkel nem, akkor a többi tagot át lehet valahogyan juttatni? Az ugrási távolság növelése spell sem megoldás, mert még úgy is nagy a távolság. Próbáltam kötelet dobálni, hátha ki lehet feszíteni, de nem. Van erre valami trükk?
田中れいな
-
PhilBrick
őstag
válasz gabranek #579 üzenetére
A, igen! A kotel ami mindenhol ott van, megsem jo semmire.
De van vagy feltucat mas lehetoseg:
- strenght potion
- jump spell
- fly spell
- fly potion
- misty step
- dimension door
- gaseous form
- Barbarral atdobni
- esetleg tovabbmenni egyedul a kovetkezo waypointig.Tobb hirtelen nem jut eszembe.
-
FlashBird
tag
Na úgy néz ki holnap befejezem a main questet a játék szerint 50 óra körül (vagyis ezt látom a saveknél), ebben van +- amikor belépve maradt a játék órákra meg a visszatöltések. Sidequesteket csak azt csináltam meg ami érdekelt viszont nagyon nagy pozitívum hogy ennyiféleképpen végig lehet szaladni a játékon, bár úgy érzem a 12-es level cap túl hamar meglett ami egy kicsit csalódás pláne hogy nem is adott nagyon semmi extrát, ezt teljesen nem értem.... lett volna itt még 2-3 szint biztosan, az is vicces hogy a készítők szerint túl erősek lennénk Lev9 spellek-el, de azért az enemy-nek van ilyen a tarsolyában... ActIII sokkal jobban tetszett eddig mint a többi.
-
venom8888
őstag
Sziasztok. baldurs gate 3 data mismatch error-t kaptam, hogy lehet javitani?
-
Callisto
őstag
válasz venom8888 #583 üzenetére
Data Mismatch vagy Data Mismatch
Első körben (ha steames) csinálnék egy fileellenőrzést. Stemben jobb click a játkon a könyvtárban, majd telepített fileok és ellenőrzés.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
VikMorroHun
senior tag
válasz Hegyirabló #200 üzenetére
Pontosabban: a Larian-féle RPG-knek nehéz, egyedi nyelvezete van. Pedig a játékfejlesztő stúdióknak van egy olyan irányelvük, hogy viszonylag egyszerű nyelvezetet kell használni, mivel tudják, hogy a világpiacra termelnek, ahol sokaknak az angol nem anyanyelvük, de ez őket valamiért nem érdekli.
Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
Fitzgerald
veterán
válasz VikMorroHun #585 üzenetére
Összesen 70 órányi játékidőnél járok, nem tűnt fel, hogy különösebben nehéz, egyedi nyelvezete lenne a játéknak. Pl. a Witcher 3-hoz szerintem komolyabb angol kell, mint a BG3-hoz...
[ Szerkesztve ]
-
kicsako
őstag
válasz Fitzgerald #587 üzenetére
Egyetértek, 80+ óránál tartok, na meg kb. 140 óra EA-ben. Nyelvvizsgám sincs, de szerintem a szöveg 95%-át megértem. Ismerősök ugyanezt mondták.
-
AsakuraDave
őstag
Ez a distance based interakció k.va idegesítő Letolok egy harcot és nem a main characteremmel kezdődik egy automatikus dialogue hanem amelyik legközelebb állt az NPC-hez... Ez a Hag-nál illetve a Gnoll harc után kva idegesítő mert az ability vagy class/faj checket nem tudom használni... lehetne intimidate-elni pl az NPC-t hogy adjon oda valamit, de mivel egy INT party tagomat teszi be beszélni bexoptam...kezdhetem előről a harcot mert rögtön ahogy vége van jön az NPC...
A karmic dice opció nálatok be van kapcsolva? Most vettem csak észre és elvileg ez segítség, nem?There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Callisto
őstag
válasz AsakuraDave #589 üzenetére
Én kikapcsoltam, mert nem akartam irányított szerencsét.
A karmic dice megakadályozza a lose streaket."A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
VikMorroHun
senior tag
válasz Fitzgerald #587 üzenetére
Igazad lehet. Az előbb átnéztem pár ezer sort a játék szövegeiből, és tényleg nem találtam semmi komoly/nyakatekert dolgot. Bezzeg a Divinity Original Sin 2-ben! (Főleg, amikor az elfek nem tudták megkülönböztetni a múlt és a jövő időt.) Ezek szerint itt visszafogták magukat a készítők.
Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
Callisto
őstag
Nem csak csatában dobálod a kockát. Ott az esélyek ugyanúgy egyenlőek (elvileg), de csatán kívüli dolgokban viszont nem és végeredményben könnyebb a játék.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
FlashBird
tag
Nem tudom hogy lehet ebbe a játékba 100+ órát rakni, nekem cseppet befejezetlen hangulata van, ettől még 10/8 de karcosan csak a jó rpg és d&d érzés miatt. Bár azok táborát erősítem akik a Witcher3-tol sem voltak hanyatesve amikor a jatek fele cinematic...
-
VikMorroHun
senior tag
Hm... Végül is ez csak egy ajtó a kezdő pályán, de mire is emlékeztet?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz VikMorroHun #595 üzenetére
A hátsó felemre másnap, ha elsokallom a csípőset este. Téged mire?
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz FlashBird #594 üzenetére
Sok cinematic egy elég komoly történettel bíró játékban? Megdöbbentő. A Netflix is csak unalomból próbálta megsorozatosítani a witcher univerzumot.
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
FlashBird
tag
válasz Piszmaty76 #599 üzenetére
Ami a harmadik évadra hatalmas bukás lett De én csak leírtam a véleményem ami szubjektív, nálam a bg2, id2, nn2, poe2 körökkel leelőzi. De nem akarom negativ dolgokkal telinyomni a topicot, rpg kedveloknek mustgame, nekem viszontnemjon be ez a gyartsunk cinemat olcson indiaban gaming helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest