Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Baldur's Gate 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Köszi! Vulkan és levettem mediumra, úgy tökéletesen fut. Bár még csak nagyon-nagyon az elején vagyok... Minden esetre nagyon befűt a kis GTX670-nek, sztem ilyen forró még sosem volt játék alatt mint most. Bár a DragonAge 3 is elég jól befűtött neki.
Közben szembe jött ez is: Black Geyser: Couriers of Darkness
Kár hogy hó vége van.#nincsbennetarcsi
-
Nyugis
senior tag
sziasztok!
Létezik, hogy kb SEHOL nem találom meg akciósan ezt a játékot?
Kb mint ha nem is létezne..
egy ilyen remekmű várva várt folytatása ennyire méltatlan lenne a nagy elődökhöz, vagy nincs rá igény, nem játsza senki? -
leviske
veterán
Szia!
A játék még nem jelent meg. Lehet, hogy early access alatt is lesz leárazás, de azt csak Karácsony környékén várnám.
(Elnézést, hogy megint én vagyok a megmondóember. )
u.i.: Közvetlen BG2 folytatásként egyelőre nem kezelném, bár a városig még nem jutottunk el, ahol elvileg visszatérhet korábbi szereplő. A játék mechanikát tekintve pedig elvileg sokat örökölt a Divinity részektől.
A magam részéről a Divinity játékokat nem ismerem, a BG 1-2 pedig csak ízlelgetés szintjéig jutott nálam, azonban ez a játék nagyon bejön. Ezért is állok itt őrt. Nem tartom kizártnak, hogy egy új klasszikus van születőben.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Reálisabb a karácsony utáni leárazás sztem. Underdark-ig jutottam sajnos az új 6-os patch nem fért fel helyhiány miatt így leszedtem a játékot. Bővítettem tárhelyet majd újra nekifutok a dolognak. Sajnos még 4-es patch alatti a mentésem szóval azt kukázhatom? Mintha csak eggyel régebbi mentést lehetne visszatölteni.
#nincsbennetarcsi
-
Drizzt
nagyúr
Bakker, mai patch notes-ban már ez áll:
"That date will come when we’re even closer to meeting our goal, but right now our expectation is that Baldur’s Gate 3 will release out of Early Access in 2023."I am having fun staying poor.
-
Qru
MODERÁTOR
2023. augusztusban jon ki a vegleges verzio. Hat nem kapkodtak el.
#nincsbennetarcsi
-
fiATHaLON
őstag
Mennyire ment el divatosba a játék?
Értem ezalatt a nemváltáson átesett törpék, és egymásba habarodó
vitézlegények világát... -
törölt tag
válasz fiATHaLON #60 üzenetére
Mondjuk ez nem esélytelen, mivel már meme szinten létezett a régi BG játékokban is. Remélem megkerülhető lesz mint minden más opcionális dolog, ahogyan azt egy jó RPG-től várni lehet.
[ Szerkesztve ]
-
-
atainprison
senior tag
Rengeteg infót kapunk már a hamarosan megjelenő játékról, ezért nem is linkelek be mindent, de az egyik legfontosabb, hogy a PC-sek nem fognak kapni 72 óra head startot a Digital Deluxe változattal sem. Szóval minden PC-s augusztus 3-án kezd.
Egy videót, azért belinkelek, itt elég sok infó van az Act 2-ről, ami nagyon érdekes szerintem. -
CounterBoci
senior tag
válasz atainprison #64 üzenetére
Nagyszerű, megvan az őszi elfoglaltság. Pörgetni kell a diablot úgy látom hogy addigra megúnjam.
[ Szerkesztve ]
-
atainprison
senior tag
válasz CounterBoci #65 üzenetére
Igen, ezzel el lehet ütni pár száz órát simán .
-
nubreed
veterán
válasz CounterBoci #65 üzenetére
Én már meguntam. Elképesztően nagy csalódás lett számomra a D4 jelen formájában.
Aug. 3 be van vésve a naptárba, gondolkoztam azon, hogy nem várok addig, megveszem most EA -ben a BG3 -at, de mivel az EA progress nem vihető át a teljes változatba, ezért inkább már kivárom azt a kb. 2 és fél hetet.fiATHaLON:mindez amit írsz, csak opcionális lesz.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
kicsako
őstag
Közben keletkezett egy kisebb dráma a játék körül, más stúdiók fejesei twitteren beleálltak a játékosokba, hogy azért mert a Larian képes volt egy ilyen minőségű játékot letenni, ne kezeljék úgy, hogy mostantól ez lesz a standard
Angol nyelvű cikk ha érdekel valakit.[ Szerkesztve ]
-
atainprison
senior tag
Fextralife-nál jóval több új infó van, mivel ő 2 napig tudott játszani a teljes verzióval, 8 órája van csak Act 2-ben, persze a Wolfheart videók is jók.
-
nubreed
veterán
Igen, nézegettem a napokban az erről a "drámáról" készült videokat a YT -on. Tudod ez valami elképesztő, hogy a Lariannal SOKKAL nagyobb erőforrásokkal rendelkező cégek áltak beléjük most. Ebből is látszik, hogy a játékipar 90%-ban arról szól, hogy a befektetők, fejesek pénztárcáját teletömje, az, hogy a játékos mit akar egy harmadlagos valami. Rohadék férgek ezek mind.
-
Na igen. Olvastam pár reakciót erre. Azt hiszem épp Wolfheart (is) beszélt arról, hogy senki sem várja el, hogy minden RPG ilyen legyen, de ha egy stúdiónak sok pénze van, akkor legyen már ilyen az a rohadt RPG (khm EA...).
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Azért érdemes megvenni hamarabb, mert akkor majd ingyen kapsz upgrade-et a collector's edition-re megjelenéskor.
Meg azért érdemes pár órát tolni vele, hogy megszokd a UI-t.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Drizzt
nagyúr
Na, en is varom nagyon. Felig szandekosan akkor lesz az idei elso szabadsagom. Addig D4. En meg nem untam meg, mert hianyoznak meg alap unique-ok. Addig hatha kihullanak.
I am having fun staying poor.
-
D013
aktív tag
Nagyon lent van a játék a topikok között ami elég fura számomra, hiszen talán az évtized RPG-je fog megjelenni 3 nap múlva.
Aki már megvette, mit fog indítani csüt este első karakternek?
Nekem még mindig nem dőlt el, van 4-5 ötletem. -
-
kicsako
őstag
Előre is elnézést, nem találtam Spoiler taget, így mindent megkaptok
BG3 Wiki, állítólag jobb mint a Fextralife-os, én nagyon nem szoktam ezeket nézegetni de ha valakinek szüksége lenne rá:
https://bg3.wiki/wiki/Main_Page
Fextralife wiki:
https://baldursgate3.wiki.fextralife.com/Baldur%27s+Gate+3+WikiHivatalos oldal(sokan csak steamet ismerik, inkább legyen itt). Megtalálhatóak hírek, verzió különbségek, Origin karakter leírások stb.
https://baldursgate3.game/Pontos megjelenés, nálunk csütörtök 17:00. Nem számít ha le van töltve az EA, újra le kell tölteni. Pre-load nem várható, mert EA játékoknál nem engedélyezi a Steam.
Még érkezik megjelenés előtt egy Community update a Larian részéről, állítólag szóba fog kerülni minden fontosabb kérdés a játék megjelenéséről(pre-load is felmerült, ez a Steam-től függ állítólag)Karakter tervező:
https://baldursgate3.gamefractal.com/Összes játszható class/subclass:
Összes új spell EA-hez képest:
[ Szerkesztve ]
-
Gothmog
senior tag
Az EA-t egy kíméletlenül céltudatos, bizonyos helyzetekben kifejezetten könyörtelen/kegyetlen Githyanki Fighterrel vittem végig (Lae'zel férfi párjával, ha úgy tetszik).
Rajta kívül még egy - hazug, sarlatán, nyerészkedő jellemvonásokkal megáldott? - Mephistopheles Tiefling Sorcerert (sárkány vérvonalasat) próbáltam ki.Ezekkel mind élvezetes volt a játék, és abszolút ki lehetett - intelligens módon! - játszani a jellemüket (jellemhibáikat). Iszonyú ritka az a cRPG, ahol - legalábbis számomra - élvezetesen lehet "gonosz" karaktereket is játszani. Itt viszont egy élmény volt genyóskodni, abszolút partner volt benne a játék
A rendes játékot viszont vagy valami jófiú paladinnal viszem végig (BG1 óta bevett dolog nálam, hogy az esetek 90%-ában paladinnal megyek elsőre), vagy College of Sword alosztályú bárddal (miután van régebbről egy nagyon kellemes emlékeket idéző BG1-2 végigjátszásom Blade alosztályú bárddal is, és meglátva a teljes játékban "debütáló" alkasztot, az most felszínre hozta a nosztalgiát).
A blade-bárd (most e felé hajlok inkább) is jófiú lesz, legfeljebb néha (többnyire?) nem egyenes/nem éppen a legtörvényesebb úton fog haladni a nemes cél felé
A faját még nem álmodtam meg, talán fél-elf vagy fél-drow, majd meglátom.Egy későbbi végigjátszásra viszont biztosan belebújok Dark Urge bőrébe, és nem igazán fogok gátat szabni a sötét vágyainak. (Na jó, talán a nekrofíliáig nem fogok azért eljutni vele. De az biztos, hogy Bhaal is össze fogja sz*rni magát, és leellenőrzi, hogy nem bújok-e meg a szekrényben vagy az ágy alatt, mielőtt álomra hajtaná a fejét )
[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
PhilBrick
őstag
Csutortokon karaktergeneralas, pentek estetol indul a party!
Gnome vagy halfling tolvajjal vagok neki. Valoszinu felveszek majd bard alapokat is menetkozben es en leszek a csapat lelke a`la Tasslehoff.
Lae`zel nem hagyja el elve a hajot, Asterion karot kap azon az ejszakan.
Karlach, SH, Gale tarsasagaban biztosan jo lesz a hangulat, Wynn talan csatlakozhat tartaleknak.[ Szerkesztve ]
-
cactuar
aktív tag
Jó játékot mindenkinek, aki a héten kezdi. Nekem még 1 hónapot várnom sajnos a PS megjelenésre.
Elsőre egy karizmatikus karaktert tervezek, aki ki tudja magát dumálni. Paladin, vagy talán bárd. Egy bárd mennyire tudja kiváltani a tolvaj szerepét? Elsősorban a zárak feltörésére gondolok. Ha tudok vele zárakat törni, akkor rögtön felszabadul egy hely a csapatban, és nem viszem magammal Asteriont.
-
kicsako
őstag
Kint van az utolsó community update, még nem volt időm elovasni épp wow raid van
https://store.steampowered.com/news/app/1086940/view/3655285307835439472 -
kicsako
őstag
Szóval a CU tartalma azok számára akik nem beszélnek angolul:
Érkeznek a Twitch dropok, ezek csak kozmetikumok amik elsősorban pihenőkhöz lett kitalálva.
Bárki, és bármikor újra lehet majd specelni. Játszhatsz barbár Galet, Wizard Shadowheartot, bármit. Ezt játék közben is testre lehet majd szabni. Ettől függetlenül az NPC-k az eredeti tulajdonságaik alapján fogják kezelni őket, pl. Shadowheart marad Shar követője a párbeszédeknél.Most már hivatalos, nem lesz előtöltés!
Cross-platform mentés lesz a játékban, így mindegy hogy Steamen, Gogon, PS-en, vagy Xboxon játszod majd, bárhol folytathatod.Steamdeck kompatibilis lesz a játék már megjelenéskor.
Van 4K és ultraszéles támogatás még az átvezetőknél is.
Ha jól értelmeztem, akkor a döntéseink alapján is belénk szerethetnek az NPC-k, nem csak az egymással való kommunikáció során.
A párbeszédeknél nem lesznek váltogathatóak, hogy mikor ki beszél a csapatból, így nagyon oda kell figyelni, hogy mindig azzal menjünk előre, akivel szeretnénk kezelni ezeket.
SPOILER! MÉG MINDIG NINCS SPOILER TAG A TOPICBAN
Lesz Ilithid parazita talentfa, amit új paraziták beépítésével fejleszthetünk. Például: Ebben a körben nem kerül felhasználásra a Spell slotod, bármit castolhatsz, de akár szörnnyé is alakulhatunk majd ideiglenesen. -
Qru
MODERÁTOR
tesztteszt [ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
atainprison
senior tag
Dark Urge half-ork berserker barbarian lesz az első kari. Megpróbálok jó végigjátszást csinálni, meglátjuk mennyire engedi a Dark Urge 😀.
-
nubreed
veterán
Az a "baj", hogy 1 hónap múlva meg itt a Starfield. Most melyik ujjamba harapjak? Én PC-s vagyok, és igen, első naptól szeretném játszani a BG3 -at, de kizárt dolog, hogy szeptember 6-ig végig vigyem, lévén, hogy baromi egy hosszú játék a BG3. Na de majd leboxolom magammal valahogy.
-
Ereshkigal
őstag
Wizard fan vagyok régóta, viszont beszélgetni nem éppen jó class, így megy a fejvakarás. Mivel mindenképp kell egy melee, ami bírja az ütést, így lehet pala leszek (annak a karizmája is magas), Gale meg a wizard. Vagy fordítva: Minthara a pala, én meg a wizard. A másik két kari pedig rogue és cleric.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Ereshkigal #95 üzenetére
Miért nem Sorcerer aminél ugyancsak a karizma számít az intelligencia helyett?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest