Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz
guerilla90 #76191 üzenetére
Mi a tápegységed típusa?
-
syberia
veterán
válasz
littleNorbi #75377 üzenetére
Na ez jó kérdés, talán mert már találkoztak hasonló hibával, amiből ezt a következtetést vonták le.
Talán nem meglepő, hogy nem bírta a ventilátor a folyamatos üzemet, nem erre lett tervezve. -
syberia
veterán
válasz
littleNorbi #75375 üzenetére
Warranty also varies for products used in Industrial , Block chain and crypto currency mining applications and the customer must verify with the SAPPHIRE Authorized Dealer/Reseller from where the product was purchased for more information. [link]
Itt véget ér a tudományom, kapható amúgy ventilátor a kártyádra.
-
syberia
veterán
válasz
littleNorbi #75373 üzenetére
Ha a kártyán a gyári BIOS figyel, és nincs rajta sérülésnyom, akkor a garancia a sorozatszám alapján érvényes kell legyen. Melyik bolt, milyen kártya? Talán ebben a topikban is lehet róluk olvasni?
-
syberia
veterán
válasz
littleNorbi #75371 üzenetére
Ha lenne is olyan, a bányászok már tuti rájöttek volna, a visszatekerés módjára.
Szóval inkább abból kell kiindulni, amit az eladó állít. Annak idején sok "miner" arcoskodott, hogy a 24/7 használat mennyire hardver kímélő. De a hirdetésekben nagyon ritkán van feltüntetve, hogy csákány volt a kártya, vajon miért?
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
0 RPM mód lehet negatív hatással a ventilátor élettartamára? Videokártya hűtésen játék közben elég gyakran lemegy a hőmérséklet a beállított 50 fok alá, amikor kikapcsol az aktív hűtés.
-
syberia
veterán
válasz
Showhai #72307 üzenetére
Szerintem nincs baja a gépednek, mármint hardveresen. Esetleg a tápegységet lenne érdemes fejleszteni Gold hatásfokúra, az iArena nem egy acélos darab.
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
válasz
cinikus #72258 üzenetére
A legbiztosabb jel egy kis csákány jel a kártyán elrejtve, de a trükkös bányászok galád módon le szokták radírozni róla.
Amúgy ha gyanúsan olcsón van hirdetve, esetleg doboz nélkül, az eladó nem túl bőbeszédű a kártya korábbi használatáról. Ha már megvetted, akkor a túl magas hőfokok, zörgő ventilátor, instabil működés szokta jelezni. Szóval ha biztosra akarsz menni, akkor marad a bolti új.
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
válasz
Cs1csó #72250 üzenetére
A korábbi kártyáimnál is próbáltam ehhez tartani magam, vagyis minél egyenletesebben kapjon terhelést, megelőzve a túlzott visszahűlést. Viszont vannak játékok, ahol játékon belül is teljesen visszaveszi a kártya magát pihenő órajelekre, ezért magasabbra vettem a félpasszív módnak a kapcsolási pontját. Így felmegy 70 fokig, és néha leesik 50 fok környékére. Gondolom ez a 20 fok különbség, még nem kéne gondot okozzon...
-
syberia
veterán
válasz
Csupingo #72243 üzenetére
Ez a hőingás kérdéskör engem nagyon érdekel, de igazából sehol sem találtam teljes-körű választ rá. Konkrétan a videokártyák vonatkozásában, hosszú távon mennyire befolyásolja az élettartamot. Ugye a gpu környékén képződik leggyorsabban nagy hőmennyiség, ahol a nyákot összeköti vele az SMD forrszemek? Ennek a specifikációja mekkora hőingadozást enged meg, elvileg sokat kéne. Ha játékból 75 fok környékén gyakran kilépünk az asztalra, ahol pár perc alatt 40 fok alá lehűl a kártya, ez még nem tűnik vészes hősokknak.
(#72244) szpeti40: Jó döntés.
Remélhetőleg hamar kiderül, minek volt baja.
-
syberia
veterán
válasz
szpeti40 #72238 üzenetére
Ettől függetlenül is érdemes lenne lecserélni a Chieftec-et.
(#72239) Tequila86: Modern videokártyákon, tápegységeken terjedt el széles körben, kis terhelésen a vezérlés leállítja az aktív hűtést. Félpasszív módnak is hívhatjuk, előnye a halkabb működés, hosszabb ventilátor élettartam. Ritkábban szükséges portalanítani a hűtőbordát/táp belsőt, az alacsonyabb légáramlatnak köszönhetően.
-
syberia
veterán
válasz
szpeti40 #72226 üzenetére
A képi hiba szerintem videokártya, játékban és benchmarkban mennyire stabil?
Corsair RM650x ajánlott, de zsebbe nyúlós.
-
syberia
veterán
válasz
szpeti40 #72223 üzenetére
Valószínűleg elfáradt a tápegység elektronikája, már új korában sem számított ajánlott típusnak, mielőtt cseréld le egy jó hatásfokú, minőségi darabra. Habár a kép alapján a kártyád sem zárható ki a sorból, de mivel a tápegységen az egész géped "élete" függ, érdemes vele kezdeni.
(#72224) szpeti40 : A BIOS által kijelzett feszültségek sokszor pontatlanok, a tápegységed kondíciójának felmérésére nem alkalmas a szoftveres mérése.
-
syberia
veterán
válasz
Cs1csó #72148 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
(#72151) Mrelado: Félreértettem, tehát azóta nem ad képet a kártya, hogy elsötétült a játékban. Ez már hardveres eredetű hiba, ilyenkor szokták reballoztatni . Már ha ez a javítás helyes módja, és szakszerűen van elvégezve, nem csak bevágják a sütőbe.
-
syberia
veterán
válasz
Cs1csó #72137 üzenetére
Nekem megáll 40% környékén az módosított venti profillal, most már 75 helyett csak 70 fokos a játékban a kártya. Végül 52 fokra lőttem a kikapcsolási pontot, jónak tűnik a beállítás.
(#72143) Mrelado: Elsőre azt hittem hogy a tápegység, de úgy fest a kártyád bajlódik. Én megpróbálnám csökkentett órajelekkel, vagy adj neki magasabb power limitet.
-
syberia
veterán
válasz
Cs1csó #72132 üzenetére
A zero rpm értékét 50 fokra lőttem be, így biztonságos lesz? A gyári profiljában kicsivel 40 fok felett kapcsolja ki a hűtését.
-
syberia
veterán
válasz
Cs1csó #72127 üzenetére
Talán egy jóféle RX 580 két ajándék játékkal.
RX 580-nál hogyan lehet kikapcsolni az energiatakarékos módot? Witcher 3-ban visszaveszi teljesen, ha matatok a cuccok között, vagy a térképet nézem. Nem akarom a kártyát ekkora hőingásnak kitenni, 75 fokról 45 környékére is leesik pár perc alatt, onnan persze sokkal gyorsabban felszalad a hőfok utána.
-
syberia
veterán
válasz
TylerDurden #70775 üzenetére
A kártyát biztosan nem, neki fül nem jutott.
Ha ez megnyugtat, sokszor a tápegységek is tudnak furán zúgni, nekem az előző játékban olyan hangot adott, mint ha egy patak csörgedezne benne.
-
syberia
veterán
válasz
TylerDurden #70773 üzenetére
Nekem sok kártyám csinálta, de a fülesen át nem hallom.
-
syberia
veterán
válasz
TylerDurden #70771 üzenetére
Coil whine lehet, ami sok kártyánál hallható 3D-ben.
-
syberia
veterán
Sziasztok, lenne egy kérdésem, tudnék AMD és Nvidia kártyákat használni egy gépben, anélkül hogy törlöm a meghajtóikat? Tehát most egy HD 7750 van benne, de szeretnék helyette 9600 GT karit használni egy ideig. Még nem tudom melyik kártya marad a gépben, nem akarok driver-t telepíteni felváltva, ha kedvem támad kártyát cserélni.
(#70650) kgergely23: R.I.P. 270X
-
syberia
veterán
Sziasztok! Volna egy játék közben monitor jelet vesztő gép, lehet hogy tápegység, de én egy kicsit a kártyára (Asus Gtx 970 oc) gyanakszom.
-
syberia
veterán
válasz
sszemtelen #61630 üzenetére
Az alaplapi lényegesen gyengébb és a rendszermemóriából vesz el a használata.
-
syberia
veterán
válasz
sszemtelen #61627 üzenetére
BIOS-ban engedélyezned kell az alaplapi és a dedikált vga-t hogy külön menjenek, én azt javaslom hogy mindkét monitort a 1060-ra kösd rá.
(#61628) Ratman: A processzort, memóriát, tápegységet se hagyd ki!
-
syberia
veterán
Gondolom nincs lehetőség lentebb pakolni, nálam a hangkari és a 280X között van 3 slot légtér, így játék közben 20 fokos szobában nem nagyon megy 70 fok fölé.
(#61517) frankstork: most 380 szintű kártyával egész jól elvagyok 1080p felbontáson, ha cserélek akkor valószínűleg RX 470 lesz
-
syberia
veterán
válasz
Marci112233 #61505 üzenetére
Egy összecsukható bringapumpa labdafújó fúvókával is simán jó a célra, ezt használom.
-
-
syberia
veterán
Sziasztok!
Most egy 280X Vapor-X dolgozik a gépemben, sosem megy a gpu 80 fölé, nem aggódom hogy túlmelegszik. Viszont ha kilépek Alt+Tab az asztalra a játékból, nagyon hamar lemegy 40 fok alá az egész kártya. Ha gyakran történik ekkora hőingás, az mennyire lehet káros a nyákon található forrasztásokra?
szerk: Sok helyen kerestem rá erre a kérdésköre, de nem igazán találtam számomra választ, lehetséges hogy nincs jelentősége.
-
syberia
veterán
válasz
trancemusic #59105 üzenetére
Köszi a választ, szerintem is hamisítvány.
(#59100) Csupingo : ilyet biztosan nem vennék
-
syberia
veterán
GTX 660Ti 128 bit, hamisítvány lehet?
szerk: nincs tápcsatlakozó rajta, nagyon érdekes...
-
syberia
veterán
válasz
tabi.tamas #34793 üzenetére
Nem valószínű hogy a levestől megmurdálna
kivéve ha közvetlenül adsz neki
-
syberia
veterán
válasz
tabi.tamas #34791 üzenetére
Puha pamut rongydarabkával megoldható, én próbáltam alkoholos vattával de az hátrahagyhat kis szöszöket, a lényeg hogy ne karcold meg a nyákot
-
syberia
veterán
+1 pl. Asus DCII, twin turbo
(#34788) tabi.tamas: Ne vidd túlzásba a WD40-et, főleg hogy nem nyikorog semmije, venti cicergés némítására sem alkalmas! Ellenben sűrített levegővel néha takarítsd ki, a gpu-t általában jól pasztázzák a gyárban, ha volt rajta hűtés cserélve akkor ezt elég egyszer megejteni.
-
syberia
veterán
válasz
TaylorXIII #34331 üzenetére
Értelemszerűen a csavarokra is vigyázni kell
-
syberia
veterán
Van egy GTS 250 amin lecseréltem a gyári hűtést egy AC TwinTurbo-ra. A gyári borda alatt nem volt külön memória-hűtés, viszont annak a ventije jóval erősebben fújt rájuk mint az AC két 7V-ra kötött ventije. Tuning nincs, kérdésem az hogy lehet e így hagyni a ramokat?
-
syberia
veterán
Az lenne a kérdésem hogy a 660Ti kariknál mennyire számít tuningnál, hogy jó példányt fogok e ki? Az olvastam hogy ezek egy bizonyos szintig egyformán húzhatóak
-
syberia
veterán
válasz
Dr. Romano #29186 üzenetére
Másik topikban találtam, ott jobban értenek a témához
-
syberia
veterán
válasz
Karesz2300 #28698 üzenetére
Milyen procid van?
Amúgy én is inkább a 7970-et venném -
syberia
veterán
válasz
Csak.TnT #28655 üzenetére
Szia, lehet hogy nem kap elég áramot a táptól a vga, mi a típusa?
Vedd ki a kártyát és rakd vissza óvatosan, nézd meg hogy működik e
ha nem csavarozod vissza a hátlapot (hátha feszíti az alaplapot)Szerk: most látom hogy Stability Power tápod van, elég veszélyes lehet mindenre
a gépedben és jó ha az 500w felét le tudja adni, cserélned kéne egy minőségi 500-as tápra. -
syberia
veterán
válasz
killer095 #28635 üzenetére
Ebben a topikban részletesen foglalkoztak a problémával.
-
syberia
veterán
válasz
killer095 #28635 üzenetére
Milyen tápod van?
A vga-t érdemes portalanítani, megigazítani a slotban.(#28637) sony198: nem könnyű az írásod értelmezni de könnyen lehet hogy hibás a kártya, én a helyedben-lehetőség szerint-kipróbálnám egy másik konfogban, ha ott sem működik akkor küld vissza az eladónak.
-
syberia
veterán
válasz
BomiBoogie #28404 üzenetére
+1 nekem Q8300@3.0Ghz GTX560 páros vitt mindent szépen
A 7770 nem olyan erős vga de quad mellé jó választás.(#28405) Vicodinx: a Q8300 nem melegedős fajta, alapfeszen tudnád használni 3 Ghz-en,
ez a max ha 800-as ramod van, én is így használtamHa bizonytalan vagy tuningban
ebben a topikban kapsz eligazítást. -
syberia
veterán
Szevasztok!
1 hete ezt csinálja a gépem induláskor: Win7 asztal betölt és rögtön felugrik
alul egy buborék hogy "a windows egyszerű színösszeállításra váltott"
majd utána rögtön visszavált normál aero/32bit-re, lehet hogy a 7850 kezdi
megadni magátremélem nem ő a ludas de erősítsetek meg
Amúgy teljesen stabil játék vagy furmark+prime95 nem akasztja ki. -
syberia
veterán
válasz
Black-core #28123 üzenetére
MSI Afterburner-t próbáltad már?
Bár az is rivatuner alapú progi. -
syberia
veterán
válasz
Fuleezz #27850 üzenetére
Szia, nem tudom hogy gondoltad el de két videokártyát
csak akkor van értelme egy konfigba pakolni ha crossfire/sli
lesz és ehhez két azonos típusú vga szügséges.Itt leírják hogy quadro karival csak az Open GL játékok futnak jól.
-
syberia
veterán
Nekem volt hasonló hibám, akkor a gépen alig akart bekapcsolni igaz utána
normálisan üzemelt....a hibat egy tönkrement táp kondenzátor okozta,
a szakszerű csere után megszűnt a probléma. -
syberia
veterán
válasz
BomiBoogie #27338 üzenetére
+1
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- LG LCD és LED TV-k
- Netfone
- Canon EOS DSLR topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest