Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
válasz
fulton #81890 üzenetére
szerk: közben vissza váltottam PCIe re, gtx re, és első 2 indításnál megint alacsony felbontáson indult, értelem szerűen a windows sem töltött be, aztán 3 jára meg megjavult és megy. Na erre varrjatok gombot. Ez hogy? de az tuti valamelyik indításnál, vagy ha lemegy tétlenbe ismét előjön a hiba ez a bosszantó. Mert így használat közben semmi hiba nincs. Játék alatt sem.
-
fulton
addikt
válasz
#72688384 #81886 üzenetére
Az alaplapon lévőt aktiváltam, és ne m tudom hogy véletlenül most épp megye, de így működik a kép is helyes felbontáson volt már töltés közben is.
Így adódik a kérdés, ha nem fog előjönni a hiba, és átváltok megint a GTX 1080Ti re akkor valszeg rossz. A kérdés hogy, szerintetek mi van akkor ha a tápról a rá csatlakoztatott áramnál van valami baj? okozhat vajon ilyen hibát hogy a kártya csak nagyon minimális felbontáson tud üzemelni? (itt a tápegységre gondolok mint hibaforrás)A másik, találkoztatok már ilyen kártya meghibásodással, hogy kép van de csak minimális felbontáson, és szerintem ezért nem is jön be a windows, vagy nem tudom miért nem.
-
fulton
addikt
válasz
#72688384 #81883 üzenetére
hát ha lenne másik gép kipróbálnám
nem tudom, lehet windows re kéne, csak annyi cucc van már felépítve rá, hogy nem nagyon akarnám ha nem "kötelező" ujratenni.
Ezzel az elmélettel meg az a bajom, hogy akkor is elő kéne jönnie a problémának mikor használom a gépet. Mármint ha a VGA haldoklik. gondolom én.
Kivétel nélkül akkor jelentkezik ez a hiba, ha a gépet mondjuk tétlenben hagyom x ideig, majd oda ülök elé, és használnám, nem tudom feléleszteni a képet. Reset és már ezt csinálja...kikapcsolás után is. Nem értem egyszerűen. AZtán gondolom egyet egy bekapcsoláskor és már jó. -
fulton
addikt
válasz
#72688384 #81881 üzenetére
Milyen táp? hát ez jó kérdés, most fejből meg nem mondom, de sajna otthon sem vagyok.
Legláis windows 10, a frissítésekkel együtt ugye. Linus nem próbáltam, nincs fent gépen.
Még ami eszembe jut, az alaplapi elem sztem KO. Gyári 2016 os időt mutatja, bár nem tudom az be tud e kavarni a gép működésébe.
Ami érdekes, a biosba ha belépek mikor van ez a hibajelenség, az is 640 x 480 felbontáson megy, és nem is látni emiatt mindent a képernyőn...ilyenkor tudom hogy nem fog a windows sem menni. De mikor a betöltésnél\ biosba belépve is eleve jó a felbontás akkor már a windows is megy. -
fulton
addikt
Sziasztok (ha esetleg rossz topikba írnám, elnézést)
Szeretném a segítségetek kérni, egy számomra eddig ismeretlen, megoldatlan problémával állok szemben. Adott egy PC, ami a következő hibajelenséget produkálja. A számítógépet olyan 6 percre tétlen állapotban hagytam, mikor vissza tértem hozzá látom hogy sötét a monitor, de a visszajelző lede alapján nem készenlétiben van hanem aktiv. Akár mit csináltam nem kapok vissza képet, a gép nem reagál semmire. Reset. Itt már feltünt a boot nál hogy olyan a kép mintha 640x480 alap felbontáson menne. A windows embléma megjelenik, tölt aztán azzal egyidőben mikor jön a windows 10 üdvözlő hang, sötét képernyőt látok. Nem kikapcsolt, hanem mintha fekete képet raknék be teljes képernyőre. A gép szintén nem reagál semmire. Gép kikapcsol, majd bekapcsol, és ugyan ez. Aztán x edikre gondol egyet, és már a bekapcsolás után ismét helyes felbontáson indul a boot, innen tudom hogy rendben lesz, és valóban, betölt a gép ahogy kell, fut a windows. És ezt korábban többször eljátszotta már, de valahogy észhez tért x edik alkalom után. Volt hogy hetekig elő sem jött a probléma, de van hogy sürün. Most meg beállt, nem siekrül életet lehelnem bele.
Okozhatja ezt vajon VGA hibája? hardveres gond. Mert én úgy gondolom hogy akkor eleve kép sem lenne. Nemde? A kártya egy MSI GTX 1080 Ti
Előre is köszönöm bárminemű ötletet.
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN! Sapphire RX9070 / Asus TUF RX9070 Videokártya! BeszámítOK
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
- ASUS ROG Strix LC NVIDIA GeForce RTX 4090 OC Edition
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest