Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kmisi99 #2651 üzenetére
Első körben a lapos BIOS-ában kellene körbenézni, lévén teljesen megszokott, hogy az alapértelmezett BIOS beállításokban be van kapcsolva valamilyen energiavezérlés/energia gazdálkodási opció laposok esetében. Ilyen lehet pl Intelnél az EIST vagy SpeedStep vagy AMD-nél a Cool 'n' Quiet vagy Power Now stb stb. Ezen felül (vagy kívül) lehet más opció is, pl Full performance beállítás (ami, ha engedélyezve van, akkor fullon megy a cpu és vele párhuzamosan a ventik is stb stb)
Szóval elsőre ennek kellene utánanézni, hátha akkor nem kell hűtőpad sem. Ennek is van hátránya, mivel folyamatosan (terheléstől függetlenül) teker(nek) a CPU(k) és a ventik, meg úgy általában minden, így aksi üzemidő csökken, de egy hűtőpad alkalmazása is kihatással van az aksiidőre, hisz USB-ről kapja az energy-t az is...
Nem tudom pontosan milyen hűtőről lenne szó ebben a 2e kategóriában, de én 6e alatt(itthon) nem tudok jó szívvel javasolni ilyet...
-
-
válasz
kmisi99 #2643 üzenetére
Nem az a fontos, hogy hány darab, meg mekkora venti van egy pad-ben, hanem az, hogy hol van.
A laposod alját nézd meg, hogy hol van "kivágva", hol van(nak) ilyen perforálás(ok) és ahhoz igazítsd a hűtőpad-et. Nem véletlen, hogy gyártónként/típusnként más és más ilyen kütyü javasolt.
Pl hiába veszel 5 ventis pad-et(ami elrendezése kb olyan, mint a dobókockán az 5-ös szám), ha a lapos alján meg 1 darab "rés" van középen, akkor 4 venti csak papucs orrán pamutbojt vagy egyujjas kifordított bundakesztyű, de nem Pom-Pom
(Persze ez egy erősen sarkított példa volt, de így talán érthetőbb a dolog) -
-
-
-
válasz
DJ WOKKY #2235 üzenetére
SIS 900 PCI LAN Driver 2.0.1039.1180 (XP-s driver, manuálisan telepítsd az eszközkezelőből)
Ha ezzel sem megy, akkor máshol keresendő a gond... -
-
válasz
medium84 #2220 üzenetére
Ööö, javíts ki a ha rosszul értelmeztem valamit, de én úgy értelmeztem, hogy az a gond, hogy nem tudsz pendrive-ról boot-olni
Ha nem értelmeztem rosszul, akkor annak nézz utána, amit írtam.UI: USB Charge in Sleep Mode: Ez arra jó, ha alszik a gép , akkor is tud tölteni eszközöket USB-n(pl BT fejhallgatót stb), mert nem választja le/kapcsolja ki az USB portokat, ahhoz nincs köze, hogy pendrive-ról boot-olj vagy sem.
-
-
Esetleg időközben Windows Update kapcsán nem jött driver a VGA-hoz, amit fel is tettél? (mert ha igen, az csak WDDM szokott lenni és akkor ez a helyzet)
Ha esetleg igen, akkor telepítsd fel újra az NVidia gyári drivert(amit eddig is használtál)
(Eszközkezelőben megnézheted milyen drivert használ a kártya) -
-
-
-
válasz
littlemamba #1553 üzenetére
Az első dolgod mindig a naprakész frissítések legyenek, akár 2-3x kell nekiugrani, mert egymást követően jönnek újabbak. Alapban rengeteg hibát tartalmaz a W8(én magam közel 200 hibát jeleztem és térképeztem fel MS-nek, a HDD-nek azonosított SSD-től, a miért 3x nyitja meg az Owner Policy-t bezárólag stb stb)
Ha ez megvan, akkor az viszont természetes dolog, hogy lassulhat a rendszerindítás. Mint az köztudott, a W8 (nem a W7, mert az nem) speciális rendszerindításra is képes UEFI install esetén, pl UltraBoot, UEFI GOP (x64 OS kell, UEFI BIOS támogatottságú alaplap), azaz Legacy BIOS mód esetén (MBR partícióséma) nem olyan gyors, mint UEFI insall esetén. (nálam 7 sec HDD-ről, 3 sec SSD-ről a bekapcsolás gomb megnyomását követően)
Itt van egy leírásom (ha nem használsz 2,2TB-nál nagyobb kapacitású rendszerlemezt, nem UEFI install-t indítasz, akkor minden pontja W8-ra is alkalmazható), ami szerint járj el (ha van még kedved, időd stb)
Nem minden 5. mondatot olvasni, hanem mindent betartani!!! Nagyon sok dolog kizárható/kiküszöbölhető általa. (pl chipset "bináris hulladék" driverek telepítése stb stb) [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- BestBuy ruhás topik
- Túra és kirándulás topic
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD kibeszélő
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- G15 5511 15.6" FHD IPS i5-11260H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Lenovo X60S Bios jelszavas 3 gyári töltő, esetleg dokkoló
- ZBook Studio 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13700H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad T14 gen4 I L14 gen4 I P14s gen4 GYÁRI MAGYAR billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
- Lenovo LOQ Gamer laptop , i5 12450HX , 12GB DDR5 , RTX 3050 6GB , 768GB NVME
- Asus Vivobook 15 M1502YA, 40GB ram, 2TB vagy 512GB SSD, 14 órás akksi, 6/12 Zen3+mag
- Magyar ThinkPad T490 - 14"iPS, i5-8365, 16DDR4 / 256 SSD, Tbolt3 GARANCIA +SZLA
- 68.Dell 5540 15.6-os kijelző Full Hd-s I5 processzor 8 gb memória új 240 gb ssd gb ssd magyar bille
- MacBook Pro 14" M1 16GB, 512GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest