Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kecuhun
senior tag
Nem tudjátok mitől lehet az, hogy időnként a netem (20 Mbit) sebessége lecsökken kb. 5-10 kb/s-re, majd 10-20 perc múlva magától "megjavul" és visszaáll az eredeti sebességre. A szolgáltató hibája, vagy hardver, vagy esetleg valami vírus?
-
Elvagyok
senior tag
B.U.É.K.Mindenkinek!!!Laci.
-
FID
őstag
Sziasztok fontos lenne hamar választ kapni:[link]
Megéri beruházni rá?, Játékra kellene egy 27"-os moncsi. -
draff
aktív tag
válasz
jonnyjoker01 #61485 üzenetére
Lehet hogy elkelne neki egy elemcsere.
Vagy akksi ... -
spiritex
veterán
válasz
Melack #61487 üzenetére
...hát múltkor még jobbak voltak az árak egy konkrét tv esetén, mint az általad említett cégeknél, de most megnéztem és ma már nem... ugyanannyi, mint bent a boltban... akkor nem is igaz, amit ígérnek, hogy jobbak az online áraik...
(#61488) sklopp
...mondjuk mondasz valamit...(#61489) V.Stryker
Köszi, szétnézek majd ott is. Amúgy anyukámnak kellene egy NEM FullHD-s 32"-es lcd led, mert a régi crt-jén vagy kilóg két oldalt a 16:9-es adás, vagy belekicsinyítve annyira kicsi minden az 51 cm-en, hogy alig látja.
Egyelőre ezt néztem ki: LG 32LN536B. Megnéztem élőben és vállalható a MinDig tv-s képe, mert hogy azt fogja rajta nézni.[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Valaki vett már nagyobb dolgot (pl. tv-t) a Média M webshopjában? Csak mert érdekelne, hogy nem azért olcsóbb-e minden, mint a boltban, mert mondjuk visszavitt, vagy nem teljesen tökéletes termékek? Szerintetek szabad onnan vásárolni? Megmondom én azért félek, mert eddig mindig megjártam a MM-os akciós termékekkel. Eddig 3x próbálkoztam, de mindnek volt valami baja, és ők tudták is, mert minden esetben azonnal adták is vissza a pénzt. De most nincs kedvem eljátszani ezt a játékot egy tv-vel... kicsit macerás lenne. Inkább bemegyek, és megveszem 5e Ft-al drágábban, csak jó legyen!
[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Logitech vezeték nélküli egerem megint szórakozik velem. Néha teljesen nem érzékeli az egeret a gép, és amikor ez van, akkor a piros fény az egér alján villog, majd amikor újra el kezd működni, megáll a villogás. Mindeközben a billentyűzet tökéletesen működik. Mi a hiba?
-
válasz
shadow1901 #61482 üzenetére
Áh és tényleg, ott be volt lőve 50%-ra. Remélem ezután akkor okés lesz, köszi!
-
Üdv!
Fogalmam sincs hova illik ez pontosan, szóval itt teszem fel a kérdést... amikor bedugok egy bármilyen usb-s kütyüt a gépbe (mind1, hogy elő vagy hátlapon), akkor valamiért a win leveszi néhány program hangerejét, de olyan lökött módon, amit még nem láttam. Mutatja az eredeti hangerőt is. Képen beszédesebb:
És innentől így marad, hacsak kézzel vissza nem húzom maxra, de van amikor még utána ismét leveszi pár másodpercen belül. Valami gyártóspecifikus baromság lehet vagy...? (Gigabyte lap, Via hd audio)
-
Riska.91
tag
sziasztok.nemrég vettem egy új gépet (ASROCK H87M Pro4,INTEL Core i5-4570 3.20GHz,KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz, MSI 7870). windows 8.1 van a gépen.az lenne a problémám hogy amikor netezek és megnyitok egy-két oldalt és közben megy a youtube vagy valamilyen film a gépen elkezd valami iszonyatosan szaggatni a hang meg a kép.mi lehet a gond?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Memóriával kapcsolatos kérdésem lenne.
Van egy ilyen lapom, OC nélkül tudja az 1600-as memóriát kezelni, van egy ilyen procim, ami szintén alapból tudja alapból az 1600-as memóriát kezelni és van egy ilyen 1600-as memóriám. A gond az,hogy bios default és memory frequency Auto -n is csak 1333-on mennek a ramok.
Mi lenne a teendőm?
-
rtcwfan
tag
PSP UMD nem jó mert zörög benne a lemez és csak fejjel lefelé hajlandó valahogy nehezen beolvasni, a psp-vel nincs baj mert vígan beolvassa az összes többi umd-t csak ezt nem. Mit csináljak vele, hogy menjen?
Tudom van PSP topik is de az eléggé ki van halva! Heroes 2-ről van szó de ez tökmindegy! -
draff
aktív tag
válasz
seederking #61460 üzenetére
A mostani lapos TV-k legtöbbje már rendelkezik D-SUB csatlakozóval .
(legalábbis az enyémen szintén van olyan), de az csak a képet(videojel) fogadja be.
Így a hangot teljesen más úton-módon kell belevinned a rendszerbe.
Vagy egy külön külső sztereo-erősítővel próbálkozol.
(ugyanis a TV inkább kiadja a hangot, mintsem befogadja - bár - többnyire a SCART csatlakozójukon van ám hangbemenet - a 2-es, 4-es és 6-os tüskén.
A 4-es tüske a földelés, a többi meg a bal és jobb bemenet)
Tehát egy olyan SCART dugós vezetéket kell "összehoznod", amely erre képes lesz. -
draff
aktív tag
válasz
Dexter-2000 #61439 üzenetére
Igen - van!
Letöltöd valahonnan a netről a Linux valamelyik Ubuntu-s változatát majd kiírod egy CD-re.
Aztán a gépeden a BIOS-ában átállítod a boot-olási sorrendet CD lejátszóra - és elindítod.
A lemez felajánlja a telepítést, de hagyja azt is, hogy csak kipróbáljad -
magyarul - nem települ fel, csak szépen beírja magát a memóriába.
Ha teljesen beindult és feláll maga a Linux rendszer, akkor máris látható lesz a teljes géptartalmad a megfelelő könyvtár-strukturában, így persze a kártyaolvasóval beledugott SD kártyáé is.
Akkor gyorsan lemented a fontos adatokat ...ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Digital
addikt
Hali!
Úgy tudom bezárták a "Józsikát" (Józsefvárosi piac).
Van még ott élet, vagy szélnek eresztették az árusokat?
Konkrétan gagyi parfümöket szeretnék vásárolni! -
Źşë'
addikt
elvileg ez az adapter pont ezt a célt szolgálja
-
Źşë'
addikt
válasz
seederking #61460 üzenetére
elméletileg lehetséges, de hangot nem fog átvinni mivel analóg a csatid
[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
válasz
szlovibuki #61462 üzenetére
-
szlovibuki
tag
Halihó!
Ebayről szeretnék rendelni pár apró holmit, egészen pontosan ezt a kettőt: 1 2
~700 Ft összesen a kettő, mindkettőnél ingyenes a szállítás, de nem tudom, hogy ilyen kis összegű cuccoknál lehet-e gond a vámon, mert ha ennek az összegnek a többszörösét kell esetleg kifizetni érte a vámon, akkor adtam a ...-nak egy pofot.
-
MacCaine
őstag
Tudtok nekem olyan (lehetőleg ingyenes) programot mondani, ami a webkameráról rögzít képet és / vagy videót úgy, hogy mozgásra indul a felvétel? (Laptopba beépített webcam, nem volt hozzá semmi extra szoftver sajnos.)
Az megoldható, hogy lezárt gépnél (tehát a monitor sleepben van) is működjön?
-
-
TGaben
tag
válasz
DJ. Ru$y #61454 üzenetére
Akkor szinte biztos, hogy az a ludas
A lámpa ingyen volt, és működött a benne lévő izzóval, csak kiégett, és sokáig nem volt benne. De nemrég vettünk. Lehet nem kellett volna.
És hiába volt ingyen a lámpa, - akkori melóhelyről - ha azóta kifizettük a villanyszámlával.
Mit javasolsz a mélyhűtő megnézésére? Mérőezköszt?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
miklos16 #61448 üzenetére
ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
TGaben: 300W? Mi az, valami légvédelmi fényszóró? Akkor megtaláltuk a felelőst.
[ Szerkesztve ]
-
TGaben
tag
válasz
#65675776 #61446 üzenetére
Persze, van más is "ami szokott" hűtő, külön mélyhűtő ami elég régi, tűzhely, mosógép, 2 régebbi tv, stb, és lámpák. Sőt, az egyik áló lámpába nemrég lett izzó téve, addig nem is használtuk. Az a fajta, (izzó) ami ugy néz ki, mint egy vékonyabb cső, üvegből, 300W a teljesytménye, gondolom akkor az is fogyaszthat rendesen.
-
miklos16
csendes tag
Üdv skacok
Tudna nekem valaki segítséget adni, hogy mégis milyen topikot keressek amiben valami számítógépes guru segíteni felértékelni a gépemet ?
Köszönöm -
TGaben
tag
Sziasztok!
Fura kérdés lesz, de az lehet, hogy egy alkatrész, nem megfelő működése miatt, "többet fogyaszt" a gép? 850 Wattos a táp, gold. Nem vettem észre hibát, csak a villany számla nőtt meg 1-2 hónapja jócskán, de ennyire akkor sem volt sok amikor nem volt munkám, és egész nap ment a gép. Lehet a táp hibás ebben? Mivel tudnám megnézni, hogy mennyit fogyaszt a konfig?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Víz Elek
senior tag
Van itt egy jó számítógépzseni?
Azt szeretném kérdezni, hogy muszáj fb-n regisztrálva lenni ahhoz, hogy tudjunk az alábbi oldalon szavazni?
[link]Nincs esetleg valami kiskapu?
-
Vakegérke
félisten
válasz
Dexter-2000 #61439 üzenetére
Van egy pár progi, adatmentésre szolgálnak. Egyiket se próbáltam.
-
ricsiii01
tag
Hello!
Milyen programmal tudom azt megcsinálni, hogy játék közben mutassa a CPU/VGA/RAM terheltségét és a hőmérsékletét az FPS mellett?
Köszi! -
Dexter-2000
őstag
van egy 16Gb os microsd kártyám amivel történt valami és ha berakom a gépbe akkor az formázni akarja mikor megnyitom.
Van rá mód hogy a rajtalévő adatokat kimentsem?
telefonban használtam a kártyát -
juve600
nagyúr
üdv
Gigabyte H81M-S2PV
Intel Dual Core G3220
8gb ddr3 kingmax
fsp hexa 500 w táp
hd 7770a lap és proci vadi új,összeraktam a konfigot,minden csati a helyén,erre se kép-se hang,nem indul semmi,müködő konfig volt,a lapot-procit cseréltem,többi minden maradt
ami rádugom a tápra a 220as csatit, a csillárban az égő vibrál.....
mi lehet a gond ???
thx -
Simivok
senior tag
GA-B85M-D3H alaplapom van. Feltettem minden drivert. Az a probléma hogy ha alvóba rakom akkor kikapcsol majd újra bekapcsol. Miért csinálja ezt?
-
Lenry
félisten
válasz
reaperw810i #61433 üzenetére
energiagazdálkodásnál kapcsold ki az USB lekapcsolását. szerintem azzal lehet összefüggésben
-
reaperw810i
csendes tag
Sziasztok a kérdésem az lenne hogy miért van az hogy ha autós játékkal játszom és csak kontrollert használok tehát játék közben nem érek az egérhez vagy billentyüzethez akkor akadozni kezd a játék vagy meg is áll a kép de amint hozzáérek az egérhez vagy billentyühöz akadás nélkül megy tovább a játék?Ez a jelenség akkor is előjön ha például elindul a képernyőkimélő és ha nem érek a géphez az is akadozni kezd majd megáll.Akció játékoknál ahol folyamatos a kontaktus az egérrel vagy billentyűvel ott semmi probléma nincs.Próbáltam már újratelepíteni másik meghajtóra másik driverek ugyan az de akkor mi lehet a gond?
-
djSiku
csendes tag
Sziasztok!
Hozzá nem értőként felettébb érdekes problémára lettem figyelmes, ezért szeretném kikérni a Fórum Tisztelt Közösségének ötleteit.
Az MMben vettem egy Hama kapcsolós elosztót.
Erre kötöttem rá a számítógép összes tartozékát, hogy egy kapcsolással lehessen áramtalanítani, ha szükséges.
A probléma a következő:
Ha kikapcsolom az elosztót, a monitorom ki-bekapcsológombjában levő kis led időnként felvillan, kb percenként. A monitor sosem csinált még ilyet, vagy világítania kell vagy sem, nem pislog semmilyen üzemmódban. Ha simán áram alatt hagyom és kikapcsolom, nem tesz ilyet.
Normális dolog ez? Gyakorlatilag értelmezésem szerint a kapcsoló időnként átengedhet egy pici áramot (javítsatok ki, ha tévedek), de nem veszélyes ez? Illetve nem okozhat problémát az elektronikus dolgokban?
Várom ötleteiteket és meglátásotokat
Hálás köszönettel,
Zsolti
-
huh87
tag
Sziasztok!
Ha egy GA-B75M-HD3 alaplapba Intel G2020 processzort teszek, 4GB RAM-mal, és a BIOS-ban beállítom, hogy a grafikus vezérlés 1GB RAM-ot használhat, akkor elég a 32bites win7 a teljes memória használathoz, vagy mindenképpen kell 64bites oprendszer?
(még leragadtam a socket 478 korában...) -
draff
aktív tag
válasz
amdathlonxp #61409 üzenetére
A vicces az benne, hogy ez sajna mind kell.
Van alapból maga a számítógép, ami bele van dugva a szürke dobozba (ez a 220V-os alap).
Ha tehát a doboz a számítógép felől bekapcsolást érzékel, automatikusan áram alá helyezi és bekapcsolja a rajta levő összes konnektorokat és akkor megy belőle a többi cuccos - a monitor, az erősítő, egy asztali lámpa, a szkenner és a nyomtató.
Külön kapcsolható még egy különálló tápról a külső vinyó (1 TB-os Toshiba) és a szabadon álló (bele bármi dugható még) hosszabbítós 3 aljzatos elosztó.
A számítógépből meg szinte természet-szerűleg jönnek-mennek a muszájkell-es vezetékek.
USB hosszabbító az USB-s LAN vezeték nélküli hálózati modemhez, egy másik USB hosszabbító /elosztóval/ a mindenféle kártyaolvasókhoz (SD, mini SD és XD), s külön egy a banki kódkártya-feldolgozóhoz, továbbá a mobiltelefonom adatkábele, az egér és a billentyűzet, valamint a nyomtató és szkenner USB adatkábelei, a hangkártya kimenete egy 2x15 W-os sztereó hangerősítőhöz, a hangfalvezetékekkel, majd a kamerámhoz a kameracsatlakozó - ha éppen valami filmet digitalizálnék róla, továbbá maga a külső vinyó adatkábele, egy szolíd mikrofonvezeték meg a webkamera vezetéke - a skype-hoz.Szóval - akarva de akaratlan - sajnos ennyi vezetékre mindenképpen szükségem van, akármilyen hülyén is néznek ki.
Akkor nagyon szar a helyzet, ha valamiért mindent ki kell húzni, pl. gép szétszedés, javítás-szerelés, meg ilyenek ...
- Na - azután szokott persze jönni utána a "mi hová volt dugva"' játék .... bár soknak adott a dugó-aljzat profilja, de 8 USB-nél már egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket hova dugom vissza. Ha jó helyre - csend van.De ha kivételesen nem ott volt előtte, akkor máris jön a windows a maga kis bohóckodásával - új hardvert talált és telepíti a .... blablabla.
Szóval - már teljesen úgy vagyok vele - minél kevesebbszer az asztal - és ezzel a gép - mögé bemenni!
Amennyire lehet- neki van tolva a falnak - "oszt jónapot" ...[ Szerkesztve ]
-
sixpack89
tag
üdv! az lenne a kérdésem,hogyan lehet iphonra fájlokat másolni? iphone 5 van tesómnak,és a gépre rákötöttem a kábellel együtt az iphone-t de nem tudom másolni mert nem engedi,se a mappákba húzni a fájlokat.
-
Novics
senior tag
válasz
dvdbackuper #61391 üzenetére
Köszi. A sima win xp tűzfal van csak bekapcsolva. A gép az egyik lakásotthonban van, ahová külön ki kell utaznom, hogy megnézzem. De majd megpróbálom. Más ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Gordon32
tag
Koszi!!!
-
Gordon32
tag
válasz
800.henrik #61420 üzenetére
Az angolom nem tul eros de ha jol ertelmezem akk 72 fok az ajanlott?
-
-
-
Gordon32
tag
Sziasztok! Segitseg kene ujj gepem tegnap jatek alatt el kezdett sipolni hol rovidebb hol hosszabb ideig aztan semmi mi lehet ennek az oka lehet hogy a melegedes?biosban 60 fokra van alitva a riasztas.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
kb 1,5 éve csináltattam a postán egy erste bankkártyát, amit most meg szeretnék szüntetni. Az lenne a kérdésem, hogy tudja valaki közületek, hogy vn-e ennek díja, és ha igen, kb mennyibe fájna?
-
maross
nagyúr
Ma reggeltol kezdve, kb felpercenkent-percenkent "fokuszt veszit" az aktualis ablakom, rohadt idegesito, mert lenne 2 oras dolgom, es mindig gepeles kozben vissza kell kattintani egerrel. Otlet? tudtommal semmi uj progit nem tettem fel.
-
reaperw810i
csendes tag
Sziasztok a kérdésem az lenne hogy miért van az hogy ha autós játékkal játszom és csak kontrollert használok tehát játék közben nem érek az egérhez vagy billentyüzethez akkor akadozni kezd a játék vagy meg is áll a kép de amint hozzáérek az egérhez vagy billentyühöz akadás nélkül megy tovább a játék?Ez a jelenség akkor is előjön ha például elindul a képernyőkimélő és ha nem érek a géphez az is akadozni kezd majd megáll.Akció játékoknál ahol folyamatos a kontaktus az egérrel vagy billentyűvel ott semmi probléma nincs.Próbáltam már újratelepíteni másik meghajtóra másik driverek ugyan az de akkor mi lehet a gond?
-
törölt tag
válasz
800.henrik #61406 üzenetére
Az ilyeneknek nem szabad hinni. Az enyémre is 430W-ot ír, ehhez képest mérten 336W volt, és ez az, amit a hálózatból felvesz. Szóval valójában 286W-ot fogyaszt a gépem csúcsrajáratva.
-
pjen
félisten
válasz
800.henrik #61403 üzenetére
Itt nem a kimenő feszültségekkel van baj,hanem a tápegység korával(elkók kiszáradva)valamint a védelem hiányával.Nézd meg hány wattos a táp,mérd meg mennyit fogyaszt a gép 100% on legyen legalább 2 az 1 hez arány,de akkor sincs garancia.
-
800.henrik
senior tag
1-2 hónapja csináltam egy tesztet:
Processzor 4Ghz-n, GPU 730MHZ-en, és elindítottam a Prime 95-öt + a Furmark-ot + HDD és DVD lejátszó tesztprogramot.... 5 ventilátor volt rákötve, 1db 40cm-es, 4db 12cm-es, így ment a gép egy napig, és működik a táp
Régen volt FSP táp Codegen matricával, ez nem olyan?
Ez van ráírva: Codegen/DISPLAY 350X 400W
Szerk.: Beleraktam egy 420W-os Mercury-t is, azzal 5 perc után kikapcsolt a gép
[ Szerkesztve ]
-
Simivok
senior tag
válasz
800.henrik #61399 üzenetére
Szoftveres mérés nem pontos.
-
pjen
félisten
válasz
800.henrik #61399 üzenetére
Mert 6-8 éves.Nem tudom hány wattos a táp,de az a pressler pörgetve fogyaszt vagy 130w ot + a VGA,szóval meg lesz dolgoztatva rendesen,na de sok sikert.
Plusz daa-raa kolléga véleménye!
Szóval ennek a vége lehet egy gyász jelentés lesz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Spórolós topik
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...